Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום ערב טוב!

הנושא היום יהיה החלפת ידית ההילוכים המקורית של הונדה סיוויק 97, בידית אפטרמרקט של Blox racing.

להלן המצב של הידית המקורית:

ytmyymyuezj4.jpg

כמו שניתן לראות, הידית קלה ופלסטיקית, די נוחה, אבל פשוטה למראה ומגע.

ע"מ לשפר את המצב, הוזמנה מ-Ebay הקופסא הבאה:

yjkmg4mjmino.jpg

מה זה? זו ידית הילוכים של Blox racing, מדגם 490. ולא סתם היא נקראת 490... זה בגלל שהיא שוקלת 490 גרם!

אני הזמנתי בצבע Gunmetal כדי להשאיר את פנים הרכב סולידי ולא מצועצע:

nmm4zzdwuzfi.jpg

הידית מרגישה מאוד כבדה ביד, כי היא קטנה ומרוכזת. מאוד איכותית ועגולה.

באריזה מקבלים אום שמתברג מתחת לידית, ומדבקה של היצרן (מומלץ להדביק מתחת למכסה המנוע...).

הרכבה:

פירוק הידית המקורית מתבצע ע"י סיבוב הידית שמאלה, והיא בחוץ!

הרכבת הידית החדשה מתבצע ע"י הסיבוב שלה ימינה...

ופה הייתי מסיים, אלא אם לא השק הנפול והמכוער הזה... לאחר הרכבת הידית החדשה, המוט החשוף והשק הנפול הקנו מראה מזעזע ונוראי. החלטתי להעלות את השק!

לצורך העלאת השק והרכבת הידית נצטרך את המרכיבים הבאים:

מברג רגיל, סכין יפנית, מצית ודבק סטיק! (בהמשך תראו למה הדבק...)

להלן הדבק:

imwtrmyz5j5n.jpg

כדי להוציא את השק, צריך לפרק את הפנלים מסביב לבלם היד וידית ההילוכים. יש שם רק 3 ברגים מכל צד, קשה לפספס אותם. ניתן להוציא בעזרת מברג רגיל (בשלב הזה כמובן שהידית המקורית כבר בחוץ).

תמונה לאחר הפירוק וניקיון האיזור:

3tgjzvyomonj.jpg

מצאתי שם סיגריות, שיערות וכמויות אבק שלא ראיתי בחיים... הפכתי את הפנל עם השק, והוצאתי משם את הטבעת השבורה (היתה מוחזקת עם גומיה עבה).

הלבשתי על מוט ההילוכים העירום את האום שמגיע עם הידית החדשה (כמה סיבובים ימינה עד הסוף והוא במקום, כאשר החלק העבה יותר כלפי מעלה).

כאן מגיע הזמן של הדבק:

הורדתי את הפקק של הדבק (ניתן להשתמש גם בפקק של בקבוק), חתכתי בו חור בקוטר של מוט ההילוכים עם סכין יפנית, והחזקתי כמה שניות מתחת לאש המצית כדי להחליק את החור שעשיתי בפקק.

זו התוצאה הסופית של הפקק:

ktmmzlmzljyy.jpg

הלבשתי אותו כמו שהוא בתמונה על האום שכבר נמצא על מוט ההילוכים, והרכבתי חזרה את כל הפנלים:

מוט ההילוכים נראה כך:

kwywvwnyqtzh.jpg

מעכתי קצת את הקצוות של השק על המוט, והברגתי את הידית החדשה, בכוח, עד הסוף:

hlxzndzctdyy.jpg

מה בעצם יצא לנו?

יש אום, עליו יש פקק של דבק, שמחזיק את קצוות השק. קצוות השק נמעכות ע"י הידית, וככה יש לנו ידית הילוכים של Blox racing עם שק יפה בהונדה סיוויק.

תמונות לסיום:

nnlujhm4cntz.jpg

השתלבות הידית עם כל הדשבורד:

ymj1mnxmynmz.jpg

מאוד נהנתי מהרכבת הידית, ולמרות שהיא לא זולה כלל (300 ש"ח), היא מרגישה מאוד איכותית ויוקרתית, גורמת להעברת הילוכים חלקה וקלה יותר עקב המשקל הגבוה שלה. תורמת להתאמה אישית של פנים הרכב, ומי שאוהב מכוניות יכול להבין את הכיף בצעצוע חדש.

.. כן, אני יודע שהשטיחים שלי מכוערים ומגעילים, כרגע אני בחיפושים אחרי משהו סולידי ויפה.

שאלות ותגובות יתקבלו בברכה.

Honda civic EJ6

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...