Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע מה ההבדל בדיוק כי אמרו לי שזה לא ממש קריטי. לאוטו שלי אישית לפי הוראות יצרן צריך שמן בקקס 90 אבל בחנויות וכמה מוסכים אמרו לי שאין הבדל מדובר בפגרו 98 בנזין מישהו יודע?

:2gunfire:if it`s too loud you`re too old :2gunfire:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46221

הבניה שלי בגולף (באקסית שלי )

:scatter:

פורסם

שמן בצמיגות 90, כשמו כן הוא, שמן בצמיגות 90.

80W90 הוא רב דרגתי.

צמיגי כמו שמן 80 כשהוא קר (כלומר צמיגות של שמן 80 במינוס 10 מעלות אם אני זוכר נכון)

צמיגות של שמן 90 בטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס.

אין בעייה להשתמש ב80W90 היכן שמומלץ 90. הם כמעט זהים.

פורסם
שמן בצמיגות 90, כשמו כן הוא, שמן בצמיגות 90.

80W90 הוא רב דרגתי.

צמיגי כמו שמן 80 כשהוא קר (כלומר צמיגות של שמן 80 במינוס 10 מעלות אם אני זוכר נכון)

צמיגות של שמן 90 בטמפרטורה של 100 מעלות צלסיוס.

אין בעייה להשתמש ב80W90 היכן שמומלץ 90. הם כמעט זהים.

אכן, כמעט זהים.

מבלי להיכנס יותר מידי לוריד של עניין השמן, אני ממליץ להשתמש בשמן "טהור" חד-דרגי בצמיגות 90. ניתן למצוא אריזות שלו בכל תחנות הדלק של סונול/פז.

מדובר בשמן ללא פולימרים ותוספים לשינוי צמיגות, הוא מתפקד הרבה יותר טוב בדפירנציאלים (שם אין את הבעיה כמו בגיר ידני שצריך לסכך את הסינכרונים כבר בטמפרטורה נמוכה) אבל הוא יגן בצורה יותר טובה (לדעתי) משמן 80W90 (שהוא למעשה שמן בסיס 80 עם תוספים).

בגיר ידני, לעומת זאת, שימוש בשמן 80W90 הוא כדין כוסות רוח למת. צמיגות 80W תתקיים רק בטמפרטורה של -8 מעלות... קרי: בטמפרטורות הבוקר שלנו (5-20 מעלות בד"כ) אתה כבר נמצא בצמיגות 85~ והסינכרונים לא מתפקדים טוב.

שמן 80 חד דרגי או אפילו שמן 90 עושים בד"כ רק טוב למכוניות שדורשות שמן איכותי וסיכה טובה כבר מרגע ההתנעה (באקלים שלנו).

מניסיון, שמן 80 או 90 הוא הרבה פחות דביק ו"מסטיקי" משמן 80W90. כנראה שבכל זאת הפולימרים שמוסיפים לשמנים האלו לא ממש עושים טוב לאיכות השמן והצמיגות המוצהרת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...