Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

ידוע לי שהפורום הזה מעולה, יש כאן אנשים איכותיים ואשמח לעזרה וכיוון לאנשים מקצועיים בתחום שאני עוסק על מנת להיחשף ליותר קהל וצבירת יותר ידע מבחינתי.

אני רוצה לפרט על עצמי, לא ארצה להיכנס לפרטי פרטים לכן אתן רקע כללי ואשמח לפנות לפרטי לאנשים היכולים לעזור ולפרט יותר.

אני עוסק בתחום הכושר והבריאות, יש לי תעודה ממכללה גדולה בארץ וכרגע עיקר עיסוקי הוא עבודה בביה"ח ממשלתי בצפון (מבין הגדולים והרציניים בארץ) שתחום השיקום עדיין בחיתוליו.

במסגרת עבודתי, הוצעה לי משרה בתחום זה לעבוד עם קהל ספציפי בקבוצות, הסכמתי לעבודה זו מיד כי לפי דעתי אני היחיד בארץ שעוסק בזה (במסגרת הסמכתי) וגם כי תמיד נמשכתי לרפואה וטיפול בגוף האדם.

אני עוסק בתחום זה כשנה וחצי, במהלך השנה וחצי האלה הכרתי המון! אנשים מקצועיים בהמון תחומים ברפואה (עד לרמה של שיחה יום-יומית גם שלא במסגרת עבודה וקשרים אלו פותחים המון דלתות למי שיודע...), אני חייב לציין שבביה"ח שבו אני עובד שמי הולך לפני, המון אנשים לא פגשו אותי פיזית מתוך הבית חולים וכל מיני רופאים מ"בחוץ" (כמו קופות חולים) יודעים כבר במי מדובר ובמה אני עוסק רק מלשמוע את שמי.

אז כמו שאמרתי במהלך השנה וחצי שאני עוסק בתחום - יש בתחום רק הצלחה, זאת אומרת שהטיפול\שיקום שאני מגיש למטופלים במסגרת עבודתי בביה"ח הוא ברמה שהמטופלים כל כך מרוצים, מרגישים מעולה וממש מוותרים על טיפולים יקרים ומסובכים יותר רק בשביל להגיע למפגשים בקבוצה איתי(אפילו עד לרמה שבסוף תוכנית של X חודשים - אני מקבל מתנות מהם) - אני חייב לציין שאני היחיד שעושה את זה באותו ביה"ח, נכון לרגע זה אין צורך באדם נוסף והצוות הרפואי מאד מרוצה ממה שאני עושה והדרך שאני מנהל את העניינים.

החלטתי להתרחב ברגע שהבנתי שהסיפור הזה רציני ובאמת בזה אפשר לגדול (במיוחד שאני היחיד - עד כמה שידוע לי), הביה"ח התחיל לקשר אלי מטופלים שאינם יכולים פיזית להגיע לביה"ח ושאני אגש אליהם הביתה ואתן את הטיפול אצלהם בבית באופן פרטי ואני בעצם אתחשבן איתם על המחיר והכל - חלק מהמטופלים הסכימו וחלקם לא ועדיין נשארים ללא מענה, חלק גדול מהם בכלל לא שמע עלי או יודע מה שאני עושה או בכלל לא שמע על הטיפול הזה!

פניתי לקופות החולים במטרה להגיע להסכם איתם והעברתי להם את כל הטפסים ואישורים עלי + אישורים מביה"ח בו אני עובד בנוסף ביררתי וראיתי שהטיפול שאני נותן נמצא בסל הבריאות, ואם את אותו טיפול שאני נותן בביה"ח אני גם מסוגל לתת בבית באותם התנאים, למה שזה לא יעבוד?

קופה אחת דחתה אותי לגמרי בטענה שלא צריכים סוג טיפול כמו שלי (והלכה פתחה מכון כזה בצורה פרטית - לא יאומן, שהצעתי לעבוד אצלהם גם - סירבו), קופה אחרת אמרה שזה בתהליכים - בנתיים מעל שנה זה בסאטנדביי ואין לי עם מי לדבר- שוב אני בקשר אישי עם רופאים שם שגם להם אין מענה.

קופה נוספת אמרה שאין צורך וגם עושה בעיות לתת התחייבויות לביה"ח עצמו אבל זה כבר לא בעיה שלי

וקופה אחרונה כן מחזירה החזרים כספיים כמעט מלאים למטופלים שאני הולך אליהם הביתה (בעזרת קבלה שלי - אני עצמאי) אבל איתם "עדיין" אין לי הסכם כתוב כבר מעל שנה שזה מטרטר.

