Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה בנושא רכישת סאב וופר

Skity
שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום, קודם כל אני רוצה להגיד שהידע שלי בנושא שואף לאפס, עד עכשיו חשבתי שמגבר וסאב וופר זה אותו דבר, אך גיליתי שצריך מגבר כדי להפעיל סאב וופר ואין ממש מושג גם מה התפקיד של המגבר...

בקיצור, הייתי רוצה לרכוש סאב וופר לרכב אבל אין לי מושג מה אני עוד צריך בשביל שזה יבוצע

הרכב הוא סיאט איביזה 2002, יש ברכב 2 רמקולים מאחורה של JBL ו2 רמקולים בדלתות מקדימה שהבעלים הקודמים התקין ורדיו דיסק של פיונייר אם זה משנה משהו.

התקציב שלי הוא 1500 גג 2000 שקל.

אשמח אם תעזרו לי קצת בנושא ותמליצו לי על משהו טוב כי ממש לא בא לי שיעבדו עליי.

אני אחד שמטורף על באסים, אני מסוגל לשמוע שיר שלם רק עם סאב וופר.

ואם אפשר גם המלצה על מקום טוב בירושלים שיכול לעשות את העבודה כמו שצריך ולא יעבדו עליי.

בתודה מראש, אופיר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על פי חוקי הפורום אי אפשר להמליץ על מתקינים בשרשור פתוח. אם מישהו יכול לעזור לך זה רק בהודעות פרטיות.

בקשר לרכיבים, אתה פתוח ליד 2?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על פי חוקי הפורום אי אפשר להמליץ על מתקינים בשרשור פתוח. אם מישהו יכול לעזור לך זה רק בהודעות פרטיות.

בקשר לרכיבים, אתה פתוח ליד 2?

מעדיף להמנע

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי , בוא נעשה ככה...

אתה מחפש באס שירעיד את כל האוטו בחוסר דיוק אבל יעשה הרבה רעש ( זה נקרא SPL ) או שאתה מחפש באס שיעשה נעים בגב ירעיד את כל האוטו בדיוק אבל יעשה פחות רעש ( זה נקרא SQ )?

לדעתי כדאי לך באמת לרכוש יד שניה, אם לא את הסאב אז לפחות את המגבר...

תסתכל באשכול הזה על המונו בלוק של MB QUART שהוא מצויין וככה תדע פחות או יותר על איזה סאב תאכל ללכת מבחינת הספקים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=392186

אגב אם אתה מחפש SQ עוצמתי וטוב הייתי מאוד ממליץ על שתי אלה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=379222

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=388568

יש לי את השני והוא פשוט גאוני - מדוייק ועוצמתי ואני סה"כ נותן לו 150W RMS ביום טוב, משמע יש לי עוד 150 ספייר לתת לו והוא פשוט מפציץ.

אגב באמת לפני הכל תרשום את הדגם של הפיוניר שיש לך ברכב שנדע אם יש לך יציאה למגבר שזה משהו שאתה בהחלט צריך :)

בהצלחה !

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי להפעיל סאב- צריך מגבר.

התקציב שלך צריך להתחלק ל 3:

מגבר.

סאב

התקנה + חיווט.

יש לך אפשרות לרכוש מגבר רק לסאב או לרכוש מגבר שיתאים גם לסאב וגם לזוג רמקולים.

בד"כ בתקציבים נמוכים יחסית, עוצמה חזקה ודיוק ואיכות לא באים ביחד, אתה תצטרך להגיד מה אתה מעדיף.

בכל מקרה, סאבים שיוכלו להתאים בהנחה שה- 2000 שקל צריכים להספיק לכל מה שאמרתי:

JBL GTO 1202/1204

KICKER CVR

יש עוד כמה, אבל עד שלא תחליט מה אתה מחפש, עוצמה או איכות, ומגבר 4 ערוצים או מונובלוק ייעודי לסאב, אני אטחן מים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, התקנה אפשר לבצע לבד בלי להסתבך יותר מידי כמו שאני עשיתי בלי ידע מוקדם.

אבל זה כבר תלוי בו...

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה עם מגבר? לא עדיף קודם לקנות מגבר/מונו ואחר כך לחפש סאב מתאים?

בינתיים אין לי לא זה ולא זה, אז אני מעדיף לעשות הכל בפעם אחת, אני מתכוון, מגבר ייתן לי משהו בלי סאב?

אוקי , בוא נעשה ככה...

אתה מחפש באס שירעיד את כל האוטו בחוסר דיוק אבל יעשה הרבה רעש ( זה נקרא SPL ) או שאתה מחפש באס שיעשה נעים בגב ירעיד את כל האוטו בדיוק אבל יעשה פחות רעש ( זה נקרא SQ )?

