Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון נכון, לכאורה לא אמורה להיות התלבטות, אבל זה המצב:

התקציב: 25 אלף, אבל אמור לכלול גם את יישור הקו, לכן לרכב- עד 20 אלף.

 

המועמדות:

פונטו ספייס שנת 2001 ELX אוטומטית, יד שניה, כ130 אלף ק"מ, 15000 ש"ח

או

פונטו ספייס אקטיב שנת 2005, ידנית, יד שניה כשהראשונה ליסינג, 170 אלף ק"מ, 19000 ש"ח.

 

שתיהן שמורות מאוד, עם היסטוריית טיפולים וכו'. עדיין לא לקחתי לבדיקה.

 

על פניו, האקטיב יכולה להיות מציאה, וההיסטוריה והק"מ לא משנים לי אם הרכב במצב טוב (לא חושבת על שוק עתידי, הרכב הזה אמור להיתקע אצלי עד שיתפורר). היא נותנת שנתון מתקדם יותר ומראה חיצוני מתקדם יותר.

מצד שני, הELX נותנת גיר רציף נוח, 80 כ"ס במקום ה-60 של האקטיב, נתוני יד-ק"מ טובים יותר, והמחיר גמיש כך שיכול מאוד להיות שהוא יהיה נמוך יותר.

 

השאלה היא אפילו לא ממש ספציפית על שני הרכבים האלה, אלא באופן כללי: האם בתקציב כזה להעדיף ELX אוטומטיות ישנות יותר על פני דגמים חלשים יותר (אקטיב, למשל), כנראה ידניים, בשנתונים מתקדמים?

 

הצרכים: נסיעות משולבות, בינעירוני קל (לא הרי ירושלים ולא חיפה), לרוב ללא נוסעים. לא מפחדת מגיר ידני (להיפך, אפילו די מתגעגעת לכזה אחרי כמה מכוניות אוטומטיות), רק שאם הרציף אמין ונעים כמו שאומרים שהוא, אז יש בזה את הנוחות שלו (והוא טיפטרוניק, אז אפשר קצת לשחק...).

 

ברור לי שאין תשובה חד משמעית, אבל אשמח לשמוע קצת חוות דעת.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

זאת שאלה שקצת קשה לענות ישר,מה אני הייתי? אם כוח בגירסת ה60 לא מפריע,פשוט בודק את שתיהם ולוקח את השמורה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת שקשה לי להגיד אם הכוח מפריע או לא, מכיוון שמעולם לא נהגתי על כזו. אני מגיעה מרקע של מכוניות שנתנו לי את כל הכוח שהייתי צריכה (פג'ו 205 ו306) מצד אחד, ומצד שני- עכשיו אני מוכרת סוזוקי ג'ימני שהתנהלה בעצלתיים על 62 הכ"ס שלה, וסבלתי מזה מאוד.

אז נכון שאין מה להשוות פונטו ידנית לג'יפון אוטומט, אבל איכשהו אני רואה את המספר "60" בסעיף הכ"ס ונהיה לי שחור.

 

אין לי הרבה זמן במשך היום להתנייד להרבה מקומות בשביל לבדוק רכבים, וכרגע אני בשלב של מכירת הרכב שלי ודי מהר צריכה למצוא תחליף עבורו, לכן אני מנסה להכריע לגבי הכיוון שבו כדאי לי להשקיע את מרב המאמצים...

 

בינתיים, אגב, החלטתי ללכת אחרי הלב (ופחות אחרי הראש), ולהתחיל מה2001. אחת הסיבות לזה, אגב, זה האתר הזה שהעניק לי את השקט הנפשי לגבי הגיר הרציף. אם למישהו יש עוד מחשבות שעולות לו ככה בראש לגבי יתרונות וחסרונות שלא חשבתי עליהם (נניח- למה הדור השלישי של הפונטו מתעלה על השני מספיק כדי שאעדיף אותו, או להיפך)- אשמח לשמוע.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הערה קטנה: פונטו 2005 זה לא פונטו דור שלישי אלא עדיין פונטו דור שני (פונטו ספייס). אחרי מתיחת פנים, אבל עדיין דור שני. לדור השלישי קוראים גרנדה-פונטו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חושב שהיה כדאי להעדיף ספייס ידנית עם קצת פחות ק"מ...אם כבר עושים השוואה אז השוואה הוגנת.

 

170K לרכב משנת 2005 זה לא מעט והייתי לוקח רכב כזה רק אם היה שמור בצורה קיצונית ומטופל רק במוסך מורשה.

 

לי יש ספייס ידנית אקטואל, עם ק"מ לא נמוך (144K לרכב משנת 2006), אבל הרכב מטופל ברמה קיצונית ועובר החלפה של כל רכיב בלוי בשנייה שמתגלה בו טיפה בלאי.

פורסם

התלבטות מעניינת ולגיטימית. קיבלת הארות ועיצות טובות.

 

יש לי פתרון מקורי :

 

העמידי את שני האקסמפלרים במבחן הבא בן 3 סעיפים. מי שמקבל ציון חיובי בשלוש הפרמטרים עדיף. מי שנחות בתוצאה - רדי

 

ממנו.

