Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לת'רד הקודם שלי "להחליף רכב עכשיו או להמתין", אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי הרכב הבא.

בדיקה מצורפת.

פוקוס 2009

יד 1 מליסינג

92K ק"מ

תאריך עליה לכביש: 14/12/2009

מחירון לוי יצחק:78600

מחירון יד 2: 74500

(לפני הורדות)

אחריות לשנה מאלבר על מנוע גיר ומכלולים.

אחריות יבואן עד 12/12.

מחיר לאחר מיקוח: 65.5K

טרייד אין על הקסרה 2000 שלי: 2.5K

מחיר סופי: 63K ש"ח

התייעצתי עם כמה אנשים יודעי דבר לגבי תוצאות הבדיקה.

לדבריהם הנושא המטריד בבדיקה הוא ההערות על החלודה (שמופיעות פעמיים - בשלדה ומרכב ובהערות כלליות).

הם אמרו שאפשר לעכב את התפשטות החלודה, אך לא למגר את התופעה לגמרי, ושבסופו של דבר היא תשוב ותתפשט ברכב, ותקשה מאוד על סחירות הרכב בעתיד.

חשוב לי לציין שהבדיקה נעשתה במכון עצמאי שאני סומך עליו, ובסופה הבוחן אמר שהרכב טוב ושמור ותוצאות הבדיקה טובות, וזאת מלבד נקישה בגיר לפני העצירה וחלודות קלות במכלולים התחתונים.

אלבר התחייבו לתקן כל דבר שימצא לא תקין בבדיקה, ונכון לעכשיו הרכב בדרך לאחד המוסכים שלהם לבדוק את הגיר ואת החלודה.

כמו כן הרכב עדיין באחריות יצרן (האם זה עוזר בנושאים אלו).

חשוב לי לציין שהשרות של אלבר היה מצויין לאורך כל הדרך, עזרו לי לחפש את הרכב, עברו יחד איתי על ההיסטוריה שלו (שורה שורה עם הסברים), וניכר שהתגמשו במחיר ככל שיכלו.

אם אבטל עכשיו אקבל חזרה את המקדמה ששילמתי (2K), כך שהסכום היחיד שהפסדתי הוא 500 ש"ח עבור הבדיקה (ושני ימי חופש מהעבודה).

מה דעתכם - לקחת או לא??

פוקוס 2009 92 אקמ.jpg

פורסם

המכון העצמאי שאתה סומך עליו הוציא לך בדיקה שזהה לבדיקות הפיקטיביות של המגרשים.

רכב עם 92k לא יוצא עם v בסעיף מנוע. קצת כסת״ח לפחות זה המינימום שבמינימום.

חלודה זה לא דבר טבעי ובד״כ יכול לקרות במקומות שבוצע בהם תיקון לאחר תאונה/מכה.

V5

פורסם
המכון העצמאי שאתה סומך עליו הוציא לך בדיקה שזהה לבדיקות הפיקטיביות של המגרשים.

רכב עם 92k לא יוצא עם v בסעיף מנוע. קצת כסת״ח לפחות זה המינימום שבמינימום.

חלודה זה לא דבר טבעי ובד״כ יכול לקרות במקומות שבוצע בהם תיקון לאחר תאונה/מכה.

אבא של חבר טוב שלי הוא בעל מוסך, והפנה אותי למכון הנ"ל שבו הוא מכיר אישית חלק מהבוחנים.

בנוסף לפני שהגעתי הוא התקשר למכון וביקש שיתנו לי יחס 'מיוחד', כך שאני סומך על תוצאות הבדיקה.

הבוחן אמר שכנראה שהרכב היה הרבה ליד הים או משהו דומה ומכאן החלודה.

כמו כן, הבעתי בפניו את חששותי מהקילומטראז' הגבוה אך הוא אמר שהמנוע תקין ובכלליות הרכב שמור, ושככל הנראה הרכב נסע הרבה בדרכים בינעירוניות ומכאן הקילומטראז' הגבוה.

שאלתי היא האם כדאי לנסות ולהוריד במחיר עבור החלודה (ואם כן - כמה מינימום להוריד?) - או שלוותר ולהמשיך בחיפושים.