בקיצור, הגעתי למצב שהצקתי לכל אדם קיים בביה"ח ובקופות חולים עצמם ואין מענה - חשבתי אולי מכאן כן תהיה - מי שיודע שיוכל לעזור בעזרה מול הקופות - אני אשמח אם יצור קשר כאן או בפרטי.

יש מעל רבע מליון חולים כאלה בכל הארץ, אני יכול לעזור להרבה מהם כמו שאני עוזר לאלו מביה"ח, חבל שבגלל אטימות של הקופות זה ישאר תקוע מי יודע עוד כמה זמן.

עכשיו מכיוון שני, מכיוון שהמקצוע הזה בארץ "פרוץ" ולכאורה - לא קיים, ואני מעוניין לפרסם את עצמי באופן עצמאי ולא מעוניין לקבל על תביעות בעתיד- הרמתי טלפון למשרד הבריאות בשביל לשאול מי באמת רשאי לעסוק בתחום זה - ולהם לא הייתה תשובה - באמת לא ידעו \ מכיוון שני איך הביה"ח נותן לי לעבוד בתחום עם מקצוע שלא קיים? - אחרי שביררתי מול הביה"ח מול כל הגורמים האפשריים (אפילו מנהל הביה"ח) הסתבר שאני רשאי בהחלט לעסוק בזה ואפילו קיבלתי "מכתב רשמי" רק בשביל להוריד את חששותיי, זה קצת הקל עלי אבל זה עדיין לא אסמכתא של 100%, יותר כמו כיסוי תחת נורא נורא עדין.

להזכירם - קופת חולים אחת נותנת החזרים כספיים למטופלים המבוטחים אצלה רק בגלל הקבלות שלי - אז אני מניח שאני כן כשיר.

פניתי לביה"ח השונים בארץ המציעים סוג טיפול על מנת לברר מי מפעיל את הטיפול אצלהם ואצל כולם התברר שעובדים אנשי מקצוע בעלי הסמכה שונה אשר בביה"ח בו אני עובד סירבו להעסיק את אותם אנשי מקצוע והעדיפו חד משמעי אדם עם הסמכה כשלי - מה שרק מחזק את הטענה שאני היחיד במקצועי.

בנוסף ישנם כמה כתבות באינטרנט מטעם הביה"ח בו אני מוזכר וסוג הטיפול שלי וגם כמה כתבות שפורסמו בעיתונים המובחרים של איזורי (כלבו\ידיעות חיפה).

כאשר פניתי למכללות\אוניברסיטאות וכדומה ללמוד מקצוע יותר מעמיק - נענתי שלא קיים דבר כזה.

בקיצור- נתקעתי, אני אשמח לעזרה מכל מי שמבין בתחום ומה עושים לגבי הסחבת הבירוקרטית של קופות החולים והמדינה.

אשמח לתת יותר מידע ממי שישאל - מתנצל אם אני לא ברור מספיק.

בחתימה שלי יש קצת יותר מידע על התחום.

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

היי חברה נאלץ להקפיץ... כמעט 200 צפיות ואין תגובה...

תודה מראש,

אוהד.

* מתנצל על שעברו 22 שעות ולא 24 מלא מרגע ההקפצה, לא תהיה לי אפשרות להקפיץ את הנושא עד מחר.

פורסם

אתה לא רוצה לחשוף את עצמך, אבל נתת מספיק פרטים כדי שאמצא בגוגל תוך דקות באיזה מכון אתה עובד, עם מי, ושהזרועות שלך ממש גדולות.

אם אתה רוצה להרוויח יותר, פנה לבתי חולים נוספים, גם במרכז, ועבוד איתם.

לגבי המטופלים הפרטיים ותשלומי קופ״ח, אני מציע לכתוב למבקר המדינה שאתה מוסמך לטיפול, הטיפול נמצא בסל הבריאות, והקופות מסרבות לשלם. אם הקופות טוענות שהן כבר עובדות עם מישהו, ביכולתך לדרוש שיהיה מכרז. מנסיון אישי עם העסק של אבי זה עובד, אבל צריך להתעקש ולא להרפות לרגע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

למה דקות ? תוך 3 קליקים כבר הגעתי לתמונה שלו :lol:

בכל מקרה מה שאתה עושה מבורך וכדאי לנסות שמו שהומלץ לך לנסות ולדחוף את זה - למה שלא תנסה להציע את השירות לביה"ח אחרים ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מה עם מכון הריאות שנמצא קילומטר מבית החולים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניץ' - קודם כל הפתעת אותי שמצאת אותי באינטרנט, כנראה לפי דף הפייסבוק הלא פעיל שפתחתי לפני שנה(לא אוהב פייסבוק ופירסום דרך מחשב, במיוחד שקהל המטופלים שלי לא נוגע במחשב).

