Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם הרכב שמר על טמפרטורת מנוע נורמאלית לא אמור להיגרם כל נזק.

מחסור ניכר במי קירור, גורם לכך ששעון החום לא יתםקד כראוי, וישלה את בעל הרכב, שהמנוע קר, ולא הגיע לנקודת רתיחה, מצד שני גלוי מיידי של הנזילה ובזמן,וכבוי המנוע, בזמן, יכול בהחלט למנוע נזק בלתי הפיך.

תמונה אחת אכן שווה אלף מילים. אני ממליץ בתור התחלה למלאות נוזל קירור לשם הבדיקה ולהניע ולראות מהיכן באמת מיתפרצים המיים. משם אתה תדע על מה להיתמקד ומהו הפיתרון.

אני מאשר , ומחזק כל מילה שמודגשת באדום.

המשך מעצבן לסיפור, צביקה אודה אם תגיב. חשבתי שנשרף לי המנוע היום לגמריי :shock: :shock:

מאז החלפת הפקקים המשיכה ירידה עדינה של מים ברדיאטור. שבוע שעבר מילאתי שוב קצת מים ברדיאט

ר ואת המיכל עיבוי עד המקסימום. היום אחרי נסיעה של 20 דק אני יוצא מהרכב ואני רואה ושומע ריח של עשן שיוצא מהמכסה מנוע. בכל הדרך המנוע לא התחמם והיתה נסיעה רגילה לגמריי.

פתחתי מכסה מנוע, נזל לי מלא מים ירוקים על המנוע ושיש עשן שעולה. זה כנראה מהחום של המים ירוקים על מתכת חמה?כן ! גם ברדיאטור ירדו מלא מים. והמיכל עיבוי ריק לגמריי לגמריי. אבא שלי הסתכל, לפי מה שראינו יש צינור שמחובר לרדיאטור והוא יבש לגמריי, גם יש בו איזה חור קטן שכנראה גורם לנזילה? גם לפי איפה שהחור ממוקם רואים שמשם המים התפרצו.

הוצאנו את המיכל עיבוי ובדקנו עם לחץ מים אין בו נזילה. הרכב לא התחמם אז ככה אין לי נזק נכון??

עכשיו גם נגמרו לי המים הירוקים למלא אז אין לי איך לבדוק עם הנזילה באמת משם. לא שמעתי רעש מוזר בנסיעה של משאבת מים.

מה אני עושה מפה? ללכת לקנות מים ירוקים למלא במיכל עיבוי ברדיאטור, להתניע ולראות אם אכן נוזל מהחור הזה של הצינור? ולהחליף צינור בצינור חדש ולקוות שזו הבעיה? איפה אני גם קונה כזה צינור חדש?? יעזור אם אני אצלם את הצינור החשוד ויעלה לפורום?

קרא את מה שהדגשתי באדום ובכחול.

צלם את צינור המים שנוזל, או החלף אותו בצינור חדש, הוסף מי קירור פרסטון וסע לשלום.

בדיקת לחץ במכון רדיאטורים , מיד עם תחילת הסאגה של איבוד מי הקירור, היתה מונעת את המקרה הנוכחי, ולהבא המנע מלחסוך שקל, כי תשלם כפלים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי כמה תמונות שתפסתי ככה בחושך:

תמונה ראשונה של מבט כללי של המכסה מנוע, תמונה שניה של הצינור היבש והחשוד. מאחורה יש לו מין חור קטן כזה.

הסתכלו על הרדיאטור שלי בעלי מקצוע....פעם ראשונה שרק התחילה הנזילה - ואמרו לי שזה שום דבר רציני רק לשים מים מידי פעם, כנראה הסתכלו חפיף. פעם שניה במוסך מורשה שהחלפתי טיימינג ומשאבת מים לפני כמה חודשים אמרו שאין כלום.

כנראה שהסתכלו חפיף ולא ראו שהצינור הזה כולו יבש ולאט לאט החור בתוכו גדל וגדל עד שהגיע למצב הזה?

לא מסוכן כרגע להתניע את הרכב? עדיף להזמין גרר? אגב המצב של השמן בסדר ולא שוקולד.

אני מקווה שסה"כ צריך להחליף את הצינור היבש - לשים מים ולנסוע לשלום?

IMG_2513.JPG

IMG_2511.JPG

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
ניראה שמדובר בצינור שדרכו עובר נוזל הקירור מהמנוע לכיוון הרדיאטור כך שאפילו אין להם את הצ'אנס להגיע לרדיאטור להיתקרר שם. אם זה היה הפוך והחור היה בצינור התחתון אז המנוע היה חש בחוסר נוזל קירור (ממיים שלא מגיעים אליו) ואתה היית רואה היתחממות שלו. החלף את אותו צינור וסע לשלום.

לא הבנתי כלום ממה שאמרת. רק שמדובר בתופעה של חצי שנה, שכל פעם פעם בחודש הייתי צריך להוסיף חצי כוס מים, אחכ כוס שלמה כל חודש כוס שלמה של פלסטיק או 2. ואז החלפתי פקק. ואז המצב הזה של היום שממש היה פיצוץ קטן כביכול.

