Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח משומשת: פג'ו 206, מודל 2004, 1.4, ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חייב לציין שאני לא מתגעגע לפיג'ו 206 שלי... כאילו, אוטו ראשון יפה והכל, אבל המתח הזה שכל פעם משהו עלול להתקלקל והבעיות שהחלו לצוץ, פשוט התישו אותי.

ואני חייב לציין שחווית הנהיגה ב-208 לא מרגישה שונה בהרבה... חוץ מזה שהאוטו אוטומט וזה מבאס את הרגל שמאל ברמות אחרות.

הרכב הראשון שלי היה פג'ו 205 בת 9... אני גם זוכרת איך בהתחלה הייתי נוסעת איתה על כביש החוף ומתפללת שלא ניתקע. אבל ככל שהכרתי את הרכב, ורכבים מזדקנים בכלל, החשש הזה הלך ונעלם.

ה208 האוטומטית (החדשה, לא הרובוטית) בהחלט נראית כמו יורשת ראויה, מתישהו. אצלי בכלל זה בדילוגים, אחרי שנים עם ידנית נשבר לי, עוברת לאוטומט, משתעממת, חוזרת לידני וחוזר חלילה :) תיהנה ממנה המון.

הרדיאטור חימום זה מחלה בפיג'ו האלה כנל אצלי כמה עלה החלק והעבודה ביחד?

מזמין אותך לקרוא את הסיקור שלי על הפיג'ו חפשי אצלי בנושאים אחרונים

לא החלפתי רדיאטור, רק את צינור החימום שנכנס אליו מתא המנוע. את עלות הצינור כתבתי למעלה, את מחיר העבודה אני לא זוכרת (הקבלות בקלסר בבית, מזכירות לי למה אני נמצאת בעבודה ביום כזה קר), אבל זה משהו כמו 1.5 שעות בשעתון. למיטב זכרוני העבודה עלתה קצת יותר מהחלק. לא נראה לי שזו מחלה... בלאי ברכב ישן, לא משהו יוצא דופן.

אשמח לקרוא את הסיקור שלך! אחפש אותו.

מיקה - מקווה שברכב שלך הוכנס נוזל קירור

המותאם לשימוש ברכבי פיגו/סיטרואן

האמת שמול המוסך שלי הורדתי הרבה הגנות, ופשוט אין לי מושג באיזה נוזל קירור משתמשים שם, אבל אני בטוחה שהוא מתאים. אם ב"שאפט" לא יידעו באיזה נוזל להשתמש ברכב צרפתי, כנראה שהמשיח בדרך והוא בא על סיטרואן BX.

לגבי הקילוף בגג- זה מעבר לטיפול מונע כבר... החזיק דוקא יפה עד ממש החודשיים האחרונים. נו, מילא.

תודה רבה לקוראים ולמגיבים :king:

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תגובות 219
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חזרתי לעדכן שהק"מ המעודכן הוא 175 אלף, ולא 180 כמו שכתבתי :shock: מסתבר שנסעתי ממש מעט בשנה האחרונה... אולי הגיע הזמן לאיזה טיול לאילת :)

פורסם

הכתיבה מהממת. אני מאוד מעריך דימויים טובים. תודה על השיתוף והסקירה.

צריכת דלק טובה מאוד יחסית לרכב ישן. את משייטת בבין עירוני הרבה? באיזו מהירות לכאורה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה ניקו!

הנסיעות שלי בשגרה יחסית קצרות (אבל מספיק בשביל שהרכב יגיע לטמפ' עבודה), ובד"כ די זורמות. לא מגיעה למהירות שיוט רוב הזמן, אבל בהחלט מצליחה לשמור על קצב קבוע בהילוך שלישי-רביעי. אין ממש לחיצות, הדרך ברובה היא כביש חד מסלולי כך שתמיד יש מישהו לפניי שמכתיב את הקצב. אם יש לי מזל, זו לא משאית חצץ עם כיסוי רופף.

