Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי שעון קיר יפה שקניתי לפני מספר שנים. בשנתיים האחרונות הוא לא עבד ולא הצלחתי להבין למה. עכשיו החלטתי להתעצבן ולנסות לתקן אותו.

הבעיה, כפי שאני מבין אותה כרגע, היא שכשמכניסים לו בטריה הוא אמנם מתחיל לעבוד, אבל מפסיק מעצמו אחרי כמה דקות. אם רוצים להפעיל אותו שוב אפילו לא צריך להוציא ולהכניס אותה - אני פשוט לוחץ עליה קצת והיא חוזרת לעבוד לעוד מספר דקות.

כמובן שבדקתי עם מספר בטריות שונות - חלקן חדשות לגמרי.

האם למישהו יש רעיון אחר? אולי אתם מכירים שען נורמלי באזור השרון שעשוי למצוא לזה פתרון?

מדובר במנגנון כזה:

sub-0076-01.jpg

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קנבה מנגנון חדש והחלף אותו. מדובר בכ-10 ש"ח, פחות מזוג סוללות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זהו שהמנגנון הזה יושב בתוך השעון בצורה מאוד מסוימת ואני לא בטוח שאצליח למצוא מנגנון זהה שייכנס ויתאים באותה הצורה. אחת הבעיות היא שאין ממש מחוגים אלא מחוג יחיד שיושב על המנגנון בעזרת חיבור מיוחד, זה כל הקטע של השעון...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תנסה למשוך טיפה את המגעים בבית הסוללה, אולי הקפיץ שם מאבד אחיזה ומנתק מגע.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ - עדיין לא מצאתי פתרון.

הייתי אצל שען - אמר שזה מנגנון מיוחד ואין לו כזה.

שלחתי מייל ליצרן של המנגנון בארה"ב - אומרים שזה יוצר במיוחד ואין להם כזה.

מדובר בשעון הזה:

timesphere-clock.jpg

והמנגנון נראה כך:

attachment.php?attachmentid=263992&stc=1&d=1320964947

כאשר חתיכת פלסטיק עם מגנט בסופה מולבשת על העיגול הלבן באמצע והוא אמור להסתובב מאוד לאט ולהזיז אותה. רק שזה לא קורה - הוא פשוט לא מסתובב.

אני צריך שען שידע להלביש את הפלסטיק על מנגנון דומה, או לתקן את המנגנון (הסטנדרטי) שמפעיל את זה.

יש למישהו הצעות?

תודה

רוני

20111110_211033.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

במה שונה המנגנון הזה מכל מנגנון פשוט אחר?

לא מדובר במקרה על מנגנון רגיל שבמקום שמולבשים עליו 3 מחוגים- שניות דקות ושעות, מורכב עליו רק מחוג השעות עם מגנט עליו?

פורסם

האם המנגנון עובד בחוץ כאשר לא מחובר אליו דבר? אם לא ,אז בעיה חשמלית בפנוכו, או במגעים של הבטריה. אם כן מסתובב, אז לחץ על המחוג כאשר הוא מורכב על לוח השעון , או סגירה חזקה מדי של המנגנון ללוח השעון.

שעון יפה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
במה שונה המנגנון הזה מכל מנגנון פשוט אחר?

לא מדובר במקרה על מנגנון רגיל שבמקום שמולבשים עליו 3 מחוגים- שניות דקות ושעות, מורכב עליו רק מחוג השעות עם מגנט עליו?

אני משוכנע שזה מנגנון רגיל שמולבש עליו "ראש" שונה (כמו שתיארת). הבעיה היא שהשען שהייתי אצלו טוען שהוא לא יכול לסדר את זה, אז אני כבר לא יודע מה לחשוב.

האם המנגנון עובד בחוץ כאשר לא מחובר אליו דבר? אם לא ,אז בעיה חשמלית בפנוכו, או במגעים של הבטריה. אם כן מסתובב, אז לחץ על המחוג כאשר הוא מורכב על לוח השעון , או סגירה חזקה מדי של המנגנון ללוח השעון.

שעון יפה

חשבתי שזה מגעים - אבל יש קולות תקתוק ונראה שמשהו זז שם בפנים. זה רק לא מיתרגם לתזוזה של ה"מחט". מעצבן, הסיפור הזה. זה הרי מנגנון של עשרה שקלים, אבל אי אפשר למצוא כזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש אפשרות לפתוח את המנגנון? אם יש תקתוק ושום דבר לא זז מבחוץ אז אולי יש נתק פיזי בין הרכיבים שאפר לתקן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
יש אפשרות לפתוח את המנגנון? אם יש תקתוק ושום דבר לא זז מבחוץ אז אולי יש נתק פיזי בין הרכיבים שאפר לתקן.

כמובן, הוא מונח לי פתוח על השולחן ברגעים אלה. כמו שאמרתי - יש מתח, יש תנועה של הגלגל"שים המהירים (אני לא מצליח לראות אם האיטיים עובדים - זה לאט מדי), ובנוסף המוט של כיוון השעון עובד ומזיז את הגלגל"ש האיטי. בנוסף, לפני שבוע חיברתי את המחט החיצוני כשהיא לא בתוך השעון (אלא יושבת על המנגנון כשהוא בחוץ) והיא כן זזה. היא רק לא זזה עצמאית כשהיא בתוך השעון. (מה שכן - היא זזה כשמכוונים את המנגנון, גם כשהיא בתוכו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש מצב שאתה מצלם את קרביו של המנגנון ומסמן איפה שרשרת התנועה מפסיקה?

יכול להיות שיש פין בתוך גלג"ש שמסתובב על חופשי והגלג"ש לא זז.

Winston S. Churchill -

פורסם
יש מצב שאתה מצלם את קרביו של המנגנון ומסמן איפה שרשרת התנועה מפסיקה?

יכול להיות שיש פין בתוך גלג"ש שמסתובב על חופשי והגלג"ש לא זז.

זה קטן מדי, אני לא חושב שאפשר יהיה לראות משהו. אני גם לא רוצה לפרק הכל כי אז בטח לא אצליח להחזיר את המצב לקדמותו, והאמת שעכשיו עשיתי עוד כמה ניסויים וגיליתי שהמנגנון דווקא כן עובד! פירקתי אותו מהשעון, הכנסתי סוללה ושמתי על החלק הלבן שבתמונה פיסת נייר קטנה. חיכיתי שעתיים והיא אכן זזה - כלומר משהו שם כן עובד.

ואז לקחתי את המוט ביחד עם הכדור האדום שבתוכו המגנט ושמתי על המנגנון - שום דבר לא זז. אני מתחיל לחשוב שזה כבד מדי עבור המנגנון, שזה קצת מוזר כי הרי מדובר במנגנון ייעודי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ואז לקחתי את המוט ביחד עם הכדור האדום שבתוכו המגנט ושמתי על המנגנון - שום דבר לא זז. אני מתחיל לחשוב שזה כבד מדי עבור המנגנון, שזה קצת מוזר כי הרי מדובר במנגנון ייעודי...

הכל הגיוני כשמדובר במנגנון סיני. יכול להיות שהמנגנון התלכלך באבק, אולי הסוללה חלשה וכדומה. יכול להיות שינוי הדרגתי שמונע מהשעון לעבוד. תנסה לנקות עם לחץ אוויר או משהו.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...