Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמבדיל צמיג טוב מצמיג לא טוב, זה בעיקר האחיזה ברטוב, ולא ביבש.

ביבש ההבדלים יכולים להיות זניחים בין צמיג סיני לצמיג איכותי, אבל אותם צמיגים יציגו הבדל עצום בביצועים בכביש רטוב.

לא מסכים איתך כאן. הרכב הנוכחי (225/45/17) הגיע עם פירלי צ'ינטורטו P7 - צמיג סביר ולא יותר. אחיזה סבירה ביבש ובינונית ומטה ברטוב (על רטוב, למרות מהירות מתונה הרכב החליק בירידות של דרך הים בחיפה עוד כשהצמיגים היו חדשים), הצמיג אינו שקט או נוח במיוחד ואורך החיים שלו בינוני. המחיר דווקא פרימיום. הסט שרד 30,000 ק"מ עד לשחיקה גבוהה מאוד.

לאחר מכן הרכבתי סט של Good Year Eagle F1 Asymmetric 2. נכון לרגע זה הם עברו 23,000 ק"מ לא קלים, בסה"כ אני מעביד אותם קשה יותר בהשוואה לפירלי.

לגודייר יש מספר יתרונות על פני הפירלי, אך בנוגע לעניין זה, אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהאחיזה שלהם ביבש טובה בצורה משמעותית ביותר.

215/50/17 (פוקוס 2.0 2012 )

יש פירוט עם תמונות בשרשור הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448807

MICHELIN PRIMACY HP - לדעתי צמיג משובח, אחיזה גבוהה מאד ביבש וברטוב. הגיעו מקוריים עם הרכב, והחזיקו מעמד

יותר מהצפוי. המחיר שלהם במידה הזאת הפך אותם ללא רלוונטים מבחינתי (1000 ש"ח ליחידה).

TOYO T1R - כתבתי בעבר, צמיג שמקבל הרבה יותר מדי הערכה פה בפורום משום מה. אחיזה מצויינת ביבש, סבירה פלוס ברטוב.

שתי הבעיות העיקריות שלו - דופן רכה במיוחד, שקורסת בלחץ אויר רגיל תחת עומס. מאד לא נעים. אפשר לפתור את זה ע"י תוספת של כמה PSI, אבל אז משלמים בנוחות באופן משמעותי.

בעיה שניה - שחיקה גבוהה באופן מגוחך, כשנוהגים איתו חזק. בעיקר הכתף נעלמת, אבל גם הסוליה כולה.

יתרון - צמיג סימטרי שמאפשר ניצול של שתי הכתפיים אחרי הצלבה ימין/שמאל (פירוק מהג'נט). גם מראה ספורטיבי נאה.

מחיר - סביב 500 ש"ח ליחידה.

TOYO T1 SPORT - דגם חדש יותר, שמתקן בדיוק את החולשות של הT1R. לשים לב שלא מדובר בT1S, שזה דגם ישן וגרוע,

וגם לא אמור להמכר בימינו.

הT1 SPORT נותן יחס עלות תועלת מדהים בעיניי, לפחות במידה הזאת, לא בדקתי באחרות.

אחיזה מעולה ביבש וברטוב (עדיף על הT1R), דופן עמידה מאד, שקטים, ונשחקים בקצב משביע רצון.

חסרון - צמיג אסימטרי, ולכן ניתן רק להחליף קדמיים/אחוריים, הכתף הפנימית לא מנוצלת עד תום.

מחיר - קצת פחות מ-500 ש"ח ליחידה.

מצטרף להמלצה על המישלין (גם באותה מידה, עד כמה שזה חשוב). כרגע הצמיגים שרדו קרוב ל-60,000 ק"מ (ולא אחת הם עובדים קשה) ואמנם הם כבר לא בשיאם, אך הירידה בביצועים הינה הדרגתית (לאורך חיי הצמיג) והם עדיין מצליחים לספק אחיזה טובה, שקט ונוחות. הבעיה העיקרית שלהם היא יבואן מישלין שחי בסרט בכל הנוגע למחירי המוצרים שלו.

TOYO T1R, בעיניי, הוא דוגמא לצמיג בינוני-לא טוב, בדיוק בגלל החסרונות שציינת.

כמה ק"מ גמעת עם ה-TOYO T1 SPORT? זו אחת מבין שתי האופציות שאני שוקל במקום המישלין (מישלין פרימסי 3 עולה 1,000+ ש"ח. יקר מדי.)