אני שם תמונה חדשה, חשוך אני לא יכול בדיוק לראות את החור אבל הוא ממש מתחת לאבזם ברזל הזה שהקפתי קצת לפני אולי מאחורה. מאיפה אני מביא כזה צינור חדש?? לפרק ולהרכיב צינור כזה זה מסובך?

אם אכן זה הצינור - אז צינור חדש - לנסוע לראות שלא מתחמם ולהכניס שוב לבדיקת לחץ?

IMG_2511.JPG

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

שלום רב !

הצינור הנראה בתמונה, הוא כנראה צינור עליון והוא מורכב לבית טרמוסטט, בעזרת בנד קפיצי רב פעמי.

החלפת הצינור פשוטה, ונדרש לכך צבת מיוחדת(גבקה) אשר בעזרת לחץ קל על קצה הבנד היא מרחיבה אותו, והצינור נשלף בקלות.

כעזרה ראשונה בעזרת כלי מתאים, ניתן לכווץ את הבנד, להכניס את הצינור מעט פנימה או לחתוך בעזרת סכין יפני את קצהו הרקוב והנוזל, ובהזדמנות הראשונה להחליפו במוסך, ולבדוק בהזדמנות האם בית הטרמוסטט לא אכול מקורוזייה, ולהחליפו בהזדמנות חגיגית זאת יחד עם תרמוסטט חדש, ומי קירור איכותיים חדשים.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

הצינור הנראה בתמונה, הוא כנראה צינור עליון והוא מורכב לבית טרמוסטט, בעזרת בנד קפיצי רב פעמי.

החלפת הצינור פשוטה, ונדרש לכך צבת מיוחדת(גבקה) אשר בעזרת לחץ קל על קצה הבנד היא מרחיבה אותו, והצינור נשלף בקלות.

כעזרה ראשונה בעזרת כלי מתאים, ניתן לכווץ את הבנד, להכניס את הצינור מעט פנימה או לחתוך בעזרת סכין יפני את קצהו הרקוב והנוזל, ובהזדמנות הראשונה להחליפו במוסך, ולבדוק בהזדמנות האם בית הטרמוסטט לא אכול מקורוזייה, ולהחליפו בהזדמנות חגיגית זאת יחד עם תרמוסטט חדש, ומי קירור איכותיים חדשים.

בברכה

צביקה

אלו דברים שאני יכול לעושת בעצמי או צריך גרר או לנסוע קודם למוסך? אין לי מושג מה זו צבת מיוחדת. בנתיים קניתי רק מים של פרסטון. אם אני מחר בבוקר אמלא את הרדיאטור והמיכל עיבוי. אפשר לנסוע ככה למוסך?? אבא שלי אומר שהוא רואה חור די קטן בצינור הזה כנראה שבלחץ ובחום זה נוזל. כמה עולה תרמוסטט חדש? כמה כולה בית תרמוסטט? את כל זה כולל הצינור אני משיג כמון רדיאטורים?? או ניגש למוסך? חנות חלפים? אפשר לעשות את כל זה לבד או חייב מוסך?

פורסם

שלום רב !

לפי השאלות שלך, הייתי ממליץ שתמלא נוזל קירור ממיכל של 5 ליטר, מלא עד סוף מפלס המים ברדיאטור, ועד סימון הפול במיכל העבוי, וסע למוסך הקרוב המומלץ והאמין, החלף צינור תרמוסטט, בית תרמוסטט ומי קירור.

הקפד ודרוש תרמוסטט יפני, ומי קירור איכותיים, ולא מי ברז בצבע ירוק.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

לפי השאלות שלך, הייתי ממליץ שתמלא נוזל קירור ממיכל של 5 ליטר, מלא עד סוף מפלס המים ברדיאטור, ועד סימון הפול במיכל העבוי, וסע למוסך הקרוב המומלץ והאמין, החלף צינור תרמוסטט, בית תרמוסטט ומי קירור.

הקפד ודרוש תרמוסטט יפני, ומי קירור איכותיים, ולא מי ברז בצבע ירוק.

בברכה

צביקה

לי אין ידע טכני, אבל אבא שלי הוא איש די טכני. הוא יוכל לעשות את זה לבד? את הצינור הוא ידע להחליף לבד. החלפת תרמוסטט ובית תרמוסטט זה מסובך? מי קירור יש לי בעצמי קניתי פרסטון. מה שאתה אומר זה שבהחלפת הרכיבים ירוקנו את המי קירור לגמריי ואז יהיה צריך למלא שוב מחדש, כך שליתר ביטחון צריך עוד חבילה של פרסטון?

איך אדע אם הלך התרמוסטט והבית תרמוסטט? וכמה הם עולים? יפנים? אגב זה שהמגזן לא ככ חזק גם קשור לתרמוסטט?

אם אלך למוסך כמה כל הסיפור הזה אמור לעלות?

