Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מיונים - חוות דעת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו שרשור ארוך ודברים כאן חוזרים על עצמם חיוב ולשלילה לכן אתייחס לכלל ההערות.

היום הראשון למיונים היה יום קשה יותר בו המתמודדים נאלצו לחכות זמן רב יותר, אנחנו מתנצלים על כך ונדאג לפצות את המתמודדים על מנת להשוות את תוצאותיהם לאלו שימי המיונים הבאים ( לצערי ברור לי שגם על זה אשמע תלונות וכנראה חלק מהמתמודדים לא יסכימו עם השיטה שתיבחר), דרך אגב לפי המדריכים ביום הראשון היו המון אנשים איכותיים עם תוצאות טובות וגבוהות גם ביחס לימי המיונים הבאים ולכן נשקלת הדרך כיצד לעשות זאת, אדע יותר כשאשב עם מפיקי האירוע והתוצאות ואדאג כמובן לעדכן אתכם.

לגבי סוג המבחנים, לא מסכים עם רוב הנאמר כאן, המבחנים היו טובים ומייצגים, נהגים טובים וכשרונים ידעו לזהות מיד (פשוט לא כל נהג שחושב שהוא מקצועי אכן מקצועי).

בנוסף בכדי להנגיש את האירוע לכלל הציבור נבחרו מבחנים מסויימים, לא כולם אהבו את זה וזה לגיטמי לעולם אי אפשר לרצות את כולם אבל זהו הצביון והחזון של פורמולה ישראל, כל אחד או אחת יכולים להיות אלופים.

נכון ישנם תחנות רלוונטיות יותר ופחות, נכון יש מקום לשיפור גם בתחנות אלו וכן אנחנו נדאג ליישם זאת אבל זהו אירוע ראשון וככזה לא חף מטעויות.

לגבי המדריכים/מרשלים, אני הסתובבתי בימי המיונים ואישית אני חושב שהמדריכים שליוו אתכם היו מדהימים, מקצועיים ואחראים.

תלונות על המרשלים בכלל ועל מפעילי הקארטינג בפרט התקבלו וננסה להבין מה היה בעייתי ומה ניתן לשפר.

היו באירוע ובתוך הקבוצות עוד לא מעט זוגות עיניים שחלק ממטרתם היתה לבדוק את הספקים (כדוגמת הקארטינג) והאירוע עצמו ונלמדו דברים ודרכים לשפר ומה עבד ומה לא.

ובאופן כללי תנו לי להגיד לכולכם, אין לכם מושג במה כרוח הקמה של ימים כאלו ואירוע כזה בכלל שעוד רק התחיל להזכירכם.

אתם לא יודעים כמו עמלו עבורכם מאחורי הקלעים - מהרעיון שהתגלגל בראש של בועז ועד יום המיונים, כמה השקיעו וכמה לא ישנו על מנת כל הזמן לשפר עבורכם את חווית הימים האלו ולגרום לכם להנות מהם ככל האפשר.

יש לי את הפרבילגיה לעמוד בקו התפר ולהיות חלק מההפקה אך גם סוג של נציג עבור הקהילה כאן (למרות שחלקכם חושב שאני הופך להיות מולטי מליונר אחרי האירוע הזה ושאני בכלל סוג של קונספרציה - פוגע האמת, אבל גם מזה למדתי), לא ישנתי כמעט 4 ימים וגם עכשיו אני כותב לכם עם עיניים טרוטות ועיפות, אבל זה בסדר שווה מבחינתי כל רגע, הצלחתי לעזור ללא מעט אנשים בדרך, להכניס מועמדים לימי המיונים שנבצר מהם עקב תקלה כזו או אחרת או בעיות בראותית, קיבלתי המון פידבקים חיובים מאנשים כאן, בפייסבוק ובכלל בימי המיונים ואני חלק מההפקה הראשונה של ספורט מוטורי חוקי בארצנו ועבורי זה הכל.

אני אמשיך לשרת את האינטרנס שלשמו אני כאן בפורום לעזור לדעותיכם, רעיונתיכם להגיע לאוזני המפיקים ולהישמע וכך לשפר את האירוע ובנוסף לידע אתכם על כל פרט ופרט באירוע זה.

בהצלחה לכל המתמודדים.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למארגני פורמולה ישראל שלום.

היתי נוכח במקום (ביום השני של המיונים)

אני חייב להגיד שהיה שיפור משמעותי בדרך ההתנהלות,בסדר ,ובאירגון.

רוב התלונות היו על הקארטינג.

האמת הקארטינג הציב רף גבוהה לנהגים.

אדם שמבין דבר או שניים בנהיגה היה צריך להבין באיזה טכניקה להשתמש ע"מ לעבור את המסלול במינימום פסילות.

(אני בטוח שכל אדם מקצועי בתחום הנהיגה היה יכול בקלות לקבוע מי נהג ומי לא).

היו נהגים שחשבו שלחיצה על הגז וסיבוב ההגה יספיק להם לעבור את המסלול בהצלחה.(ואלה לצערי היו הרוב.)