אם נלך על הקיצון, ה-R888 הוא הצמיג הטוב ביותר שיצא לי לחוות - נקודה. גם הסוויפט, גם ה-DS3T וגם השירוקו 2.0TSI (ב-רינג) אחזו במסלול ללא רחמים. על רטוב (הגיוני ומובן) הוא לא נהנה במיוחד, גם מעט לא צפוי לפעמים. שקט אמרתם? רועש להחריד :lol:

R888 הינו צמיג אשר מיועד לשימוש במסלול. ככזה אין זה מפתיע שיש לו אחיזה מעולה ביבש.

אני לא רואה כיצד ניתן להסיק מכך שזהו הצמיג הטוב ביותר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

R888 הינו צמיג אשר מיועד לשימוש במסלול. ככזה אין זה מפתיע שיש לו אחיזה מעולה ביבש.

אני לא רואה כיצד ניתן להסיק מכך שזהו הצמיג הטוב ביותר.

אם לא שמת לב - כתבתי "אם נלך על הקיצון, ה-R888 הוא הצמיג הטוב ביותר שיצא לי לחוות - נקודה".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

התעלקות

יש לי צמיגים זבל כלשהו בני שנתיים מאחורה, ואני מעוניין להחליף אותם.

הרכב הוא מיצובישי לנסר קלאסיק 07, המידה היא 195/60 R15

הדרישות - אחיזה, שקט, נוחות, עמידות (לא נסיעות שטח, אבל חשוב שיחזיקו מעמד בקיץ הישראלי).

התקציב הוא פלוס מינוס 400 ש"ח לצמיג (אם יש צמיגים איכותיים בפחות - הרי זה מבורח).

מבקש המלצה לצמיגים + פנצ'ריה באיזור חדרה והסביבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
^ קראתי את כולו. יש בו מספר דיונים טובים. אבל יחד עם זאת מאוד ישנים. מדובר על שרשור משנת 2003 אם ראיתי נכון (מהנייד) שלא התעדכן מאז. ומטרת השרשור הזה, הוא שרשור חוות דעת המתעדכן באופן תמידי. מותגים חדשים שיוצאים לשוק (כמו הניטו לדוגמא), דגמים חדשים של מותגים קיימים.

בחייאת אפילו לאייפון יש שרשור מתעדכן שכזה, לצמיגים אין?!

הנה משהו שימושי שאפשר לקחת משם (מתוך השרשור):

לטובת הצרכן בארץ הכנתי רשימה קלה לשימוש .

חילקתי את מותגי הצמיגים ל - 4 קטגוריות : חברות פרימיום , חברות טובות , חברות בינוניות , חברות גרועות.

שתי הערות חשובות :

1. ממליץ בכל תוקף להתרכז בשתי הקטגוריות הראשונות. למאותגרי תקציב ניתן לשקול קטגוריית הבינוניות.

שומר נפשו ורכבו ימנע מלהתקרב לקטגוריה הרביעית.

2. כמו כל הכללה יש לסייג. לכל יצרן יש מספר סדרות ודגמים. בהחלט ליצרן בקטגורייה "הטובות" יש דגמים הראויים להיות ברמה

העליונה. לחלק מהדגמים בחברות הפרימיום דגמים "פשוטים" . המהדרין יכולים לפשפש באופן ספציפי ולברר.

ולרשימה :

1. חברות פרימיום - השורה הראשונה בעולם - ניתן לסמוך על האיכות הגבוהה ללא סייג :

מישלן, קונטיננטל, גודייר, פירלי , ברידג'סטון , יוקוהמה.

2. חברות טובות - צמיגים טובים ובחלקם טובים מאוד - חלקם בתמורה משתלמת :

טויו, הנקוק , קומהו, דנלופ, קלבר , פלקן, אבון, פיירסטון, נוקיין, אונירויאל, פולדה, ב.פ. גודריצ' , קופר , וורדסטיין.

3. חברות בינוניות :

מאטאדור, מאקיס, סאבה, בארום, מרנגוני , דביקה, ג'נרל , ספורטיבה, מאבור, ויקינג , מארשל , אליאנס (נסגרו).

4. חברות גרועות :

בעצם כל השאר. השמות דווקא די מרשימים... האיכות ממש לא. שלל שמות לדוגמא :

ACCELERA , ADMIRAL, APPOLO , AURORA, AUSTONE , BCT , CEAT , CHAMPIRO , COURIER , CYCLONE , EVENT , FEDERAL , GOODRIDE , GT RADIAL , HIFLY , INFINITY , INTERSTATE, JYNYU, KENDA , LASSA , LINGLONG , NEXEN, NANKANG , OVATION , RUNWAY , SAILON , STARFIRE , STUNER , TRIANGLE , WANLI , WESTLAKE

לא מצאת ברשימה את הצמיג שלך / או של הצמיגיה ? כנראה שייך לרשימה מסוג חברות גרועות.

