Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי לא מעט שיקולים, החלטתי לרכוש רכב מיני חדש מהחברה ולצמצם משמעותית את התקציב שלי (צנח כמעט בחצי).

אני יודע שאני מפסיד פה לא מעט, באבזור, כוח, ביצועים (בעצם אין את כל אלו במיני...) אבל לבן 22 שנוסע בכל יום מהבית לרכבת וחזור (ועוד כמה נסיעות פנים עירוניות) אין צורך ביותר מזה, וחבל לי להשקיע עוד 70K בטבעות של אאודי (למרות שזה משהו שהיה עושה לי את היום בכל פעם מחדש).

יש לא מעט מבחני דרך וכו', אבל אני דווקא מעדיף לשמוע לאנשים שבאמת התנסו/קנו ולא למה שכתבים מפרסמים.

בעיקרון התקציב שלי כרגע הוא 72-75, חשבתי על האייגו החדשה, מאחר והיא ככל הנראה תשמור על הערך שלה בצורה הטובה ביותר, מנגד אני מבין שמקבלים איתה תיבה רובוטית שכולם שונאים (לא התנסתי איתה מעולם).

אני מתלבט בין ה-C1, אייגו, אלטו, 107, i10 וה-פיקאנטו.

השקלול שלי הוא -

• צריכת דלק (איפה אני אני באמת אקבל 1-17/1-18?)
  • אמינות היבואן/שירותיות
  • מראה
  • אבזור פנים
  • זמן המתנה לרכב (יכול להיות שיפתר ע"י רכישה של רכב יד-2)
  • שמירת ערך (כן כן, בעוד שנה וחצי בערך אני מתכנן למכור אותה).
  • שהרכב לא "יתפרק" בנסיעה על 110 עם מזגן.

אני מתכנן לרכוש את הגרסא הכי מאובזרת בכל אחד מהדגמים, ראיתי פה בחור ששם צמיגי TOYO וג'אנט ל-C1 שלו וזה משהו שאני גם אעשה, מוסיף המון לרכב.

האופציה השניה שלי היא לעבור לידני (ולרכוש את הפולו 3 דלתות שבמבצע/רכב אחר בסגנון דומה) אבל זה ידרוש תקופת הסתגלות רצינית.

אין לי בעיה לשכור רכב לחודש-חודשיים (אם יהיה צורך).

תודה רבה.

פורסם

הכי חסכונית תיהיה ה C1/107/אלטו,אבל מבחינת הכוח הפיקנטו עדיפה בגירסה הבחירה,היא גם הכי מאובזרת,אבל גם עם המתנה הכי ארוכה.

לדעתי האייגו הכי מכוערת,פשוט דור קודם של עיצוב לעומת ה107 וC1 החדשות

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן ממש בקרוב ימכרו הרכבים עם מתיחת הפנים,הפיקנטו לא ממש חסכונית בין רכבי המיני אך מבחינת הכוח עדיפה,יש פה מבחן באתר תוכל גם לראות את צריכת הדלק.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מתעקש על אוטמט, אזי שהפיקנטו היא הבחירה העדיפה.

יש את עניין זמן ההמתנה לפיקנטו, אבל הבנתי שקיצרו אותו לאיזור החודשיים.

אם צריכת דלק בראש מעיינך, אזי ידנית היא הפתרון הכי טוב. כמובן שהיא גם

עולה פחות 15K מאוטומטית. כך שהרווח כפול.

לא היתי מתקרב לרכב 3 דלתות. הוא לא פרקטי במיוחד לרוב האנשים, ולכן לא קל למכור אותו לכשיגיע הזמן.

אני נסעתי על ה107 הרובוטית ולא כ"כ אהבתי, אבל הבנתי מבעלי רובוטית שזה עניין

של הרגל, ואחרי שלומדים לשחרר קצת את הרגל מהגז לפני מעבר ההילוכים, זה

לא כזה נורא.

ובין האייגו\107\C1 אין לך יותר מידי מה להתלבט כי מדובר באותו רכב בדיוק

מבחינה מכנית ורכיבים, עם שינויים קלים בצורה החיצונית בלבד.

פורסם
ה-C1 וה-107 עברו מתיחת פנים?

הבנתי שהפיקאנטו עושה בפועל 1-13/1-14.. יש לא מעט ממנה ביד-2.

ה107 עברה מתיחת פנים וגם כמה שיפורים מכניים קלים על הדרך (צריכת דלק משופרת ב4 אחוז לטענתם,

פנסי ערפל, חלונות אחוריים כהים, וכו') וממש בקרוב אמורה להיות משווקת כאן בגירסתה החדשה.

מבחינת עיצוב חיצוני, לטעמי ולטעם רוב האנשים שקראתי, העיצוב הנוכחי יפה יותר.

פורסם

אם אין לך בעיה לחזור לידני,

למה שלא תרכוש פיאסטה/ריו/קליאו?

