Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בירושלים בעיה של הגירה שלילית מאוד גבוהה של אוכלוסיה חילונית.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוד הפנסיה הגדול: איך המעבידים עוזרים לחברות הביטוח , והעובדים נדפקים

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3579639,00.html

"המפקח על הביטוח יאסור על חברות ביטוח להציע הנחות למעסיקים בביטוח מאובדן כושר עבודה, בתמורה לזכות להציע מוצרי פנסיה לעובדים. בכך תימנע האפשרות ממעסיק להתקשר עם מבטח שגובה דמי ניהול גבוהים תמורת הנחה מפליגה...

בעיה נוספת לתחרות בענף היא שמנהלי ההסדרים הפנסיוניים, סוכנויות ביטוח שבבעלות חברות הביטוח, מציעים למעסיק שירותי תפעול וסליקה של כספי הפנסיה מול העובדים בחינם, ניגוד עניינים נוסף. כדי לאפשר לבתי ההשקעות תחרות אמיתית בענף, שריג חייב לנתק את הקשר בין סוכנויות ההסדר למעסיקים, באמצעות הוצאת שירותי הסליקה לגוף חיצוני שאינו סוכן ההסדר. הנושא נמצא בימים אלו בבחינת אגף שוק ההון באוצר."

כידוע העובד זכאי לבחור קרן פנסיה\ ביטוח מנהלים, אבל במציאות לרוב קשה לעובד לעמוד על זכותו.

המעביד חוסך בהוצאות ב:

א. מקבל הנחה על ביטוח אובדן כושר עבודה

ב. חוסך פקיד שיעסוק בהפרשות לפנסיה \ ביטוח מנהלים, כי סוכן הביטוח עושה זאת במקומו בחינם.

בתמורה המעביד בוחר בסוכנות ביטוח מסוימת , ורק סוכן שלה יכול לשבת במקום העבודה ולZיין את השכל לעובדים. אני מכיר מעביד שהוא מאוד גדול ורווחי, שאיים על העובד אם לא יבחר במוצר של סוכן הביטוח היושב במקום העבודה.

התוצאה הרעה היא שהעובד משלם עמלות גבוהות ועוד יותר גרוע שהעובד בוחר בביטוח מנהלים במקום בקרן פנסיה.

כשהעובד יוצא לפנסיה מתברר שהפסיד מאות אלפי ש"ח בהשוואה למצב שבו היה בוחר לבד קרן פנסיה.

טוב שבאוצר התעוררו לטפל בשוד הפנסיה הגדול, אבל הצעדים המוצעים לא כוללים את עיקר הבעיה: סוכן הביטוח שיושב במקום העבודה ובשקרים ובהונאה משכנע את העובד לבחור ביטוח מנהלים.

יהודה

פורסם

כנראה שאין ברירה כי אנשים ממשיכים לקנות והמחיר ממשיך לעלות.

http://glz.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=111034

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני הלוויתי למישהוא כסף, גם הוא לא מחזיר, לא מוכן להחזיר וגם לקרוא למלווה ייללן? :screwy:

"לגבי ה"תספורות" יש פה "עליהום" לא מוצדק. אשם מי שלקח סיכון וקנה בזמנו את אגרות החוב האלה במחיר מלא, ולא הטייקון שמכר אותם. הטייקון רצה מימון, וזה לגיטימי . הקונה שמימן אותו, לקח סיכון וטעה ועכשיו מילל שדפקו אותו."

הבעיה היא עם אותם טייקונים ששולטים כאן בהכל. נראה אותך בתור מנהל השקעות בגוף מוסדי מסרב לרכוש אגרות חוב

של אחד הטייקונים. או אבסורד יותר גדול. קנית אג"ח של אחד הטייקונים, אבל בחברה אחת מכלל החברות שלו.

שהוא בא לגייס את הכסף, אז שואלים במצגות וכד', ואומרים שהחברה לא נראית מי יודע מה. ומה עונה הבחור?

אתה עושה צחוק? אני תשובה/נוחי/יוסי מימן/שרי אריסון/שטראוס וכד', שאני לא אוכל להחזיר?

ואז אחרי הנפילה של החברה, הוא בא ואומר, אני מצטער, אבל העסק הזה והזה לא עבד, ואני רוצה תספורת.

ישה, המוסדיים זה אנשים כמוני וכמוך. זה אנשים שמופעלים עליהם לחצים אדירים, כי בעלי ההון

הם אלה שבעצם שולטים בגופים האלה.

אף אחד לא יסכן את התחת שלו בשבילך, וגם אתה לא היית עושה את זה.

גם אם תרצה לסרב להשתתף בהנפקה מסויימת, או להצביע נגד העלאת שכר של אחד הטייקונים,

אם תקבל טלפון או מסר מבעל ההון, שהוא מבקש שתשקלו שוב את ההצעה, כי לא ראית משהו

יוצא דופן בה, אז אתה "תשקול" שוב את ההצעה, ותנחש לבד מה תצביע...

תראה מי שולט בכל הכסף בסופו של דבר? יש 5-7 גופים גדולים ששולטים בכל הכסף, וכל חברה

ששולטת בכל גוף היא של אחד מהאנשים החזקים במשק.

