Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח משומשת: פג'ו 206, מודל 2004, 1.4, ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אכן נזק לכנף, פגוש, מכסה מנוע, פנס, וגם דלת צד נוסע שקיבלה מכה לכל האורך, וקצת שריטות לאורך הדלת האחורית גם.

הרכב שווה בלוי יצחק, לאחר שיקלול, כ8000 ש"ח. הנזקים תומחרו במעל 11 אלף ש"ח (פחחות, צבע, חשמל, חלקי חילוף ומע"מ).

לצערי, בשביל לתבוע את הביטוח צד ג' של הנהג הפוגע הייתי חייבת הערכת שמאי לנזקים, וברגע ששמאי קובע טוטלוס הרכב חייב להיות מושבת ולהימכר לפירוק. היה לי רעיון לתקן מינימלית רק בשביל לנסוע בו עוד קצת עד בוא המחליפה, אבל אז זה אומר לוותר על שמאי ועל תביעה ולהסתפק במכירה שלו לפירוק או לחלקים.

כרגע מתניידת ב107 רובוטית מהשכרה (אוטו זיפת), תקופה קצרה אנסה להתנייד בתחבורה ציבורית בהמתנה למחליפה. המחליפה תהיה ככל הנראה קיה ריו אוטומטית (5 דלתות, 2013) שאקבל במתנה מאמא, שהזמינה טויוטה CH-R היברידית חדשה שאמורה להגיע בסביבות יולי-אוגוסט. לא יכולה להגיד שרועדות לי הביציות מהתרגשות, אבל בסה"כ היה יכול להיות הרבה יותר גרוע.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תגובות 219
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני יודע שזה לא קשור ישירות לנושא הכללי של השרשור, אבל בעקבות העובדה שלא פעם אני נתקל במישהו שפותח דלת כאילו הוא בוואקום, אני מאוד אשמח לדעת על מי הוטלה האחריות לתאונה?

בן

הנהג הפוגע בעיקרון לוקח אחריות. כמובן שברגע שהתביעה תטופל, הביטוח ינסה להתנער מכמה שיותר אחריות, ואני מקווה שהנהג פחות. בכל מקרה, לפי צורת הנזק, וגם לפי חוו"ד שמאי, הגרסה שלי לאירוע מספיק מבוססת. נקווה לטוב.

פורסם

איזה באסה. גם לי שהיה תאונה זה היה אמור להיות טוטלוס אבל אני החלטתי ביחד עם השמאי שאנחו מתקנים את הרכב ו"קובעים" שהנזק פחות מ60 אחוז(אם אני זוכר נכון מעל 60 זה טוטלוס) בכל מקרה על אהבה לא מוותרים חחח תתחדשי על הקיה ותחזרי לעדכן מהר.

PEUGEOT 206XS

פורסם

מצטער לשמוע. רכב מוצלח ונאה שטופל כראוי וראו שגם היה אהוב.

מקווה שהמחליפה תשרת אותך נאמנה, וכשיגיע השיעמום תמיד תוכלי להחליף או לקנות צעצוע ישן חדש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני יודע שזה לא קשור ישירות לנושא הכללי של השרשור, אבל בעקבות העובדה שלא פעם אני נתקל במישהו שפותח דלת כאילו הוא בוואקום, אני מאוד אשמח לדעת על מי הוטלה האחריות לתאונה?

בן

הנהג הפוגע בעיקרון לוקח אחריות. כמובן שברגע שהתביעה תטופל, הביטוח ינסה להתנער מכמה שיותר אחריות, ואני מקווה שהנהג פחות. בכל מקרה, לפי צורת הנזק, וגם לפי חוו"ד שמאי, הגרסה שלי לאירוע מספיק מבוססת. נקווה לטוב.

היתה לי תביעה דומה, ממש אחד לאחד.

אשתי נסעה ברכב ברחוב חד סטרי, אידיוט שהחנה בצד ימין פתח את הדלת פתאום, הדלת פגעה ברכב שלנו, תלשה את המראה וגירדה את הרכב לאורכו.

כמובן שהוא והביטוח שלו החליפו 30 מיליון גרסאות כדי לברוח מהאשמה בתירוצים כמו ״לא הייתי ברכב בכלל״ ״הדלת היתה פתוחה רק קצת״ ״נסעתם מהר״ ״הלכתי שניה להוריד את הילד״ ״זה היה באמצע צומת״ ״לא נתת זכות קדימה״ וכו׳.

וכמובן שהביטוח שלהם דחה את התביעה שלי וטען שיש לי אשמה תורמת של 30%.

