Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוקוס , את בעיית התשלום נפתור לך בשנייה , אנחנו יהודים הרי לא?

אתה לא משלם על ההדרכה , אתה משלם על המתקנים והשימוש בהם , כמו שאתה משלם על כניסה לימית 2000 או ללונה פארק

בסדר עכשיו?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הפדלים ולא המלה "הדרכה" הן שעושות את ההבדל. אפשר באותה מידה לקרוא לזה "אימון." ההבחנה היחידה היא בין לימוד של תלמיד נהיגה שאינו מחזיק ברשיון נהיגה לבין נהג שכן מחזיק ברשיון נהיגה. מבחינה חוקית, מדריך הנהיגה המתקדמת הוא נוסע ברכב לכל דבר ועניין.

אין שום הבחנה לגבי מקבל ההדרכה, לא כתוב שהוא מבקש רשיון או בעל רשיון. אני מקבל מראש שאתה גם מדריך נהיגה מדופלם וגם עורך דין, אבל חוות דעתה של היועצת המשפטית של משרד התחבורה היא שמדריך נהיגה מתקדמת חייב להיות מורה לנהיגה.

פורסם

חבוב בימית 2000 או כל דבר דומה לזה אתה לא מקבל הדרכה, נו באמת אתה באת חושב שזה יהיה קביל בבית משפט?

ואיך בדיוק אתה תשלם על השימוש בשטח? בדרך כלל זה בשטח פתוח וגם זאת עבירה אבל עזוב את זה, גם אם זה בשטח סגור ופרטי כמו כוכב יאיר עדיין חלים עליו כל החוקים והתקנות, ואתה לא מקבל את ההדרכה מהשטח יושב איתך "מדריך" או עומד בחוץ זה לא משנה כי הוא לפני זה הדריך אותך מה לעשות והסביר לך על התרגיל, תסלח לי אבל זאת הדרכה ומה שרוב ה"מדריכים" או הביתי ספר האלה עושים זה להדריך ולקבל על זה כסף וזה אסור על פי חוק.

זאת אומרת שהם עבריינים.נקודה.

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם

RS בחוק שאתה מצטט מדובר אך ורק על הדרכה או לימוד של מבקש רשיון נהיגה/תלמיד נהיגה אשר מוגדר בחוק מי הוא ולמי מותר. אני כבעל רשיון נהיגה, כלל לא נכנס להגדרה הזו ולכן מי שמדריך אותי, לא עובר על שום חוק!.

פורסם

CH2856

תראה לי בדיוק איפה כתוב שהחוק הזה מדבר על מבקש רשיון ולא על אדם שיש לו כבר רשיון, אני רוצה שתראה לי, בנתיים אני הבאתי פה ציטוט של חוקים שמראים שאני צודק ומנגד אף אחד אחר לא הראה לי כיסוי בחוק למה שאתם אומרים, אז תראו לי.

אני מבין שקשה לכם עם זה אבל זהו החוק.

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם

החוק מבחין בין מורה לבין מדריך.

כדי לקבל שכר המדריך חייב להיות גם מורה.

זה שיושב לידך כאשר אתה בעל רשין נהיגה הוא נוסע שמספר לך איך לנהוג ולא חלה עליו שום אחריות כמו שחלה על מורה לנהיגה.

260 (א) לאידרוש אדם ולא יקבל, לא יתן ולא יציע שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

