Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

saab sonett

ororororo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רציתי חוות דעת על האוטו

חוות דעת לפני קניה?

ראית אחת כזו? אתה עתיד לקנות אחת?

פתוחה? סגורה?

פרטים???

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ראיתי כזאתי

דור שלישי סגורה (לא נראה לי שיש פתוחה דור שלישי)

רציתי לדעת עם היא אמינה יחסית, עם יש חלקים איך היא נוסעת.

פורסם

למיטב ידיעתי יש רק אחת כזאת בארץ, שיובאה ע"י דוד נמרי, ולא נראה שהוא ימכור כ"כ מהר...

אגב אני משוכע שלו היא היתה משווקת בארץ באופן סדרת לא היו קןראים לה Sonnet ( = שונאת)

שני מנועים היו בה במהלך חייה, משנת 1956 עד 1970 הותקן בה מנוע ה-2 פעימות של הסאאב 93 ולאחר מכן ה-V4 של פורד ששירת גם את ה-95/6

הייצור הופסק ב-1974.

Saabsonett2_gr.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
למיטב ידיעתי יש רק אחת כזאת בארץ, שיובאה ע"י דוד נמרי, ולא נראה שהוא ימכור כ"כ מהר...

אגב אני משוכע שלו היא היתה משווקת בארץ באופן סדרת לא היו קןראים לה Sonnet ( = שונאת)

שני מנועים היו בה במהלך חייה, משנת 1956 עד 1970 הותקן בה מנוע ה-2 פעימות של הסאאב 93 ולאחר מכן ה-V4 של פורד ששירת גם את ה-95/6

הייצור הופסק ב-1974.

מלבד של נמרי יש לפחות עוד 2 אדומות

עד 70 מנוע ה2 פעימות של ה96

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
מנוע V4 של פורד נמצא גם בסאאב 96 פרטי וסטיישן .

זהו מנוע של פורד טאונוס משנות השיבעים ,

מאוד מוצלח !

הוי 4 זה 1500 ולא 1700 למיטב זיכרוני

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

לגבי כמות ה"סונט"הקיימות בארץ, יש כמובן את זו של נמרי, שהיא "סונט" מדור שני בעלת מנוע שתי פעימות. ואני מכיר שמועות על עוד אחת מדור רביעי - אם בנדר מכיר שתיים, אני בטוח שהוא יודע על מה הוא מדבר.

להשכלה כללית: מהדור הראשון שיוצר ב 1956 יוצרו רק 6 פריטים, אלו ה"סונט" בעלות הגג הפתוח. מהן שרדו 5 וכולן שוות סכומים שגם ורטהיימר היה מהסס לפני שהיה שולף מהכיס. אין הרבה קשר בין ה"סונט" מהדור הראשון לאלו מהדור השני השלישי והרביעי. כל ה"סונט"המאוחרות הן בתצורת קופה. הן שווקו בעיקר בארה"ב.

בגדול הדור השני, השלישי והרביעי אכן מבוססים על מכלולים מה 96, אבל בהבדלים ניכרים - מדובר על גוף פיברגלאס ובדור הרביעי תיבת ההילוכים שוב אינה נשלטת מאזור ההגה, אלא מאזור הרצפה. ההבדל בין הדור השני לשלישי הוא במנוע. מהדור השני יוצרו רק כ 250 מכוניות (אחת מהן של נמרי) והן עם מנוע שתי פעימות, הדור שלישי הוא כבר עם מנוע V4 והוא כמדומני התחיל את חייו ב 67.

יש מנוע V4 במגוון נפחים - לי יש לדוגמה בנפח 1.7 ליטר (90 כ"ס) ואני גם מכיר כאלו שהגדילו עד 2.0 ליטר (120 כ"ס ויותר).

המנוע עצמו אמין, מלבד בעיה בגלגלי השיניים של רצועת התזמון שנשחקים בקצב מהיר - אפשר לפתור את הבעיה אם מחליפים את גלגלי השיניים לגלגלי מתכת.

סאאב ניסו לייצר מכונית ספורט אקזוטית, וחייבים להגיד שהם לא ממש הצליחו - אומנם למכונית היו ביצועים סבירים ואחיזת כביש מצויינת (כמו לכל הסאאבים), אבל היא לא נראתה מי יודע מה בהשוואה למכוניות אחרות בנות התקופה. המנוע לא היה אקזוטי בכלל ובאופן כללי המכונית סבלה משיווק גרוע ותדמית בינונית.

