Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת שיפוץ שעושים אצלינו בבניין, יש אופציה להחליף את בלוני הגז בצובר תת קרקעי.

על פניו זה נשמע אטרקטיבי, וגם מפנה מקום שניתן להוסיף עליו חניה, אולם העירו לנו שמרגע שחברת הגז מתקינה את הצובר אנחנו הופכים להיות "שפוטים" שלה, ושהיא יכולה להעלות את התעריפים כמה שהיא רוצה (ומן הסתם תעשה את זה).

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון כיצד ניתן לפעול בנושא בצורה הטובה ביותר.

פורסם

איך פינוי מספר בלונים, ייפנה לכם מקום לחניה?

גז דרך צובר תת קרקעי יוצא יותר יקר בגלל עלות דמי מנוי חודשים.

ניתן להחליף חברת גז כך שאתה לא "שפוט" של אף אחד.

חברה זולה משמעותית היא ש.א.מ מרכז הגז בע"מ. למרות שחברות הגז האחרות שיקרות יותר משמיצות אותה כל הזמן אני יכול להגיד לך שאחרי כמעט 10 שנים שאנחנו עובדים איתם לא נתקלנו בבעיה כל שהיא.

פורסם

לא אטרקטיבי בעליל. בהשוואה לרכישה עצמאית של בלונים, מדובר בעלייה של עשרות אחוזים במחירי הגז. עם המעבר לצובר תאלץ לשלם דמי מנוי חודשיים (כמה עשרות שקלים) + לא תוכל לבחור ספק גז + יבלבלו לך בשכל עם בדיקות גז כל כמה חודשים וימציאו בכל פעם תירוץ אחר להעברת הברז ממקום למקום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכל תלוי בחוזה שתעשו עם חברת הגז.

אתם יכולים לעשות סקר ולמרות שהחברות הגדולות לא אוהבות לקחת לקוחות מחברה לחברה (תתפלאו לשמוע).

עדיין משא ומתן עם החברה הנבחרת כולל הסכם טוב יתן לכם ביטחון ונוחות וגם מחיר טוב.

פורסם

בדקתי את האותיות הקטנות של ההסכמים עם הספק ששם לך את הצובר כשבנו לבתנו תנור קרמיקה גדול לפני שנים. עד היום אנחנו מחליפים בלונים (יש שם 6 של 48) כל פעם ממישהו אחר שמציע הכי זול ומברכים שלא נכנסנו לחתונה הקתולית הזאת.

פורסם

חברת הגז רוצה להרוויח לגיטימי וגם הצרכן רוצה להרוויח לגיטימי.

צובר זול לחברת הגז , כי טנקר בא פעם ב ..במקום לבוא כל פעם ולהחליף בלונים גדולים. כדאי לה כי גם אתה כביכול "שפוט" שלה לשנים .

יותר זול לה גם כיוון שהמילוי נעשה על ידי איש החברה ולא על ידי מחלק שהוא קבלן עצמאי.

מכאן שניתן להגיע עם חברת הגז למחיר שהוא יותר זול כולל ההחזקה החודשית ( עליו ניתן בכלל לוותר ) , ממחיר של הגז המסופק בבלונים.

צריך רק לדאוג בחוזה לרשום נוסחה של מחיר כולל לא יותר מ X% ממחיר גז בבלון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא אטרקטיבי בעליל. בהשוואה לרכישה עצמאית של בלונים, מדובר בעלייה של עשרות אחוזים במחירי הגז. עם המעבר לצובר תאלץ לשלם דמי מנוי חודשיים (כמה עשרות שקלים) + לא תוכל לבחור ספק גז + יבלבלו לך בשכל עם בדיקות גז כל כמה חודשים וימציאו בכל פעם תירוץ אחר להעברת הברז ממקום למקום.

אין לי הנתונים להשוואת מחירים, וזה תלוי מאוד בחוזה שלך עם חברת הגז.

אני מניח שבלוני הגז בבניין מרכזיים עם חשבון תקופתי אבל רק Fazer יוכל לתת את המידע.

אישית אני משתמש בגז מצוברים כבר למעלה מ-20 שנה בשתי דירות (שתיהן עם "סופרגז") והניג'וס היחיד הוא החשבון הדו-חודשי. בדיקת המערכת מתבצעת על פי חוק אחת ל-5 שנים. אף אחד לא ביקש להזיז לי את ברז הגז, שעון הגז או כל התקן אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נראה לי שאפשר יהיה לקבוע בחוזה את המחיר לטווח בלתי מוגבל.

לכל היותר יתחייבו על המחיר לשנה-שנתיים הראשונות ואחר כך יתקעו אתכם במחירים גבוהים.

גם לא נראה לי שיש סיכוי שיסכימו לוותר על דמי שימוש קבועים, בטח ובטח שלא לצמיתות.

הכי נדפקים צרכנים כמוני שצורכים אולי מ"ק בחודשיים ומשלמים יותר כסף על דמי אחזקה חודשיים מאשר על הגז עצמו.