יש כאן קצת סלט בדירוג בין המותגים

פולדה, פאלקן וקופר הם לדעתי חברות ששייכות יותר למותגי הביניים, הן בערך באיכות של מקסיס וכל חברות הבת שצוינו בחברות הבינוניות.

מבין הקבוצה הרביעית, יש חברות שהייתי מעלה אותם לקבוצה השלישית ואולי גם לקטגוריה השנייה.

נקסן היא חברה קוראנית שמגיעה בעיקר על דגמים של קיה (ועוד כמה של יונדאי) כמו הסול, פורטה, מגנטיס וריו.

AURORA היא חברה בת של הנקוק, בארץ נמכרים בעיקר צמיגי שטח שלה.

אפולו היא חברה הודית שקנתה יצרנית צמיגים הולנדית והיא מדורגת גם בתור מותג ביניים (קטגוריה שלישית).

STARFIRE היא חברה בת של קופר.

הייתי מוסיף גם את מיקי טומפסון בתחום צמיגי השטח, לפי הביקורות הם מעולים.

מי שרוצה להחכים על צמיגים וגם על החברות בת למיניהם:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tire_companies

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני שמח לראות שהשרשור התעורר לחיים והתחיל לצבור תאוצה. ( זו הסיבה שקראתי לו שרשור הצמיגים הגדול, אבל כנראה שהמנהלים חשבו שהכותרת שהחליפו מתאימה יותר- לך תתווכח)

היום קיבלתי הצעה על צמיגי ניטו

NT 830 r17 215/50

ב 2200 ש״ח.

אין בקורות על הצמיג, וכנראה שאהיה בין הראשונים לתת עליו חוות דעת בקרוב.

קצת מבאס שאין לו את הסקס אפיל של טקסטורה ספורטיבית. ( לדוגמא טויו r1r שמאוד הייתי רוצה לנסות אבל לא קיים למידה שלי)

פורסם

חבל סתם ללכלך על לאסה. יש לי את הImpetus Sport במידה 205/55/16 והם אוחזים מעולה ביבש וסביר + ברטוב, די שקטים ולא נשחקים מהר. (עברו כבר מעל 50000 ק"מ).

לפני כן היו לי פולדה carat progresso (באותה מידה) ומבחינת ביצועים הם היו לטעמי כמו הלאסה אבל הפולדה היו יקרים להחריד.

BassHead:vamp:

פורסם
לא מסכים איתך כאן. הרכב הנוכחי (225/45/17) הגיע עם פירלי צ'ינטורטו P7 - צמיג סביר ולא יותר. אחיזה סבירה ביבש ובינונית ומטה ברטוב (על רטוב, למרות מהירות מתונה הרכב החליק בירידות של דרך הים בחיפה עוד כשהצמיגים היו חדשים), הצמיג אינו שקט או נוח במיוחד ואורך החיים שלו בינוני. המחיר דווקא פרימיום. הסט שרד 30,000 ק"מ עד לשחיקה גבוהה מאוד.

לאחר מכן הרכבתי סט של Good Year Eagle F1 Asymmetric 2. נכון לרגע זה הם עברו 23,000 ק"מ לא קלים, בסה"כ אני מעביד אותם קשה יותר בהשוואה לפירלי.

לגודייר יש מספר יתרונות על פני הפירלי, אך בנוגע לעניין זה, אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהאחיזה שלהם ביבש טובה בצורה משמעותית ביותר.

כמה ק"מ גמעת עם ה-TOYO T1 SPORT? זו אחת מבין שתי האופציות שאני שוקל במקום המישלין (מישלין פרימסי 3 עולה 1,000+ ש"ח. יקר מדי.)

.

ברור שיש צמיגים שאוחזים יותר טוב ביחס לאחרים ביבש.

הכוונה שלי הייתה שכדי לבחון צמיג חייבים לבדוק אותו גם ברטוב, כי שם ההבדלים יכולים להיות עצומים לעומת הביצועים ביבש. אפשר לראות את בהרבה מאד מבחנים,

שהצמיגים הזולים לא מפגרים בהרבה אחרי המובילים, ולפעמים עוברים אותם, ביבש.

