Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן אישי הייתי הולך על הקסטרול, גם שמנים בחנויות חליפ יכולים להיות בעייתיים כי נתקלתי בשמן בן 9! בחנות חלפים מוכרת ביצחק שדה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רשום מהיכן אתה ואני בטוח שתקבל המלצות על חנויות.

מחירי אוטודיפו יכולים להיות גבוהים אף ב 50% ויותר ממחירי חנויות חלפים.

איתמר.

אני מבאר שבע.

היום קפצתי גם לאוטו דיפו וראיתי שהם הביאו שמן מנוע ליקווי מולי, בצמיגות 5W40, סינטטי מלא.

שעולה 240 ש"ח. אפשר למצוא אותו בחנות חלפים במחיר זול יותר?

פורסם

נשמע לי יקר מאוד. עם כל הכבוד לליקווי מולי לא מדובר באיזו חברת פרימיום, סה"כ חברה "בסדר" עם יבואן חזק.

במרחק 30 שניות מהביג, על דרך חברון וליד תחנת הקמח הישנה יש חנות חלפים שלדעתי קוראים לה "פרוספר חלפים". היחס שם בסדר, לא עמוס ויש לו מחירים טובים (ועם קצת פרצוף המחיר משתפר עוד קצת).

אם תמשיך בדרך חברון למטה ותגיע לאיזור שמול השוק הבדואי הישן תמצא מקבץ של איזה 5 חנויות חלפים זולות. גם שם המיקוח עובד.

דווח ממצאים :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם שמנים סינטטיים יכולים לעמוד במרווחי החלפה של 30 אלף אז החלפה כל 15.000 זה מספיק.

אני נשאר בדעה שלי, ואפילו אעדיף שמן חצי סינטטי, איכותי כמובן, בתדירות החלפה כל חצי שנה מאשר סינטטי מלא בתדירות החלפה שנה-שנה וחצי (כמה שייקח לו לעשות 15000), בתנאי הנסיעה שהוא מתאר.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

לא צריך להגזים.

נכון שבנסיעות אורבניות צריך להחליף שמן מוקדם, אבל לא מדובר כאן על מנוע מפייח משנות ה-80 עם שמן מינרלי סוג ג' (ביחס לשמנים של היום) ולא צריך להתרושש מיציקות חוזרות ונשנות של שמן בשם אהבת הרכב או הנהיגה.

בתנאים של נסיעות אורבניות קצרות, החלפה אחת לשנה עד שנה וחצי או 10 עד 15 אלף - היא סבירה לחלוטין. את הכסף הנחסך על החלפת השמן בכל שני וחמישי כדאי לכוון לדברים חשובים יותר (מישהו אמר צמיגים טובים?).

אגב, מספיק מנוע שנוסע מעל 20% מהנסועה הכללית שלו מחוץ לעיר כדי להאריך את חיי השמן לכיוון תוחלת החיים המלאה שלו על פי המלצות היצרן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מצטער שאני משגע, אבל יש לי עוד שאלה.

נגיד כשרוכשים צמיגים, מומלץ לקנות מתאריך ייצור פחות משנה.

עכשיו איך זה עובד מבחינת שמן? איזה תאריך ייצור סביר לקניית שמן וכמה אפשר לשמור אותו בבית לפני טיפול?

פורסם

דווח ממצאים :wink:

איתמר.

אז אני מדווח, קניתי שמן קסטרול בצמיגות 5W40, סינטטי מלא בעלות של 200 ש"ח.

תאריך ייצור - ינואר 2011.

• תוכן חדש...