 

1. האם לרכב הסטוריית טיפולים מלאה מיום עלייתו על הכביש במוסכי פיאט (סמל"ת) ? אם יש -לעבור על הניירת ולוודא שאין חריגים

 

ותופעות שמדליקות אור אדום. ("יישור שלדה לאחר תאונה..." , "3 פעמים ראש מנוע" וכו')

 

2. תשאלי את המוכר בתמימות :"כמה מים ממלאים וכל כמה זמן ?" . ציון עובר מקבל רק מי שאומר :" הפונטו לא מאבדת נוזל

 

קירור כלל, ובכלל אסור לשים מים אלא רק נוזל קירור פראפלו מקורי של פיאט. ". כהשלמה - לבדוק שבמיכל העיבוי יש אכן

 

פראפלו ולא מי ברז או נוזל ירוק מפוקפק. (אפשר עם פיפטה או צינורית שאיבה דק).

 

3. לבדוק אם בוצע טיימינג מלא כל 60,000 ק"מ או כל 3 שנים , ובגיר רציף "ספידגיר" אם הוחלף נוזל כל 40,000 ק"מ.

 

כשאני אומר לבדוק - לראות תיעוד ולא רק סיפורים בע"פ.

 

בכלל , 3 הסעיפים הללו תקפים לכל פונטו מכל שנתון שרוצים לקנות. יש כל כך הרבה פונטו בשוק , לפחות רבע מהם עונים

 

על הקריטריונים הללו . אני פחות מייחס חשיבות ליד או קילומטראז' או שנתון.

פורסם

תודה על העצות, ראיתי היום את הELX המדוברת, והיא ירדה מהפרק. ה"מוכר" התגלה כסוחר עבור טרייד אין, ואפילו שהנתונים הטכניים נראו תקינים, ההבנה הזו שמשקרים לי בפרצוף פשוט הורידה לי את כל החשק (בשיחת טלפון אתמול הוא התייחס לעצמו כבעל הרכב), מה גם שאין להם פירוט טיפולים ובלי בעלת הרכב האמיתית אי אפשר יהיה להוציא אותם גם.

 

מה שכן, אחרי סיבוב קצר ברכב הזה, לפחות הבנתי שהספייס היא אכן הכיוון הנכון עבורי, אוטו נוח ונעים מאוד לנהיגה.

נראה לי שאני אשאר בכיוון של ה80 כ"ס- ELX או דיינאמיק, האוטומטיות, ולא אפסול לבדוק גם ידנית אם תזדמן כזו.

 

תודה אורן על העצות היעילות. סעיפים 1 ו-3 כבר מופיעים קבוע במבחנים שלי, סעיף 2 מאוד מקורי, אני אאמץ :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני חייב להגיב על הקטע הזה של הטיפולים במוסך מרכזי/מורשה. לפני שמונה חודשים קניתי פונטו יד ראשונה 2005 96,500 ק"מ שטופלה כל חייה במוסך המרכזי. תסלחו לי אבל האוטו היה מוזנח ברמות מחרידות. כשפירקנו את המכסה של הפילטר אוויר נדהמנו לגלות שהפילטר אוויר גזור!. לא היה להם מתאים במלאי אז לקחו אחד גדול יותר וגזרו אותו. וזו רק דוגמה אחת מיני רבות, כל נקודה שנגעתי ברכב היה צריך לשפר. אני מאלה שלא לוקחים לבדיקה אבל לא נראה לי שבבדיקה יפתחו בית פילטר אוויר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

האישיו עבורי זה פחות הנושא של מורשה/לא מורשה, אלא פשוט שתהיה איזושהי דרך לראות היסטוריית טיפולים, כדי לוודא דברים כמו שאורן כתב- מתי נעשה טיימינג, אם היו תיקונים שקשורים לפחחות שעלולים לרמוז על תאונה וכדומה. לפעמים זה מספיק כדי לראות משהו שגורם לך לוותר ולא להשקיע זמן וכסף על בדיקה רק כדי להתאכזב בסוף. לפעמים זה מספיק בשביל שכשיגידו לך בבדיקה כסת"חים קבועים כמו "לוודא החלפת טיימינג", תדע עד כמה זה רציני.

 

במקרה שלי ספציפית הבוקר, הבעיה נוצרה מכיוון שלסוחר לא היו שום הוכחות טיפול משום סוג, אבל לדבריו האישה שהרכב היה שלה טיפלה במורשה יבואן. לכן, במקרה הזה, הדרך לראות היסטוריה היא לגשת לכל מורשה פיאט ולבקש, אבל בשביל זה צריך להגיע עם בעלי הרכב...