רוב הטכנולוגיה (תכנון הסוליה והתרכובת, כולל העלות של החומרים עצמם) מושקע ביכולת ברטוב, לכן קל יותר לייצר צמיג זול שאוחז טוב ביבש, אבל הוא יתגלה כגרוע ברטוב.

לגבי הT1 SPORT - החזיקו 15k בנהיגה אגרסיבית לעומת 10k עם ה T1R, תראה בלינק שהבאתי.

נראה כמה יחזיק הסט הנוכחי בנהיגה קצת יותר מתונה.

כרגע הניסוי בהקפאה כי אני לא בארץ תקופה, הרכב עומד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
התעלקות

יש לי צמיגים זבל כלשהו בני שנתיים מאחורה, ואני מעוניין להחליף אותם.

הרכב הוא מיצובישי לנסר קלאסיק 07, המידה היא 195/60 R15

הדרישות - אחיזה, שקט, נוחות, עמידות (לא נסיעות שטח, אבל חשוב שיחזיקו מעמד בקיץ הישראלי).

התקציב הוא פלוס מינוס 400 ש"ח לצמיג (אם יש צמיגים איכותיים בפחות - הרי זה מבורח).

מבקש המלצה לצמיגים + פנצ'ריה באיזור חדרה והסביבה.

אני במידה שלך הלכתי על גודייר אקסלנס, עלו 420 ש"ח, לפי הביקורות שקראתי הם אוחזים ושקטים, אוחזים מספיק אבל לא ברמה של צמיג ספורטיבי. זה צמיג נוחות.

אני החלפתי אצל ביטון בבית שאן, יש להם גם סניף בעפולה אם מתאים לך.

פורסם

ממליץ להכנס לקישור

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2010-EVO-Tyre-Test.htm

תוכלו לראות את הדירוג לכל קטגוריה שקיבלו הצמיגים.

לא התאפקתי וקראתי קצת פידבקים על ה re050 שכרגע מורכבים אצלי. הדעות חלוקות. אבל באובראול נשמע כשילוב מצוין לאחיזה על יבש ורטוב, ומושלם מבחינת נוחות שקט ושיוט במהירות גבוהה.

לעיונכם:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Potenza-RE050A.htm

אני משנה את דעתי בכל סקירה זה פשוט מדהים.

רגע אחד אני קורא על ה r1r (הוא לא במידה שלי אבל אני מוכן לשנות ל 215/45 17 במקום 50 אם צריך ) וקובע שהוא צמיג מצוין ואז קורא את המושב השלילי שאומר שאין לו חיים ארוכים ושהוא מאבד אחיזה ברטוב די מהר, מרעיש מעט ולא מומלץ לכבישים מפותלים בגלל שהוא שכשהוא אוחז הוא מדהים אבל כשהוא מאבד אחיזה, זה בבת אחת ללא הדרגה. כך גם כשהוא חוזר לאחיזה.

נוסף על כך נראה שהמחיר שלו מעט יקר כ 800 ש״ח לצמיג.

על ה f1 לרוב קראתי רק דברים טובים. מעניין מה מחירו ואם הוא קיים למידה 215/45 (מתוך הנחה שאני ישנה כי הבנתי שבמידה שלי לא קיים ).

ומצד שלישי יש את הניטו האלה על הפרק, צמיג יפני במחיר מצוין שטוען שהוא שקט, נוח ואוחז לא פחות ממצוין על רטוב ויבש כאחד.

אבל(!) לא קיים שום משוב שיאשר את זה. לפחות לא מצאתי.

רק מהסקרנות בא לי כבר להרכיב אותם!

פורסם

קצת מבאס שאין לו את הסקס אפיל של טקסטורה ספורטיבית. ( לדוגמא טויו r1r שמאוד הייתי רוצה לנסות אבל לא קיים למידה שלי)

עזוב סקס אפיל, עדיף צמיג עם ביצועים ספורטיביים מאשר מראה ספורטיבי.

לא חסרים צמיגים מהשורה הראשונה שנראים רגילים לחלוטין, למשל קונטי 3 ומישילין PSS.

אבל מה, הם אוחזים ונותנים תחושה שהרכב יושב על מסילה...

בהקשר לבחור שאמר שאין הבדל משמעותי בין צמיג איכותי לצמיג פשוט על כביש יבש- אתה טועה ובענק, יש הבדל מאוד מורגש, תעשה ניסוי פשוט:

קח 2 רכבים זהים, אחד עם צמיגים בינוניים ואחד עם צמיגים איכותיים ותבדוק מרחקי בלימה וזה הקפה של מסלול נתון.