(ב) עלאף האמור בתקנת משנה (א) רשאית רשות הרישוי, לפי שיקול דעתה להרשות למורה מוסמך,במקרה מסויים, לקבל שכר או תמורה אחרת בעד הדרכה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חבר יקר, אני עוקב אחרי השיחות שלכם בכל הנוגע להדרכות מתקדמות ומתאפק. אבל, בתגובה הזו עלית לרמות חדשות וגבוהות מאוד:צדק הבוחן שאמר לו כי הרכב עלול להאיץ כאשר הוא בתנועה, גלגליו נינעלים והוא נוסע בירידה חדה. תוכל לבדוק את הפיזיקה, לא אטריד אותך בזה. אבל מה שהקפיץ אותי הוא התרגולת שציינת בתור המלצה, ביצוע צלחת בעזרת בלם היד! ראשית, הוא נעל ארבעה גלגלים, איזה צלחת הוא יעשה? שנית, עדיף להיכנס עם החלק האחורי מאשר עם החזית? איפה הגית את התרגולת הזו? מאיזה מקום הזית אותה? איפה האחריות שלך של אדם שמנהל את הפורום? אני ממש נחרדתי. חשוב על כך שיש אנשים שקוראים ואולי גם מאמצים את המלצותיך כלשונן. אינני רוצה להישמע דרמתי יותר מדי, אבל כאן חרגת והגזמת מכל וכל!

קודם כל, אני לא ממליץ ולא המלצתי למשוך בלם יד, אבל זו התרגולת ואותה מתרגלים.

כן, עדיף להכנס עם החלק האחורי.

וכן, אפשר לבצע בלימה כזו גם (בייחוד) כשהכביש חלק.

היכן למדתי?

Ecole De Pilotage GET Cergy.

לגבי עניין הגלגלים הנעולים, זה שהרכב יכול להאיץ עם גלגלים נעולים, בירידה חדה, בכביש רטוב... נכון. אז מה, עם גלגלים לא נעולים הוא לא יאיץ?

את התרגולת לכביש רטוב, בו בלימה קלה נועלת את הגלגלים, אתה מכיר?

אתה חושב שנהג לא מיומן מסוגל לבצע אותה?

סביר להניח שמי שמגיע לצומת חסומה, במהירות גבוהה מדי, בירידה, תוך סיבוב, בכביש חלק... הלך עליו ואין לו איך להמנע מתאונה, אלא אם הוא מאוד מיומן.

ועדיין, מה שצריך לעשות נהג לא מיומן במצב חירום/איבוד שליטה, זה ליישר את ההגה (למקסם אחיזה) וללחוץ הכי חזק על הבלמים שהוא יכול.

אתה יודע, יש גם מצבים בהם חגורת בטיחות תהרוג אותך במקום להציל. אז זה אומר שלשים חגורת בטיחות זו טעות?

לא.

סטטיסטית, זו פעולה שהיא יותר מועילה ממזיקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
IGALR

מה הקשר לתקנה 221? היא מדברת על תלמיד נהיגה ועל הגיל שלו,באותו פרק שלישי שהוא "פרק שלישי: הוראה והדרכה" יש את סימן ו', לך לתקנה 255(א) לא ידריך אדם בנהיגה אלא לפי היתר לכך מאת רשות הרישוי ובהתאם לתנאי ההיתר.

(ב)בעל היתר יחזיק אותו ברשותו בשעת ההדרכה ברכב.

ויש את תקנה 256 ואת 257 258 259 וכאמור 260.

כזכור לי הם "מדריכי" נהיגה מתקדמת אז אם הם מדריכים איך זה לא קשור לפרק שלישי שהוא מדבר על הוראה והדרכה? ביחוד שסימן ו' מדבר על הדרכה.

תבדוק תקרא ותראה שאני צודק.

נ.ב

חן זה שהם עושים קורסים לרשויות או למשטרה זה לא הופך את זה לחוקי! וזה שיש מכרז אני יודע אבל זה אומר שהכל פה חוקי? ממש לא, ושוב אני ישאל היית רוצה שהילד שלך ילמד אנגלית מבחור או בחורה שבאו לטיול שורשים בארץ לאחר סיום התיכון? הרי הוא\היא יודעים אנגלית לא? אבל זה לא אומר שהם יודעים ללמד, אז נמאס שקמים פתאום "מדריכים" שהם נהגי מרוצים וכול מיני כאלה מי אומר שהם יודעים ללמד? ומי אומר שהם נוהגים נכון וטוב בנהיגת כביש? זה גם עוד משהו שמעצבן אותי, תחשוב על זה.

אתה לא צודק.

הדרכת הנהיגה שאתה מדבר עליה היא לא הדרכת נהיגה המוגדרת בתקנות.