והיו נהגים שידעו שעברת משקל קדימה אחורה( ע"י מניפולציה של הגז ושימוש נכון בהגה)

תעזור להם מאוד להצליח במשימה במינימום עבירות.(ואכן נהגים אלא הצליחו)

מנסיוני עם קהל נהגים

בד"כ מאשימים את העולם ואחותו על חוסר ההצלחה שלהם

צריך מזל, הרכב דפוק, אני כבד ,המסלול קטן,לא נתנו לנו להתאמן, וכו'

ומכאן אני פונה לההנהלה

תעברו את המשוכה של המתלוננים.

ותמשיכו בדרככם הברוכה לכוון היעד-ספורט מוטורי בישראל

בהצלחה

אין לי מושג מי אתה ומה הניסיון שלך בתחום הספורט המוטורי.

אבל אתה באמת רשמת פה העברת משקל קדימה ואחורה בכלי שאין לו בכלל בולמים או מתלים ומרכז כובד בערך סנטימטר מהריצפה?!?!?!

פורסם
אין לי מושג מי אתה ומה הניסיון שלך בתחום הספורט המוטורי.

אבל אתה באמת רשמת פה העברת משקל קדימה ואחורה בכלי שאין לו בכלל בולמים או מתלים ומרכז כובד בערך סנטימטר מהריצפה?!?!?!

לפי דבריך אם אין מיתלים ברכב אז הפיזיקה לא תקפה,

פורסם

תגובה שלי באדום:

למארגני פורמולה ישראל שלום.

היתי נוכח במקום (ביום השני של המיונים)

אני חייב להגיד שהיה שיפור משמעותי בדרך ההתנהלות,בסדר ,ובאירגון.

איך אתה יודע שהיה שיפור? היית גם ביום הראשון?

אם במקום 3 שעות זה לקח לי 5 וחצי וויתרו לי על שתי תחנות, כמה שיפור זה בדיוק?

רוב התלונות היו על הקארטינג.

לא נכון. היו תלונות על מרבית התחנות.

האמת הקארטינג הציב רף גבוהה לנהגים.

אדם שמבין דבר או שניים בנהיגה היה צריך להבין באיזה טכניקה להשתמש ע"מ לעבור את המסלול במינימום פסילות.

(אני בטוח שכל אדם מקצועי בתחום הנהיגה היה יכול בקלות לקבוע מי נהג ומי לא).

נכון. חבל רק שהבדיקה לא הייתה מקצועית. הבודק בהחלט כן מסוגל לקבוע מי נהג ומי לא, אבל הוא לא עשה את זה כמו שצריך.

היו נהגים שחשבו שלחיצה על הגז וסיבוב ההגה יספיק להם לעבור את המסלול בהצלחה.(ואלה לצערי היו הרוב.)

והיו נהגים שידעו שעברת משקל קדימה אחורה( ע"י מניפולציה של הגז ושימוש נכון בהגה)

תעזור להם מאוד להצליח במשימה במינימום עבירות.(ואכן נהגים אלא הצליחו)

מנסיוני עם קהל נהגים

בד"כ מאשימים את העולם ואחותו על חוסר ההצלחה שלהם

בד"כ - זה נכון. במקרה הספציפי הזה:

1. הבודק היה עסוק בדברים אחרים ולא נתן ניקוד בהתאם לרמת הנהיגה.

2. המסלול השתנה כל הזמן בגלל שקונוסים לא הוחזרו למקומם, וזה לא איפשר גם לנהגי קארטינג מנוסים לצלוח את המסלול כראוי.

3. אין שום סיבה שבעולם שמבין עשרות הנהגים האיומים והנוראים שראיתי שם בקארטינג, אני אקבל L במקום I (כלומר ציון ממוצע במקום טוב). ותצטרך להאמין לי שאני לא מאשים את כל העולם ואחותו על חוסר ההצלחה שלי. אם זה קרה אצלי - זה יכול לקרות גם לנהגים מנוסים אחרים. ראיתי גם אנשים שעברו את המסלול במהירות זחילה ומבלי לגעת בקונוסים אבל קיבלו I. מה זה אומר עליהם? גם במכונית הפורמולה הם יסעו ככה?

צריך מזל, הרכב דפוק, אני כבד ,המסלול קטן,לא נתנו לנו להתאמן, וכו'

ומכאן אני פונה לההנהלה

תעברו את המשוכה של המתלוננים.

ותמשיכו בדרככם הברוכה לכוון היעד-ספורט מוטורי בישראל

בהצלחה

והפעם, תגובות שלי בכחול:

זהו שרשור ארוך ודברים כאן חוזרים על עצמם חיוב ולשלילה לכן אתייחס לכלל ההערות.