והכמובן הגדול והחשוב ביותר - שלחתי להם מכתב התראה לפני הגשת תביעה והתווכחתי עם היועצת המשפטית שלהם והם התקפלו ושילמו לי את כל הנזק עד השקל האחרון + השמאי + נסיעות.

דברי איתי, אשמח לסייע לך בנושא הזה. אל תוותרי להם, זו שיטת מצליח.

בסופו של דבר - הדין מאוד מאוד ברור בנוגע להשארת דלת פתוחה/רכב ללא השגחה ואם זה המצב - ניתן להטיל עליו את כל האשמה.

שלומי

פורסם

הוא לא השאיר דלת פתוחה, הוא היה בתוך הרכב, בצד הנהג, ופתח דלת כדי לצאת בדיוק כשאני עברתי עם הרכב.

זה רחוב צר ודו סטרי (נתיב אחד לכל כיוון) כך שהייתי חייבת לעבור יחסית צמוד לרכבים החונים, וזה קרה לקראת סוף הרחוב, כך שאפשר היה לראות אותי מגיעה ממרחקים. נסעתי לגמרי רגיל ואפילו לאט מהרגיל, כי זה רחוב עם תנועה יחסית ערה ולקראת סוף הרחוב יש צומת עם תמרור עצור.

אפשר לראות לפי הפגיעה את המקום שבו הדלת שלו נפתחה עליי, שזה קצת אחרי שהפנס כבר עבר אותה. הוא לא הספיק לצאת מהאוטו.

בעיקרון בזמן הפגיעה והעברת הפרטים הוא לחלוטין לקח אשמה על עצמו. גם לא היה לו מקיף והוא לא תבע את צד ג' שלי על הנזקים בכלל (כנראה תיקן בעצמו, הדלת לא נסגרה אחרי הפגיעה). אני משתדלת להיות אופטימית, אבל אשמח מאוד להיעזר בנסיון שלך אם אצטרך. תודה!

פורסם
הוא לא השאיר דלת פתוחה, הוא היה בתוך הרכב, בצד הנהג, ופתח דלת כדי לצאת בדיוק כשאני עברתי עם הרכב.

עדיין, הדין איתך.

את בתור נהגת אמורה לנהוג בצורה זהירה וסבירה,

את ממש לא אמורה לנהוג בפחד וחשש ולא צריכה להתכונן מדלתות מקפצות מכל עבר, אנחנו לא נוהגים באזור לחימה בשטח בנוי, אלא בכביש עם חוקים.

במידה והוא היה ברכב - על נהג הרכב מוטלת חובה בפקודות התעבורה ובפסיקה לבדוק היטב את הסביבה לפני שהוא פותח את הדלת. זו החובה שלו, לא שלך, ולכן הוא ישלם.

במידה והוא לא היה ברכב - הוא התרשל בכך שהשאיר אותו במצב כזה שעלול להיפתח ולהוות סכנה + גרימת נזק לסביבה.

כמובן שתמונות הנזק יכולות להוכיח את מועד ומיקום פתיחת הדלת - ועם זה קשה להתווכח.

בהצלחה!

שלומי

פורסם

איזה עצבים שרכב שמשקיעים בו הולך בגלל טעות של איזה שמוק.

הייתה לי תאונה דומה באקסנט בזמנה, שילד בן 17 החליט לפרסס מתוך חניה בלי להסתכל לצדדיפ, בלמתי כמה שאפשר וחטפתי מכה בדיוק כמו שלך, פחחות וצבע לכנף וטמבון חדש , הפנס עצמו לא ניזוק וגם אם כן היה עןלה גרושים.. זה עלה רק 900 שח.

פורסם

דעתי - זו הזדמנות טובה למכור במחירון.

מעשית, יש מלא חלקים בפירוקיות כך שלדעתי אפשר היה לתקן את האוטו במעט מאוד כסף.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מתכוון ל-"למכור" לביטוח.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

טוטאל לוסט על הנזק? כל בחח בן דוד (אפילו בערים מעורבות) היה מסדר את הנזק במחיר נורמלי. ניסית לבדוק את האופציה הזאת? מבטיח לך ש11 זה לא יעלה וגם לא שש .

Sent from my Le X829 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

לא היתה לה ברירה. נגיד, התיקון עולה 5000. הנהג הפוגע לא היה מוכן לשלם מכיסו את המחיר הזה, היה צריך להפעיל ביטוח, שמאי והתוצאה כבר ידועה. גם לא היה טעם שהיא תשלם מכיסה את עלות התיקון כאשר הנהג השני אשם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...