Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקנה חדשה של משרד התחבורה תאפשר לייבא החל מינואר 2012 מכוניות יוקרה לפי תקינה מקלה; בין המותגים שעשויים להגיע לישראל: אסטון מרטין, בנטלי ואפילו בוגאטי

21/09/11

כתב: דניאל שמיל, TheMarker

בשורה לחובבי מכוניות היוקרה: החל מינואר 2012 אפשר יהיה לייבא מכוניות לפי התקינה האירופית למהדורה מוגבלת.

לדף של הגה ומוטוקאר בפייסבוק

באירופה קיימים שני סוגים של תקינה למכוניות חדשות. הסוג הנפוץ והמחמיר יותר הוא התקינה הרגילה, הנוגעת לרוב סוגי מכוניות הנוסעים שנמכרות באירופה. בתקינה כלולות דרישות לגבי זיהום אוויר, מיחזור חומרים במכונית והגנה על נוסעי המכונית ועל הולכי רגל במקרה דריסה.

אסטון מרטין באה לעיר. תכינו 2.3 מיליון שקלים

ואולם, יש מכוניות המוחרגות מהתקינה המחמירה ועלייתן לכביש מאושרת לפי תקנות מקלות יותר. מדובר בדגמים שאפשר למכור במספר קטנים, לא יותר מ-1,000 מכוניות בשנה ביבשת כולה. התקינה המקלה נועדה לעזור לסדנאות וליצרנים קטנים, שלא ישרדו אם יצטרכו לעמוד בתקנות המחמירות יותר. הנהנים מכך הם מותגי אקזוטיים כמו רולס רויס, אסטון מרטין, מורגן ואריאל.

עד כה התקינה בישראל היתה מחמירה אף יותר, ואי אפשר היה לשווק דגמים של מכוניות לפי תקינת סדרות קטנות. ואולם בעקבות בקשה של אוטו איטליה, יבואנית פרארי העתידית, משרד התחבורה איפשר יבוא במספרים קטנים. ל-TheMarker נודע כי רק עשר מכוניות מכל דגם יותרו לשיווק בישראל, אך הדבר יפתח את הדלת בפני שורה של יצרני חלומות.

גם רולס רויס פנטום אולי בדרך. יש לכם 2.7 מיליונים?

ייתכן כי יבואנים סדירים יבחרו להביא מותגי פאר כמו בנטלי או למבורגיני במספרים קטנים, אך הדבר יאפשר גם יבוא אישי של דגמים אלה. כיום אין אפשרות לייבא ביבוא אישי מותגים שאינם משווקים בידי יבואנים סדירים. עם זאת, סביר להניח שבעקבות הוועדות להגברת התחרות בענף ישתנה מצב זה ואפשר יהיה לייבא באופן אישי אסטון מרטין, מקלארן ואולי אפילו בוגאטי.

ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "המשרד מאפשר יבוא רכב בכפוף לדרישות והתקינה במדינות הקהילייה האירופית. במסגרת זו יש אופציה לאישור רכב בסדרות קטנות המיוצרים בכמויות קטנות. בין היתר בשל עלות הרכב היקרה או בכלי רכב ייחודיים כגון מכוניות ספורט. כלי רכב אלו בהתאם לתקינה אירופאית מחויבים לעמוד בדרישות התקינה האירופאית לסדרות קטנות ולא בדומה לכלי רכב הרגילים בכפוף לאמור בדירקטיבה. קיימת הוראת נוהל של משרד התחבורה המצויה בתהליך בחינה ובהתאם אושר יבוא לרכב מסוג פרארי של עד 10 יחידות בלבד במהלך השנה".

המחאה החברתית הצליחה! למבורגיני בדרך לישראל!

דגמים פוטנציאליים ומחירים:

רולס רויס פנטום, כ-2.7 מיליון שקלים

למבורגיני גיארדו, כ-2.6 מיליון שקלים

אסטון מרטין DBS, כ-2.3 מיליון שקלים

הכתבה : http://motocar.ifeel.co.il//article/13848.aspx

חבר'ה, מדינתנו מתקדמת מוטורית בקטנה הייתי אומר ;)

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקנה חדשה של משרד התחבורה תאפשר לייבא החל מינואר 2012 מכוניות יוקרה לפי תקינה מקלה; בין המותגים שעשויים להגיע לישראל: אסטון מרטין, בנטלי ואפילו בוגאטי

21/09/11

כתב: דניאל שמיל, TheMarker

אסטון מרטין באה לעיר. תכינו 2.3 מיליון שקלים

ואולם, יש מכוניות המוחרגות מהתקינה

גם רולס רויס פנטום אולי בדרך. יש לכם 2.7 מיליונים?

עצוב מאוד שבעיתון כמו דה-מרקר מתבצעת כתיבה כזאת חובבנית...

איך אפשר לקחת אותו ברצינות? או מעבר לזה, מהיכן הידע לתמחור הרכבים?

Confidence In Motion

פורסם

נשמע מונפץ ביותר, מאיפה הוא הביא את המחירים הללו? אם בשביל 458 אני צריך להכין מליון וחצי למה שבשביל גייארדו אני אצטרך שתיים וחצי?