לצורך התקנות יש הגדרה של המושג "הדרכת נהיגה" ו "לימוד נהיגה"

וכמו שיש דרישות ותקנות כפי שציינת החלות על המדריך/מורה לנהיגה

יש דרישות מהתלמיד כשהדרישה הבסיסית היא "המבקש רשיון נהיגה"

כדי שתיהיה רגוע כל הפרק חל על מבקשי רשיון נהיגה.

פורסם

ומה אתה אומר לגבי המקרה שהיה לנו פה עם החבר בפורום? אם אתה היית בא אליי והייתי אומר לעשות א' והיית עושה את זה והייתה קוראת תאונה? לא היית בא אליי ומפרק אותי? או לפחות בא אליי בטענות? אני בטוח שכן! זאת אומר שאם ככה הם מלמדים (וככה הם מלמדים) אז אין להם מושג ירוק בנהיגה בכביש!

אני מודיע לך רשמית שזו התרגולת. זה שהיא לא תעזור לכל אחד בכל מצב, זה ברור.

זה שיש מקרים בהם תאונה היא בלתי נמנעת, בוודאי שיש.

מי שאין לו מושג ירוק זה אתה, עובדה, לא ידעת להציע חלופה הגיונית.

עכשיו, לא חשוב כמה סמיילי תשים, פעם הבאה שתייעץ להתעלם מהעצה הזו - תקבל התראה על ייעוץ לא מבוסס.

בפעם האחרונה: רכב בלי ABS (בוודאי בלי ESP) עם נהג לא מיומן, במצב חירום, במקרה של תאונה בלתי נמנעת ו/או חוסר יכולת לשלוט על הרכב, יש ליישר את ההגה וללחוץ על הבלמים בכל הכוח.

המטרה: לאבד כמה שיותר מהירות.

פורסם

זאת אומרת שהם עבריינים.נקודה.

אתה עו"ד, בנוסף למדריך נהיגה, שאתה יודע לקבוע קביעות כאלו?

זה שיש שינוי במציאות שהחוק לא חוקק על מנת להתייחס אליה, לא עושה את כולם עבריינים. בשביל זה יש בתי משפט. אם אכן היו הדרכות הנהיגה בגדר פעילות עבריינית, המשטרה היתה עוצרת אותן ואי אפשר היה לבטח אותן.

פורסם

igalr

מה ההבדל בין מורה לנהיגה למדריך נהיגה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
0.5g היא התאוטה המתחייבת על ידי תקנות התעבורה העוסקות בבלימה (4.5 מ' לשניה לשניה), אין המצב כך בגלגלים נעולים לא במישור ובוודאי לא במורד ואין צורך בשיפוע מטורף של 30 מעלות (66% זו חתיכת שיפוע רציני).

אני חושב שצריך להכניס פיזיקה תיכונית כתנאי מקדים לרישום בפורום.

אפילו צמיג סיני חסר שם על יבש יתן לך באיזור ה-0.8g אחיזה אורכית. הדרישה של תקנות התעבורה מתעסקת במינימום, על מישור יבש האטה של 0.5g מתרחשת ללא נעילת גלגלים. לא ניתן לנעול גלגלים ועדיין לבלום רק ב-0.5g, אלא אם יש כוח חיצוני (כגון מדרון חד), או נסיעה על משטח עם מעט אחיזה כגון קרח או שמן על הכביש. דיינו תקנות התעבורה מתייחסות לכוח הבלימה המינימלי של הבלמים והבדיקה היא על משטח מתגלגל יבש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

למה לדעתך זה מצוין ללמד נהג רכב "רגיל" לרדת על הבלמים?

כי נהג "רגיל", כלומר מי שלא תרגל את הענין של בלימה על סף נעילה עשרות או מאות פעמים, לא יוכל בשום אופן לעשות זאת בשעת תאונה (או כמעט תאונה). ולכן, לנהג רגיל, ההמלצה המעשית הכי טובה היא - תבלום בכל הכוח ואל תעזוב עד שהרכב עוצר.