 

אין לי שום ספק שמוסך מרכזי/מורשה יבואן הוא לא ערובה לשום דבר, גם אני אכלתי מרורים מכאלה, וגם אני העדפתי לרוב לטפל אצל אדם אמין ומקצועי, ולא רק משיקולים כספיים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אני חייב להגיב על הקטע הזה של הטיפולים במוסך מרכזי/מורשה. לפני שמונה חודשים קניתי פונטו יד ראשונה 2005 96,500 ק"מ שטופלה כל חייה במוסך המרכזי. תסלחו לי אבל האוטו היה מוזנח ברמות מחרידות. כשפירקנו את המכסה של הפילטר אוויר נדהמנו לגלות שהפילטר אוויר גזור!. לא היה להם מתאים במלאי אז לקחו אחד גדול יותר וגזרו אותו. וזו רק דוגמה אחת מיני רבות, כל נקודה שנגעתי ברכב היה צריך לשפר. אני מאלה שלא לוקחים לבדיקה אבל לא נראה לי שבבדיקה יפתחו בית פילטר אוויר.

 

 

רכב שמטופל במוסך מורשה נותן לי שקט נפשי בגלל שני דברים:

1. חלפים מקוריים.

2. היסטוריית טיפולים מסודרת שבה אפשר לראות בדיוק מה הוחלף ומתי.

 

אף אחד לא טוען שרכב שמטופל במורשה הוא רכב מדהים שעובר טיפול איכותי. אתה יכול לטפל במורשה ועדיין להיות חאפר - לא מחליפים שום חלק בלי רשות שלך.

 

אגב, גם אני קניתי רכב מוזנח יחסית עבור אחותי, אבל מצד שני הוא היה מטופל בזמן מבחינת טיפולים שוטפים וההזנחה התבטאה בעיקר ברכיבים כמו בולמ"ז ותושבות מנוע שהיו גמורות. זה בא לידי ביטוי במחיר ושלום על ישראל.

פורסם
הערה קטנה: פונטו 2005 זה לא פונטו דור שלישי אלא עדיין פונטו דור שני (פונטו ספייס). אחרי מתיחת פנים, אבל עדיין דור שני. לדור השלישי קוראים גרנדה-פונטו.

תן לי להוסיף, הדור השלישי זה גרנדה פונטו \ פונטו איבו.

 

על אותו עיקרון כמו הספייס, 01-03 זה MK2

04-06 זה MK2B

 

הגרנדה זה MK3

האיבו זה MK3B

 

 

ובקשר לשרשור,

אני נוהג על פונטו 2004 אוטומטית (אקטיב 60 כ"ס)

אם את לא מחפשת לעשות פתיחות אז גם ה60 כ"ס יכול להיות מעולה בשבילך.

האקטיב ידנית תהיה הרבה יותר חסכונית מאשר ה ELX האוטומטית של השנתון הזה.

ובנוסף היא גם נראת יותר טוב, והטיפולים שלה זולים משמעותית מאשר ה ELX !

אם את מחפשת רכב נוח וסטנדרטי להגיע מנקודה A לנקודה B

אז האקטיב תהיה הבחירה הטובה ביותר מבניהן.

 

לא לשכוח שהאקטיב 6 שנים על הכביש לעומת ה ELX שהיא 10 שנים.

הבלאי הטבעי הרבה יותר גדול

 

תעשי בדיקה לאקטיב, אם הכל יוצא בסדר אז הרווחת אחלה רכב במחיר מאד נמוך.

 

 

 

ובכל מקרה, מבחינת חיסכון בדלק + במוסכים, ידנית עדיפה בהרבה.

הגיר הידנית זול משמעותית לתיקון מאשר הגיר האוטומטי.

 

מקווה שתעשי את הבחירה הנכונה ותהני עם הרכב החדש שלך.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן, שאחרי שראיתי, ונסעתי (וחלק גם בדקתי) המון פונטו, גם מ2001-2 וגם מ2004-5 של מתיחת הפנים, גם אוטומטיות- רציפות ורובוטיות, וגם ידנית אחת, הרגשתי שאני פשוט לא שלמה עם הרכב הזה. בכל אחת מצאתי פגמים, או שהצבע לא נכון, ורק אחרי שוויתרתי על ספייס במצב מיכני מצויין רק בגלל שדלת הנהג שלה חרקה כשפתחתי אותה, הבנתי שזו לא המכונית, זו אני. אני מחפשת את "אפקט הוואו", ולא מוצאת אותו בפונטו. הכל בה "בסדר", וזה לא מספיק בשביל שארצה לקום בבוקר ולראות אותה בחניה.

 

אז שיניתי כיוון, ובאותו יום ממש מצאתי את שאהבה נפשי: פג'ו 206, 1.4 ידנית, שנת 2004. את החיוך אי אפשר להוריד לי מהפרצוף גם עם שפכטל.

 

תודה לכל מי שעזר!

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תמונה של הבונבון. השבוע יעבור יישור קו וניקוי + ווקס (הכנה לחורף).

 

אגב, העדפתי את הגרסה הזו (xline) על פני XT, דוקא בגלל הפשטות שלה. אני והבובה הזו הולכים להזדקן ביחד, אז כמה שפחות חיישנים וחשמלציה- the better.

 

 

img225b.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תתחדשי! ניראית יפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

×
×
  • תוכן חדש...