היום הראשון למיונים היה יום קשה יותר בו המתמודדים נאלצו לחכות זמן רב יותר, אנחנו מתנצלים על כך ונדאג לפצות את המתמודדים על מנת להשוות את תוצאותיהם לאלו שימי המיונים הבאים ( לצערי ברור לי שגם על זה אשמע תלונות וכנראה חלק מהמתמודדים לא יסכימו עם השיטה שתיבחר), דרך אגב לפי המדריכים ביום הראשון היו המון אנשים איכותיים עם תוצאות טובות וגבוהות גם ביחס לימי המיונים הבאים ולכן נשקלת הדרך כיצד לעשות זאת, אדע יותר כשאשב עם מפיקי האירוע והתוצאות ואדאג כמובן לעדכן אתכם.

כל שינוי שתעשו לצורך ההשוואה של התוצאות לשל הימים האחרים, חייב להיבדק סטטיסטית, אחרת אחד הצדדים מקבל יתרון לא הוגן. אם לא תבצעו את זה, אז שליש או שני שליש מהלקוחות שלכם ידפקו (תלוי בכיוון השגיאה). זה עניין קריטי שצריך להיות מבוצע מתמטית, לא בשיטת "יהיה בסדר", הדומה למה שזכינו לקבל מכם עד כה. וכן, זה אומר שאני לא אופטימי.

לגבי סוג המבחנים, לא מסכים עם רוב הנאמר כאן, המבחנים היו טובים ומייצגים, נהגים טובים וכשרונים ידעו לזהות מיד (פשוט לא כל נהג שחושב שהוא מקצועי אכן מקצועי).

מה שהיית צריך לכתוב זה:

1. ממבחן הקארטינג ניתן היה בעיקרון לזהות נהגים כישרוניים מיד, אבל עקב אופן ניהול המבחן הדבר לא בוצע כראוי.

2. ממבחן הג'ימקאנה לא ניתן היה לזהות נהגים כישרוניים מיד, מכיוון שהוא היה פשוט מדי ואופן נתינת הציונים היה לא ברור.

3. ממבחן הסימולטור לא ניתן היה לזהות כלום, כי הסימולטור היה מחורבן והציון ניתן לפי זמן ההקפה בלבד, שאינו מייצג דבר.

בנימה זו - מעניין אותי איזה אחוז מהנהגים קיבל את כל אחד מהציונים (F, L, I) בכל אחד משלושת המבחנים הללו. אני חושב שזה נתון סטטיסטי שיכול לעזור מאוד בזיהוי איכות המבחן.

בנוסף בכדי להנגיש את האירוע לכלל הציבור נבחרו מבחנים מסויימים, לא כולם אהבו את זה וזה לגיטמי לעולם אי אפשר לרצות את כולם אבל זהו הצביון והחזון של פורמולה ישראל, כל אחד או אחת יכולים להיות אלופים.

נכון ישנם תחנות רלוונטיות יותר ופחות, נכון יש מקום לשיפור גם בתחנות אלו וכן אנחנו נדאג ליישם זאת אבל זהו אירוע ראשון וככזה לא חף מטעויות.

לגבי המדריכים/מרשלים, אני הסתובבתי בימי המיונים ואישית אני חושב שהמדריכים שליוו אתכם היו מדהימים, מקצועיים ואחראים.

תלונות על המרשלים בכלל ועל מפעילי הקארטינג בפרט התקבלו וננסה להבין מה היה בעייתי ומה ניתן לשפר.

היו באירוע ובתוך הקבוצות עוד לא מעט זוגות עיניים שחלק ממטרתם היתה לבדוק את הספקים (כדוגמת הקארטינג) והאירוע עצמו ונלמדו דברים ודרכים לשפר ומה עבד ומה לא.

ובאופן כללי תנו לי להגיד לכולכם, אין לכם מושג במה כרוח הקמה של ימים כאלו ואירוע כזה בכלל שעוד רק התחיל להזכירכם.

אתם לא יודעים כמו עמלו עבורכם מאחורי הקלעים - מהרעיון שהתגלגל בראש של בועז ועד יום המיונים, כמה השקיעו וכמה לא ישנו על מנת כל הזמן לשפר עבורכם את חווית הימים האלו ולגרום לכם להנות מהם ככל האפשר.

מצטער, אבל כמו שכתבתי בשרשור אחר - כאשר לא בוצע חישוב מתמטי פשוט שמבהיר בתוך דקות ספורות עד כמה בלתי אפשרי לביצוע יום המיונים המקורי במגבלות הזמן שהוגדר וכמות האנשים שהגיעה - מבחינתי לא התאמצתם מספיק בשביל לשפר את חווית ימי המיונים.

יש לי את הפרבילגיה לעמוד בקו התפר ולהיות חלק מההפקה אך גם סוג של נציג עבור הקהילה כאן (למרות שחלקכם חושב שאני הופך להיות מולטי מליונר אחרי האירוע הזה ושאני בכלל סוג של קונספרציה - פוגע האמת, אבל גם מזה למדתי), לא ישנתי כמעט 4 ימים וגם עכשיו אני כותב לכם עם עיניים טרוטות ועיפות, אבל זה בסדר שווה מבחינתי כל רגע, הצלחתי לעזור ללא מעט אנשים בדרך, להכניס מועמדים לימי המיונים שנבצר מהם עקב תקלה כזו או אחרת או בעיות בראותית, קיבלתי המון פידבקים חיובים מאנשים כאן, בפייסבוק ובכלל בימי המיונים ואני חלק מההפקה הראשונה של ספורט מוטורי חוקי בארצנו ועבורי זה הכל.

