Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, משהו מטופש להחריד שמשגע אותי, ואין לי די ידע ע"מ לפתור אותו.

ב206 XS שלי, רוב רכיבי החשמל השונים נשלטים ע"י יח' בקרה מרכזית (ה BSI)

אחת הפונקציות הנ"ל היא כיבוי והדלקה מושהים והדרגתיים של מנורת הקריאה בפנים הרכב.

הבעיה היא, שהרכיב שעושה את זה (בצורה של הורדה הדרגתית של הזרם, כנראה סוג של פוטנציומטר) לא עושה כיבוי מוחלט בסוף המהלך.

כשישבה במקום נורת להט, בשלב כלשהו הזרם היה כה חלש שלא היה מספיק כדי להפיק בה אור, אבל עכשיו שהחלפתי לנורה תחליפית בהירה יותר עם LED לבן, הנורה ממשיכה לזהור באור עמום מאוד גם כשהדלת סגורה ואפילו כשהרכב נעול - ולא רק שזה קצת מציק בעין, זה גם זליגה מיותרת של זרם כשהרכב לא מונע....

אני מניח שאת ה BSI אי אפשר לפתוח ולשנות, אבל אני נוטה להאמין שאפשר לעשות מעגל פשוט שברגע שהוא ירגיש זרם מתחת לרף מסויים יעביר את כל ה + ל ground וימנע מהזרם להגיע לנורה. מן הסתם להלחים ולהרכיב את העניין אני יודע, אבל לתכנן מעגל כזה אני לא.

אם למי מכם יש מושג איך, או פתרון אחר לעניין, אשמח לשמוע!

נ.ב: בלינק הזה, דיאגרמה 8 מתארת בערך את החיווט של הנושא...

http://www.freeweb.hu/hmod/peugeot/peugeot_206_kapcs_rajz.pdf

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

יש זרם בוודאות (כי היא דולקת), הוא נמוך מאוד אבל מספיק גבוהה כדי לגרום לנורה לזהור (לדים מתחת לזרם מסוים גם לא יפיקו אור). אני אבדוק את המתח המדוייק אחרכך, אבל לא נראה לי שזה משנה משמעותית לצורך תכנון הפתרון.. משמע, אם יש מעגל חשמלי מסוים שאני יכול לבנות שיעזור לנתק את הזרם כשהוא מתחת לרף מסויים, את ההתאמות של הרכיבים לזרם הספציפי אני כבר אדע לעשות..

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

היי קבל תיקון קטן - לחבר את ה(+) לאדמה יקצר לך את המתח יפרוק לך את המצבר ואם הזרם מספיק גבוה גם ישרוף אץ הפיוז!!

אתה צריך כאשר אין שימוש במנורה (דלתות סגורות) לגרום לנתק ביין ביין הדק ה (-) של הנורה לביין האדמה)

הזליגה הזאת הייתה קיימת גם עם נורת הלהט שלך אך לא ראית את זה ויזאלית אלא האנרגיה הופקה בצורה של חום אך בכל מקרה אותו זרם עבר.

פיתרון אין לי כרגע (אצלי באיביזה אותו סיפור בדיוק!!) אבל בהצלחה ותעדכן..

• תוכן חדש...