Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניווט - שאלה על כבישי הצפון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח שאני במקום הנכון לשאלה זו.

בערב החג אני נוסע מאיזור מרכז לצפון(עכו) בדרך כלל בכניסה לזכרון/יקנעם אני פונה מכביש 2 בפניה הזאת נוסע שם עד יגור, פונה ימינה עד סומך ונכנס לקריות...

יצא לי לאחרונה לנסוע מס פעמים דרך חיפה/ציק פוסט ואז עולה לכביש הקריות(מנהרות הכרמל נסעתי פעם אחת אך לא אשלם על זה שוב כסף..)

בנוסף כיום אין צומת סומך אלא זה מחלף, הכביש מהיר ומגיע בסופו לצומת אחיהוד.

חשבתי לנסוע ישר בסומך עד לאחיהוד ואז שם שמאלה בכביש 85 עד לעכו.

וכאן השאלה, האם יש מי שיכול לענות מה הדרך הכי טובה הכי קלה והכי מהירה?

לא רק שאני מוגבל בקילומטרים(רכב מושכר) אני מעוניין בנסיעה הכי חלקה ונוחה בחלק הזה של הכביש.(חיפה והקריות מלאים ברמזורים,וכבישים עמוסים. להכנס לקרית אתא/ביאליק זה כביש בעל נתיב אחד שמזדחל תמיד אחרי איזה משאית) ונראה לי משום מה שהנסיעה דרך אחיהוד נוחה יותר אך במפה זה נראה יותר קילומטראז'.

תודה על הסבלנות שבקריאה ולמתן תשובת!

שנה טובה לכולם

ונהיגה טובה ובטוחה

פורסם

אני מציעל לך לנסוע דרך מחלף סומך החדש עד לאחיעוד, המחל, החדש מצויין והתנועה זורמת, קח בחשבון שיהו פקקים בצומת יגור אבל זאת האופציה הכי טובה לדעתי

פורסם

כן יגור תמיד בפקפקים במיוחד ימי שישי וערבי חג. ולכן נסעתי לאחרונה כמה פעמים דרך חיפה כדי לדלג על העמידה הזאת.

אבל זה התחלף בנסיעה ועצירה כמעט בכל צומת בחיפה ובקריות.

טוב אני ינסה היום דרך אחיהור ונראה.

אגב יש מישהו שיכול לבדוק לי על קילומטרים כמה זה ממחלף סומך לעכו דרך כביש הקריות ודרך אחיהוד?

פורסם

בשום פנים ואופן אל תיסע דרך צומת אחיהוד!!!. במיוחד לא היום.

בצומת יבור (צומת לפני אחיהוד על כביש 70) נגמרים 2 הנתיבים שבאים מכיוון סומך וטמרה וכל התנועה משתלבת לנתיב אחד ונוצר פקק אחד ארוך (לפעמים כבר מכפר כאבול) או קצת אחרי ועד צומת אחיהוד.

מה שאתה יכול לעשות זה לעלות לכיוון סומך ובמקום להמשיך ישר, אתה יורד מהמחלף ולוקח שמאלה לכיוון אפק וצומת הקיריון ומשתלב ימינה לכיוון עכו.

אם אתה רוצה להעריך את כמות הק"מ שתצא לך בכל אחת מהדרכים אתה יכול להיכנס למפות באינטרנט כמו EMAP.CO.IL או וואלה!מפות או YMAP.CO.IL

פורסם
בשום פנים ואופן אל תיסע דרך צומת אחיהוד!!!. במיוחד לא היום.

בצומת יבור (צומת לפני אחיהוד על כביש 70) נגמרים 2 הנתיבים שבאים מכיוון סומך וטמרה וכל התנועה משתלבת לנתיב אחד ונוצר פקק אחד ארוך (לפעמים כבר מכפר כאבול) או קצת אחרי ועד צומת אחיהוד.

מה שאתה יכול לעשות זה לעלות לכיוון סומך ובמקום להמשיך ישר, אתה יורד מהמחלף ולוקח שמאלה לכיוון אפק וצומת הקיריון ומשתלב ימינה לכיוון עכו.

אם אתה רוצה להעריך את כמות הק"מ שתצא לך בכל אחת מהדרכים אתה יכול להיכנס למפות באינטרנט כמו EMAP.CO.IL או וואלה!מפות או YMAP.CO.IL

ומה יוצא לו בזה? הכביש של אפק בשיפוצים, גם הוא נתיב אחד, כלמור ממחלף סומך ועד צומת אפק התנועה תתנהל בזחילה, ואז הוא יכנס לפקקים ולרמזורים של הקריות.

