Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל זה ברור לי, אבל את האמת אני די מופתע שמדובר בשמן מינרלי ועוד שמחליפים אותו פעם בשנה (על פי הוראות מוסך מורשה).
המלצה מפורשת מבית כלמוביל כלפי יונדאי ומיצובישי גורסת:

"לפי תנאי הארץ מומלץ להחליף שמן מנוע כל 6 חודשים"

בכל זאת, אשמח אם מישהו שמכיר את הרכב או בעל מקצוע יתן לי תשובה לגבי השמן.

בספר רכב מצויינים מגוון רחב מאוד של צמיגויות שמן בהתאם לתנאי האקלים של המקום, ויכולים להתאים הרבה מאוד צמיגויות שונות.

אני לא רוצה עכשיו לקנות שמן מבלי שאני בטוח שאני קונה את הדבר הנכון.

בגלל זה אני שואל שאלה בפורום, לא כדי לקבל תשובה של בערך ככה או ככה, אלה מי שבטוח במה שהוא אומר ומכיר את הרכב.

אני שוב חוזר ואומר אף אחד בפורום הזה אינו יכול להוות תחליף ליבואן בארץ אשר עובד בצמוד למיצובישי. עצה שלי פנה לאחד ממוסכי השירות כדי לקבל ספר רכב מעודכן או לחלופין בקש מהם על דף מהו השמן מנוע הדרוש לרכבך ובהתאם לזה בקש המלצה לשמן כזה או אחר בטווח שהוגדר לך.
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שוב חוזר ואומר אף אחד בפורום הזה אינו יכול להוות תחליף ליבואן בארץ אשר עובד בצמוד למיצובישי. עצה שלי פנה לאחד ממוסכי השירות כדי לקבל ספר רכב מעודכן או לחלופין בקש מהם על דף מהו השמן מנוע הדרוש לרכבך ובהתאם לזה בקש המלצה לשמן כזה או אחר בטווח שהוגדר לך.

אני ממש לא מסכים עם הדברים שכתבת.

לא פעם ולא פעמים ניתקלתי בהמלצות לא נכונות של הייבואן בנושא טיפול ואחזקת הרכב ובעיקר בנושא בחירת שמנים ונוזל קירור.

מאיפה ההמלצה להחליף שמן מנוע ברכבים חדשים כול 6 חודשיים ? האם חשבת לרגע שלייבואן יש אינטרס כלכלי מובהק שתגיע לטיפול והחלפת שמן מנוע כול 6 חודשיים ?

בעבר הייתה ברשותיי גולף דור 4 ואתן לך מספר דוגמאות בלבד.

1. המלצת הייבואן הייתה להחליף רצועת תיזמון כול 60K+משאבת מים.

המלצת הייצרן הייתה כול 120K או 180K ללא שום קשר למשאבה.

2. שמן מנוע שמילאו ברכבי גולף דור 4 במוסכים המורשים בתחילת שנות 2000-2002 לא התאים כלל למפרטי הייצרן ומנועי הרכבים סבלו מבוצה.

עידן, תתחיל לסמוך גם על ניסיון של חבריי הפורום והידע הטכני שלך ולא להתנהג כמו בת יענה 8)

איזה כייף לי :)

פורסם

לי אמרו במפורש במוסך מיצובישי שהחלפת השמן היא פעם בשנה.

אני חוזר ואומר, יש ברשותי ספר רכב וכבר ציינתי מה כתוב בו, לא נראה לי שכל שנה יוצאת גרסה מעודכת של ספר רכב בייחוד שמדובר בדגם רכב שלא מיוצר עוד.

אני בכל זאת אשמח אם מישהו אחר יגיב, אני מבקש רק מי שיודע בוודאות, מי שיש או היה לו רכב כזה והוא יודע באיזה שמן הוא השתמש. אין צורך לנפח את השרשור בתגובות סרק, שאלתי שאלה קונקרטית ואני מבקש לקבל תשובה קונקרטית.

אני אחזור על השאלה - האם השמן 15W-40 הוא זה שנהוג לשים במיצובישי לאנסר 2004 בארץ? או שמן בעל צמיגות אחר, חצי סינטטי או סינטטי מלא.

תודה

פורסם

מה שנהוג זה לא תמיד מה שנכון.