לדעתי כדאי לך באמת לרכוש יד שניה, אם לא את הסאב אז לפחות את המגבר...

תסתכל באשכול הזה על המונו בלוק של MB QUART שהוא מצויין וככה תדע פחות או יותר על איזה סאב תאכל ללכת מבחינת הספקים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=392186

אגב אם אתה מחפש SQ עוצמתי וטוב הייתי מאוד ממליץ על שתי אלה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=379222

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=388568

יש לי את השני והוא פשוט גאוני - מדוייק ועוצמתי ואני סה"כ נותן לו 150W RMS ביום טוב, משמע יש לי עוד 150 ספייר לתת לו והוא פשוט מפציץ.

אגב באמת לפני הכל תרשום את הדגם של הפיוניר שיש לך ברכב שנדע אם יש לך יציאה למגבר שזה משהו שאתה בהחלט צריך :)

בהצלחה !

מפחיד אותי לקנות דברים כאלה מיד שניה, אני פוחד שיהרס לי אחרי שבוע.. אתה ממליץ על זה?

ד"א הרדיו דיסק הוא Pioneer DEH-1150MP

http://www.pioneer-latin.com/en/products/deh1150mp-210.html

כדי להפעיל סאב- צריך מגבר.

התקציב שלך צריך להתחלק ל 3:

מגבר.

סאב

התקנה + חיווט.

יש לך אפשרות לרכוש מגבר רק לסאב או לרכוש מגבר שיתאים גם לסאב וגם לזוג רמקולים.

בד"כ בתקציבים נמוכים יחסית, עוצמה חזקה ודיוק ואיכות לא באים ביחד, אתה תצטרך להגיד מה אתה מעדיף.

בכל מקרה, סאבים שיוכלו להתאים בהנחה שה- 2000 שקל צריכים להספיק לכל מה שאמרתי:

JBL GTO 1202/1204

KICKER CVR

יש עוד כמה, אבל עד שלא תחליט מה אתה מחפש, עוצמה או איכות, ומגבר 4 ערוצים או מונובלוק ייעודי לסאב, אני אטחן מים.

אני מנסה לאזן כמה שיותר בין עוצמה לאיכות, כי אני אחד ש"מכור" למוזיקה ובמיוחד לעוצמה, יש לי בחדר מערכת ואין רגע שהיא לא על פול ווליום...

ובקשר למגבר 4 ערוצים או מונובלוק, כמו שרשמתי בתחילה הנושא, אין לי שום נסיון או ידע בדברים האלה, אז אני ממש לא מבדיל בין מגבר 4 ערוצים למונובלוק, כי פשוט אין לי מושג מה התפקיד שלהם..

דרך אגב, קיבלתי הצעה למגבר וסאב, אבל על ההתקנה דורשים 1000 שקל, זה מחיר סביר להתקנה?

לדעתי, התקנה אפשר לבצע לבד בלי להסתבך יותר מידי כמו שאני עשיתי בלי ידע מוקדם.

אבל זה כבר תלוי בו...

אני וחשמל לא חברים טובים, ביקושי מנורה שנשרפה בחדר שלי הצלחתי להחליף.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי תקשיב בחור, לדעתי כדאי שתהיה קצת יסודי אם אתה כבר קונה וכדאי שאולי קצת תתמחה בנושא לפני שאתה קונה כל מיני רכבים וזורק מושגים.

תתחיל בזה שתקרא את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=129310#post129310

דבר שני,

מגבר לוקח אות ממקור מסויים (נגיד נגן MP3 לדוגמא) ו"מגביר" אותו, כשמו הוא.

במגברים יש לך בעצם אפשרות לשלוט על ההגברה, בוא נדבר קצת במספרים דמיוניים...

נגיד שהנגן MP3 שלנו מוציא ווליום של 40 , המגבר לוקח את ה40 ויכול להכפיל אותם ואפילו לשלש וזה תלוי באיזה מגבר זה.

הפיוניר שיש לך ברכב לא יכול לעמוד בדרישה של סאבוופר ל"ווליומים" שהוא צורך.

עכשיו, הווליומים האלה שאני מדבר עליהם נקראים "וואטים" משמע WATS.

הרדיו דיסק שלך אולי בלחץ מוציא 40W RMS, אגב RMS זה הנתון שצריך להסתכל עליו ולא משהו אחר ממנו כשמדובר בוואטים, זה ההספק האמיתי שרמקול יכול לקבל / מגבר יכול להוציא.

עכשיו 2, למה הרדיו דיסק לא יספיק לסאבוופר?

מהסיבה הפשוטה שסאבוופר אפילו הכי פשוטים (אבל נפוצים) צורכים מינימום 100W RMS, ולא משנה אם תגביר ברדיו דיסק עד הסוף עדיין הסאב לא יזיז לעצמו תטוסיק לשום כיוון כי פשוט הוא לא יזיז לו.

