Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לרנקה או רומא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, תתארגן בהתאם.

את ה-Roma Pass אפשר לקנות גם בטרמיני ואני מניח שבעוד מקומות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן חברה,

רציתי להגיד שוב תודה על ההמלצות, הטיפים והדעות. אנחנו ממריאים לרומא ביום חמישי הבא.

מצאנו B&B חדש לגמרי (נפתח בספטמבר 2011 ובנתיים הביקורות מצויינות) ליד תחנת טרמיני כמו שהומלץ.

המחיר הוא 100 יורו ללילה, הטיסות (סדירות באלעל) עלו 434 דולר לאדם (הלוך וחזור), כך שהטיסות והלינה מסתכמים בסכום של בערך 3000 שקל לאדם, נראה לי בסדר גמור.

כבר מתרגשים ומחכים לחוות את העיר הנפלאה הזו... עכשיו הגיע הזמן להמלצות על אוכל :-D

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

טוב, לא יפה ככה, צריך לכתוב תשובה רצינית...

אז קודם כל, אני חייב לנפץ איזשהו מיתוס עתיק יומין - הפיצה באיטליה לא תמיד טעימה יותר, ובהחלט לא הכי טעימה באירופה.

למיטב זכרוני יצא לך לבקר בדרום צרפת, אז הפיצה שלהם בד"כ יותר מוצלחת. גם בגרמניה הלבנונים יודעים לעשות אותה היטב.

פסטה זה תחום ההתמחות של האיטלקים, במדינות השכנות לא מקפידים בד"כ על איכות הגבינה למשל בפסטה 4 גבינות.

יש להם הרבה סוגים של הפסטה עצמה + כמה עשרות רטבים. אם יציעו לכם מנה עם רוטב שמנת ופיסטוק - מומלץ בחום.

במסעדות היוקרתיות ישמחו להגיש לכם פסטה עם Tartufo (פטריות כמהין). אם תוכלו לעמוד במחיר, חוויה שווה בהחלט.

פרושוטו הוא האח האיטלקי והמוצלח יותר של החמון הספרדי. מדובר ברגל חזיר שעוברת יישון טבעי, איכותה נקבעת לפי מספר

החודשים שהייתה תלויה (בד"כ בין 10-24), התזונה שקיבל החזיר, ובהתאם למיקום (רגל קדמית או אחורית, שמאל או ימין).

הפרושוטו הכי טעים מבין שאלה שנמכרים במחיר סביר מגיע בד"כ מפארמה, לכן נקרא לפעמים Parma Ham בלשון התיירים.

בנוסף לריזוטו שנפוץ ודי זול, מאכל עממי נוסף הוא הקוטולטה, או שניצל דק מאד בעברית. לא משהו ששווה התייחסות לטעמי.

שני אלה נפוצים יותר בצפון איטליה, אבל סביר להניח שגם ברומא תראו אותם, במיוחד במסעדות הפשוטות.

עוד בענייני בשר: אם יצא לכם להיתקל בשוק איכרים או מעדניה שווה, תשקיעו כמה יורו ותטעמו את הקבנוסים הקטנים שלהם.

גם זה נפוץ יותר בצפון עקב הקרבה לאוסטריה וגרמניה, אך שווה אזכור.

אם מזג האוויר יאפשר, מומלץ לטעום ממרכולתן של הגלידריות הקטנות בסמטאות העיר. בתי קפה קטנים עם וואפלים טריים

יכולים לשדרג את ארוחת הבוקר ולתת זריקת מצב רוח שתספיק לשאר היום.

זה כל מה שעולה לי בראש כרגע.

פורסם

הצצתי לאתר של המלון - כמובן שאיני מבין מילה איטלקית - אבל הכתובת תהיה לרוחך אולטרא מרכזית לטיולים (תכינו את הרגליים!) ולזוגתך (מרכז חנויות אופנה).

מאחל לך מזג אויר טוב וצפוי לך סופ"ש בעיר נפלאה.

וחוץ מזה - קרא שוב את השרשור, יש הרבה עצות קטנות ומועילות.

וכמובן - תכין לך מראש את מסלולי ההליכה\נסיעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מכיר את המלון הזה אבל הרחוב מלא זונות,מזרקים על המדרכה ונרקומנים (ומצד שני בטוח בו - אם זאת ההרגשה שאתה אוהב -מלא קרביניירי. צפה לבקשת הזדהות כל כמה דקות אם אתה לא נראה כמו רופא בפנסיה). תתרחק מטרמיני. לא חסרים אזורים אחרים ברומא עם תחבורה ציבורית נוחה/מרחק הליכה מאתרי תיירות.

פורסם

חיימי - ראית את הכתובת על המפה?

הגזמת לגמרי - זו אחת השדרות המרכזיות ברומא שמלאה חנויות ולא ממש הרחובות הקטנים על טרמיני.

המיקום הוא די להיט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בלי להעליב אני מעריך שאת ויה נאציונאלה אני מכיר, בכל שעות היממה ובכל ימות השנה, משנות ה-50, לא רע. למדתי באיטליה, הדרכתי הרבה קבוצות לאיטליה הקלאסית , לא הגועל הנהוג היום בחב' הטיולים - "מיני איטליה".אם אתה מכיר יותר טוב - כל הכבוד.

פורסם

אני מן הסתם לא יכול להגיד כי אני ולו תייר פשוט - אבל כשהייתי שם לפני חודשיים שלושה והסתובבתי שם כולל האיזור הזה - זה היה איזור תיירותי למשעי כולל מעבר באיזור הזה ממש.

אפילו בדקתי את עצמי פעמיים כדי לא לדבר שטויות:

http://maps.google.com/maps?q=Via+Nazionale+243,+Roma&hl=en&ll=41.901321,12.494176&spn=0.000523,0.00071&sll=41.90048,12.492851&sspn=0.000534,0.00071&vpsrc=6&hnear=Via+Nazionale,+243,+00184+Roma,+Lazio,+Italy&t=h&z=21&layer=c&cbll=41.901321,12.494176&panoid=yOvPXAtHnzPaNXH2arMvVQ&cbp=12,175.09,,0,15.38

ובהחלט הסתובבנו באיזור הזה ספציפית - היה להיט.

נכון שזה לא הכי מרכז ויה דל קורסו או באחת הכיכרות היפות אבל המיקום בהחלט מעולה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חיימי - אתה מדבר על שנות ה-50, אנחנו בשנות ה-110 לספירתך. אין לי מושג מה התרחש באותו איזור לפני 60 שנה.

ביקרתי באזור לפני כשנתיים (ולנתי במלון קטן בסמטה היוצאת מ-Via Nazionale) ובהחלט לא היתה שום תחושה רעה, כולל באזור הטרמיני, אני מתכוון לרחבה שלפני התחנה ולרחובות המובילים ממנה עד אזור ה-Via Nazionale, למעשה חלק נכבד מהקניות שלנו נערכו באותה רחבה שמרביתה תחנת אוטובוסים אבל יש בה גם שוק.

פורסם

דריש, עשית לי תיאבון.

חיימי, בביקורות שקראתי (גם על מלונות אחרים ברחוב) כתוב בדיוק מה ש LIVIUR ו SPERIAL כתבו. רחוב מרכזי, מצויין להליכה ברגל לכל המקומות התיירותיים וקרוב לכל סוגי התחבורה הציבורית. בשורה התחתונה כולם כתבו שהמיקום מצויין.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...