Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול האם כדאי לי לרכוש רכב שנת 93 בתקציב של 4.5K או 5K ולבנות על הגריטה של שנה הבאה ולקבל את ה 3000 ש"ח על גריטת רכב+ יתרת אגרת הרישוי.

אני מודע לזה שהרכב צריך להיות עם טסט בתוקף וגם שלא בטוח שיהיה חוק גריטה שנה הבאה

יש לי מכר מוסכניק עם ניסאן סאני 93 ידנית שגם עשתה 160000 קילומטר למרות שזה לא כזה רלוונטי (הוא טוען שזה האוטו ידני הכי מוצלח שהיה)

לרכב טסט עד אוגוסט , הרכב נוסע יופי, מרגיש טוב וגם נראה טוב מבחינה חיצונית.

הרעיון מאחורי זה הוא שאני אוכל להמשיך לחסוך ולקנות אוטו טוב יותר כי התקציב שלי ה 20K מקסימום וקשה לי להיתפשר...

אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד

תודה מראש, אדיר

פורסם

האם בטסט שיהיה לי באוגוסט אצטרך להמציא אישור בלמים או שזה יהיה שנה הבאה?

יש לי פחד שהאוטו "ימות"

הרעיון הוא שאני לא אתקן תקלות באוטו כמו חלון לא נפתח, דלת אפשר לפתוח רק מבפנים, קשה להעביר להילוך 2

"לסבול" מהאוטו עד הגריטה.

מה אתם אומרים?

פורסם

הייתה בבעלותי ניסן סאני ידנית משנת 1992, בהיותי סטודנט, ואני חייב להסכים עם ידידך המוסכניק! מכונית מצוינת שהפגינה אמינות מוחלטת גם בגיל וקילומטראז' מתקדמים.

בהחלט כדאי - לטעמי - ולא אופתע אם בשנה הבאה תרצה להמשיך לנסוע על ה-Sunny Boy עוד שנה נוספת.

בהצלחה!

פורסם

תצטרך להציג אישור בלמים באוגוסט, אישור בלמים חייבים לאחר 15 שנה על הכביש.

משנה הבאה הטסט יהיה כל חצי שנה, ותצטרך להציג אישור תקינות רכב מיושן (שזה כמו אישור בלמים, רק מקיף יותר) בכל טסט.

פורסם

אם אתה מוכן לסבול מכל מיני דברים קטנים ולהמר שהמזל יהיה לצידך ולא יהיה תיקון יקר במיוחד, אז למה לא?

עם זאת, במקומך הייתי בודק את המזגן, שכן בינינו, זה הדבר הכי חשוב בישראל ואם הוא לא עובד, זה יקר מאוד לתקן.

אגב, גם אם האוטו מת לגמרי ואתה מוכר אותו לברזל, המקסימום שתפסיד זה 4K, שזה ירידת ערך שנתית של רכב במקרה הטוב!

ככה שאין פה הפסד כלכלי גדול במיוחד.

פורסם
תצטרך להציג אישור בלמים באוגוסט, אישור בלמים חייבים לאחר 15 שנה על הכביש.

משנה הבאה הטסט יהיה כל חצי שנה, ותצטרך להציג אישור תקינות רכב מיושן (שזה כמו אישור בלמים, רק מקיף יותר) בכל טסט.

למדתי שאם לא מושכים תיקונים או מטפלים בזמן האישור מיושן הוא לו כזה שד כפי שרבים חוששים ממנו.

החושש הוא גם המסתיר שיודע דבר מה .

"דבר מה" בבלמים או הגה הוא סיכון לסביבה ולמשתמש, גם רכב חדיש עם הגה דפוק זקוק לתיקון ללא פשרות ,אם גם על זה נחפף ,אנא הגענו ?

דבר נוסף ...אני לא עושה מקיף החסכון השנתי מאפשר לי לתקן את הרכב לתקופה של בערך 3 עד 4 שנים ,גם זאת יש לקחת בחישוב .

נןשא אישור מיושן אינו כה נוראי ,טיפול נקודתי מידי פעם מאפשר לגשת בקלות לטסט חצי שנתי ,חוץ מזה מקנה הרגשת בטחון שעובד הבור בטסט ראה הכל וכנראה אין ליקויים .

הכי חשוב ,כאשתה קונה רכב בן 20 במחיר ריצפה הרבה אין לך מה להפסיד ,משתמשים מפסידים עשרות אלפים על רכב חדיש ,ראו מה קרה לחלק מהדגמים הטובים ,ראו מה קרה למיני הגרמנייה .