פה נכנס המגבר, הוא לוקח את ה40W המסכנים שיוצאים מהרדיו דיסק ומגביר אותם.

קח לדוגמא את הMb QUART FX1.600 ששלחתי לך קישור אליו.

הוא יכול להוציא ב4 OHM (מה זה OHM זה כבר בשלב מאוחר יותר תחפש בפורום כי אין לי ממש כוח להסביר, זה נקרא התנגדות) 300W RMS!

ב2 OHM הוא יכול להוציא 600W RMS!

עכשיו אתה מבין, זה בהמה וזה יכול להזיז סאבוופר עממי כמו שצריך (כמו הסאבוופרים שאתה מחפש).

בדיוק כמו לשים במשאית מנוע של אופנוע, היא לא תזוז... היא צריכה משהו יותר חזק.

עכשיו הסאבים שהמלצתי לך עליהם, הHERTZ ES 250 והJL AUDIO שניהם צורכים 300W RMS,

משמע המונו בלוק הזה תפור עליהם כי שניהם עובדים ב4 OHM ושניהם צורכים 300W RMS .

לגבי ערוצים,

אותו דבר לגבי סאבוופר ככה יש מגבר גם לרמקולים, מונו בלוק הוא מגבר לסאבוופרים בלבד.

מגבר 4 ערוצים מיועד לרמקולים שמותקנים לך ברכב, אם יש לך רמקולים שצורכים 150W RMS והרדיו דיסק שלך מוציא רק בלחץ 40W RMS זה ברור לך שזה לא יספיק נכון? אז בישביל זה יש מגברים...

4 ערוצים זה בישביל 2 ערוצים בקדימה של הרכב (ימין ושמאל) ועוד 2 לאחורה של הרכב (ימין ושמאל).

הסאבוופר צריך רק ערוץ אחד ובגלל זה הוא נקרא מונו (משמע אחד ביוונית).

אגב בישביל לחבר את המגבר לרדיו דיסק יש דבר שנקרא יציאה למגבר, לך יש אחת כזאת בפיוניר שלך וזה כבר התחלה טובה :)

מקווה שהבנת בחור, הלכו לי האצבעות.

בס"ד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הוא לא מתקין רמקוליים אחוריים הוא יכול לחבר את הסאב בגישור למגבר 4 ערוצים שמכבד את עצמו.

אמנם האיכות והעוצמה של הסאב יהיו פחות ממונו איכותי, אבל זה גם יכול לחסוך הרבה כסף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט נכון tmos וככה המצב הוא גם אצלי אבל כמו שאתה רואה הבחור רוצה להשאר עם הHU וההגברה שלו וסה"כ להוסיף למערכת סאבוופר ומגבר.

במידה והוא ירצה להשתדרג בהגברה של הרמקולים וברמקולים זה כבר סיפור אחר.

בס"ד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקי תקשיב בחור, לדעתי כדאי שתהיה קצת יסודי אם אתה כבר קונה וכדאי שאולי קצת תתמחה בנושא לפני שאתה קונה כל מיני רכבים וזורק מושגים.

תתחיל בזה שתקרא את זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=129310#post129310

דבר שני,

מגבר לוקח אות ממקור מסויים (נגיד נגן MP3 לדוגמא) ו"מגביר" אותו, כשמו הוא.

במגברים יש לך בעצם אפשרות לשלוט על ההגברה, בוא נדבר קצת במספרים דמיוניים...

נגיד שהנגן MP3 שלנו מוציא ווליום של 40 , המגבר לוקח את ה40 ויכול להכפיל אותם ואפילו לשלש וזה תלוי באיזה מגבר זה.

הפיוניר שיש לך ברכב לא יכול לעמוד בדרישה של סאבוופר ל"ווליומים" שהוא צורך.

עכשיו, הווליומים האלה שאני מדבר עליהם נקראים "וואטים" משמע WATS.

הרדיו דיסק שלך אולי בלחץ מוציא 40W RMS, אגב RMS זה הנתון שצריך להסתכל עליו ולא משהו אחר ממנו כשמדובר בוואטים, זה ההספק האמיתי שרמקול יכול לקבל / מגבר יכול להוציא.

עכשיו 2, למה הרדיו דיסק לא יספיק לסאבוופר?

מהסיבה הפשוטה שסאבוופר אפילו הכי פשוטים (אבל נפוצים) צורכים מינימום 100W RMS, ולא משנה אם תגביר ברדיו דיסק עד הסוף עדיין הסאב לא יזיז לעצמו תטוסיק לשום כיוון כי פשוט הוא לא יזיז לו.

