Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברי הפורום. :-)

אני סטודנט שנה א' להנדסת חשמל בH.I.T - חולון. וברצוני להתחדש בלאפטופ חדש, שישמש אותי ללימודים.

אשמח לשמוע מבוגרי המקצוע בכלל, ובוגרי המכללה בפרט (והבנתי שיש לא מעט כאלה בפורום הזה) המלצות לאיזה מחשב נייד לקנות.

בתקווה ואמשיך גם לשנים הבאות, האם אצטרך להתעסק עם תוכנות למנהן שידרשו ממני חומרה מעט חזקה יותר מהממוצע?

אין לי כל כך טווח מחירים, מכיוון שאני ממש לוט בערפל בכל העניין הזה. :oops:

בתודה, אלי.

פורסם

בתואר הנדסת חשמל , מכיוון שאתה לא באמת יכול לסכם על המחשב כי זה לא תואר מהסוג הזה,

לדעתי מחשב הוא מיותר וסתם דאגה מיותרת (שלא יגנבו בהפסקות וכו')

כיום במוסדות יש כיתות מחשבים גדולות והתוכנות שצריך להשתמש בהן בתואר הן בדרך כלל תוכנות שנמצאות ברשיון באוניברסיטה/ מכללה עצמה ויש לעבוד שם לוקאלית.

במקרה הכי גרוע יש גישה מרחוק מהבית לתוכנה באמצעות CITRIX.

לכן אני לא הייתי ממהר לקנות.

אני למשל, אחרי תואר ראשון בהנדסת חשמל , הלכתי ללמוד תואר שני במנהל עסקים וכמובן קניתי מיידית לפטופ כדי להגשים את השאיפה מתחילת התואר הראשון וגם כאן, עוד לא השתמשתי או הבאתי אותו לאוניברסיטה מתחילת השנה :) פשוט בזבוז.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כסטודנט שמסיים שם בסמסטר הזה אני יכול להגיד לך בבטחון מלא-אתה לא צריך לפטופ לשיעורים. באמת. כפי שאייל כתב-צריך להשגיח עליו בשבע עיניים ולקחת אותו איתך, דבר שמוסיף משקל בזמן העמידה לתור בקפיטריה :)

אני קניתי לעצמי נטבוק לפני 3 שנים בערך (מסך קטן של 10 אינץ') וגם זה היה מעל ומעבר למה שהייתי צריך בשיעורים. יש מצגות מוכנות מראש שניתן להדפיס, וכל החומר נמצא ב HL.

אני סתם סחבתי אותו עמי להרצאות וגלשתי באינטרנט כדי להפיג את השעמום אם נפלתי על הרצאה משעממת. כמעט 2 קילו מיותרים. חסוך את הכסף לטיול שאחרי התואר :-D.

לגבי התוכנות-יש תוכנת multisim או את ewb שמשתמשים בהן למעבדות השונות בפרקי הסימולציות.

שתיהן רצות מצויין על מחשב בן 4 שנים, אז אין שום בעיה עמן. רובן מותקנות במחשבים של המעבדות/כיתות הלימוד ואין שום סיבה לקנות מחשב במיוחד בשבילן-גם אם יש עומס ואין מחשב פנוי (נדיר ביותר) ניתן לסכם עם מרצה שיפתח את המעבדות או להצטרף לקבוצה נוספת ע"מ להשלים את הניסויים.

בהצלחה.

אה, ואל תתייאש מאינפי1+2,שדות אלקטרומגנטיים ואותות אקראיים :lol:

אם אתה צריך המלצות על מרצים, עזרה בארגון מערכת או חומר לימוד, אתה מוזמן לפנות אלי.

פורסם

תודה רבה לכם,

אחרי בירור מחירים קצר הבנתי כי חסכתם לי לא מעט כסף שהיה הולך על שטות מיותרת.

ערב טוב,

אלי.

פורסם

כשאני למדתי, עוד לא הומצאו הסמרטפונים (טוב, גם היום אין לי סמארטפון :oops:) - אצלנו אלו היו משחקים שהורצו על מחשבוני ה- HP48 המהוללים.