אז אחד שומר על השני, ואחד דואג לשני, וכל זה על חשבון מי? על חשבוננו!

http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3581588,00.html

ראיון עם מאיר מזוז, מותיקי שוק ההון, ומנכ"ל פורש של קרנות נאמנות:

"אבל הרשות דרשה את זה כי למדה לקח מהנפקות הפקס, כשמנהלי הקרנות קנו מכל הבא ליד חברות שהנפיקו נדל"ן במזרח אירופה.

"זה עדין יכול לקרות גם היום. הסיבה שהשקיעו במזרח אירופה היא לא באשמת מנהלי הקרנות אלא באשמת הרגולטור שיצר את שוק ההון החוץ בנקאי. גם בנושא הנפקות הפקס. אני הייתי בעד שיעשו ניתוח על כל חברה ויתנו לי זמן לפני ההנפקה, אבל הרשות איפשרה את הנפקות הפקס. היו גיוסים, היה צריך לקנות, זו אשמת הרשות. היה כסף זול והחברות התמנפו יש דברים גם שאי אפשר היה לצפות. קונצרן אי.די.בי למשל, מישהו העלה בדעתו שאי.די.בי תגיע לסכנת הערת 'עסק חי'. אגב אני לא מאמין שדנקנר יגיע להסדר. גם מוטי זיסר, לפי המהלכים שהוא עושה הוא בכיוון הנכון לעמוד בהתחייבויות. גם מזרח אירופה אף אחד לא תיאר לעצמו מה יקרה שם".

התירוץ שלו להשקעות כושלות הוא שהיו יותר מדי הנפקות ולא היה זמן לשקול את ההשקעה. כפי שכתוב "היו גיוסים, היה צריך לקנות" ממש אבסורד לקנות אוטומטית ללא שיקול.

אם מנהלי השקעות פעלו כפי שמזוז אומר, לא פלא שיש תספורות.

יהודה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000809645

עדכון לגבי חברות ציבוריות בקשיים. יש לכך משמעות לגבי כספי פנסיי וחיסכון. לגבי תעסוקה- השפעה מוגבלת שכן חלק מההשקעות ממוקדות בחו"ל. מומלץ לקרוא גם את התגובה הראשונה - המודגשת- למאמר.

אפשר גם אחרת, למרות שכמובן זה לא שחור ולבן

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3591537,00.html

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
עוד מתנות לחרדים על חשבוננו

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000740011

"האוצר דורש: סוגיית "מחיר למשתכן" לדיון בכנסת

משרד האוצר מעכב את האפשרות לממש פרויקטים חדשים של משרד השיכון במסגרת "מחיר למשתכן" במתחמים חדשים עד שתתברר שאלת תקצוב ההנחות לזוכים בדירות המוזלות...

לאחרונה הוציא משרד השיכון מכרזים ל-1,400 יח"ד במחיר למשתכן שעוכבו עד כה בשל המחלוקת על סעיף מיצוי כושר השתכרות (בעיקר בנשר, טירת הכרמל וקרית מלאכי), והודיע על מכרזים חדשים לכ-1,000 דירות נוספות (מודיעין, ירושלים וראש העין).

בתגובה נמסר ממשרד הבינוי והשיכון כי "הבשורה הגדולה היא יציאתם של מכרזים לדיור בהישג יד עם הנחות של 50% בקרקע במכרזי מחיר למשתכן והנחות של 70% במכרזי דיור להשכרה לטווח ארוך. למכרזים אלה לא נדרש מקור תקציבי, מאחר שמדובר בהנחה במחיר הקרקע באמצעות תקנה תקציבית ולא בכסף שצריך להכניס לפרויקט"

ככה החרדים עובדים עלינו. שווי הנחה של 50% ממחירי הקרקע , שוויה מאות אלפי ש"ח . וההנחה הזו תיתן כמעט רק לחרדים, על חשבון תשלום המיסים שלנו.

בתור חלום ורוד, הלואי שאנו, האנשים העובדים, נוכל לקנות דירות בשיטת מחיר למשתכן, אפילו אם לא תהיה כלל הנחה על מחיר הקרקע.

יהודה

והנה דוגמא , דווקא חיובית, לתוצאות מכרז בשיטת מחיר למשתכן בעיר יבנה:

http://www.themarker.com/realestate/1.1907650

"כך תמכר דירה בשטח של כ-95 מ"ר תעלה 493 אלף שקל בלבד כולל מע"מ". אמנם סביר שמפרט הדירה נמוך, אבל הלואי על כולנו דירת 4 חדרים במחיר כזה ומיקום מעולה, עם שפע של מקומות עבודה בסביבה וחינוך טוב לילדים.

הסיבה למחיר המדהים הזה הוא שהמדינה מסבסדת את הקרקע, כך שמרכיב הקרקע לדירה פה הוא כ 100 אלף ש"ח, לעומת כ 400 אלף ש"ח עלות קרקע לדירה, במכרז לפני שנתיים.

