Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לרנקה או רומא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים יקרים.

אני זקוק לעזרה בהתלבטות קשה... :wink:

הקדמה:

חברה שלי ואני רוצים לטוס לחו"ל לתקופה של 5 ימים +-. התאריך יהיה מה 25 באוקטובר.

מכיוון שכרגע אנחנו לא יותר מדי עשירים , חשבנו על יעד אליו הטיסה זולה.

ההתלבטות:

קפריסין - לחברה שלי יש חבר שגר בלרנקה ואנחנו יכולים לישון אצלו מספר ימים, הבעיה היא שכבר מספר אנשים אמרו לי שלרנקה נראית כמו חדרה. זה לא שיש לי בעיה עם חדרה, אבל אני לא רוצה לעלות על מטוס ולנחות בחדרה... :-D. אמרו לי גם שהנוף בקפריסין מאוד דומה לנוף בארץ. כמו-כן, אנחנו לא טיפוסים של לשבת בים כל היום, שנינו מעדיפים יותר לטייל ופחות לרבוץ.

רומא - אני מניח שאין מה להשוות בין העניין מקפריסין לבין רומא, השאלה היא כמה יותר יקרה עלות הטיול שם (לא חייבים מלונות מפוארים, אבל לא ישנים בחורים).

הדירה בלרנקה תהפוך את הטיול לסופר זול, השאלה אם יש מה לעשות שם ? ומהי העלות של טיול לתקופת זמן דומה לרומא ? אולי כדאי להיות ברומא ארבעה ימים ועוד יומיים ונציה ?

בקיצור, אשמח אם תזרקו לי שני סנטים למזרקה :-P

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקר טוב

אכן, אין מה להשוות.

כפי שרשמת, בקפריסין יש פחות אפשרויות לטייל.

אם תלכו על זה בכל זאת, הייתי ממליץ לבקר הפאפוס-עיר קטנה במערב האי, וכמובן בהרי הטרודוס.

לגבי איטליה-אם ברשותכם רק כמה ימים, ממש לא הייתי מציע להתפזר עד ונציה.

רומא שווה לפחות 3 ימים, ואם הרגשתם שמיציתם-אפשר לעשות טיול בין יום אחד לכוון נאפולי(לברוח מהר)

והמשיך להפלגה לקאפרי.

את ונציה ממליץ לשמור לטיול הבא לצפון איטליה, אזור האגמים, האלפים וכו'.

מקווה שעזרתי במשהו.

בברכה

אילן

סלע

פורסם

חביבי,

אם לא היית באיטליה, אז כמובן חייבים לבקר ברומא (אפילו אם זה ליום יומיים),

אבל אם אתה מתכוון לבקר בשתי ערים לפחות, קח עצה - תצפין עד פירנצה! (Florence)

עשיתי טיול רוד-טריפ עם שירלי לפני 4 שנים ממילאנו, דרך ונציה, למודנה, פירנצה, סן-ג'ימניאנו, ורומא, ואני יכול להגיד לך שהחלק שהכי נהניתי ממנו (חוץ ממוזיאוני הרכב במודנה) היה בפירנצה. אחת הערים היותר יפות שהייתי בהן (ואני לא כזה חובב מוזיאונים/אדריכלות)! והכי חשוב, את רובה אפשר לעשות ברגל, ותמיד יש מה לראות מסביב.

מומלץ בחום!

קח בחשבון שרומא היא עיר תיירותית בטירוף, משמע ליד כל מוזיאון/אתר ארכיאולוגי תפגוש את חברייך התיירים בכמויות קמעונאיות.

בפירנצה המצב קצת יותר סביר.

בברכה!

יונתן.

פורסם

שלום רב

אכן, פירנצה עיר יפיפיה אבל שים לב-לאיש יש כ 5 ימים.

יום הטיסה הלוך ויום הטיסה חזור בדר"כ הינם חצאי ימים.

כלומר, יש לו כ 4 ימים נטו.

זה בקושי מספיק לרומא, בפרט כשנאמר שהתקציב לוחץ.