בסופ"שים לפעמים נסיעות בינעירוניות יותר ארוכות לביקורי משפחה וטיולים, בד"כ מהירות שיוט קלאסית של 100-110 קמ"ש.

הצריכה הממוצעת די קבועה בכל השנים שבבעלותי, ומחושבת כמעט בכל תדלוק. לא ירדה מעולם מ1:13 (למעט כשחיישן החמצן היה תקול), ובטיול לאילת היתה 1:15 בערך. לא כ"כ מאמינה באמיתות על רכבים ישנים בהקשר הזה, אם הרכב תקין ומתוחזק אין סיבה שיצרוך יותר דלק מאשר בנעוריו.

פורסם (נערך)

גם אני אף פעם לא הבנתי את האמרה 'רכב ישן ועדיין חסכוני...' או כל האמרות בסגנון זה

מנסיון שלי נהגתי על אלנטרה ידנית בת 18 וצרכה 1 ל12-13

נהגתי על אקסנט בת 19 וצרכה באופן קבוע 1 ל15.

היום אני מתנייד בגטס בת 12, אבל נו, זה על גז...

בהתייחס לסיכום השנתי שלך אגיד כמה דברים:

נראה שהתיקונים שאת עושה מאוד בסייסים וכפי שנאמר בלאי טבעי בלבד (חוץ ממראה עייפה, לא יצא לי לשמוע על זה...)

לדעתי תחפשי דרך להזמין את החלפים בעצמך, אם לא מחנות חלפים אז מהאינטרנט.

הכסף שלך יקר ונשפכים סתם כך בכל טיפול עוד 50,100,200 שקלים לחינם.

אני בדעתך האמיצה והלא סבירה בארצנו, שרכב ישן ומתוחזק עדיף מבחינה כלכלית על חדש שלא מתקלקל. אחרי הכל מה זה 1000 שקל כל כמה חודשים לעומת כמה עשרות אלפים על רכב חדש? כלום.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

רכב חדש זה אף פעם לא כלכלי...

קונים אותם מסיבות אחרות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה ניקו!

הנסיעות שלי בשגרה יחסית קצרות (אבל מספיק בשביל שהרכב יגיע לטמפ' עבודה), ובד"כ די זורמות. לא מגיעה למהירות שיוט רוב הזמן, אבל בהחלט מצליחה לשמור על קצב קבוע בהילוך שלישי-רביעי. אין ממש לחיצות, הדרך ברובה היא כביש חד מסלולי כך שתמיד יש מישהו לפניי שמכתיב את הקצב. אם יש לי מזל, זו לא משאית חצץ עם כיסוי רופף.

בסופ"שים לפעמים נסיעות בינעירוניות יותר ארוכות לביקורי משפחה וטיולים, בד"כ מהירות שיוט קלאסית של 100-110 קמ"ש.

הצריכה הממוצעת די קבועה בכל השנים שבבעלותי, ומחושבת כמעט בכל תדלוק. לא ירדה מעולם מ1:13 (למעט כשחיישן החמצן היה תקול), ובטיול לאילת היתה 1:15 בערך. לא כ"כ מאמינה באמיתות על רכבים ישנים בהקשר הזה, אם הרכב תקין ומתוחזק אין סיבה שיצרוך יותר דלק מאשר בנעוריו.

תודה רבה.

אני מבין שלא ניסחתי היטב, אז אסביר: הכוונה ב"רכב ישן" היא לא ביחס אל עצמו, אלא ביחס לרכבים מודרניים אחרים. למשל, 208 החדשה תהיה עם צריכה טובה בזכות תקנים ירוקים ומנועי טורבו ובלה בלה. לא צפיתי לצריכה כזו טובה מרכב באותו סגמנט ומאותו יצרן שיוצר לפני הרבה שנים. בקיצור, מרשים [כי זה גם תלוי נהג/ת].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה לא בהכרח עובד ככה. לא כל דגם חדש שעומד בתקן זיהום אוויר יותר מתקדם יהיה חסכוני יותר מדגם ישן.