בקשר למה שכתבת, נפגשתי עם הנהלה מחוזית ראשית של כל קופת חולים ובכל מפגש אני חייב לציין שכולם התלהבו וגם שמעו עלי לפני שבכלל באתי אליהם ואמרו שבהחלט רוצים, במיוחד לאור העובדה שעשיתי שיעורי בית וגם הצגתי להם צד כלכלי רוווחי שללא הטיפולים שלי(הוכח מדעית) אותם חולים יתאשפזו יותר ואני זול בהרבה יותר (עלות יום אשפוז הוא 4 ספרות) ובנתיים מאז חלק הודיעו שלא מעוניינים וחלק הודיעו שזה "מתעכב" - פשוט יותר מידי זמן (מעל שנה).

מה התפקיד של מבקר המדינה ואיך אני יודע שאני "מוסמך לעסוק בזה" אם המקצוע ספציפית לא קיים והאישור היחידי הוא בעצם מכתב מטעם בבני"ח בו אני עובד? (ואישור שקופה אחת מכבדת קבלות שלי ונותנת החזרים למבוטחיה).

יוסי - פניתי לביה"ח אחרים גם במרכז וגם דרומה יותר שבהם כבר קיים הטיפול בשביל לחבור איתם, לעבוד אצלהם ואולי אפילו ללמוד מהם / ללמד אותם משהו חדש, הוסבר לי שבשום ביה"ח לא משתמשים באנשים עם ההסמכה שלי ואין אפשרות להעסיק אותי, חלק מבתי החולים בכלל התעצבנו איך אני מעז לפנות אליהם כי זה "זר מביה'ח אחר" מהתגובה הזו בכלל הייתי בהלם, אפילו ביקשתי להיפגש עם מנהלי מחלקה מאותם בתי חולים להראות להם את העבודה שלי ואולי הם יתרשמו אבל שוב אותה תשובה, חלקם בכלל לא הבינו איך אני עוסק בזה במסגרת ההסמכה,שלי, הסברתי להם שבביהח בו אני עובד סירבו להעסיק את אותם בעלי מקצוע שהם מעסיקים עקב,חוסר מקצועיות.

* בהתחלה שהוקם הפרוייקט הזה בביה"ח בו אני עובד השתמשו בשירותיהם של אותם אנשי מקצוע, אחרי כשבועיים הבינו שזה לא עובד והידע המקצועי שלהם לא מספיק ואז הציעו את זה לי וברור שישר קפצתי על זה + הכשרה מסוימת מהבי"ח עצמו.

ספריאל - איזה מכון ריאות נמצא קילומטר מביה"ח?

תודה רבה,

אוהד.

פורסם

לא יודע איך לעזור לך לחדור את חומת האטימות של קופות החולים/ בתי חולים.

רק ממליץ לך שיהיה לך ביטוח אחריות מקצועית מסודר שיכסה אותך , חס וחלילה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ניץ' - קודם כל הפתעת אותי שמצאת אותי באינטרנט, כנראה לפי דף הפייסבוק הלא פעיל שפתחתי לפני שנה(לא אוהב פייסבוק ופירסום דרך מחשב, במיוחד שקהל המטופלים שלי לא נוגע במחשב).

אוהד.

גם ללא כל הסיפור, אפשר לאתר אותך לפי החתימה שלך.

פורסם

חבר'ה תודה לכל מי שענה ותודה גם לכל הבלשים פה,

אני עדיין תקוע ואני רוצה להבהיר משהו,

- כמו שישה הציע: כמובן שביטוח מקצועי יש לי.

העניין הוא: אם אני אפרסם את עצמי ואותם חולים יפנו אלי בצורה פרטית, אין לי אפשרות (אני חושב, שוב אין לי את מי לשאול) בעצם לתת להם את הטיפול כי אין להם הפנייה מרופא, אני בעצם לא מכיר את החולים ולא יכול לגעת בהם ללא אישור של רופא.

מצד שני, איזה רופא ייתן להם אישור? הרי אני לא "גוף מוכר ומוכרז" כמו מכון או ביה"ח,

אז מה עושים?

להזכירכם - קופ"ח, ביה"ח ושאר גורמים רפואיים בעניין לא יודעים לעזור.

