Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

הרכב החדש שלי הוא פיג'ו 306 GTI6. הבעלים הקודם השתמש בLM הסגול ואני מתחבט בשאלה באיזה שמן להשתמש. הדעות לגבי הLM חלוקות ולכן חשבתי ללכת על שמן אחר. איזה צמיגות תיהיה עדיפה 5-40 או 10-40. מה אתם אומרים על קסטרול מגנטק?

הרכב צפוי לעבור החלפת שמנים כל 5K ק"מ.

המלצות נוספות יתקבלו בברכה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

קודם כל שאלה, מדוע להחליף שמן סינטטי מלא כל 5,000 ק"מ? עם כל הכבוד ויש כבוד מדובר ב 306 שהיא בת כמה שנים, בגיל הבר מצווה? הנה שאלת המיליון דולר, מה עדיף? שמן מינראלי מהתקן הגבוה ביותר אבל להחליף לעיתים קרובות וככה המנוע מקבל שמן טרי כל הזמן או שמן סינטטי מלא בתקן גבוה אבל אז המנוע נשאר עם אותו שמן מזדקן ומתעייף במשך 15 אלף ויותר.? אם אתה באמת מתכוון להחליף כל 5,000 ק"מ אז לך על מינראלי בתקן גבוה. אתה מקבל הגנה טובה ומקסימלית שבטוח תחזיק לא פחות מ 5,000 וגם זולה. הליקי מולי הסגול עולה באזור ה 200 שח אם אינני טועה. לך תזרוק 200 שח כל 5,000 על שמן וזה ממש לא צחוק. בקיצור, לא לעניין להחליף כל 5 שמן סינטטי מלא, זה סתם ביזבוז וזיהום מיותר של הסביבה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

*נמחק ציטוט מיותר

תשובה לא מדויקת בכלל,סליחה אתה טועה ומטעה גם!! מה אתה אומר לבחור יקח שמן מינרלי?. שמן מינרלי עושה נזק בלתי הפיך למנוע מודרני,וזה בכלל לא מתאים לרכב שלו,שמן מינרלי מתחמצן מהר ומאבד מתכונות השימון וההגנה על מכלולי המנוע תחת עומס.אפילו שמן חצי סינטטי גם לא עושה את העבודה בסל"ד גבוהה. ברכבים ספורט משתמשים אך ורק בסינטטי מלא!.

ומי אמר שישאר 15K עם שמן סיננטי או יותר?. תאמין לי יש לי רכב GOLF GTI 2011 וכבר ב 5K עשיתי שירות לרכב!, מי שאכפת לו מהרכב שלו משקיע עליו! ואין דבר כזה מיותר.!

לך על שמן סינטטי מלא 5W40, ולהחליף כל 10K. ואם בא לך כל 5K זה רק יעשה חיים יותר טובים למנוע.

שמן סינטטי מלא עומד יפה תחת עומס ולא מאבד מתכונות שלו ושומר על הגנה מקסימלית למנוע בחום גבוה.

פורסם
תשובה לא מדויקת בכלל,סליחה אתה טועה ומטעה גם!! מה אתה אומר לבחור יקח שמן מינרלי?. שמן מינרלי עושה נזק בלתי הפיך למנוע מודרני,וזה בכלל לא מתאים לרכב שלו,שמן מינרלי מתחמצן מהר ומאבד מתכונות השימון וההגנה על מכלולי המנוע תחת עומס.אפילו שמן חצי סינטטי גם לא עושה את העבודה בסל"ד גבוהה. ברכבים ספורט משתמשים אך ורק בסינטטי מלא!.

ומי אמר שישאר 15K עם שמן סיננטי או יותר?. תאמין לי יש לי רכב GOLF GTI 2011 וכבר ב 5K עשיתי שירות לרכב!, מי שאכפת לו מהרכב שלו משקיע עליו! ואין דבר כזה מיותר.!

לך על שמן סינטטי מלא 5W40, ולהחליף כל 10K. ואם בא לך כל 5K זה רק יעשה חיים יותר טובים למנוע.

שמן סינטטי מלא עומד יפה תחת עומס ולא מאבד מתכונות שלו ושומר על הגנה מקסימלית למנוע בחום גבוה.

מוזר מאוד, משום מה לא ראיתי שום אזהרה על מיכלי שמן מינראלי שאומר שהוא מסוכן לשימוש במכוניות חדשות. דברייך לא מדוייקים בכלל. ברור ששמן סינטטי נותן יותר הגנה לחלקי המנוע אבל היתרון הגדול ביותר והבולט שלו הוא אורך חיים ארוך והגנה ארוכה יותר מפני התפרקות מולקולות השמן. לגבי חימצון אני לא בטוח כי גם שמן סינטטי ממליצים להחליף פעם בשנה.

בכל מקרה, אם הוא מתכוון להחליף שמן כל 5,000 עדיף לפי דעתי שמן מינראלי באיכות גבוהה ומחברה טובה. הוא יקבל הגנה טובה והספקת שמן טרי. אין שום סיבה להחליף שמן סינטטי מלא כל 5,000 ק"מ. עם כל הכבוד לא מדובר בקוורווט, וויפר או .BMW M3 אני טוען שאם מדובר בהחלפה של כל 5,000 שמן מינראלי ייתן הגנה טובה ביותר שזה הרבה מאוד לפני סיום חייו של שמן מינראלי.

