Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על המאווררים של המארז, לא זה של ספק הכח, ולא המאוורר של צלעות קרור המעבד יש עוד 2 מאווררים.

חבר טוען שכל המאווררים מוציאים אויר מהמארז, וכך נראה שהיה. ויקיפדיה ואתרים נוספים טוענים שזרימת האויר הנכונה היא מקדמת המארז (כניסה, לכוון הכונן הקשיח) לכוון האחורי (יציאה מכוון היציאות והכרטיסים, כמו בתמונה).

ומה שלי מפריע, זה שהפתח בחזית סתום ע"י הפאנל הקדמי (תמונה 1), שם גם מתג ההפעלה והאתחול (שסופגים אבק בצורה הנוכחית).

אפשרות אחרת היא פתח נוסף, בדופן (תמונה 2). הבעיה היא שאז שני המאווררים קרובים זה לזה.

1) חייבים שני מאווררים?

2) עוד הצעות? מה אתם הייתם עושים?

ויש גם תמונה של המאוורר הסורר.

front.jpg

REAR.JPG

SIDE.JPG

פורסם

• חברך טועה. כמובן שכדי שאוויר יצא, צריך שגם אוויר יכנס.
  • מקובל שהכניסה מקדימה והיציאה מאחור, אפשר גם להיפך אם אתה אוהב אוויר חם ומלוכלך לכיוונך :wink: מבחינת הקירור זה בסדר.
  • הפתח הצדדי מיועד להוצאת אוויר מהמעבד.
  • אם אין לך יותר משני כוננים, ו/או מעבד חזק במיוחד, וסביבת העבודה אינה חמה במיוחד, אין צורך בשום מאוורר למעט בספק ועל המעבד.

דני

פורסם

עוד פרט חשוב - אוויר חם, כמו בכדור פורח נוטה לעלות למעלה.

אם תמקם מאוורר על "גג" המארז בין הספק לכונן CD, תוכל לרדת בכמה מעלות של טמפ' פעולה.

מצד שני, לא תמיד זה הפתרון הכי זמין בגלל צורת המארז.

הצלחתי לחסוך בערך 5-6 מעלות מהחום של המעבד ע"י מיקום מאוורר על הגג, מצד שני זה מארז של CM690 אז "מקום" למאוורר זה לא באמת בעיה. אבל הרעש ... אוי הרעש ... :evil:

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

נסה מאווררי "arctic cooling" שיש ב-KSP בזול. רק בעלי מיסבי שמן. בד"כ גם מאוורר איטי ושקט מוציא את החום.

דני

פורסם

ועוד דבר חשוב - מקם את המחשב במקום שבו תהיה זרימת אויר טובה סביבו. הצבת המחשב בכוך ללא אוורור מתאים תגרום הצטברות האויר החם והתחממות כל המערכת.

שאלה נוסתת - האם יש לך כרטיס וידיאו המצריך קירור? אם כן - וודא שאין יותר מדי רכיבים המפריעים לזרימת האויר סביבו.

ודבר אחרון - כדאי לקבע את כבלי הקישור במחשב לאורך הדפנות באמצעות אזיקונים וליצור צמות מסודרות, כך שהכבלים, במיוחד השטוחים, לא יפריעו לזרימה בתוך המארז.

לגבי הפאנל הקדמי - אין לי מושג איזה מארז יש לך, אבל במארזים איכותיים יש בפאנל הקדמי פפתחים המאפשרים זרימת איר דרכו. הפתחים או בחזית או בהיקף של הפאנל. בכלל, הרבה אנשים מזלזלים בחשיבות המארז וספק הכוח, אבל הם חשובים לבריאות המחשב לא פחות מכל רכיב אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים,

תודה על העצות!

דני, לפי עקרון החבר אני מניח שהמאווררים מוציאים אויר החוצה, ואויר "טרי וצונן" נכנס דרך הפתחים שלא מחובר אליהם מאוורר.

לגבי הפתח בצד - הזכרת לי, רק שבמחשב הזה פתח צלעות הקרור ניצב ללוח ולא מקביל.

Lowdez,

הספק למעלה, והוא פולט חום וגם יונק אויר מחלל המארז. לדברי דני זה מספיק. אין פתח ייעודי בחלק העליון.

להבדיל מבמנוע כאן "כל המוסיף הרי זה משובח" והצרה היחידה היא באמת הרעש.

אותי הכי מטריד שהפתח הקדמי חסום ע"י הפנל!

פורסם

מתעלק על השרשור בקשר לשאלה על מאוורר מחשב

כיצד ניתן לחבר 2 מאווררים שפורקו מספקים ששבקו חיים למחשב

על המאווררים יש לי כבל אדום ושחור לאן אני מחבר אותם?

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

אם תחליף את הספק כח מספק גנרי לאחד שיש בו מאוורר 10 ס"מ אחד גדול שיושב בתוך המארז, ושואב אוויר מבחוץ דרך הספק אל המארז, זה יכול לתרום לקירור של המחשב.

בלי קשר לזה שהוא יחיה יותר זמן, ואף יהיה ניתן להחליף בו מאוורר במקרה של תקלה, ויהיה בו יותר סוגים של חיבורי חשמל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1. זה לא משנה לאיזה שחור, כול השחורים מתאגדים לאותו מינוס

2. אוור של כל ספק שואב אוחר מהמארז ומוציא לאחור

3. החור למאוורר שעל הדלת/מקביל למעבד מיועד להכנסת אויר אל כיוון המעבד

4. אם אין לך בעיית טמפרטורות אתה לא צריך שום מאוור מכניס

המאוורר האחורי וזה של המארז שמוציאים אויר כבר ידאגו לגרום לכניסת אויר אל המארז מכל מקום אפשרי במיוחד אם יש פתח בחזית מעל דלת המארז

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

דני, לפי עקרון החבר אני מניח שהמאווררים מוציאים אויר החוצה, ואויר "טרי וצונן" נכנס דרך הפתחים שלא מחובר אליהם מאוורר.

נכון.

להבדיל מבמנוע כאן "כל המוסיף הרי זה משובח" והצרה היחידה היא באמת הרעש.

לא בהכרח, כי תוספת זרימת אוויר פירושה תוספת אבק. לפעמים האבק הזה יכול לסתום צלעות קירור (של המעבד למשל) ולגרום יותר נזק מתועלת.

צריך לדאוג שיהיה אוורור מספיק. לא יותר.

דני

• תוכן חדש...