Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי פיג'ו 206, 2003, 100300 ק"מ, אחרי חצי אוברול (שיפוץ ראש מנוע, רינגים ועוד ) עדיין בהרצה ובזמן נסיעה בין עירונית החום מנוע מראה לי 70 מעלות ואחרי כמה ק"מ של נסיעה על לא יותר מ- 80 קמ"ש החום מנוע עולה עד הסוף, הכל נראה בסדר המאוור עובד הצינורות בסדר לא חסר מים...

חשמלאי רכב העיף מבט על המנוע נגע פה ושם ואמר שהוא חושב (הוא לא בטוח) שזה חיישן טמפרטורה או אויר במערכת...

ואין תרמוסטט הוציאו אותו לפני השיפוץ, מישהו יודע אולי על סיבה אחרת למה החום מנוע עולה (קרה לי פעמיים)??

תודה לכולם

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

אנא הבהר אם הבנתי אותך נכון?!

האם כתבת שהמנוע מראה סימני התחממות, למרות שהרכב עבר חצי אוברול(לא פרטת מדוע, אני מניח בגלל התחממות יתר)וזאת למרות שלא קיים תרמוסטט כעת במנוע?

חשמלאי טוען שהוא חושד בחיישן חום מנוע לקוי.

השאלה שנשאלת היא מדוע שוחרר רכב ממוסך ללא תרמוסטט, שהוא לא מקצועי, וחאפרי בלשון המעטה, שיגרום לצריכת דלק גבוהה, ולבלאי מואץ למנוע, במידה והחשד בחיישן חום תקול, אכן נכונה, יש להחליפו בחדש, ואם אכן מד החום יתייצב על טמפרטורה סבירה, יש להרכיב תרמוסטט בהקדם האפשרי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

המנוע מראה 90 מעלות בעמידה או בנסיעות קצרות בעיר ו-70 מעלות בזמן הנסיעה בין עירונית ואחרי 10 ק"מ בערך עולה די מהר לאדום, 10 דקות בצד הדרך ואני מניע שוב והכל כרגיל ומראה שוב על 70 מעלות..

דיברתי עם המכונאי שעשה את החצי אוברול הוא אומר שהוציא את התרמוסטט עד לסיום ההרצה ואחרי זה אמר שבארץ בכלל לא צריך (חאפר כדבריך).

אני רק רוצה לציין שאני קניתי את הרכב אחרי השיפוץ .

בדקתי והמאוור נכנס לפעולה ובסביבות ה100 מעלות

תודה!!

פורסם
המנוע מראה 90 מעלות בעמידה או בנסיעות קצרות בעיר ו-70 מעלות בזמן הנסיעה בין עירונית ואחרי 10 ק"מ בערך עולה די מהר לאדום, 10 דקות בצד הדרך ואני מניע שוב והכל כרגיל ומראה שוב על 70 מעלות..

דיברתי עם המכונאי שעשה את החצי אוברול הוא אומר שהוציא את התרמוסטט עד לסיום ההרצה ואחרי זה אמר שבארץ בכלל לא צריך (חאפר כדבריך).(כל מילה נוספת מיותרת)!אני רק רוצה לציין שאני קניתי את הרכב אחרי השיפוץ .

בדקתי והמאוור נכנס לפעולה ובסביבות ה100 מעלות

תודה!!

שלום רב !

כניסת המאורר בטמפרטורה של 100 מעלות מאוחרת, בוודאי שבמנוע לא מורכב כללל תרמוסטט !

קיים חשד שמהירות איטית לא עובדת, יוניט מאורר(תרמו סוויץ) לא מתאים/ לא מקורי/ תקול, בחר את המיותר), ואני חושש שלצערי גם הרדיאטור סתום.

מיותר לציין שלאורך כל הדרך, בוצעו מהלכים לא מקצועים, לא אחראים, ואפילו הייתי מעז ואומר, גם חאפרים.

האם נורות האזהרה האדומות(סטופ, סימן קריאה אדום, נורת לחץ שמן), או כל נורת אזהרה אדומה אחרת, לא נדלקות בנסיעה?

בברכה

צביקה

פורסם
לי זה נראה כמו חדירת קומפרסיה למים בעומס , יש לבדוק לחץ הפוך. חזור למוסך שבצע את התיקון , שיבדוק ויבצע כל מה שצריך כדי שהמנוע לא יתחמם - כשהטרמוסטט מותקן!

אמנון שלום רב !

האם חדירת קומפרסיה למים, אפילו קלה, לא אמורה לגרום לבעבוע במיכל העבוי?

ולמה כוונתך בעומס?

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה

ישנם מצבים בהם רק תחת עומס מתחילה חדירה של קומפרסיה אל מערכת הקרור . מתאר בעל הרכב מצב בו הטמפ. יורדת כשהוא עומד בסרק כמה דקות. במצב זה אין פריצה של קומפרסיה ולכן גם לא מופיע ביעבוע במיכל העיבוי. רק כשהוא מאיץ את הרכב ,הטמפ. עולה שוב תוך זמן קצר עד לתחום האדום.

ההסבר הוא פשוט, המעבר של הגזים מתאי השרפה אל מערכת הקרור לא קורה כשהמנוע עובד בסרק אלא רק בעומס כאשר הטמפ. והלחץ שם עולים.

פורסם

שלום,

צביקה, רק נורת אזהרה סטופ נדלקת בזמן החימום.

אמנון, רק אחרי נסיעה ממושכת של יותר מ-10 ק''מ המנוע מתחיל להתחמם ולא בכל נסיעה מהירה.

המנוע התחמם לי פעמיים השבוע הזה. אני אבדוק את ההצעות שלכם מקווה שיעזור.

תודה רבה!!

פורסם

חבר , במצב כזה הייתי פונה לבעל מקצוע ידוע ומוכר על הפורום , כנראה ביצעו עבודה "חאפרית" ביותר.

מסוכן מאוד לנסוע ככה ברכב , יכול להיגרם נזק שידרוש הוצאת כספים רבה.

מהיכן אתה בארץ ?

פורסם

שלום,

אני מאור עקיבא ואת השיפוץ עשו באריאל שזה שעה נסיעה בערך

עכשיו החשמלאי אמר לי לקנות חיישן טמפרטורה ולבדוק את זה

תודה.

• תוכן חדש...