אני זוכר מרצה אחד שלימד חומר תיאורטי ומשעמם להחריד, ותמה "מה אתם מחשבים כל הזמן בשיעור?!?". :lol:

:turn-l:
פורסם

מדוע לא תשאל את הסטודנטים בשנים המתקדמות? עניין הצורך במחשבים ניידים בלימודים משתנה בין מוסדות ומגמות. יתכן מאוד שתזקק למחשב נייד בעוד שנה-שנתיים, אבל למה להוצא את הכסף כעת, כאשר בזמן שבו תזקק למחשב תוכל לקבל "הרבה יותר מחשב" תמורת אותו סכום?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סטודנט שמסיים שנה ד' לא מספיק? :)

שנית, ייתכן שאולי בנסיבות מסויימות הוא יצטרך לפטופ. אני טוען שזה מיותר-וההתעסקות המיותרת בלפטופ גם מסיחה את הדעת מהלימודים ומהחומר החשוב.

פורסם
עדיף לך יותר להשקיע במחשבון איכותי שיודע לפתור מטריצות 3X3 עם מספרים מרוכבים מאשר בלפטופ. :wink:

+100. אחת ההשקעות הכי כדאיות בתואר מהסוג הזה.

פורסם

אני קורא את השרשור ונזכר שיש לי נטבוק אייסר 751 בן שנתיים שאני משתמש בו לעתים רחוקות, אם תציע מחיר הוגן תמורתו הוא שלך. הוא לא חזק במיוחד, בלשון המעטה, אבל הוא קל משקל ונוח לשימוש (מסך 11.6).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
עדיף לך יותר להשקיע במחשבון איכותי שיודע לפתור מטריצות 3X3 עם מספרים מרוכבים מאשר בלפטופ. :wink:

יש מקומות שמחייבים להשתמש במחשבון ספציפי שרוכשים דרך מוסד הלימוד. זה הפתיע אותי, שכן המחשבון שהיה מותר להשתמש בו בבגרות היה יותר משוכלל מזה שמותר באוני'. זה של הבגרות לא היה גרפי או איזה משהו מטורף, אבל יכל לחשב מרוכבים - זה של האוני' לא יודע לעשות יותר מדי דברים בהשוואה :p

ולעניין האשכול: זה תלוי בתוכנות בהן אתה משתמש בתואר. ברמת העיקרון יש לך citrix, אבל לא תמיד נוח לגשת עם זה לשרת. אם אין לך יותר מדי תוכנות כבדות להריץ, אין שום בעיה להסתפק בנטבוק. שים לב: לדעתי כן כדאי לקחת מחשב כלשהו ללימודים. המון דברים אנשים מעבירים באימיילים (למשל) כמו קבצי פתרון, סיכומים, ספרות מועילה וכד', שאם אתה נסמך רק על מחשבי המוסד, לא תמיד תוכל לגשת לקבצים האלו, וחבל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
סטודנט שמסיים שנה ד' לא מספיק? :)

שנית, ייתכן שאולי בנסיבות מסויימות הוא יצטרך לפטופ. אני טוען שזה מיותר-וההתעסקות המיותרת בלפטופ גם מסיחה את הדעת מהלימודים ומהחומר החשוב.

פספסתי את המשפט הראשון בהודעתך הקודמת. מכל מקום - אלה דברים מאוד נקודתייםוגם דינמיים במידה מסויימת.

נדמה לי ששאלה חשובה לא נשאלה - האם יש לבחור מחשב שולחני מספק. אם יש כזה הרי שיתכן שבינתיים הוא יכול לדחות את רכישת הנייד.

כפי שציינתי כבר בכמה שרשורים דומים - יש לי בן הלומד בטכניון (הנדסה אוירונאוטית). בתחילת הלימודים הוא היה מצוייד במחשב שולחני שכבר היה בן 4-5 שנים בקירוב, ולא כל כך סיפק את הצרכים. לכן בסמסטר השני רכשתי לו מחשב נייד והשולחני הישן נתרם לבנו בן ה-8 של קרוב משפחה. כיום, כאשר הוא עובד על פרוייקט הגמר, קשה לי לראות איך היה מסתדר בלי הנייד - אשר נמצא על גבו לפחות 3-4 ימים בשבוע. יש לו שימוש רב במחשב גם בקמפוס, כולל הזקקות ל-tethering לטלפון הנייד במקומות שבהם כיסוי ה-WiFi אינו מספק או כלל אינו קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סקרנות מקצועית - למה לא נוח לגשת דרך הסיטריקס?

אין לי סיבה מקצועית ממש. כניסה לסיטריקס דרך מחשבי האוני' נוחה למדי, אבל לא תמיד אתה רוצה להיות במעבדה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...