אשמח לתיקון על ידי אחרים במידה ואני טועה.

אני מחזיק מולי בספר של טיוטה קורלה. היצרן מבקש שמן בצמיגות 10-30 עם API של SJ או SL. הוא לא אומר לי אם זה סינטטי מלא, חצי סינטטי או מינראלי. הוא רוצה שמן עם ה API הנ"ל ובצמיגות המומלצת. אם אתה שם לו מינראלי בצמיגות ובדרגת ה API הרצויה אין שום נזק למנוע. לעומת זאת, ברור ששמן מינראלי לא יחזיק מעמד מבחינת אורח חיים כמו סינטטי. לכן הייתי מחליף אותו מוקדם יותר אבל בהחלט זה לא אומר שמינראלי הוא פסול לשימוש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לכן יש פשרה , שמן סנטטי 5W40 מלא בתקן שהייצרן דורש ,כמובן מייצרן איכותי ולבצע החלפה כבר ב10,000 ק"מ ולא ב15,000 ק"מ .

כך תשמור על שמן בריא שלא יגרום למנוע משקעים ובוצה מיותרת !!

אבל, אם זו הפעם הראשונה שהמנוע טועם שמן סנטטי יש לבצע החלפה ראשונה כבר אחרי 5000 ק"מ בכל מקרה (כולל מסנן שמן ) . כי השמן הסנטטי חלק מתפקידו זה להוריד משקעים שהיצטברו משמנים מינרלים למינהם... ואל תחשוב שאתה לא משקיע ברכב שלך אם אתה מחליף סנטטי כל 10000 = קניית שמן ב200 ש"ח במקום 80 ש"ח והמנוע שלך יחזיר לך אהבה ! :-D

פורסם

מה אתה אומר? שימוש בשמן מיראלי האיכותי ביותר והחלפתו כל 5,000 יגרום נזק למנוע או לחילופין לא יספק הגנה מספקת למנוע?

פורסם

בגדול ההחלטה להחליף כל 5K התחילה מהשרשור הזה -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=397899&highlight=%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94&page=3

שלאחריו באה נבירה וקריאה במגוון כתבות על שמנים, מה מומלץ ותדירות החלפה וכו'.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גם לי יש GTI6, ואני משתמש אך ורק בסינטטי מלא 5W40. בטיפול האחרון פינקתי בAGIP sint evolution (אם אני זוכר נכון את השם).

ההמלצה על מינראלי ממש לא רצינית, במינימום של המינימום המנוע הזה זקוק לחצי סינטטי 10W40 - למשל של mobil או agip. ממליץ לקרוא קצת על ההבדלים והיתרונות של שמן סינטטי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אישית לרכב הזה אני משתמש בחצי סינטטי מתוסף של ליקווי מולי כמו שכתוב בספר רכב. מחליף בתדירות יותר גבוהה של 10K ולא 15K כמו שיש במונה טיפולים.

השמן המתאים ע"פ הוראות היצרן הוא חצי סינטטי 10-40 ולא שום צמיגות אחרת.

יותר מזה חשוב להקפיד על נוזל קירור טקניק מקורי, ושמן גיר מקורי בצמיגות 75-80.

סע בזהירות ותתחדש כי החיים הם לא רק קו ישר :)

התענוג שמוביל אותך

פורסם

טוב, הורדתי את הקובץ שעמוס שיתף כאן. מדובר על מידע של טיפולים שונים לרכב שנת 1998. אני מנסה להיזכר אך ללא הצלחה אם בשנת 1998 שמנים סינטטים וחצי סינטטים היו נפוצים. בכל מקרה, קראתי את כל המניו-אל ולא היה שם שום איזכור אחד לסוג שמו מנוע או צמיגות. מה שכן, למדתי מהמניו אל שהיצרן רוצה שהרכב יטופל כל 9,000 מיילים שהם 14,400 ק"מ. מה שלא יהיה, היצרן תכנן את הרכב שיחליפו שמן כל 14,000 ק"מ ובטח לבטח לא כל 5,000 ק"מ. אני עדיין טוען ששמן מינראלי בדרגת API גבוהה, לדוגמה SJ יכול לספק הגנה טובה ביותר לפחות ל 5,000 ק"מ. אם נגיד זמן החיים של שמן מינראלי הוא 7,500 ק"מ או 10,000 בטוח שהוא עדיין חדש יחסית ומסוגל לספק הגנה ב 5,000 ק"מ.

ההיגיון אומר, החלפת שמן מינראלי ברמה גבוהה מאוד כל 5,000 ק"מ היא תחזוקה לא רעה מאשר "למשוך" עם סינטטי מלא ברמה הכי גבוהה 15,000.

בכל מקרה בשנת 1998 לא היה מינראלי מתקדם ברמות של היום.

פורסם

אני חושב ששמן של ELF יעשה את העבודה בצורה יפה.

SXR 5W40.

אני משתמש בו ב-307 עם מנוע 2000 כבר 3 החלפות שמן. זה גם אותו השמן שמשתמשים בלובינסקי - TOTAL 5W40

רשום מגב המיכל את האתר של היצרן - TOTAL

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...