פה נכנס המגבר, הוא לוקח את ה40W המסכנים שיוצאים מהרדיו דיסק ומגביר אותם.

קח לדוגמא את הMb QUART FX1.600 ששלחתי לך קישור אליו.

הוא יכול להוציא ב4 OHM (מה זה OHM זה כבר בשלב מאוחר יותר תחפש בפורום כי אין לי ממש כוח להסביר, זה נקרא התנגדות) 300W RMS!

ב2 OHM הוא יכול להוציא 600W RMS!

עכשיו אתה מבין, זה בהמה וזה יכול להזיז סאבוופר עממי כמו שצריך (כמו הסאבוופרים שאתה מחפש).

בדיוק כמו לשים במשאית מנוע של אופנוע, היא לא תזוז... היא צריכה משהו יותר חזק.

עכשיו הסאבים שהמלצתי לך עליהם, הHERTZ ES 250 והJL AUDIO שניהם צורכים 300W RMS,

משמע המונו בלוק הזה תפור עליהם כי שניהם עובדים ב4 OHM ושניהם צורכים 300W RMS .

לגבי ערוצים,

אותו דבר לגבי סאבוופר ככה יש מגבר גם לרמקולים, מונו בלוק הוא מגבר לסאבוופרים בלבד.

מגבר 4 ערוצים מיועד לרמקולים שמותקנים לך ברכב, אם יש לך רמקולים שצורכים 150W RMS והרדיו דיסק שלך מוציא רק בלחץ 40W RMS זה ברור לך שזה לא יספיק נכון? אז בישביל זה יש מגברים...

4 ערוצים זה בישביל 2 ערוצים בקדימה של הרכב (ימין ושמאל) ועוד 2 לאחורה של הרכב (ימין ושמאל).

הסאבוופר צריך רק ערוץ אחד ובגלל זה הוא נקרא מונו (משמע אחד ביוונית).

אגב בישביל לחבר את המגבר לרדיו דיסק יש דבר שנקרא יציאה למגבר, לך יש אחת כזאת בפיוניר שלך וזה כבר התחלה טובה :)

מקווה שהבנת בחור, הלכו לי האצבעות.

אתה פשוט מלך !! פירטת לי הכל ועשית לי סדר מטורף !! מלך!!

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מלך יש רק בשמיים אחינו אנחנו רק הבנים שלו :D

ולא, מי שרוצה לגבות ממך סכום כזה או שהוא ממש יקרן או שהוא ממש נחוש לדפוק אותך או שהוא ממש רב אומן.

בכל מקרה, לדעתי כדאי שתסע לת"א, יש שם יותר רמה מירושלים אני מאמין אני פשוט לא מכיר מתקינים מאזור המרכז.

אסור להמליץ פה על מתקינים אתה מבין...

איפה אתה גר בירושלים?

אגב בלי שום קשר,

אסור לצטט הודעה שמעלך אז כדאי שתערוך את ההודעה לפני שהמנהלים מתעצבנים (אני פעמיים קיבלתי על זה בראש)

בס"ד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהחלט נכון tmos וככה המצב הוא גם אצלי אבל כמו שאתה רואה הבחור רוצה להשאר עם הHU וההגברה שלו וסה"כ להוסיף למערכת סאבוופר ומגבר.

במידה והוא ירצה להשתדרג בהגברה של הרמקולים וברמקולים זה כבר סיפור אחר.

יש ברכב כבר מאחורה רמקולים כמו שציינתי של JBL, וגם בדלתות מקדימה, ובלי עין הרע יש להם ווליום מכובד ביותר שפשוט בוא נגיד הווליום מגיע עד 62, אחרי 55 אני לא מסוגל להגביה יותר כי זה פשוט כואב באוזניים, הבעיה היא שבעוצמה ממש גבוהה פשוט חסר הבאסים, שבשביל זה אני רוצה להוסיף סאב וופר.

מלך יש רק בשמיים אחינו אנחנו רק הבנים שלו :D

ולא, מי שרוצה לגבות ממך סכום כזה או שהוא ממש יקרן או שהוא ממש נחוש לדפוק אותך או שהוא ממש רב אומן.

בכל מקרה, לדעתי כדאי שתסע לת"א, יש שם יותר רמה מירושלים אני מאמין אני פשוט לא מכיר מתקינים מאזור המרכז.

אסור להמליץ פה על מתקינים אתה מבין...

איפה אתה גר בירושלים?

אגב בלי שום קשר,

אסור לצטט הודעה שמעלך אז כדאי שתערוך את ההודעה לפני שהמנהלים מתעצבנים (אני פעמיים קיבלתי על זה בראש)

אני גר במבשרת ציון...

מפתח אפליקציית פרטי רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...