לפירנצה המשמעות היא השכרת רכב או תחבורה צבורית+זמן.

למה לרוץ?

זה טיול כיף,לא?

לדעתי, רומא וסביבתה זה סביר לזמן המוקצב.

בטיול הבא, אם יהיו זמן ותקציב גדולים יותר, אין ספק שפירנצה שווה ביקור.

בברכה

אילן

סלע

פורסם
חברה שלי ואני רוצים לטוס לחו"ל לתקופה של 5 ימים +-. התאריך יהיה מה 25 באוקטובר.

מכיוון שכרגע אנחנו לא יותר מדי עשירים , חשבנו על יעד אליו הטיסה זולה.

אם תספר לי לאן יש היום טיסות זולות מישראל, אולי אוכל לתת לך עוד רעיונות.

פורסם
שלום רב

אכן, פירנצה עיר יפיפיה אבל שים לב-לאיש יש כ 5 ימים.

יום הטיסה הלוך ויום הטיסה חזור בדר"כ הינם חצאי ימים.

כלומר, יש לו כ 4 ימים נטו.

זה בקושי מספיק לרומא, בפרט כשנאמר שהתקציב לוחץ.

לפירנצה המשמעות היא השכרת רכב או תחבורה צבורית+זמן.

למה לרוץ?

זה טיול כיף,לא?

לדעתי, רומא וסביבתה זה סביר לזמן המוקצב.

בטיול הבא, אם יהיו זמן ותקציב גדולים יותר, אין ספק שפירנצה שווה ביקור.

בברכה

אילן

דווקא בשביל פירנצה לא הייתי טורח לשכור רכב. להיפך, יש שם מצוקת חנייה מטורפת, וגם באזורים שנראים "כשרים" לחניה, אפשר לחטוף דוח בגלל איזה שלט קטן באיטלקית שלא תשים לב אליו (בסגנון "חניה לתושבים בלבד") (אני אישית חטפתי שם דוח של 500 שקל על כניסה לרחוב שאסור לנסוע בו... לך תדע איפה זה היה!).

אגב במרכז העיר יש תחנת רכבת ענקית שיוצאת לכל היעדים הסובבים, לכן בהחלט אפשר להגיע לשם בלי רכב.

מה גם - שזאת עיר לטייל בה ברגל, ממש לא חייבים שם רכב, וגם ממש קשה לנווט בה עם רכב כי הכל סמטאות קטנות.

אנחנו היינו כ-3.5 ימים בפירנצה ו5 ימים ברומא.

אישית, בדיעבד, הייתי נשאר בפירנצה עוד שלושה ימים, ועושה את רומא ביומיים (מכיוון שגילינו במהלך הטיול שאנחנו לא חובבים גדולים של מוזיאונים, רומא הייתה הרבה פחות מרתקת עבורנו, וגם ניסינו בכל כוחנו להתרחק מהאזורים המתויירים בטירוף).

בברכה!

יונתן.

פורסם

קפריסין היא ממש לא בטן גב ואפשר לטייל בה המון (עם רכב שכור). לרנקה באמת נראית כמו חדרה אבל האי לא גדול ותוך פחות משעה נסיעה אתה בלימסול שהרבה יותר חיה.

רומא זה טיול בסגנון אחר לגמרי והם לא עומדים בתחרות אחד עם השני. בקפריסין זה יותר טבע וכפרים קטנים ורומא זה יותר אירופה הקלאסית על כל המשתמע מכך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין לך מה לחפש בקפריסין, סע לרומא.

הייתי בלרנקה, לימסול ומקומות משעממים נוספים, כמו שאמרת, על הפנים...

אם אתה מחליט בכל זאת להתקמצן ולטוס לשם תבקר בהרי הטרודוס, איה נאפה (חובה) ופארק המים הענקי שלהם.

ברומא לא הייתי :oops:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יונתן

ממש לא התכוונתי לשכור רכב בפירנצה.