מה לעשות שלא כל נהג יכול ללמוד לבצע בלימה דגרסיבית במהלכה של הדרכה יומית! אני לא טוען שזה המצב באופן גורף. בלימה נסוגה (שמתחילה בנעילה) היא לא הטכניקה הכי מורכבת מבחינת השליטה ברכב ונהגים בעלי קצת רגש ומוכנות לתרגל לאחר הקורס, יוכלו להגיע לרמת מיומנות, אבל כאשר הקורס מיועד מלכתחילה לציבור הרחב ולאו דווקא לחובבי ההגה, השיטה של מסלולים נראית לי מוצלחת, כל עוד מדובר בבלימה בקו ישר.

נכון מאד, למעט שאני חושב שגם בסיבוב עדיף לנעול, מהסיבה הפשוטה שמי שלא תרגל הרבה פעמים בלימה חזקה עם נעילה ושחרור תוך כדי סיבוב, לא יצליח לעשות זאת בשעת חירום, וכל מה שיקרה לו זה שהוא יגיע לאותה נקודה בצד הכביש, רק במהירות גבוהה יותר.

נהג ממוצע בד"כ אינו נקלע לסיטואציית חרום... ואף אינו מתרגל סיטואציות כאלה לעיתים קרובות... הוא כמובן יכול להתחיל לעשות חישובים , האם קודם לסובב את ההגה ואז לבלום לסרוגין בקצב עולה, או ליישר את ההגה אל מחוץ לסיבוב... וכו... הססנות מתורגמת באופן אכזרי למרחק עצירה. אל מול אלטרנטיבת ההססנות עדיף שהנהג יבלום באופן החלטי ובמלוא הכוח בתקווה שהרכב יעצור בטרם הפגוש הקדמי יבוא במגע עם הילד שהתפרץ אחרי הכדור או הכלב שקפץ בין הרכבים החונים.

בדיוק ככה.

אתה יודע, יש גם מצבים בהם חגורת בטיחות תהרוג אותך במקום להציל. אז זה אומר שלשים חגורת בטיחות זו טעות? לא. סטטיסטית, זו פעולה שהיא יותר מועילה ממזיקה.

נכון. הרי אנחנו מדברים כאן על נהג לא מיומן, שלא יוכל להחליט בשבריר שניה בזמן חירום, מה היא הפעולה המסובכת הנכונה.

והערה ל- focus RS: יכול להיות שאחרי יום אחד או שניים של הדרכה, קיבלת רושם מופרז על יכולת ההתמודדות שלך עם מצבי חירום, ואתה (אולי) חושב בטעות שאתה, וכל נהג אחר, יכול "להסתדר" בכל מצב. אז אני מציע לך לראות סרטונים של F1 שמראים תאונות, ואת השניות שלפני התאונה, מתוך תא הנהג. מה עושים נהגי המירוצים? נכון, הם מנסים לבלום ולתמרן, כמיטב יכולתם. אבל מגיע רגע שבו גם נהג מירוצים מוכשר אינו יכול להשתלט על הרכב, ואז הוא נועל את הבלמים, ועוזב את ההגה לחלוטין כי אין בו שום תועלת במצב זה.

כלומר: ההמלצה "לנעול וזהו" מתאימה אפילו לאלוף העולם, במקרים מסויימים.

דני

פורסם
igalr

מה ההבדל בין מורה לנהיגה למדריך נהיגה?

מורה נהיגה מלמד מי שאין לו רשיון לאותו סוג רכב, וזו הסיטואציה היחידה בה מי שאין לו רשיון רשאי לנהוג.

מדריך נהיגה מתקדמת מלמד מי שכבר יש לו רשיון. הוא לא נדרש להתקין דוושות כפולות ולעמוד בדרישות החוק לעניין הוראת נהיגה.

יש גם מושג בתקנות שמתייחס ל"הדרכה", אבל גם הוא לא רלוונטי לנהגיה מתקמת, אלא מתייחס לכל אותם קורסים של נהיגה מונעת (או קורסים למניעת נהיגה).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...