אני אמשיך לשרת את האינטרנס שלשמו אני כאן בפורום לעזור לדעותיכם, רעיונתיכם להגיע לאוזני המפיקים ולהישמע וכך לשפר את האירוע ובנוסף לידע אתכם על כל פרט ופרט באירוע זה.

אני לא בטוח אם אני מכיר אותך או לא, אבל אני מניח שאתה יודע מי אני, בגדול. רק רציתי להדגיש - כל מה שכתבתי כאן אמנם "נופל" עליך, אבל זה רק כי אתה הנציג של המיזם הזה בפורום. בנוגע להתנהלות שלך יש לי רק שבחים - אז כל הכבוד.

בהצלחה לכל המתמודדים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לפי דבריך אם אין מיתלים ברכב אז הפיזיקה לא תקפה,

הפיזיקה לא תקפה?!?!

אם אני בונה עכשיו רכב ללא מתלים אז חוקי ניוטון לא תקפים עליו?!

בא לך להרחיב קצת? או שאתה סתם זורק הצהרות באוויר.

פורסם

אביחי ואחרים, שלום רב.

מעט עלי.

אני מתחרה ומדריך נהיגת מירוצים בארץ ובחו"ל שנים רבות. אני בקיא בנהיגת מסלול על כל סוגי המכוניות ובקארטינג שתי פעימות עם הילוכים ובלעדיהם. יש לי ניסיון בראלי. יש לי אפס ניסיון בג'ימיקאנות ובדריפטים. בנוסף אני ממש גרוע בשני הדברים האלה, והם ממילא לא עניינו אותי מעולם.

אני מה שאתם מכנים "מקצועי". זה המקצוע שלי. אני בכוונה כותב בעילום שם ואני מבקש מאלו שמזהים אותי לא לציין את שמי.

אתחיל בדברים שאולי חופפים לדברים שנאמרו כאן, אבל חשוב לי להסביר אותם ביתר אריכות. התמצית היא במילים אני מאמין לכם. אני מאמין לאביחי שהוא קורע את התחת. אני מאמין לו כשהוא אומר שהוא עובד על זה כבר הרבה חודשים. אני מאמין לו כשהוא אומר שכל מה שמעניין אותם זה הספורט המוטורי בארץ. אני מאמין, כי אני רואה את בועז מאירי סוחב ציוד ממקום למקום במהלך המיונים על אף שהיה יכול להורות לאחד העובדים לעשות זאת. כי אביחי היה יכול להצמד לתקנון ולא להחזיר לאף אחד כסף, והיה יכול להשיב תשובות קצרות ושבלוניות בפורום ובכך היה יוצא לידי חובתו. אני מאמין להכל. ויותר מזה, אני חושב שלאביחי ולהפקה אין שום סיבה לקחת דברים ללב, שכן גם המתמודדים האחרים מאמינים להם. ובמה דברים אמורים, אסביר מיד.

אדם מעוניין לרכוש טלויזיה לסלונו. הוא בודק בכל האתרים המובילים, עורך סקרי שוק ובוחן מפרטים טכניים, ולאחר חודשים הוא מגיע למסקנה שהוא מעונין בדגם מסוים ורוכש אותו. האיש יחשוב שקנה את הטלויזיה הטובה ביותר. הוא מבין, שיש טלויזיות יקרות יותר שהן טובות משלו. אבל למרות העובדה הזו, הוא משוכנע שהטלויזיה שרכש היא המתאימה ביותר לטעמו, ולכן היא הטובה ביותר עבורו. כך הוא יציג את הדברים לחבריו. כך הוא יציג את הדברים לאישתו. למעשה הוא ימשיך לעשות כן, גם אם יתקל בעובדות שסותרות את האמונה שלו. משום שהשקיע בדבר מחשבה, משום שחקר את הנושא לעומק, משום ששילם ממיטב כספו.

וכך נוהגים כל בני האדם.

הנמשל הוא שההפקה צריכה להבין שאף אחד מהמתמודדים אינו מונע מעמדות "סובייקטיביות" או ממניעים זרים.

אנחנו רוצים להאמין לכם, כי שילמנו כסף. כי קיווינו שתהיו טובים כמו שאנחנו רוצים שתהיו טובים. כי אנחנו לא רוצים לצאת פרייארים.

הביקורות שנכתבות כאן אינן נובעות מנקמנות על כך שהמתמודדים חשים שלא הצליחו במיונים. הן זכות מכל מניע זר, וכך יש להתיחס אליהן. אני מקווה שתבין שהביקורת הלעיתים קטלנית לא באה על חשבון כבוד והערכה לעבודה שהשקעתם ולתוכניות המרשימות שיש לכם לגבי העתיד.

