Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט ,שירוקו ידני או DSG?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לרכוש פולקסוואגן שירוקו ידני או אוטומט?

הפקקים לא מפחידים אותי מרבית הנסיעות שלי לא בפקקים.

מצד אחד הידני מרגיש "פשוט" יותר.

מצד שני שמעתי שהגיר DSG פחות אמין.

והשאלה ההאם בכלל יש לידני שוק?

אם יש בעלי שירוקו אשמח לחוות דעת.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם

אם נותנים לך אחריות של 5 שנים ל-DSG (כמו ברכבים אחרים של היבואן), אז נושא האמינות פחות מדאיג.

הבחירה פה היא בחירה של טעם, כי מבחינת ביצועים נטו ה-DSG עדיף. יש לי הרבה קילומטראז' על הגיר והוא פשוט מעולה. לא תצליח להתעלות על ביצועיו עם גיר ידני.

כלומר, תיקח ידני אם אתה נהנה להחליף הילוכים בגיר ידני בעצמך. זה ללא ספק דורש יותר מיומנות, אם כי זמינות הכוח של מנועי הטורבו של VAG הופכת גם את שמירת המנוע בתחום היעיל למשהו שקל לעשות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מבחינת אמינות גיר ידני לעולם יהיה אמין יותר.

זה לא אומר שגיר DGS מתקלקל כל יומיים, ובנוסף קיימת אחריות ל-5 שנים כך שזה פחות צריך להדאיג אותך.

מבחינת ביצועים, גיר DSG עדיף. נערכו השוואות לדוגמה בין GTI ידנית ל-GTI גיר DSG והאוטומטית פחתה פער בפתיחה שנשמר עד הסיום.

לעולם העדיף גיר ידני, DSG או לא זה עדיין לא כיף לפחות בעבורי. לטעמי עם גיר ידני ניתן לרכוש מיומנות הרבה יותר גבוהה ובדרך להפיק הרבה יותר כיף.

השאלה האם אתה נהנה מגיר ידני? לפי התשובה לשאלה הזאת ממליץ לך לעשות את הבחירה.

פורסם

לא כ"כ מבין מה יש פה להשוות, זה די פשוט -

הנאה מנהיגה, אמינות - ידני.

'חסכון בדלק' , ביצועים - DSG. אם כי אדם ממוצע לרוב לא ירגיש הבדל משמעותי בביצועים, אם בכלל.

לדעתי שני הפרמטרים הראשונים משמעותיים הרבה יותר משני האחרונים.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
'חסכון בדלק' , ביצועים - DSG. אם כי אדם ממוצע לרוב לא ירגיש הבדל משמעותי בביצועים, אם בכלל.

האדם ההממוצע יפיק ביצועים עדיפים באופן מורגש, עם DSG, ואני כותב זאת בתור נהג ידני לא ממוצע, כזה שמוריד הילוך עם גז ביניים ויודע גם לעשות זאת תוך כדי בלימה (עקב-בוהן). ה-DSG מוריד הילוכים באופן מושלם, ובלי שהנהג צריך להרים את רגל שמאל, המייצבת את הגוף, מהמדרס.

אבל נהיגה ספורטיבית, לפחות בשבילי, היא עניין של מיומנות, ולתפקד נכון עם גיר ידני זה הרבה יותר מעניין מאשר עם DSG. ה-DSG הופך את החיים לקלים מדי, לטעמי.

גם לגבי אמינות אני לא משוכנע בעדיפות הידני, כשנוהגים ברכב חזק. כשאתה נוהג באופן נמרץ עם גיר ידני אתה גם מפשל לעיתים וטוחן קצת את הקלאץ' וגלגלי השיניים. ה-DSG לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לטעמי השאלה היא:

אם חשוב לך עוד חצי שנייה פחות ב-0-100 קח DSG.

אם אתה מחפש לאתגר את עצמך בנהיגה קח ידני.

נהגתי בלאון FR DSG ופשוט התבאסתי, ממש לא נהנה מגיר כזה. אפילו שאתה "במצב ידני" נגיד ואתה טועה ומגיע למנתק ההצתה הרכב מעביר בשבילך הילוך. פשוט הגיר הזה לא נותן לך מקום לטעויות.

פורסם
האדם ההממוצע יפיק ביצועים עדיפים באופן מורגש, עם DSG, ואני כותב זאת בתור נהג ידני לא ממוצע, כזה שמוריד הילוך עם גז ביניים ויודע גם לעשות זאת תוך כדי בלימה (עקב-בוהן). ה-DSG מוריד הילוכים באופן מושלם, ובלי שהנהג צריך להרים את רגל שמאל, המייצבת את הגוף, מהמדרס.

אבל נהיגה ספורטיבית, לפחות בשבילי, היא עניין של מיומנות, ולתפקד נכון עם גיר ידני זה הרבה יותר מעניין מאשר עם DSG. ה-DSG הופך את החיים לקלים מדי, לטעמי.

גם לגבי אמינות אני לא משוכנע בעדיפות הידני, כשנוהגים ברכב חזק. כשאתה נוהג באופן נמרץ עם גיר ידני אתה גם מפשל לעיתים וטוחן קצת את הקלאץ' וגלגלי השיניים. ה-DSG לא.

קורא את כל מה שאתה כותב ומחייך לי פה...רק מחזק את תחושת רכישת הלאון 1.8 TSI DSG אתמול...:-D

פורסם
קורא את כל מה שאתה כותב ומחייך לי פה...רק מחזק את תחושת רכישת הלאון 1.8 TSI DSG אתמול...:-D

אין ספק הבחירה שלך מצויינת. העניין שגיר DSG הוא לא תחליף למי שרוצה גיר ידני ואין מה להשוות מהבחינה הזאת.

פורסם

ברכבים ספורטיביים זה באמת עניין של טעם ולא של שוק.

אני תמיד אעדיף גיר ידני בשל העובדה הפשוטה שאני הרבה יותר נהנה לנהוג עם שלוש דוושות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אין ספק הבחירה שלך מצויינת. העניין שגיר DSG הוא לא תחליף למי שרוצה גיר ידני ואין מה להשוות מהבחינה הזאת.

תראה, בתור אחד ששנים נסע כמעט רק על הונדה ומכוניות יפניות למינהן זה הולך להיות מפגש ראשון עם אירופאיות ובטח עם גיר כזה שהבנתי שהשילוב של DSG עם המנוע טורבו של הלאון הוא פשוט נפלא ופנטסטי....האמת? אני כבר מת להרגיש אותה על הכביש אחרי שנים של הונדות ויפניות....מישהו יכול להגיד לי למה אני יכול לצפות? :-D

• תוכן חדש...