הן יותר טובות מכל מיני, לא יצרכו הרבה יותר דלק, יתנו ביצועים עדיפים, בטיחות עדיפה, נוחות עדיפה, לא יתפרקו לך ב110 קמ"ש, מאובזרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בפעם האחרונה שנסעתי להרצליה מחיפה לפני כמה ימים,

לא זכור לי שעצרתי לאסוף חלקים של הרכב אחרי שנסעתי על המהירות שצוינה בהודעה הקודמת פה.

בכל מקרה ברור שפיאסטה תרגיש יותר נוח תהיה בטוחה יותר וכו',

אבל לכל אחד יש מטרות לרכב וסדרי עדיפויות שונים,

למי שאין שימוש בבגאג' גדול, ולא מסיע ברכב על בסיס קבוע כמה אנשים,

ועוד כמה דברים לפה ולשם - יש את השיקולים שלו.

so far so good so what

פורסם

אני ממש לא רואה את עצמי נוסע על רכב ידני, ככה שכרגע זו ממש לא אופציה.

מדוע בסגמנט האוטומטי הפיקאנטו עדיפה על האחרות? מבחינת צריכת דלק היא הכי פחות טובה, במה היא עדיפה?

הבגאז' לא מהווה עבורי פאקטור, אני רווק בן 22..

במאמר מוסגר -

רציתי לקנות A1, אפילו מיד-2, אבל בחשיבה כלכלית ונבונה יותר אני מבין שאני הולך להפסיד 40~ א"ש ב-3 שנים רק על הרכב (בלי שקלול הוצאות ביטוח, חלפים וטיפולים וככה"נ שבמכירה אני אפסיד יותר כי היא מראש נמכרת מתחת למחירון), לעומת הפסד של 20-30 א"ש לכל היותר על אחת מהמיני. מה גם שאני מראש מוציא 40K יותר על רכב שהוא משומש בן שנה, עם 20K+ ק"מ ולהיות עם יד על הדופק תמיד (שלא ידפקו, ישרטו וכו').

כרגע יש לי 30K נזילים, אם אני קונה מיני אני צריך להוסיף בסה"כ 40K, על A1 אני צריך להוציא עוד 80K~ בלי טיפולים קרובים שמראש יקרים יותר.

פורסם

לאחרונה גיליתי עד כמה חזק נפל המחירון של רנו קליאו. אחת משנת 2008 עולה פחות מ-40K, לרכב אוטומטי יוצא ליסינג.

במקומך, עם נסיעות כ"כ קצרות, לא הייתי משקיע על רכב חדש בכלל.

גם אם תמכור את הקליאו הזו עוד שנה וחצי, לא תפסיד 20K כי הרכב לא יאבד כ"כ הרבה מערכו (הוא כבר ספג את הפיצוץ העיקרי).

פורסם

+1

בנתונים שאתה מציג, עם כוונה למכור בתוך שנה וחצי, אין סיבה של ממש לקנות רכב חדש.

ועוד משהו - אמנם לא פירטת היקף נסיעות שנתי (כמה זה בית-רכבת??) אבל על פניו זה נראה מעט, כך שנושא צריכת הדלק כמעט שאינו רלוונטי

פורסם
לאחרונה גיליתי עד כמה חזק נפל המחירון של רנו קליאו. אחת משנת 2008 עולה פחות מ-40K, לרכב אוטומטי יוצא ליסינג.

במקומך, עם נסיעות כ"כ קצרות, לא הייתי משקיע על רכב חדש בכלל.

גם אם תמכור את הקליאו הזו עוד שנה וחצי, לא תפסיד 20K כי הרכב לא יאבד כ"כ הרבה מערכו (הוא כבר ספג את הפיצוץ העיקרי).

+2 מחזק.

Porsche 944 turbo

פורסם

ה TSI נכנס מ2010 וזה הרבה מעל התקציב שלו.

פורסם

האופציה השניה שלי היא לעבור לידני (ולרכוש את הפולו 3 דלתות שבמבצע/רכב אחר בסגנון דומה) אבל זה ידרוש תקופת הסתגלות רצינית.

תקופת הסתגלות לידני?

לדעתי אתה קצת טועה כאן .

אני בחור בן 24, עשיתי רישיון באפריל 07 (לפני 5 שנים)

רישיון עשיתי בצבא על משאית מעל 15 טון ידנית, לאחר שסיימתי את הרישיון, לא נגעתי בידני

5 שנים שלמות לא נסעתי כלל וכלל על ידני, ובשנים האחרונות היה לי רכב אוטומטי.

לפני שבוע קניתי רכב ידני (לאחר 5 שנים שלא נגעתי בידני בכלל, שאפילו את השיעורי נהיגה שלי לא עשיתי על רכב פרטי ידני!!!)

ההסתגלות היתה נורא נורא קלה!!!

פעם-פעמיים-שלוש נכבה לך הרכב ברמזור, אבל זהו!

לדעתי אין לך סיבה להירתע מלקנות רכב ידני.!

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תוכן חדש...