יש תופעה אחת שראיתי שחוזרת כאן פעמים רבות והיא מקוממת אותי באופן אישי. בגלל עבודתי יש לי ניסיון רב באירגון אירועים מן הסוג הזה ואני יודע כמה דברים עולים. אני רוצה להגיד כאן ועכשיו:

האנשים האלה לא עשו שקל.

ש-ק-ל.

אפס.

כלום.

מתמודדים יקרים, עם כל הכבוד והיראה, אין לכם שמץ של מושג כמה דברים עולים. 30 אנשים שנשלחים לקורס בשווי 15,000 ש"ח (כולל טיסות) זה כמעט חצי מיליון ש"ח. בניית מסלול מירוצים (בהנחה שהקרקע סלולה ואין צורך לבצע תיקונים) זה, נניח, 2 מיליון ש"ח. אני לא צריך להמשיך לפרט עלויות, משום שכבר עתה אנחנו חורגים מן התקציב בהנחה שהגיעו 5,000 איש למיונים.

המבקרים חייבים להבין. זה לא עסק, זו הפקה. הפקה כשמה כן היא: השקעה חד פעמית במשהו שאמור להניב תשואה מאוד גבוהה. זה שווה ערך להפקת מופע רוק לשם הדוגמא, ענף שבו יש 20 אחוז תשואה למפיק. בפורמולה ישראל לא מדברים על שום דבר שקרוב לזה.

עתה שאמרתי את אשר על לבי אני יכול להתמקד ביום המיונים.

כמו אחרים גם אני עברתי במספר תחנות ולא הייתי בתחנות האחרות, כך שאיני יכול להגיב על כולן. התחנות בעיני נחלקו למספר קטגוריות, על פי התכונה שהן נועדו לבחון.

בקבוצה הראשונה יש את התחנות שעסקו בכח: אופניים 360 והמתקנים עם השור והורדת ידים (אותם לא ביצעתי).

אני רוצה לגדוע את השטות הזו בנוגע לכוח כבר ועכשיו: אין שום דבר כוחני בנהיגת מירוץ.

נהיגה היא פעולה עדינה מאין כמוה. גם כאשר הנהג נזקק לפעולות מהירות, הוא מבצע אותן בעדינות מירבית. הדבר היחידי שמצריך כח בנהיגה הוא הפעלת הבלם במכוניות מירוץ כבדות שאין בהן סרבו. המכונית דנן שוקלת 450 קילו והיא קלה מאוד לבלימה (וזה כאמור מניסיון). המתקנים האמורים הם לא יותר משעשוע. אני מודה שהאופניים היו מהנות למדי, אבל ההנאה נמוגה בגלל זמני ההמתנה הארוכים. לא ארחיב בנושא משום שהדברים כבר נאמרו.

בקבוצה השניה יש את התחנות שעסקו בזריזות או בזמן תגובה, כגון החלצות מרכב מתהפך (לא ביצעתי), מבחני היהלום, וזמן התגובה בעמידה.

גם כאן, אני רוצה לגדוע את ההבלים האלה מיד. אין שום קשר בין נהיגת מירוץ ובין זריזות או זמן תגובה. נהיגה היא לא פעולה אינסטינקטיבית, היא פעולה מתוכננת ומתורגלת. מתחרה שנוהג בצורה אינסטינקטיבית לא יסיים את המירוץ. מנגד, ככל שהמתחרה מתכנן את מהלכיו רחוק יותר כך סביר יותר שיצליח. למבוגרים מביננו זכורה בוודאי נהיגתו של פרוסט שהיה אורב ליריביו במהלך כל המירוץ ולומד אותם עד אשר היה בוחר נקודה אחת להתקיף בה.

אלו שיעברו את המיונים יטוסו לצרפת ישמעו במהלך כל השבוע את המילים "צפי ותכנון" וכיצד עליהם להביט רחוק על מנת לתכנן את מעשיהם מראש.

בקבוצה השלישית יש את מבחני הנהיגה שבהם ניתן למנות את הסימולציה, הקארטינג והג'ימיקאנה.

הבעיה היא שלמעט הסימולציה, אף אחד מהמבחנים לא מדד נהיגה, אלא שוב היתה חזרה על מבחני הזריזות וזמן התגובה באמצעות סלאלומים. וכך יצא מצב שאפילו אני לא הצלחתי במבחנים הללו, על אף הניסיון המשמעותי שיש לי.

שוב - אני לא מתלונן על משך הנהיגה הקצר או על כך שלא נתנה הזדמנות להתאמן. אני מתלונן על המסלול עצמו. הוא לא בודק ידע או כישרון.

מה שמביא אותי למסקנות האישיות שלי מן האירוע.

הבעיה היא לא בורות. הבעיה היא לא שאפתנות. זה בסדר לרצות לעשות דברים במדינה שאין בה כלום. זה בסדר לא לדעת שום דבר על הדברים הגרנדיוזים שאתה רוצה לעשות. עד כאן לגיטימי.

זה לא לגיטימי לא לברר.

וכאן הביקורת שלי.