( http://www.moch.gov.il/shivuk/Pages/totsot_michrazim.aspx,

המכרז פה הוא - נתוני מכרז מס' : 10006/2010 מתחם מס' : 22114

המכרז שלפני 2 שנים- נתוני מכרז מס' : 221/2010 מתחם מס' : 20764 )

אפילו אם הממשלה לא היתה מסבסדת את הקרקע, מחיר הדירה היה עולה ב 300 אלף ש"ח (הפרש מחירי הקרקע) למחיר של 793 אלף ש"ח. גם זה מחיר טוב לדירת 4 חדרים לדעתי.

אם הממשלה היתה פועלת כראוי ולא פשלונרית, היא היתה מציפה את מרכז הארץ בדירות "מחיר למשתכן" כאלה, ואז מחירי שאר הדירות היו יורדים גם הם.

אבל בשיטת הבחירות הנוכחית לממשלה לא באמת איכפת מאיתנו.

יהודה

פורסם

אם הממשלה היתה פועלת כראוי ולא פשלונרית, היא היתה מציפה את מרכז הארץ בדירות "מחיר למשתכן" כאלה, ואז מחירי שאר הדירות היו יורדים גם הם.

אבל בשיטת הבחירות הנוכחית לממשלה לא באמת איכפת מאיתנו.

יהודה

בדיוק.

כל המשחקים עם הריבית ועם המיסוי ועם תמהיל המשכנתא וכו' וכו' זה משחקים בקקי.

מחירי הדירות ירדו אך ורק כשיהיה היצע גדול יותר של דירות באיזור המרכז.

אם משרד השיכון היה עושה את העבודה שלו ב5-6 שנים האחרונות אז הוא היה מייצר התחלות בניה בכמות שתידרש ומונע את ההתייקרות המטורפת מלכתחילה.

וזה באמת לא קשה לחשב כמה דירות צריך בכל שנה. אפשר לדעת את זה 25 שנה מראש. זה בסך הכל מספר משקי הבית החדשים שנוצרים בכל שנתון, כלומר גודל האוכלוסיה של עוזבים-את-בית-ההורים באותה שנה. ניתן לחיזוי בקלות.

הבעיה היא שבממשלה עם 28 שרים לענייני כלום אף אחד כמעט לא עושה את העבודה שלו. וזה לא רק הממשלה האחרונה.

השר היחיד שבאמת לקח ברצינות את המשרד עליו הוא אחראי הוא שר התקשורת כחלון. כל היתר רק חיממו כיסא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

49 ש"ח נורת לד באיקאה ישראל

28 ש"ח נורת לד באיקאה בריטניה (קונים 2 נורות ב 12 פאונד)

13.5 ש"ח באיקאה ארה"ב ( קונים 2 נורות ב 7 דולר)

בכל המקרים עצמת ההארה היא 1000 לומן, שהיא עצמת נורת להט של 75 וואט. (כך טוענים באתר)

כנראה שהמצב הכלכלי שלנו מצוין אם אנו משלמים מחירים כאלה.

יהודה

פורסם

עד כאן סיכמת לי שלוש שנים של לילות ללא שינה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
49 ש"ח נורת לד באיקאה ישראל

28 ש"ח נורת לד באיקאה בריטניה (קונים 2 נורות ב 12 פאונד)

13.5 ש"ח באיקאה ארה"ב ( קונים 2 נורות ב 7 דולר)

בכל המקרים עצמת ההארה היא 1000 לומן, שהיא עצמת נורת להט של 75 וואט. (כך טוענים באתר)

כנראה שהמצב הכלכלי שלנו מצוין אם אנו משלמים מחירים כאלה.

יהודה

ומי קונה נורות באיקאה? צריך לעשות shopping לכל דבר. אני משלם סביב 20 ש"ח לנורות של 1400-1500 לומן. כמובן בישראל

הרבה יותר מניין שבגרמניה ליטר חלב עולה חצי אירו וסוכרזית 89 אירוסנט ל-1200 יחידות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא הבנתי איך רול סושי יחיד בודד - 8 עיגולים בגודל של ביס מגיע ל 36₪ ולא במסעדה, בסושי בר/לקחת/משלוח

מניח ליידו לאפת שוארמה וממש מתלבט מה ישביע אותי או מה יותר טעים או מה מכיל יותר חלבון ;)

זוכר את הימים לפי שש-שבע שנים שרול היה עולה19₪, ימי ראשון או שעות 17-21 בהרבה מקומות הציעו happy hour כך ש 2 רולים היו מסתכמים ב19₪.

למה כך עלה מחיר הסושי?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לדעתי זה בגלל שפעם מי היה אוכל סושי? בודדים. זה לא היה נפוץ. כעת הדבר נהיה יותר ויותר פופולארי, במיוחד עם עידן הרשתות החברתיות שכולם משתפים תמונות של אוכל ועושים חשק לאחרים. כמו גם סטטוסים וכו'. היום אתה קולט ילדים קטנים אוכלים סושי, מתי ראית דבר כזה לפני 7-8 שנים?

רול בג'פניקה עולה איזה 19 ש"ח, לא? פוטומאקי.

• תוכן חדש...