אם היתה לי אופציה לעבור לבלונים אישיים הייתי עובר, אבל ברגע שאתה בגז מרכזי אין דרך חזרה.

גם מאחר שמדובר בצובר, אני מניח שזה עבור כמה עשרות צרכנים.

כדי לעבור ספק גז צריך להחתים 51% וזו משימה קשה מאוד. מה שאומר שזו כמעט חתונה קתולית.

אני הייתי מוותר על הצובר וממשיך עם בלונים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הבלונים בבניין הם מרכזיים, משותפים לכלל הדיירים, והמעבר לצובר נעשה במסגרת פרויקט תמ"א 38 שעושים אצלינו.

היום אנחנו עם פזגז, ואנחנו חוששים שתעריפי הגז יקפצו פלאים עם המעבר לצובר, מכאן מגיעה השאלה לגבי מה ניתן לעשות כדי לצמצם את הנזק.

פורסם

איני מכיר את השוק, אבל איני מבין מדוע מחיר הגז צריך לעלות עם המעבר לצובר. סוף סוף מדובר רק בשינוי אמצעי האכסון, לא במעבר בבלונים דירתיים לאספקה מרכזית.

אני מניח שיש לדיירים נציג כלשהו בניהול הפרוייקט. אני מניח שהוא יוכל לבר את התנאים אצל ספק הגז.

אני מניח ששיחת טלפון קצרה, או ארוכה, של נציג הדיירים ל"פזגז" תתן תשובה מוסמכת יותר מכל הספקולציות באשכול זה, ואולי אפילו תפתח משא ומתן להפחתת מחיר הגז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אה, כבר היום מדובר בבנק בלונים מרכזי?

אם כך אז השיקולים שהצגתי (דמי מנוי וכו') לא מעניינים כי אתם כבר במרכזי.

מה שכן צריך להבין - האם הצובר ישמש את אותה קבוצת דיירים שמשתמשת כיום בבלונים המרכזיים או שהתיכנון הוא צובר אחד למספר בניינים?

אם האפשרות השניה, אז זה מסנדל אתכם יותר חזק מבחינת אפשרויות המעבר.

בכל מקרה - זו הזדמנות לקבל הצעות מכמה חברות לחוזה לאספקת גז, דרשו התחייבות למחיר מסויים (קבוע+מחיר לקוב) לשנה-שנתיים לפחות, ותראו מה מציעים לכם.

רצוי אפילו לפנות לחברות אחרות לפני הפניה לספק הנוכחי.

פורסם
חברת הגז רוצה להרוויח לגיטימי וגם הצרכן רוצה להרוויח לגיטימי.

צובר זול לחברת הגז , כי טנקר בא פעם ב ..במקום לבוא כל פעם ולהחליף בלונים גדולים. כדאי לה כי גם אתה כביכול "שפוט" שלה לשנים .

יותר זול לה גם כיוון שהמילוי נעשה על ידי איש החברה ולא על ידי מחלק שהוא קבלן עצמאי.

מכאן שניתן להגיע עם חברת הגז למחיר שהוא יותר זול כולל ההחזקה החודשית ( עליו ניתן בכלל לוותר ) , ממחיר של הגז המסופק בבלונים.

צריך רק לדאוג בחוזה לרשום נוסחה של מחיר כולל לא יותר מ X% ממחיר גז בבלון.[/quote]

לא נראה לי שאפשר יהיה לקבוע בחוזה את המחיר לטווח בלתי מוגבל.

לכל היותר יתחייבו על המחיר לשנה-שנתיים הראשונות ואחר כך יתקעו אתכם במחירים גבוהים.

גם לא נראה לי שיש סיכוי שיסכימו לוותר על דמי שימוש קבועים, בטח ובטח שלא לצמיתות.

הכי נדפקים צרכנים כמוני שצורכים אולי מ"ק בחודשיים ומשלמים יותר כסף על דמי אחזקה חודשיים מאשר על הגז עצמו.

אם היתה לי אופציה לעבור לבלונים אישיים הייתי עובר, אבל ברגע שאתה בגז מרכזי אין דרך חזרה.

גם מאחר שמדובר בצובר, אני מניח שזה עבור כמה עשרות צרכנים.

כדי לעבור ספק גז צריך להחתים 51% וזו משימה קשה מאוד. מה שאומר שזו כמעט חתונה קתולית.

אני הייתי מוותר על הצובר וממשיך עם בלונים.

נוסחה שקובעת יחס מסויים בין מחיר הגז המסופק לך בצובר ביחס למחיר של בלון שהוא מחיר משתנה בהתאם לעלות של הגז לחברת הגז צריך לספק את שני הצדדים להרבה שנים בעתיד.

הכל במשק חופשי ותחרותי הוא בר מיקוח וניתן להגיע להסכמה מסחרית בעבורו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברור שהכל בר מיקוח.

אני פשוט חושב שאף חברת גז לא תסכים להיות כבולה לנוסחה קבועה למשך יותר משנה-שנתיים.

אם יתברר שאני טועה אני מאוד אשמח.

• תוכן חדש...