אנחנו לא דורשים סימולטור איכותי. אנחנו לא דורשים הגה של Frex, דוושות CST ושלושה מסכים על iRacing. אנחנו דורשים משהו שמישהו בדק לעומק אם הוא עובד או לא. משהו שהמליץ עליו מישהו שיש לו ידע וניסיון בסימולציה. לא שליפה מהמותן.

בקארטינג, אנחנו לא דורשים רוטקס, פרילה או מסלול מפואר. אנחנו דורשים מסלול שהוא לא "מיקי מאוס". מסלול שבו ניתן להפגין שליטה בקארט, ולא רק תמרונים במהירות אפס. זאת לא נהיגה. זה לא מה שעושים בקארטינג, וזה לא מה שעושים בפורמולה רנו. ושוב, יש לי ניסיון עם שניהם.

בג'ימיקנה אנחנו לא מצפים למכונית מרשימה, או למסלול מהיר ומדידת זמנים. התרשמות המדריך מן הנהיגה היא בהחלט מספיקה, וגם המכונית היא מספיקה. אבל בדומה לקארטינג זה לא מסלול שאפשר להראות בו ידע או כישרון.

בנוגע למבחני הזריזות, זמן התגובה והכוח. שוב, אני לא ציפיתי שתדעו מראש כיצד עליכם לבחון יכולת בנהיגת מירוץ. אבל המתמודדים מצפים שתבררו. הדברים שבחנתם לא נדרשים במכונית מירוץ. מה שכן נדרש, לעומת זאת, זה כושר אירובי גבוה בכדי להתמודד עם תאוצה צנטרפוגלית. נדרשת מחשבה מקדימה. נדרשת הבנה מכנית. ואת הדברים האלה, על אף שהיה ניתן לבחון, לא בחנתם.

אתם לא בחנתם את מה שחשוב בגלל שהתרשלתם. למיטב ידיעתי הגורם המקצועי מאחורי האירוע הזה הוא אדם ואפרת. שניהם, אנשים מקסימים וחברים טובים. הם מומחים בתחומם ואני מאחל להם הצלחה בכל דרך שבה יפנו. אבל הם לא נהגי מירוץ.

מה שאנחנו קיבלנו זה מבחן של ה"סטריאוטיפ על נהיגת מירוץ". מה שנתפס בציבור הרחב כנהיגת מירוץ. מה שרצינו לקבל, זה את הדברים האמיתיים. ומי שיודע מהם אותם דברים, מאוד התאכזב.

פורמולה ישראל לא חייבת להיות הכי טובה בכל דבר. אבל אנשים כן שילמו כסף. והעובדה הזאת אומרת שהיה עליכם להתיעץ עם גורם בר סמכא במטרה לברר מה נדרש מנהג מירוץ, בין אם מתחיל ובין אם מנוסה. העובדה שלא עשיתם זאת, הופכת אתכם לרשלנים. וזה מאוד חבל בעיני.

אני מקווה שלא נפגעת, אביחי, מן הביקורת שלי. אשמח להרחיב על כל נקודה אם תרצה. וכאמור, אני חושב שהיוזמה שלכם מבורכת וראויה לכל שבח.

בברכה,

interrogative

פורסם

איך אתה יודע שהיה שיפור? היית גם ביום הראשון?

אם במקום 3 שעות זה לקח לי 5 וחצי וויתרו לי על שתי תחנות, כמה שיפור זה בדיוק?

רוני, לי לקח 9 שעות, וויתרו לי על 2 תחנות..

לי זה נראה כמו שיפור מאד גדול.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

mk2turbo אתה טועה ומטעה, בקארטינג בהחלט יש העברת משקל.

זה שאתה לא מרגיש את החלק הקידמי נמעך בזמן בלימה, לא אומר שאין לחץ על ההיגוי בבלימה וכתוצאה מכך ההיגוי טוב יותר.

מספיק שהגוף שלך זז מעט קדימה וכבר יש העברת משקל , ככה שזה לא נכון לומר שאין העברת משקל בקארטינג, לא קשור גובה הרכב או אם יש מתלים או לא.

פורסם

נראה לי שאפשר להפסיק עם המריבות.

בשביל להיות נהג מירוצים צריך השקעה של חיים שלמים. בדיוק כמו כדורסלן מקצועי, מרים משקולות, מחליק על הקרח או מתאבק ג'ודו.

מיון של 5000 איש בשלושה ימים הוא מצד אחד אתגר בלתי הגיוני ומצד שני הגיוני בהחלט, מדוע ?

נניח והיו אומרים נמיין על פי משחק דוקים, סבבה. 10% מ 5000 זה 500, 500 איש שנבחרו על פי משחק דוקים. עכשיו, מה שאתם צריכים למירוץ זה 20 איש מתוך ה 500 שיש להם, נגיד, כישורי נהיגה טובים וידע בתחום. מתוך 500 האנשים האלה, מדובר מראש באוכלוסיה בעלת זיקה לתחום הרכב, לכן, סביר להניח שיהיו לך 20 שידעו להתחרות אחרי שיעברו את הקורס בצרפת, ומתוך ה 500 איש יהיה לך הרבה יותר קל לברור, מכיוון שיחס המספר והזמן כנראה יהיו הגיוניים הרבה יותר.