פורסם
אם אתה מוכן לסבול מכל מיני דברים קטנים ולהמר שהמזל יהיה לצידך ולא יהיה תיקון יקר במיוחד, אז למה לא?

עם זאת, במקומך הייתי בודק את המזגן, שכן בינינו, זה הדבר הכי חשוב בישראל ואם הוא לא עובד, זה יקר מאוד לתקן.

אגב, גם אם האוטו מת לגמרי ואתה מוכר אותו לברזל, המקסימום שתפסיד זה 4K, שזה ירידת ערך שנתית של רכב במקרה הטוב!

ככה שאין פה הפסד כלכלי גדול במיוחד.

מסכים בקשר למזגן ,אך כדאי לדעת שגם רכב חדיש משאיר סכומים לא מבוטלים אצל המזגניסט .

מי שלא חשוב לו השאפוני עם האוטו והוא משמש אותו מקסימום נצולת פרקטית אל יחשוש מרכב מיושן חדש .

נושא הגריטה פתח פתח גדול וכדאי לאלו ששונאים להשקיע ברכב ,יש מספר וריאציות שמביאות אותך לא להפסיד כמעט כלום .

בהצלחה לכל הנוהגים ברכב מיושן .

פורסם

אתה יכול לקנות היום רכב משנת 93 עם טסט בתוקף עד 94 (כמו הסאני שלי. לא, לא למכירה עדיין). במקרה הזה הסיכון נמוך (אני לא מאמין שתכנית הגריטה לא תחודש). רכב שדורש טסט השנה זה חתול בשק. בטסט הקודם נדרשתי להשקיע קרוב לשוויו של הרכב בתיקונים של הרג'קטים (בין היתר חלון חשמל אחורי, צמיגים ועוד).

סאני ידנית, מוזרקת, ה"כ, ABS וכו' - אכן בחירה מוצלחת בכ-3K ש"ח. אל תפחד מקילומטרז' גבוה, כי אם הוא לא, אז בטח הוא גם לא נכון.

:turn-l:
פורסם

יש לי פחד שהאוטו "ימות"

הרעיון הוא שאני לא אתקן תקלות באוטו כמו חלון לא נפתח, דלת אפשר לפתוח רק מבפנים, קשה להעביר להילוך 2

"לסבול" מהאוטו עד הגריטה.

מה אתם אומרים?

למה אתה כה חושש מאישור בלמים ?

זה לא כזה יקר לתקן .

פורסם

הניסן סאני מכונית מאד מאד אמינה. גם אקזמפלרים עם נסועה גבוהה שורדים היטב.

160K (במידה והם נכונים) זו לא נסועה גבוהה בעבור סאני.

הסאני נוחה לנסיעה באופן יחסי והרכב זריז ונוח לשימוש יומיומי, בשילוב עם חיסכון בדלק (בעיקר בדגמים הידניים).

נקודות התורפה הם מערכת הקירור ובדגמי הקרבורטור - ייתכנו זיופים או צריכת דלק גבוהה עקב צורך בניקיון/טיפול. הגומיות סביב לדלתות/שמשות נוטות להעלם/להקרע ותיתכן חדירת מים...אבל במחיר הנ"ל לא צריך לדרוש יתר על המידה:-o

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
הניסן סאני מכונית מאד מאד אמינה. גם אקזמפלרים עם נסועה גבוהה שורדים היטב.

160K (במידה והם נכונים) זו לא נסועה גבוהה בעבור סאני.

הסאני נוחה לנסיעה באופן יחסי והרכב זריז ונוח לשימוש יומיומי, בשילוב עם חיסכון בדלק (בעיקר בדגמים הידניים).

נקודות התורפה הם מערכת הקירור ובדגמי הקרבורטור - ייתכנו זיופים או צריכת דלק גבוהה עקב צורך בניקיון/טיפול. הגומיות סביב לדלתות/שמשות נוטות להעלם/להקרע ותיתכן חדירת מים...אבל במחיר הנ"ל לא צריך לדרוש יתר על המידה:-o

ברשותך שאלה

איך אמינותו של הגיר האוטומטי ברכב זה ?

פורסם

עם הגיר האוטומטי אין לי ניסיון. אבל לא ניתקלתי בסאני שסבלו מאמינות מופחתת עקב התיבה האוטומטית.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...