הכוונה הייתה להגיע מרומא לפירנצה ברכב שכור או בתחבורה ציבורית.

עכשיו, קח בחשבון שמרומא לפירנצה זה כ 300 ק"מ- כ 3 שעות כל כוון.

לאיש יש 4 ימים נטו.

אם הוא מקציב לרומא 3 ימים, נראה לך הגיוני להקציב לפירנצה יום אחד שמתוכו 6 שעות

הולכות לאיבוד על נסיעה הלוך ושוב?

מה נשאר לעיר עצמה?

אני את דעתי אמרתי, עכשיו הזוג שהם בטוח ילדים גדולים צריכים להחליט.

בברכה

אילן

סלע

• אחראי פורום
פורסם

באמת שאין שום היגיון שעל פני 5 ימים בלבד לעשות כזה קילומטראז', מה גם שזה לא ייצא זול.

פעם אחרונה באיטליה, 10 ימים של חריש בצפון והחלטנו מראש (למרות מחאותיה של אשתי) לוותר על רומא בגלל צפיפות לו"ז.

ל-5 ימים, כשמורידים שני חצאי ימים לנחיתה ולטיסה הביתה, רומא היא קלאסית.

אפשר לתכנן מראש שני אתרים ביום וזה מספיק ימלא את היום מבלי להרוג את עצמך.

התנועה ברכבות התחתיות מאוד ברורה ויעילה.

ב-3 ימים שלי ברומא (בביקור קודם), החזרתי את הרכב בדקה הראשונה שהגעתי לעיר,

מצאנו מלון זול ופשוט ב-30 יורו ללילה אך במיקום מספיק מרכזי ואת כל האתרים עשינו ברגל או ברכבות.

אלון, שים לב למזג האויר בתקופה הזו. ספטמבר כבר הפכפך, אז סוף אוקטובר...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בהחלט מסכים איתכם בנושא היקף הימים לכל עיר.

וגם לא מומלץ לשכור רכב בשביל זה (רמז-איטלקים לא יודעים לצייר מפות כבישים),

הכי הרבה - להסתמך על רכבות (בחישוב הסופי אולי יצא אותו כסף, אבל לפחות בלי הכאב ראש של לחפש את הדרך).

בתאכלס, אם היום אומרים לי לבחור בין שתי הערים, אני בוחר ללא היסוס בפירנצה.

אבל אני הייתי גם ברומא, אז המקרה שלי קצת שונה.

(לא נראה לי שאתה יכול להיות באיטליה מבלי להיות לפחות יום-יומיים ברומא, פשוט כי זה ייחשב פער תרבותי ;) ).

רומא בהחלט מספקת אמצעי תחבורה מאוד יעילים וברורים, ואפילו בלי לדעת איטלקית.

בשתי הערים אגב - לא הייתי טורח לשכור רכב. (שתיהן עם מצוקת חניה קשה).

ובנימה אישית - זוג הילדים, אולי ילדים גדולים, אבל מהיכרות אישית כל נושא הבגרות שם מוטל בספק ;)

בברכה!

יונתן.

פורסם

את פירנצה אני לא מכיר.

לגבי רומא - לדעתי מדהימה.

5 ימים ברומא אתה ממש לא תשתעמם, אין לך שום סיבה לצאת לעיר נוספת אם זו מסגרת הזמן.

גם לא צריך רכב שכור ושום דבר.

רק כרטיס חופשי לתחבורה הציבורית (הרכבת התחתית והאוטובוסים) וזהו.

קח מלון זול, אבל בדגש על מרחק הליכה קצר מתחנה של הרכבת התחתית.

האוטובוסים ברומא הם ברמת אמינות ישראלית מבחינת עמידה בלוחות זמנים :?

התחתית מצויינת למרות שיש רק 2 קווים.

בתחנה המרכזית (טרמיני, איפה ששני הקווים נפגשים) יש להיות בדריכות כפולה מבחינת שמירה על החפצים שלכם - אנחנו הפעלנו נוהל טור עורפי כאשר תיק הגב על זה שהולך מקדימה והשני כל הזמן מאחוריו.