פורסם

רשמת מה המחירון. אני משער שזה מחירון "נקי" ללא הפחתות.

לדעתי אם תשקלל הפחתה של רכישה מליסינג+ק"מ תגיע למחיר נמוך ממה שהוצע לך.

זה עוד לפני הבדיקה, ובלי קשר לכך שהיום מאוד קשה למכור רכב משומש (בעיקר נפוץ בליסינג כמו פוקוס) קרוב אפילו למחירון.

שים לב לכך.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
רשמת מה המחירון. אני משער שזה מחירון "נקי" ללא הפחתות.

לדעתי אם תשקלל הפחתה של רכישה מליסינג+ק"מ תגיע למחיר נמוך ממה שהוצע לך.

זה עוד לפני הבדיקה, ובלי קשר לכך שהיום מאוד קשה למכור רכב משומש (בעיקר נפוץ בליסינג כמו פוקוס) קרוב אפילו למחירון.

שים לב לכך.

האמת שהמחירון המשוקלל (כולל הכל) ביד 2 הוא 69300.

לא יודע מה בלוי יצחק, אבל מן הסתם גבוה יותר.

אשמח לקבל את תגובתכם לגבי הריג'קטים לגבי החלודה, שכן אני חושב לבטל את הכל על סמך זה בלבד.

אם החלודה לא ככ משמעותית אז חבל לוותר על הרכב הזה כי שאר הבדיקה יצאה טובה מאוד (לא?)

לסיכום מה דעתכם לגבי ההערות על החלודה???

פורסם

חברים אשמח לקבל את דעתכם בנושא החלודה וכדאיות הקניה (ואם כן - באיזה מחיר).

אני צריך לקבל החלטה בהקדם באם לבטל את העסקה.

תודה רבה

משה

פורסם

טוב ירדתי מהרכב הזה...תודה רבה לעונים!

יש עוד פוקוס 2009 על הכוונת - 69K ק"מ, עלייה לכביש ביולי 2009, היסטורית טיפולים נראית תקינה, אין בדיקה של חברת הליסינג - מאוטו סנטר. (כולל אחריות על 10 מכלולים לשנתיים או 25K ק"מ ו-3 טיפולים עד שנתיים או 40K ק"מ)

מתעתד לראות אותה ביום ראשון הקרוב.

המחיר לאחר מיקוח: 60K (מחירון 75600)

טרייד אין: 1K (!!! מישהו פעם הציע שאולי ימצא קונה ב2500 ש"ח - אשמח לקבל אחד כזה עכשיו...)

מחיר סופי: 59K.

שאלה:

הנציג מאוטו סנטר אמר שמגיע לי בדיקת הרכב חינם במכון הבדיקה 'מבדק' פתח תקווה, וזאת כיוון שאני חבר במועדון צרכנות הוט.

הנציג ציין שאוטו סנטר עובדים הרבה עם מכון זה.

האם לדעתכם אפשר לסמוך על תוצאות הבדיקה שיתקבלו, או לחשוש ל'קימבון' ולקחת למכון אחר? (ולהוסיף 500 ש"ח)

אולי עדיף בכלל ללכת לבדיקה במוסך פורד 'פרי מוטורס' בק.אריה, עליו קיבלתי המלצה בפורום הטכני?

שאלה נוספת (לא קשורה):

באלבר בדקתי 2 פוקוס 2009 ושמתי לב למשהו מוזר:

באחת שעלתה לכביש ב12/09 - יש שליטה על מערכת השמע מההגה, בעוד שבאחרת שעלתה לכביש ב8/09 - אין.

בדקתי את רשיונות הרכבים ושניהם מהדגם הפשוט יותר - Trend (ולא Trend X).

הנציג מאלבר לא ידע כיצד להסביר את ההבדל, וגם לא אנשים אחרים ששאלתי.

האם מישהו יכול להסביר זאת? האם ידוע לכם על הבדלים נוספים?

השליטה מההגה פחות מפריעה לי, אך אם יש הבדלים נוספים זה יכול להיות שיקול יותר משמעותי.

• תוכן חדש...