זה בדיוק יכול היה להיות כך בכל תחום אחר, אם היו אומרים לכם שממיינים 5000 איש לקבוצת NBA תוך שלושה ימים, הייתם לוקחים את זה ברצינות ? לא ממש. למרות שבמקרה כזה יהיה הרבה יותר קל למצוא מועמד פוטנציאלי, נניח 50 זריקות לסל משלוש עמדות שונות. אז ברור ששחקן מקצועי יקלע באחוזים הרבה יותר טובים מכל חובבן, וגם הוא, אולי יהיה טוב, אבל האם הוא יכול לשחק ב NBA ? כנראה שצריך לראות איך הוא משחק מגיל קט-סל עד מכבי תל-אביב, ואז אולי הוא יהיה עומרי כספי הבא.

הבעיה היא שספורט מוטורי הרבה יותר קשה לארגון לוגיסטי, ומבחן רציני היה לוקח הרבה הרבה הרבה יותר זמן.

זה הופך את המיונים הראשונים ליחסית לא רלוונטים (וכך פחות או יותר היה). אבל שוב, במידה וזה יעלה את המודעות ויגרום לאנשים "מלמעלה" שלבנות מסלול בארץ זה לא אסון, אנחנו נרוויח יותר מ 333 שקל.

בכל מקרה, הם לא נהגי מירוצים, הם לא יהיו וגם לא היו. אף אחד מאיתנו הוא לא נהג מירוצים ולא מתקרב לכך. מה לעשות... אולי בגלגול הבא :-)

הבעיה של האירוע הזה זה המיתוג בתור אירוע שימצא את "נהג הפורמולה של ישראל". האירוע הזה זה אירוע כיף, הפנינג, תחרות. זה לא מבחני קבלה לקבוצת F1, מבחנים כאלה מתחילים בגיל 6 ונמשכים על גיל 20. תשאלו את אלון דיי, אני בטוח שהוא יסכים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
mk2turbo אתה טועה ומטעה, בקארטינג בהחלט יש העברת משקל.

זה שאתה לא מרגיש את החלק הקידמי נמעך בזמן בלימה, לא אומר שאין לחץ על ההיגוי בבלימה וכתוצאה מכך ההיגוי טוב יותר.

מספיק שהגוף שלך זז מעט קדימה וכבר יש העברת משקל , ככה שזה לא נכון לומר שאין העברת משקל בקארטינג, לא קשור גובה הרכב או אם יש מתלים או לא.

אני מסכים אם מה שאתה אומר שבזמן בלימה יש לחץ על ההיגוי וכתוצאה מכך ההיגוי משתפר (לא כזה קריטי כי שוב מרכז הכובד נורא נמוך).

אני לא מסכים עם זה שאתה אומר שאתה זז מעט קדימה וכבר יש העברת משקל, וממש לא מסכים שזה לא קשור לגובה ואם יש לרכב מתלים או לא.

פורסם
הפיזיקה לא תקפה?!?!

אם אני בונה עכשיו רכב ללא מתלים אז חוקי ניוטון לא תקפים עליו?!

בא לך להרחיב קצת? או שאתה סתם זורק הצהרות באוויר.

ל-mk2turbo

כל ההבדל הוא שברכב עם מתלים אתה יכול לראות את העברת המשקל ,(לפי התכווצות או פתיחת המתלים)

ברכב ללא מתלים הרבה יותר קשה לראות .

אבל כנהג אתה אמור לרגיש את העברת המשקל על גופך.

ולרוני

אני קראתי את התגובות בפורום על ההתנהלות ביום הראשון ,והייתי ביום השני,(ואני אמרתי שיש שיפור משמעותי),

לגבי הקונוסים.

היה סימון על האספלט איפה כל קונוס היה, וברגע שהוא זז הוא הוחזר למקומו.

לדעתי ולפי מה שראיתי , לא היה ניתן לעבור את המסלול בנהיגה איטית ללא החלקה של החלק האחורי.

אם נהגים עברו את המסלול ללא פגיעה בקונוסים .

ואתה כן (אני לא יודע ,ככה אני מבין ממה שכתבת)

אז זה סביר שהציון שלך יהיה L.

המדריך הדגיש שהמטרה לעבור את המסלול ללא פגיעה בקונוסים (אין משמעות לזמן).

וכל זה היה נתון להחלטתו של הנהג מה נכון לעשות במינימום עבירות (מהר או לאט).

פורסם

אני חושב שמגיע לפורמולה ישראל כבוד מאוד גדול על ניסיון לתת לנו מירוץ אמיתי בישראל.

כאשר אני נרשמתי ליום מיונים הייתי בטוח שהולך להיות בלגאן,אבל תמיד יש בלגן,ותמיד יש אנשים לא מרוצים,ותמיד יהיה במיוחד בפעם הראשונה בסדר גודל כזה,אבל זה לא נותן לנו תירוץ להשמיט אנשים שמנסים לתת לנו אופציה לפחות לנסות.