לגבי לרנקה - העיר עצמה לא אטרקציה.

תחבורה ציבורית לא להיט בכלל.

אם אתה נוסע לשם אז רק אם יש לך אפשרות לבקר במקומות היותר אטרקטיביים שכבר כתבו פה, כי לרנקה עצמה באמת לא מעניינת.

אם אתם לוקחים שם רכב אז זה בהחלט אפשרי לבלות יום באיה נאפה, יום בניקוסיה וכו'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חמישה ימים ברומא - זה זמן מצויין, אם תוריד את ימי הטיסה זה 4 ימים. אני הייתי ברומא לפני כשנה וחצי 3-4 ימים, בניצול של כרטיס רומא (שנותן תחבורה ציבורית + כניסות לחלק מהאתרים) ושני זוגות רגליים - אמנם כבר לא צעירות אבל בהחלט מתורגלות - נהנינו מאוד. חוץ מזה רומא כשמה - רומנטית, בהחלט תהנו ממנה.

אני חייב לציין שאפילו יום גשם לא קלקל את הטיול. פתחנו מטריות והמשכנו ללכת.

קפריסין - לא יודע. הייתי לאחרונה ב-1966 בפמגוסטה (כיום בשליטה טורקית) כך שאין לי מושג מה יש לראות שם. עם זאת - מבחינת נהיגה - שים לב כי הנהיגה בקפריסין היא בשמאל הכביש - כמו באנגליה, כך ששכירת רכב עלולה להיות בעייתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ה-2 דולר הונג קונגי שלי:

אתה מדבר על 2 טיולים שונים מאוד (קפריסין ואיטליה), הן במהות והן בעלות.

במידה ותחליט ללכת על רומא, אני יכול לומר לך שזו עיר מדהימה, מדהימה, ועוד פעם- מדהימה!!!

העיר עצמה פשוט יפה, יש המון מה לראות (רק על הוותיקן ילך לכם יום), המון מוזיאונים (ה-מ-ו-ן) וכל מוזיאון יותר יפה מהקודם, ואת זה אתה שומע ממישהו שלא מתלהב מאומנות (אישתי מכורה לזה) ומאוד נהנתי מהמוזיאונים.

לטעמי זו גם העיר עם האוכל הכי טוב באיטליה, הכל פשוט טעים.

אם הכיוון זה רומא אז פשוט תישאר בעיר, אתה בקלות יכול לשרוף שם 4-5 ימים (אנחנו בילינו 3 ימים מלאים בעיר ויצאנו עם טעם של עוד), אל תחפש של לחבר את רומא עם ונציה, אתה תשרוף יום שלם בכביש.

אופציה נוספת שיכולה להיות מעניינת עבורך זה מסלול כזה (אישתי ואנוכי עשינו גם אותו):

נחיתה במילאנו, השכרת רכב וירידה כל הדרך לפירנצה (עיר מדהימה בהחלט!, כ-3.5 שעות נסיעה), תבלה שם 2 לילות ותנצל את השהות שם גם לקפיצה לפיזה (כשעה נסיעה אם אני לא טועה), אתה יכול להגיע לפיזה לקראת אחה"צ, כך תראה את המגדל המפורסם, תהנה משקיעה נעימה וארוחת ערב במסעדה באיזור וחזרה לפירנצה.

מפירנצה תחזור כשעתיים נסיעה לאיזור מודנה ומראנלו, תבקר שם בכל המוזיאונים של היצרני מכוניות על, אולי תקח סיבוב על פרארי על הדרך, תבלה שם גם באיזור ה-2 לילות, זה איזור מאוד יפה, בייחוד האיזור של מראנלו.

משם חזרה למילאנו וטיסה לארץ (אם לרנקה זה חדרה, מילאנו זה סוג של פ"ת....בזבוז זמן).

גם מהטיול הזה אישתי ואנוכי יצאנו עם טעם של עוד ותהיות לגבי רילוקיישן למארנלו.....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...