תודה,

אוהד.

פורסם

יש גם רופאים שעובדים באופן פרטי או במסגרת ביטוחים משלימים, אולי הם יוכלו להפנות אליך מטופלים. עקרונית הם יוכלו גם להפנות אליך חולים מתוך מרפאות הקופות (וכמובן להביהר את העלויות) אבל איני איך הפניות כאלה ייראו בעיני הקופות.

לגבי ביטוח האחריות המקצועית - איני יודע מי המבטח, אבל אם אתה עובד מחוץ לבית החולים שבאמצעותו אתה מבוטח עליך לוודא כי הביטוח מכסה אותך גם במסגרות הנוספות!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן הכוונה הייתה לביטוח פרטי מקצועי דרך חברת ביטוח לאותם מטופלים שאני הולך הביתה.

ספריאל - מה האינטרנט של הרופאים להעביר אלי מטופלים? על סמך מה? אני צריך להגיע להסכמים עם קופות מה שלא מתאפשר לי.

הצגתי לכל קופה הוכחה שבכל העולם זה עובד, כל יום אשפוז הוא 4 ספרות וללא טיפוליי החולים יתאשפזו בממוצע כ3-4 ימים בחודש, עם השיקום זה יורד ל- 0, מוכח מחקרית, עדיין אין לי עם מי לדבר!

חברה עוד תגובות\אנשים עם נסיון בנושא, אני ממש מתחיל להתייאש מכל המערכת.

תודה,

אוהד.

פורסם

כתבת בהודעה הראשונה שהטיפול מוכר בסל הבריאות.

כל מה שנשאר הוא לטפל בכמה שיותר חולים והם שיפנו לקופה לדרוש את ההחזר.

כלומר שהלחץ יבוא מהשטח , אם לא הצלחת להבקיע את חומת האטימות.

רעיון מכיוון אחר.

לטענתך הקופה תחסוך כספים רבים אם יבוצעו הטיפולים שלך בחולים , במקום לשלם לבית החולים על אישפוז אותם חולים.

האם הבנתי אותך נכון?

אם כן , אתה פונה לא לגורמים הנכונים , הרופאים.

פנה למנהל הכספים של הקופה הוא מבין מהר, והוא כבר יעשה את העבודה עבורך.:lol:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נכון הטיפול הנל נמצא וקיים בסל הבריאות - זאת אומרת שהקופות חייבות להשתתף ולא להתעלם כמו שמתנהלת קופה אחת מתוך 4 מולי (מאוחדת לצורך העניין) שאיתה עדיין אין לי הסכם כבר מעל שנה שזה מתעכב ואני לא מבין למה.

אני לא יכול לגשת לחולים בצורה פרטית כי אותם חולים צריכים הפנייה מרופא, אני לא יודע אם בעקבות מצב המחלה שלו הוא כשיר לטיפול שלי, זה כמו שבאים לחדר כושר ושם צריך אישור רפואי.

מה שאני בעצם צריך זה שקופות החולים יפנו אלי חולים ושאני אבצע ביקורי בית (כמו שאני עושה כיום רק שאין לי דרך להגדיל את מספר הלקוחות) ולי יהיה הסדר כלשהו איתם עם החזרים כספיים בהתאם לחוק.

- מה שכתבתי נכון, הוכח מחקרית שאם אותם מטופלים מקבלים את הטיפול הנל אז ימי האישפוז שלהם פוחתים ונעלמים ויורד הנטל על בתי החולים והקופות.

ברור שישבתי לפגישה עם הכלכלנים (אלו שהסכימו להיפגש בכלל) והצגתי להם את הנתונים, על המקום מאד התרשמו וכמה שבועות אחרי הודיעו שלא מעוניינים, למה? אין לי מושג.

ברור שגם פניתי לרופאי המחוז של הקופה וגם הם התרשמו ופה זה הסתיים.

חברה עוד הצעות... אני ברצינות חושב כבר על ללמוד מקצוע אחר ולרדת מכל הסיפור הזה אם אין בזה איפה להתרחב.

תודה,

אוהד.

פורסם

פניה לתקשורת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קצת גדול עלי פניה לתקשורת בשלב זה.

אני מרגיש שיש עוד דברים שניתן לעשות על מנת לקבל יותר חשיפה ועבודה במקומות נוספים כולל קופות החולים.

קריאה אחרונה לשאר חברי הפורום שיודעים איך אפשר להזיז עניינים בנושא שלי.

תודה מראש!

אוהד.

• תוכן חדש...