מלא שמן בדרגת צמיגות 10W40 או 5W40 בדרגת איכות SL לפחות וסע לשלום.

במידה ואתה רוצה לפנק את הרכב שלך קנה סינטטי מלא.

איזה כייף לי :)

פורסם

בבקשה אשמח לקבל המלצות נוספות.

קצת מדאיג אותי המעבר הזה משמן מינרלי לסינטטי, אין הבדל משמעותי ביניהם?

איך ברכב יחסית חדש ממלאים במוסך מורשה שמן מינרלי?

למשל במאזדה 3 של ההורים שלי הולך 5W30 סינטטי מלא שגם שם מנוע 1.6

אז איך זה שברכב שלי שמו שמן מינרלי?

פורסם

שלום ידידי

בראשותי רכב שכזה בציר 2006

דגם מנוע 4G18 -ע"פ המלצות היצרן ניתן להשתמש ב15W40.10W40.5W40 אני משתמש בסיננטי מלא HC של חברת ELF ומבצע החלפה כל 10K-13K-ע"פ ספר היצרן אין בעיה להשתמש בצמיגות זה העיקר שיענה למפרט A3

גל

פורסם

כן, זה ממש מבדר אותי שאתה התעייפת מהשרשור הזה, אבל לא קיבלתי תשובה חד משמעית. רק לפני מספר דקות הגיב פה חבר פורום הראשון שאכן יש לו רכב כזה ולא מדבר סתם באויר. מסקרן אותי מה הייתה התגובה שלך אם הייתה שואל משהו שנחוץ לך לדעת, ואנשים היו כותבים לך, טוב התעייפנו מהשרשור שלך.

פורסם

שלום קודם כל אף אחד "לא זורק באויר" כל אחד מנסה לעזור.דבר שני אתה באמת חושב שאם משהו יגיד לך 10W40 או 5W30 זו תשובה מקצועית?מה שכתוב בספר הרכב זה מה שקובע-בזמן יצור הרכב כך חשב יצרן הרכב וגם אם נוספו שמנים חדשים זה לא מעניין אף אחד!לך לפי הספר או מה שהמוסך המורשה אומר וזהו.שמן סינטטי מלא יכול להזיק לעיתים אם שמים אותו במנוע שהוא לא מתאים אליו כי הוא דליל יותר.אם כתוב בספר 15W40 זה מה שתשיםבהצלחה ולילה טוב.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

אז תעזור לי להבין בבקשה מה אומר לי הספר רכב, אני מצרף תמונה ממנו.

תגיד לי בבקשה על איזו צמיגות שמן ממליץ לי פה היבואן או היצרן והאם מדובר

בהמלצה לשמן מינראלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא.

התקשרתי למוסך מיצובישי, אמרו לי שהם שמים 15W40 של חברת דלק, זה מה ששמו לי בטיפול הקודם. בשרשור הזה רבים אמרו שעדיף להשתמש בשמנים אחרים, נאמרו פה צמיגויות שונות. אני באופן אישי לא מבין איך מוסך מורשה מיצובישי שם שמן מינראלי ועוד כשהטיפול הוא אחת לשנה.

Picture-001-95.jpg

Picture-004-255.jpg

פורסם

ה"תרגום" בספר הרכב בעברית הוא בושה לאינטיליגנציה, גוגל טרנסלייט היה מתרגם טוב יותר ואפילו היה דואג שלא יהיו טעויות מביכות כמו שמן 3W30...

בקיצור - אתה יכול להשתמש באיזה שמן שבא לך. כל השמנים הממותגים שנמכרים היום הם איכותיים ועומדים בתקנים הרבה יותר מחמירים מה SG המינימלי הדרוש.

אני לא רואה שום הגיון לשים שמן 15W40, מינרלי או סינטטי. הייתי שם שמן 5W30 או 5W40 כדי להיות ב SAFE SIDE.

כשעוברים ממינרלי לסינטטי (ובמיוחד במנוע עם קילומטרז' מכובד) מומלץ לבצע החלפת שמן + פילטר נוספת לאחר 5,000 ק"מ ולאחר מכן לחזור לשגרת טיפולים רגילה.

אם אתה יודע שהמנוע שלך במצב טוב ועבר כל חייו טיפולים בזמן והשתמשו בפילטר מקורי - הייתי מוותר גם על ההחלפה הזו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...