אבל, למרות הכל, אני הייתי שמח להיות בעלים של אחת כזו :)

הרכב הוא בהחלט בעל ערך אספני כיוון שאין הרבה בעולם. היתרון הגדול הוא זמינות רבה של חלקים מיכניים וגם חלקי גוף אפשר לאתר. מי ששוקל קנייה של רכב שכזה - ייתכן ועדיף להביא פריט במצב טוב מארה"ב ולא לשפץ גרוטאה ישראלית. בארה"ב אפשר לקנות "סונט" טובה מאוד ב 5,000 עד 10,000 דולר.

מידע רב אפשר למצוא גם באתר:

http://www.vsaab.com

וגם באתר:

http://www.vintagesaab.com/sonett/

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

נראה לי שמה שכתבתי קצת מבלבל...

אני חילקתי את דור II של ה"סונט" לשני דורות - למעשה מדובר בשתי גרסאות שחיצונית הן זהות כמעט לחלוטין, אבל ההבדל הוא במנוע. בתחילה מנוע 2 פעימות ואח"כ מנוע V4.

בכל אופן מהדור הזה קיימת בארץ דוגמה אחת, מהזן הנדיר, בעלת מנוע ה 2 פעימות (של נמרי).

מהדור השלישי (או הרביעי לפי הספירה שלי) קיימות בארץ, כנראה, שתי מכוניות. הדור השלישי עוצב בעזרתו של מעצב איטלקי (את שמו שכחתי) - שהרבה חופש פעולה לא ניתן לו. הרכב כולו נראה יותר כקיט להרכבה ופחות כמכונית אקזוטית אמיתית.

מאז הניסיון הכושל ההוא סאאב לא ניסו לייצר עוד מכוניות ספורט, אלא התמחו ברכבים משפחתיים עם ביצועים ספורטיביים.

רק תחשבו על הפוטנציאל של רכב דו מושבי, קליל עם המנוע של ה 99 טורבו (ויסלחו לי חובבי ה 900 וה 93 הפתוחות - הן סקסיות להפליא, אבל לא קלילות).

יניב מיכאלי

-----------

פורסם
מנוע V4 של פורד נמצא גם בסאאב 96 פרטי וסטיישן .

זהו מנוע של פורד טאונוס משנות השיבעים ,

מאוד מוצלח !

המגזין Practical Classics תמיד משמיץ את המנוע הזה, שהיה למשל בחלק מהפורד קורסייר ועוד דגמים, וקורא לו "לא אמין, לא חלק, ורועש".

אני אישית אין לי שום נסיון איתו ואין לי דעה בעניין.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אז ככה...

המנוע אכן רועש יותר ממה שהייתי מצפה או רוצה. יש קצת ויברציות, אבל עם כיוון נכון המנוע עובד חלק.

לגבי האמינות - אני נסעתי במשך 3 שנים עם הסאאב יום-יום ולמרחקים גדולים בלי שום בעיות. אבל בימים ההם הרכב זכה לטיפול אוהב (ולא הוזנח כמו שקורה בימים אלו).

המנוע בסך הכל עושה את העבודה מבחינת ביצועים - לעלות את העליות של ירושלים בהילוך רביעי ב 90-80 קמ"ש זה לא משהו שהרבה רכבים מודרניים עושים.

בכל מקרה לא מדובר במנוע ספורטיבי - ולכן גם קשה להתייחס ל"סונט" כרכב ספורטיבי או אקזוטי. מה שכן, יש אפשרות לאין סוף שיפורים: החל מקרבורטור כפול, אגזוז כפול וכלה בראשי מנוע מיוחדים וגל זיזים קל משקל.

יניב מיכאלי

-----------

פורסם

יש בארץ לפחות סאאב סונט דור שני V4 אחת בצבע אדום (שנת 1969)

הגיעה פעם למפגש מועדון ה-5

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אני שוקל ברצינות רכישה של 74 סדרה 3

יש בעיות רציניות איתם? מדובר על יבוא אספנות מארה"ב כרגע יש לי 99 שנת 70 בשימוש יומי חושב על הגדלת הצי , אולי לא כדאי לב=הביא מארה"ב אלא רק משוודיה פחות מס ןכד' כל תשובה תתקבל בשימחה

• תוכן חדש...