פורסם

כן, בחודשים האחרונים אפק זה ג'יפה.

הכי קל זה צומת אחיהוד כי יש שם פחות תנועה, אבל זה בערך 10-15 קילומטרים יותר.

מצד שני, עכשיו פתחו את רוב שדרות ההסתדרות (הכביש הראשי של הקריות) ואין שם פקקים מטורפים.

הגשר שעשו שם משפר את המצב פלאים.

אני גר בחיפה ונוסע פעמיים בשבוע לפחות לכרמיאל (עד לפני כמה חודשים זה היה כל יום!). אין ספק שדרך אחיהוד הרבה יותר נוח.

אבל יש גם אופציה שלישית! (בהנחה שלא אכפת לך מקצת סיבובים).

ממש אחרי יקנעם אתה פונה ימינה לכיוון צומת אלונים.

בצומת ישי שמאלה לכיוון צומת המוביל.

אז שמאלה לכיוון חיפה ומיד ימינה לכיוון כרמיאל.

תיסע קצת דרך כפר מנדא ומשגב, ובמשגב תפנה שמאלה.

תגיע לצומת אחת לפני אחיהוד, ואם יש שם פקק, כבר עברת יותר מחצי ממנו באופן אוטומטי.

הדרך הזו היא רק למי שחובב סיבובים ולא חווה בחילות!

אבל היא מאוד מהירה וחוסכת כמות מטורפת של קילומטרים.

פורסם

לא יודע מה יש לך נגד מנהרות הכרמל, כנראה שלא נסעת דרך חיפה...

ה11 שקל המשתלמים ביותר ששילמתי על כביש אגרה.

אני לא יודע מה קורה בקריות בחגים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

האמת ששכחתי מזה כי מזמן לא נסעתי שם, אבל אף פעם אני לא זוכר את הכביש הזה כעמוס במיוחד. יש מצב שהיום הוא יהיה עמוס יותר מהרגיל.

אני עדיין חושב שלנסוע דרך צומת אחיהוד לא שווה בגלל העמידה בפקקים. יש עוד כביש פנימי בתוך הקריות אולי הוא ייתן לו את המענה.

אני באופן אישי שחוזר מהמרכז לצפון בימי חול בשעות אחרי צהריים כבר מזמן הפסקתי לנסוע דרך צומת אחיהוד עקב הפקק הארוך שם.

פורסם

אני מסכים עם אומי.

כשאני מגיע מכיוון תל אביב ממש עייף ורוצה להימנע מפרויד, אני פשוט לוקח את המנהרות עד הגרנד קניון.

במקום עליה של 5-40 דקות (אם יש פקקים), יש לי 3 דקות של עליה ותוך 7 דקות מהרגע שאני נכנס לחיפה, אני כבר יושב על הספה בבית.

שווה את זה.

פורסם
כן, בחודשים האחרונים אפק זה ג'יפה.

הכי קל זה צומת אחיהוד כי יש שם פחות תנועה, אבל זה בערך 10-15 קילומטרים יותר.

מצד שני, עכשיו פתחו את רוב שדרות ההסתדרות (הכביש הראשי של הקריות) ואין שם פקקים מטורפים.

הגשר שעשו שם משפר את המצב פלאים.

אני גר בחיפה ונוסע פעמיים בשבוע לפחות לכרמיאל (עד לפני כמה חודשים זה היה כל יום!). אין ספק שדרך אחיהוד הרבה יותר נוח.

אבל יש גם אופציה שלישית! (בהנחה שלא אכפת לך מקצת סיבובים).

ממש אחרי יקנעם אתה פונה ימינה לכיוון צומת אלונים.

בצומת ישי שמאלה לכיוון צומת המוביל.

אז שמאלה לכיוון חיפה ומיד ימינה לכיוון כרמיאל.

תיסע קצת דרך כפר מנדא ומשגב, ובמשגב תפנה שמאלה.

תגיע לצומת אחת לפני אחיהוד, ואם יש שם פקק, כבר עברת יותר מחצי ממנו באופן אוטומטי.

הדרך הזו היא רק למי שחובב סיבובים ולא חווה בחילות!

אבל היא מאוד מהירה וחוסכת כמות מטורפת של קילומטרים.

הדרך שהצעת דרך משגב לצומת יבור היא הכי גרועה שיש, גם מבחינת זמן וגם מבחינת מרחק, אבל היא הכי כיפית.

אתה יוצא בצומת יבור, שזה בדיוק המקום שבו הכביש הופך לנתיב אחד ומתחיל הפקק, ככה שלא חסכת כלום.