לדוגמא פיז'ו 205 ובמיוחד סיטרואן AX היו מגיעות לצריכת דלק טובה לא פחות (הסיטרואן יותר), בלי שום טכנולוגיה מתקדמת אלא בזכות משקל קל, פחות אביזרי נוחות וחשמל, מערכת פליטה חופשית שלא חנוקה על ידי 10 ממירים, בלי הגה כוח שגם מבזבז הספק וכו'.

------

מיכה, תודה רבה על הסקירות!

פורסם

ניקו, got it. באמת לא הבנתי נכון.

התכוונתי להגיב לך על זה עם סיפורים על צריכת הדלק של ה205 שנת 94 שהיתה לי, אבל בוקי הקדים אותי :)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סוף הסיפור

בצער רב אני חוזרת לדווח שהאדמונית סיימה את הקריירה שלה על הכביש לאחר שעברה תאונה לפני שבוע.

נהג שפתח את הדלת ברכב חונה בדיוק כשחלפתי על פניו הצליח לגרום לעלות תיקונים בשווי של כמעט 140% משווי הרכב.

ה206 הוכרזה בצער רב כטוטלוס, הורדה מהכביש, ונלקחה ממני אתמול על גרר לפירוק.

IMG_20170430_093516580.jpgIMG_20170430_145538243.jpg

בזאת תמו, בטרם עת, חמש וחצי שנים של שירות אמין, יעיל ומאוד מהנה.

עברתי את רוב השלבים של האבל, נראה לי שאני בהחלט מוכנה להיכנס לשלב של ההשלמה...

היי שלום, פג'ו נאמנה. היה תענוג להכיר.

11-5-2017 11-47-12 AM.jpg

IMG_20170510_200351596.jpg

פורסם

ממש חבל..

בגדול ניראה שרק הכנף ניזוקה בעיקר.

מי המחליפה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנף, פגוש, מכסה מנוע, אולי גם פנס. הרכב לפי מחירון יצחק לוי שווה גרושיים, לכן זה הגיע ל 140% מערך הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סוף הסיפור

בצער רב אני חוזרת לדווח שהאדמונית סיימה את הקריירה שלה על הכביש לאחר שעברה תאונה לפני שבוע.

נהג שפתח את הדלת ברכב חונה בדיוק כשחלפתי על פניו הצליח לגרום לעלות תיקונים בשווי של כמעט 140% משווי הרכב.

ה206 הוכרזה בצער רב כטוטלוס, הורדה מהכביש, ונלקחה ממני אתמול על גרר לפירוק.

[ATTACH=CONFIG]486957[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]486958[/ATTACH]

בזאת תמו, בטרם עת, חמש וחצי שנים של שירות אמין, יעיל ומאוד מהנה.

עברתי את רוב השלבים של האבל, נראה לי שאני בהחלט מוכנה להיכנס לשלב של ההשלמה...

היי שלום, פג'ו נאמנה. היה תענוג להכיר.

[ATTACH=CONFIG]486960[/ATTACH]

אני יודע שזה לא קשור ישירות לנושא הכללי של השרשור, אבל בעקבות העובדה שלא פעם אני נתקל במישהו שפותח דלת כאילו הוא בוואקום, אני מאוד אשמח לדעת על מי הוטלה האחריות לתאונה?

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
את יכולה להחזיר את הגלגל לאחור?

סגרת עניין עם הביטוח? אני מעוניין ברכב.

אלעד

אתה תשלם לה מחירון?

(מהודעה אחרת שלה, הנהג הפותח לקח אחריות ואני מניח שהביטוח שלו ישלם על הטוטאלוס)

פורסם

בגלל זה מחקתי את ההודעה

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...