נכון גם אני לא מסכים בקשר ליום מיונים,גם לפי דעתי היו דברים שאני לא מאמין שקשורים למירוץ או יכולת למצוא אחד,אבל אני עדין אומר תודה לכל צוות פורמולה על ניסיון שנתנו לי.

אני בטוח שיהיו כמה אנשים שמתלוננים כאן בפורום והקבלו תשובה חיובית ושהם מגיעים ליום מיונים ב,מה תגידו אחרי זה,אני רוצה לראות שאתם עדיין תמשיחו להתלונן, וזה לא משנה אם התקבלתם במזל או שתם בהאמת נהגים טובים אבל בטוח שבלי פורמולה ישראל לא היתם מקבלים סיכוי כזה.

פורמולה ישראל תודה ובהצלחה לכם בהמשח הדרך.

איליה...

פורסם

בהצלחה לכל המתמודדים.

אביחי שלום, פה איבדת אותי.

אתה באמת מאמין שמישהו עשה משהו בשבילנו ?

אחרי שהייתי ביום המיונים השני אני יכול להעיד שלתפיסתי ימי המיונים נוטפים אינטרסים כלכליים (היו כאלו שאמרו בצע כסף) בראש סדר העדיפויות של המארגנים. ימי המיונים על יכולת הכלת המתקנים וכמות המדריכים תוכננו למחצית מהכמות שהגיעה בפועל. אני לא יודע איפה בדרך הלכתם לאיבוד ודחפתם כפול ממה שההפקה בשטח תוכננה אבל לפחות אל תצייר את זה כאילו מישהו עשה לנו טובה גדולה פה.

זה שבישראל לא מכירים ולא רגילים לספורט מוטורי לא אומר שאנחנו לא יודעים לדרוש ולקבל הפקה ברמה נורמלית. שלא תחשוב שאני עוד ישראלי שלא יודע לפרגן, הייתי מאוד נלהב עם פרסום דבר ההפקה והייתי מהראשונים להרשם ואפילו לספר על המיזם החדש לכל מי שאני מכיר שזה עשוי לעניין אותו. לא ביטלתי למרות שהבנתי שמיונים אמיתיים אני לא אקבל והחלטתי להגיע בשביל הכיף והחוויה. היו שם אחלה מתמודדים והיה נחמד מאוד בעניין הזה, אבל כל השאר היה חושך אמיתי לא רק לי אלא להרבה אנשים בקבוצה שלי.

זה לא מפתיע אגב שאלו שכתבו פה והיו מרוצים מהמיונים הם בחלקם הגדול כאלו שהגיעו לחלון הזמן האמצעי שהיה הכי פחות עמוס (10 אנשים בקבוצה? בקבוצה שלי היו 35!!!!) ואז ההפקה היתה מותאמת לכמות האנשים...וגם שם חרגתם בזמנים.

שיהיה לכם באמת בהצלחה ואני מתכוון לנסות להגיע למירוץ עצמו באילת כי כך אני אתרום לספורט המוטורי. לגבי המיונים המצחיקים שערכתם עם אחיזת עיניים שלכל אחד יש סיכוי להיות אלוף...מצטער ידידי, לא כך אני חושב שאני רוצה לתרום לספורט המוטורי.

אז באמת שיהיה בהצלחה ואני מקווה שהמשטרה תפקח היטב על כמות הכרטיסים שאתם מוכרים באילת...שלא תתפתו שוב לדחוף כפול אנשים ויהיה איזה אסון חס וחלילה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תעשו סדר מי שיודע את סודות ההפקה,L זה הציון הטוב ביותר או האמצעי?

F זה נכשל לגמרי?

יש בכלל I?

למה הצצתי שם כמה פעמים בטבלאות ,אז שאני אדע את הכיוון של עתידי המוטורי המזהיר מעכשיו :lol:

פורסם
האנשים האלה לא עשו שקל.

ש-ק-ל.

אפס.

כלום.

מתמודדים יקרים, עם כל הכבוד והיראה, אין לכם שמץ של מושג כמה דברים עולים. 30 אנשים שנשלחים לקורס בשווי 15,000 ש"ח (כולל טיסות) זה כמעט חצי מיליון ש"ח. בניית מסלול מירוצים (בהנחה שהקרקע סלולה ואין צורך לבצע תיקונים) זה, נניח, 2 מיליון ש"ח. אני לא צריך להמשיך לפרט עלויות, משום שכבר עתה אנחנו חורגים מן התקציב בהנחה שהגיעו 5,000 איש למיונים.

interrogative

interrogative, שכחת לקחת בחשבון שהמסלול ישמש אותם אח"כ לקורסים שיכניסו לא מעט כסף וגם באירועים של השנים הבאות. המטרה של יום המיונים ההמוני היתה בדיוק להשיג את המימון. אם ימשיכו ללכת עד הסוף ירוויחו. בהצלחה.

מעבר לזה ההערות שלך לגבי הקשר בין המבחנים לנהיגה ממש נכונות, קנינו כרטיס הגרלה ב-333 ש"ח.

• תוכן חדש...