מבחינת מרחק - מדדתי בגוגל מפות מיקנעם לעכו, דרך יגור, סומך וקיריון זה הכי קצר - 40 ק"מ, 41 דק' להערכת גוגל.

דרך כפר מנדא - 57 ק"מ, 67 דקות. הארכת את הדרך ואת הזמן ב-50%, איך הגעת לזה שהדרך הזאת "מאד מהירה וחוסכת כמות מטורפת של קילומטרים" ??

דרך אחיהוד מבחינת מרחק זה 44 ק"מ, 43 דקות. אבל הפקק של אחיהוד הופך את זה ללא משתלם כנראה.

הכי טוב לדעתי זה כביש החוף דרך המנהרות ואז לכביש 22.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כשאתה יוצא מהמנהרות בצ'ק פוסט אין לך גישה לכביש 22.

אתה צריך לצאת ביציאה של הגראנד ולרדת דרך נווה שאנן כדי להתחבר לכביש 22 דרך הכביש שעובר ליד חברת חשמל.

פורסם

אתה יכול לקחת ימינה בצ'ק פוסט ולעלות על גשר פז ומשם לכביש 22, זה קטע של 2 ק"מ עיקוף ששווה את זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

טוב אחרי כל ההודעות כאן אני מאוד מסופק.

לגבי אפק וקריון תמיד כשנסעתי שם תמיד יש מאפק עד הצומת איזה שהוא משאית להזדנב אחריה וכיון שהכביש מלא גם לכיון הנגדי אין לי כל כך איך אפילו לעקוף אותה(בצורה חוקית) כרגע עם השיפוצים בכביש זה עוד יותר בלגן. לכן חשבתי שעד אחיהוד יפתור לי את הבעיה, אבל אני מבין כאן שלא ממש פותר את זה.

אין לי כוח להתחיל טיולים בכבישים שאני לא מכיר, ברגע שאפספס משהו הכי קטן ולא חסכתי מהומה, ללמוד דרך חדשה אני לא עושה עם משפחה וילדים באוטו.

כנראה שאסע שוב דרך חיפה ואכנס למנהרות. אין ספק שזה חוסך זמן וכנראה קילומטראז אבל אני מסופק לגבי המחיר האם הוא שווה עד כדי כך.

רק שאלה אחת כביש 22 שכתבו כאן זה כביש הקריות החדש? או שזאת הדרך הרגילה על הקריון חצי חינם וכל אלה?

אם זה החדש,מאיפה בדיוק אני עולה עליו?

תודה על התשובות הרבות

פורסם

כביש 22 אתה עולה עליו לקראת היציאה מחיפה לכיוון צפון, והוא לקראת סופו מגיע לשד' ההסתדרות (ליד קוקה קולה) או שאתה יכול לרדת במחלף ידין ולנסוע דרך בית הספר הטכני ישר עד סוף הקריות (קרית ים) ובסוף הכביש לקחת שמאלה ולהתחבר לכביש 4 מול איזור תעשיה של קרית ביאליק

פורסם

ההמלצה שלי - סע דרך יקנעם - יגור - אחיהוד. נכן שיתכן עומס בין יבור לאחיהוד, מאידך אם תפנה שמאלה בסומך יש לך סיכוי טוב להתקע בפקקים ב-79, יכול לקחת גם 20-30 דקות מסומך עד הקריון.

לגבי נסיעה דרך מנהרות הכררמל - הרעיון של r.a20 פשוט הזוי, כיון שכל המרחק מהיציאה מהמנהרות עד צומת וולקן הוא כ-2 ק"מ ואין סיבה להכפילו, אפילו לא חוסכים רמזורים. הדרך הנכונה היא לפנות שמאלה ביציאה מהמנהרות וזהו. בד"כ הקטע העמוס בכביש חיפה עכו הוא מוולקן עד רפאל, בגלל בעיה של חסר נתיב (נלקח לצורך המטרונית) ובגלל תיאום רמזורים בזיוני. כמי ששנוסע מהגרנד קניון לקריות\עכו 3 פעמים בשבוע בשעות העומס (7:30 בבוקר) הגעתי למסקנה שהדרך הטובה ביותר היא דרך המנהרה, פניה שמאלה ביציאה, ודרך וולקן וכביש 4. שיפור צפוי רק עם פתיחת כביש 22 לכל ארכו בעוד כשנתיים. עד אז התורים ביציאה מכביש 22 בוצמת וולקן הופכים נסיעה בדרך 22 אינה כדאית למי שאינו מגיע מהדר, העיר התחתית או מעוקף נו"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...