אתה תופתע מהתוצאות.

תחפש ברשת, יש כמה וכמה מבחנים כאלה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני יודע. אתה צודק. אבל תודה שזה מוסיף. אני פשוט אוהב את הקווים של הטויו R1R .

אגב, רציתי לתת/לתקן את חוות דעתי על הRE050 פוטנזה.

עכשיו שיש גשמים ושלוליות בשפע, זה הזמן לנסות אותם. אפילו שאני לא אינדיקציה לשלמות כפי שכבר אמרתי כיוון שהם כבר מעט יבשים ובני 5 עם 55K ק"מ עליהם.

למרות גילם, אני חייב להגיד שהם אוחזים טוב את הכביש ברטוב . גם ביציאה רגזנית מהמקום הם לא נוטים לפרפר במקום.

בסיבובים קלים עד בינוניים הם משאירים את הרכב יציב ללא תחושת החלקה גם במהירות גבוהה יחסית (120) וללא תנודות של הרכב מצד אל צד (כמו תחושת שיוט לצדדים).

לא מעז לנסות אותם בסיבובים חדים יותר, בכל זאת - צמיגים שצריך כבר להחליף.

לגבי רעש צמיגים, הם שקטים. אין לי מילה רעה להגיד .

ממלא אותם ב 33 PSI .

מחכה לעוד שבועיים בערך שיתמלא לי האשראי וארכוש סט של NITTO .

אגב 2: ידוע אם קיים אסימטריק 2 במידה שלי 215/50 ?

במידה ולא , האם/איזה השפעה תהיה בשינוי המידה ל 215/45 ? ובמה זה יהיה כרוך מבחינה חוקית (ניירות אישורים וכד')?

פורסם

ככל הנראה ביום שני הקרוב אסע לרכוש את הסט החדש.

כיוון שלא מצאתי שום בקורות על צמיגי הניטו 830 (ובאמת שהשתדלתי לחפש), החלטתי לרדת מהרכישה שלהם לפחות עד שאתחיל לשמוע קצת יותר חוות דעת על הצמיגים שלהם (.

כרגע מבחינתי הם עלומי שם, ואין לדעת מהי התמורה המתקבלת להוצאה של 600-650 +/- ש"ח צמיג (טווח המחירים שקיבלתי).

אז לקחתי את הצמיגים המתאמים למידה שלי R17 215/50 וערכתי בדיקה מתוך האתר שפירסמתי קודם לכן (TYRE REVIEWS) ואלו התוצאות לכל צמיג המבוססות על מאות משתמשים ועשרות אלפי קילומטרים.

פלקן ZE912 כרגע מורכב אצלי צמיג בודד, (קדמי ימני) אז אין לי דעה אישית

7evv.png

טויו T1 ספורט: הבנתי שמ T1S כדאי להתרחק .

3b4y.png

גוד ייר אפישנט גריפ

ja67.png

גוד ייר איגל NCT5

70e1.png

דנלופ DZ101

qs1i.png

צמיג שהוא לא במידה שלי, אבל אני מוכן לשנות את המידה שלי ל 215/45 (מידה קיימת לצמיג) .

גוד ייר איגל F1 אסימטריק 2

2bz7.png

לסיכומו של עניין,

ההתלבטות שלי היא בין הטויו,פלקן, והאסימטריק 2 (שאצטרך שינוי מידה).

מה דעתכם? יש משהו שפספסתי? משהו להוסיף?

פורסם

לך על הטויו T1 SPORT, יחס עלות תועלת הכי טוב שיש. ממליץ לך לקנות מטיירדיל, הכי זול והכי נוח. 1920 לרביעייה במידה שלך (תבקש הנחת פורום).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

קיבלתי המלצה לצמיגי דנלופ ספורט מאקס RT

שנאמר לי שהם מתאימים למידה שלי (תודה ל gprr). מצאתי לנכון להוסיף אותם כאן לארכיון הצמיגים הגדול שבשרשור הזה.

והנה דירוג הנהגים מהעולם:

a2ydajum.jpg

טרם הצלחתי למצוא פנצ׳ריה וטווח מחירים על הדנלופ.

טרם מצאתי פנצ׳ריה בצפון שיכולה להשיג טויו (הבנתי שיש בעיה של מלאי).

אז כעת אני עומד על 3 אופציות

הטיו t1 ספורט

דנלופ ספורט מאקס RT

גוד ייר אסימטריק 2.

כאשר ככל הנראה ייחס עלות תועלת היא זו שתכריע.

• תוכן חדש...