Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה המליצו לי רבות על 2 הדגמים האלה. אמרו שהם אמינים ורכב חדש עולה כ70 אלף.

1. קיה פיקנטו

2. סקודה פאביה

בהנחה ואני נוסע במשך שנתיים-שלוש ממרכז לירושלים וחזרה כל יום בשבוע, על איזה דגם הייתם ממליצים?

אני מחפש אמינות - שלא יראה המון מוסך בגלל הנסיעות הקשות, ללא משפחה, חסכון בדלק וחלקי חילוף נפוצים וזולים.

אשמח לנימוקים והצעות חדשות אם יש - תקציב של 70 אלף לכל היותר.

תודה.

פורסם

קיה פיקנטו הידני מאווד חלש, רק אם אתה הולך על קיה לך רק האוטומטי יותר מומלץ,7 שנים אחריות רוש שקט,רק שתדע צריך לחכות מינימום 7 חודשים וזה הרבה זמן,

סקודה פאביה הדגם שבמבצע נחשב למנוע מיושן, וקצת רועש, אבל שווה במחיר הזה, הוא יותר גדול מי הפיקנטו וזה יתרון, וגם הבגאז יותר גדול,שנתים אחריות, ביטוח+חלקים=יקרים מי הפיקנטו

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

פורסם

זה שאין לה TSI לא אומר שהיא גרועה,זאת אופציה מעולה לדעתי,מנוע עדיף,מרווח עדיף,זמן המתנה הגיוני,לגבי חיסכון בדלק אם נסועה ממוצעת לא יהיה הבדל גדול.

יש גם את הקליאו מנוע חלש יותר אך היא מרווחת יותר ו3 שנות אחריות.

בצע נסיעת מבחן בשניהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש כתבה היום בYNET שהפיקנטו היא היחידה שנכשלה במבחני הריסוק מתוך עשר מכוניות שנבחנו. אבל זה תופס רק לגבי הדגמים האירופאים כי שם היא עדין ללא מערכת ESP (באירופה החובה היא רק מ-2013). בכל מקרה הפביה עדיפה עליה מבחינת המרווח תא המטען ביצועי מנוע וכו'. צריכת דלק שתיהן חסכוניות מאוד למרות שאם רוב הנסיעות שלך הם בתוך העיר אל תצפה להשיג את נתוני היצרן אלא הרבה פחות מזה. מכתבה של בני ברק שפרסם לא מזמן נדמה לי שהוא כתב שהפיקנטו מרעישה מאוד. זה די הגיוני כי במכוניות במחיר הזה ההשקעה בבידוד היא לא משהו כדי להוזיל עלויות. לגבי חלפים אני לא בטוח אבל זה מכוניות חדשות, יש אחריות. דיה צרה בשעתה.

פורסם

הכותרת שהפיקנטו נכשלה היא כדי למשוך את העין,היא קיבלה ציון של 4 כוכבים וכמו שאמרת ללא ESP,זה לא כישלון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני נוטה לכיוון הסקודה פאביה.

סלחו לי על השאלות הבסיסיות.

נניח ואני הולך על הדגם שבמבצע. יש לי איזשהו מרחב בחירה? סוגי מנוע, גיר ידני\אוטומט וכו'? אבזור?

ואם כבר מדברים על קניה. ליסינג פרטי או רכישה מהיבואן, מה עדיף?

פורסם

לדעתי לאופי הנסיעות שציינת (ירושלים- מרכז) ישנה חשיבות למנוע החזק יותר ( מומנט גבוה יותר) והדבר יבוא לידי ביטוי בנהיגה במנוע 1.0 ליטר של הפיקנטו שע"מ לשמור על קצב נסיעה סביר בכביש זה ( בחלקים הלא מישוריים) תידרש להיות בסל"ד גבוה שבסופו של דבר יתבטא בצריכת דלק גבוהה יותר. לעומתה הפאביה למרות המשקל הגבוה יותר תשמור על כוח מנוע עדיף בסלד נמוך יותר (מומנט גבוה יותר) . מנסיון של חבר שנוהג על פיקנטו 1.0 גוש דן- שפלה צריכת הדלק 12- 13 קמ"ל בנסיעה לא ממש חסכונית ( 110-120 קמ"ש) וזאת ע"מ לשמור על קצב תנועה בכביש המהיר . ולטענתו המנוע מרגיש חלש לנסיעה כזו במרחקים אלו .

פורסם
אני נוטה לכיוון הסקודה פאביה.

סלחו לי על השאלות הבסיסיות.

נניח ואני הולך על הדגם שבמבצע. יש לי איזשהו מרחב בחירה? סוגי מנוע, גיר ידני\אוטומט וכו'? אבזור?

ואם כבר מדברים על קניה. ליסינג פרטי או רכישה מהיבואן, מה עדיף?

מחיר המבצע הוא על דגם ה-1.4 ידני ברמת האבזור הבסיסית. כל דבר שחורג מכך חורג גם מהמבצע והמחיר עולה בהתאם.

בדיוק אתמול חשבתי על זה. מכוניות קטנות כמו הפיקנטו והספארק כבודן במקומן מונח אבל הן פשוט לא מתאימות לנסיעות כאלו. קטנות, חלשות, לא מרגישות בטוחות וגם לא ממש חסכוניות. כן, היא תיסע לירושלים פעם, פעמיים ואפילו 20 פעם. אבל פייר, לא נראה לי שתהנה מהדרך.

אופציה נוספת שכדאי לשקול - פיג'ו 206 פלוס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מחיר המבצע הוא על דגם ה-1.4 ידני ברמת האבזור הבסיסית. כל דבר שחורג מכך חורג גם מהמבצע והמחיר עולה בהתאם.

בדיוק אתמול חשבתי על זה. מכוניות קטנות כמו הפיקנטו והספארק כבודן במקומן מונח אבל הן פשוט לא מתאימות לנסיעות כאלו. קטנות, חלשות, לא מרגישות בטוחות וגם לא ממש חסכוניות. כן, היא תיסע לירושלים פעם, פעמיים ואפילו 20 פעם. אבל פייר, לא נראה לי שתהנה מהדרך.

אופציה נוספת שכדאי לשקול - פיג'ו 206 פלוס.

פיקנטו לא מתאים אתה אומר, מה לגבי הפאביה?

פורסם

למה צריך לחכות 8 חודשים לקיה?

אני בוחר בפאביה בינתיים. מתלבט האם לקנות חדשה או יד שניה בת שנתיים-3. איך אני יודע מה ירידת הערך הצפויה של הרכב?

• תוכן חדש...