Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי פלסטלינה של מגוויארס שצריכה להגיע בימים בקרובים.

לפי מה שהבנתי, יש להסיר את שכבת הווקס הנוכחית, לנקות עם פלסטלינה ואז למרוח ווקס.

איך מורידים את שכבת הווקס הנוכחית?

שאלה שנייה- נקתלתי במוצר הבא של קארפלן:

http://www.carplan.co.il/sg_product~LNP250~14~0.htm

הם רושמים שיש למרוח את החומר לאחר הווקס. מקריאה במקומות שונים ברשת, הבנתי שסילנאט מורחים בדרך כלל לפני הווקס.

יש למישהו נסיון עם המוצר?

פורסם

אין פרוצדורה להסרת שכבת הווקס. הווקס יורד מעצמו כעבור תקופה מסוימת. ניתן לראות שלא נשאר ווקס אם מתיזים על הרכב מים ורואים שלא נוצרות טיפות.

בצע שטיפה טובה, עבור עם פלסטלינה על פי ההוראות המצורפות (עד שאין התנגדות למעבר הפלסטלינה) ולאחר מכן מרח ווקס.

לגבי המוצר של קארפלן, בצע חיפוש. נראה לי שהיו כמה חוות דעת עליו. אני לא משתמש בו כרגע ומסתפק בווקס כל כמה חודשים.

פורסם

שטיפה הגונה, פלסטלינה ואז פשוט תתיז איזופרופיל IPA (עולה כ 40 ש"ח לליטר) - זה ספירט טבעי מעל 99% שצריך להכניס לשפריצר ואז להתיז כ 50 מ"ל על כל הרכב. כל פעם על חלק אחר ולנגב. אתה אמור לראות את ה IPA מתאדה עם פעולת הניגוב. זהו מסיר שומנים אולטימטיבי ומכין את השטח לכל דבר שתעשה אח"כ.

אין סכנה לצבע הרכב אם אכן תקנה IPA ולא ספירט אחר כמו ספירט לבן.

פורסם
אין פרוצדורה להסרת שכבת הווקס. הווקס יורד מעצמו כעבור תקופה מסוימת. ניתן לראות שלא נשאר ווקס אם מתיזים על הרכב מים ורואים שלא נוצרות טיפות.

בצע שטיפה טובה, עבור עם פלסטלינה על פי ההוראות המצורפות (עד שאין התנגדות למעבר הפלסטלינה) ולאחר מכן מרח ווקס.

לגבי המוצר של קארפלן, בצע חיפוש. נראה לי שהיו כמה חוות דעת עליו. אני לא משתמש בו כרגע ומסתפק בווקס כל כמה חודשים.

אחלה, תודה.

שטיפה הגונה, פלסטלינה ואז פשוט תתיז איזופרופיל IPA (עולה כ 40 ש"ח לליטר) - זה ספירט טבעי מעל 99% שצריך להכניס לשפריצר ואז להתיז כ 50 מ"ל על כל הרכב. כל פעם על חלק אחר ולנגב. אתה אמור לראות את ה IPA מתאדה עם פעולת הניגוב. זהו מסיר שומנים אולטימטיבי ומכין את השטח לכל דבר שתעשה אח"כ.

אין סכנה לצבע הרכב אם אכן תקנה IPA ולא ספירט אחר כמו ספירט לבן.

לא רואה את עצמי שופך על האוטו כל סוג של ספירט, טבעי או לא, IPA או לבן...

פורסם

מצטער, אתנסח "בעדינות" - זה לא מדוייק!

יש לבצע את שאמר avigan74 או (כך עובדים מקצוענים) או לחילופין לבצע שטיפה עם סבון חזק שמיועד לרכב ולמטרה זו, כדוג': SUPERMAFRASOL של חב' MA-FRA!

אלא אם כן, כמובן, בא לך למרוח ווקס על משטח שיש עליו שאריות ווקס ישן! :?

פורסם

למיטב זכרוני צריך גם לדלל קצת את ה - IPA... אם אני זוכר נכון 1 ל 4.

בכל מקרה, משטח לא נקי - פחות זמן שהווקס ישאר

משטח נקי - במיוחד אחרי פלסטלינה יעזור לווקס להתחבר וטוב יותר עם הצבע וכך הוא יחזיק יותר זמן וייתן את כל מה שהוא יודע לעשות.

סילנט - הוא מוצר סינטטי שאמור להיות עמיד יותר מווקס ולבוא כתחליף לווקס. יש כאלה שישבו טוב על ווקס ויש כאלה שלא, תלוי בשילוב. לרוב לא נהוג לשים סילנט על ווקס. יש מוצרים כמו Top Coat של Mothers שמיועד לבוא על ווקס.

סילנטים טובים ואמיתיים לדוגמת Jetseal, Opti-coat 2.0, Opti-seal באים על צבע נקי אחרי פלסטלינה+פוליש (ו IPA/SMFS)

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם
מצטער, אתנסח "בעדינות" - זה לא מדוייק!

יש לבצע את שאמר avigan74 או (כך עובדים מקצוענים) או לחילופין לבצע שטיפה עם סבון חזק שמיועד לרכב ולמטרה זו, כדוג': SUPERMAFRASOL של חב' MA-FRA!

אלא אם כן, כמובן, בא לך למרוח ווקס על משטח שיש עליו שאריות ווקס ישן! :?

אם היית קורא את מה שאמרתי ולא קופץ בראש (:wink: ) היית רואה שרשמתי שמבצעים פלסטלינה לרכב לפני מריחת הווקס החדש-שמטרתה להוריד את שאריות הווקס הישן..

פורסם
למיטב זכרוני צריך גם לדלל קצת את ה - IPA... אם אני זוכר נכון 1 ל 4.

בכל מקרה, משטח לא נקי - פחות זמן שהווקס ישאר

משטח נקי - במיוחד אחרי פלסטלינה יעזור לווקס להתחבר וטוב יותר עם הצבע וכך הוא יחזיק יותר זמן וייתן את כל מה שהוא יודע לעשות.

סילנט - הוא מוצר סינטטי שאמור להיות עמיד יותר מווקס ולבוא כתחליף לווקס. יש כאלה שישבו טוב על ווקס ויש כאלה שלא, תלוי בשילוב. לרוב לא נהוג לשים סילנט על ווקס. יש מוצרים כמו Top Coat של Mothers שמיועד לבוא על ווקס.

סילנטים טובים ואמיתיים לדוגמת Jetseal, Opti-coat 2.0, Opti-seal באים על צבע נקי אחרי פלסטלינה+פוליש (ו IPA/SMFS)

לא לדלל מראש! לעבוד עם מגבת לחה מאוד ומגבת יבשה. להתיז IPA על שטח מוגדר, לעבור עם המגבת הלחה ואז עם היבשה.

אם תוך כדי מעבר עם המגבת היבשה אתה רואה את ה IPA מתאדה ונמוג ואין שום שארית או מריחה הרי שעשית עבודה יפה.

גם אחרי פלסטלינה הייתי מעדיף לעבור עם IPA לפני ששמים חומר חדש ולא משנה מה על הרכב.

בהצלחה!

פורסם

רציתי לדעת ממי שמבין ומנוסה בתחום הדייטלינג מה יותר טוב לשימוש ווקס נוזלי או משחה?

תודה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...