פורסם

אני ממש מקווה שזה יצא לפועל, לפני שנתיים בערך אני זוכר שנתקלתי בכתבה דומה (כבר לא זוכר איפה), ואם אני לא טועה, ב-2006 דיברו על ייבוא סדיר של רולס רויס לארץ... כך שקשה לי להאמין לזה הפעם.

אבל לנוכח מגפת המזראטי והפרארי שנכנסת אט אט לעשירון העליון, אני לא מוצא את תרחיש למבורגיני/אסטון מרטין/רולס רויס כתרחיש בידיוני בארצנו.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

אנחנו בדיוק רוצים לקנות רכב חדש לאמא שלי ויש התלבטות מה יותר חשוב לנו ביצועים או נוחות, כך שאם נלך על הביצועים אני מאמין שהלמבורגיני תהיה מועמדת רצינית, למרות שהמקיף שלה ממש יקר כבר בדקנו בכלל ביטוח, אז אולי נלך על האסטון שאומנם הבגאז' שלה קטן להחריד אבל מגיעה עם בקרת שיוט שאין בלמבורגיני ועם 3 שנות אחריות שבלמבו זה שנתיים.

והנקודה שלי היא שהרכבים האלו גדולים בכמה מידות על מדינה כמו שלנו, גם קמצוץ האנשים שיש במדינה שכן יכולים להרשות לעצמם רכבים כאלו לא יקנו אותה פה כי הם בארץ 50 ימים בשנה או בכלל בני 60+.

ה sls נמכרת כבר כמה זמן בארץ? שנה? אפילו יותר, כמה יחידות נמכרו עד כה? כמעט כלום, קל וחומר אם יהיו 3-4 מתחרות, כך שייבוא סדיר סביר להניח שלא יהיה.

פורסם

יש, חלום חיי....

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אנחנו בדיוק רוצים לקנות רכב חדש לאמא שלי ויש התלבטות מה יותר חשוב לנו ביצועים או נוחות, כך שאם נלך על הביצועים אני מאמין שהלמבורגיני תהיה מועמדת רצינית, למרות שהמקיף שלה ממש יקר כבר בדקנו בכלל ביטוח, אז אולי נלך על האסטון שאומנם הבגאז' שלה קטן להחריד אבל מגיעה עם בקרת שיוט שאין בלמבורגיני ועם 3 שנות אחריות שבלמבו זה שנתיים.

אמנם רשמת את זה בצחוק...

אך לצערי נראה כי כרגע ניבאת פה את שרשורי קיץ 2012... :shock:

Confidence In Motion

פורסם

אני דווקא חושב שאנשים כן ירכשו רכבים בסגנון. יש משהו בלהיות בעלים של רכב כגון פרארי, למבורגיני או רולס רויס. יש לא מעט אנשים שיכולים להרשות לעצמם רכב כזה, ואולי עד עכשיו לא רצו לבזבז יותר מדי כסף על רכב אבל עכשיו אולי זה ייתן להם סיבה.

פורסם
אני דווקא חושב שאנשים כן ירכשו רכבים בסגנון. יש משהו בלהיות בעלים של רכב כגון פרארי, למבורגיני או רולס רויס. יש לא מעט אנשים שיכולים להרשות לעצמם רכב כזה, ואולי עד עכשיו לא רצו לבזבז יותר מדי כסף על רכב אבל עכשיו אולי זה ייתן להם סיבה.

האמת היא שהיום במדינת ישראל האומדן הוא שיש מעל ל10,000 מליונרים, כשההגדרה בהכנת האומדן הייתה אדם שיש לו מעל מליון דולר נזיל נקי ממס,

כך שאין סיבה שימכרו לפחות כמה מאות מהרכבים הללו (לא מכל דגם אלא כולם ביחד).

פורסם

והנקודה שלי היא שהרכבים האלו גדולים בכמה מידות על מדינה כמו שלנו, גם קמצוץ האנשים שיש במדינה שכן יכולים להרשות לעצמם רכבים כאלו לא יקנו אותה פה כי הם בארץ 50 ימים בשנה או בכלל בני 60+.

ה sls נמכרת כבר כמה זמן בארץ? שנה? אפילו יותר, כמה יחידות נמכרו עד כה? כמעט כלום, קל וחומר אם יהיו 3-4 מתחרות, כך שייבוא סדיר סביר להניח שלא יהיה.

SLS יש פה כבר 5 עם לוחית ישראלית.

כשאתה נותן אפשרות לישראלים ה"עמידים מאוד" לקנות רכב כזה, הם יקנו, יש כבר 24 הזמנות לפרארי ומזראטי, יש 4 מזראטי שנעות על הכבישים עם לוחית ישראלית (2 גראן טוריסמו ו-2 קווטרופורטה), R8 יש 15 בארץ, 3 V10, ו-1 V8 ספיידר, ועוד V8 רגילות, פורשה גם במספרים יפים, 5 GT3 עם מספר ישראלי, יש 22 פורשה 997 טורבו, כולל 3 קבריולט, ו-4 MK2 (אחת מהן טורבו S)... אני לא יודע מה איתכם, אני מתרשם מהמספרים האלו.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

• תוכן חדש...