פורסם

בסוף כנראה שהנזילה היא לא מהצינור הזה אלא מצינור אחר. צינור החימום? צינור יותר קטן כזה ליד.

מה שמפחיד שהיה חסר 3 ליטר ברדיאטור לאיפה כל המים האלה הלכו - את הרכב התנעתי רגיל ולא היתה בעיה

רק להחליף צינורות עכשיו? אני מקווה שאין נזק למנוע

פורסם

עדכון: כנראה שהנזילה היא מהצינור של החימום משהו כזה? הקפתי את זה בעיגול שוב.

קיצרנו את הצינור הזה של החימום עם סכין יפני והורדנו את הקצה הרקוב והנוזל. גם שהאוטו בחניה ומונע רואים שהוא נוזל.

מילאנו כמעט 3 ליטר מים לתוך הרדיאטור! הכמות הזו מפחידה אותי, איך החום מנוע לא עלה אם היה חסר כזו כמות ענקית?

אני ממש בטוח ב100 אחוז שאתמול שהחניתי בחניה ועוד שיחקתי עם המערכת החום מנוע היה על חצי ושכיביתי מנוע זה ירד מחצי להכי למטה. בכל מקרה אח"כ הנענו נסענו 10 דק בכביש מהיר, הרכב לא התחמם ונסע כרגיל וסחב רגיל.

עכשיו מה הטיפול שצריך לעשות? להחליף את 2 הצינורות? הצינור של החום מנוע והצינור של הרדיאטור?

על הדרך גם להחליף תרמוסטט ובית תרמוסטט? אבא שלי אומר שלא צריך שהוא רק יביא 2 צינורות וזהו ויחליף לבד.

איך אני יודע אם הלך לי ראש מנוע או נהיה נזק או משהו? סה"כ גם השמן בסדר והנסיעה היתה רגילה לגמרי.

יש מה לחשוש? או סה"כ החלפת צינורות?

IMG_2513.JPG

פורסם

לדעתי? אל תקח סיכון, תחליף זוג צינורות + טרמוסטט, שלי בחיים לא הוחלף וגם שהוא פורק היה נראה במצב טוב

אבל בכל זאת החלפתי בשביל כל מקרה, מה גם שהעלות לא גבוהה בכלל.

שאתה מפרק תדאג לעשות שיוף יסודי ולאחר מכן למרוח סיליקון ואז רק לסגור.

והבדיקה הכי טוב היא קומפרסיה ולחץ הפוך, אבל לדעתי לא קרה לך כלום אחרת השעון חום היה צועק.

תשמח שהבעיה שלך נגמרה ככה ואל תנסה לחפש תקלות בכוח.

פורסם
לדעתי? אל תקח סיכון, תחליף זוג צינורות + טרמוסטט, שלי בחיים לא הוחלף וגם שהוא פורק היה נראה במצב טוב

אבל בכל זאת החלפתי בשביל כל מקרה, מה גם שהעלות לא גבוהה בכלל.

שאתה מפרק תדאג לעשות שיוף יסודי ולאחר מכן למרוח סיליקון ואז רק לסגור.

והבדיקה הכי טוב היא קומפרסיה ולחץ הפוך, אבל לדעתי לא קרה לך כלום אחרת השעון חום היה צועק.

תשמח שהבעיה שלך נגמרה ככה ואל תנסה לחפש תקלות בכוח.

אני מקווה שלא קרה שום נזק. היה חסר איזה 2-3 ליטר מים ברדיאטור. אני ראיתי את העשן יוצא רק אחרי שכבר הגעתי לחניה, בזמן הנסיעה אתמול לא היה עשן. הבאנו רק 2 צינורות לחבר אח"כ.

כמה עלה לך התרמוסטט? והבית תרמוסטט? אני גם רציתי להחליף הכל אבל הלכתי לעבודה לא היה לי זמן.

מקסימום ביום שישי אני אחליף גם תרמוסטט ובית תרמוסטט. אני מקווה שזה רק 2 הצינורות האלו וזהו.

אם היה הולך ראש מנוע או נזק למנוע? השמן היה נראה רע והנסיעה לא הייתה רגילה?

בבוקר אחרי שקיצרנו את הכבל הרקוב נסעתי ככה 10 דק על 110-120 ולא נזל שוב. ולא התחמם וגם סחב רגיל.

פורסם

לא נעים לי כבר להקפיץ. בעיות חדשות התגלו: לא מצאנו את 2 הצינורות. מצאנו רק את הצינור שמתחבר לטרמוטסט, כרגע הצינור שנזל עדיין מחובר, פשוט הקצה הרקוב שלו נחתך עם סכין יפני. חיפשנו ב2 מוסכים. עכשיו מקום אחד של רדיאטורים אמר שגם הרדיאטור נראה די סדוק ושכבר עדיף להחליף אותו. הכל בעלות של 490 שקל.

האם אני יכול לחכות עם זה ובנתיים לנסוע ככה? כל עוד שלא נוזל מים? אני מצידי להחליף על הדרך הכל, גם רדיאטור גם תרמוסטט גם בית תרמוסטט צינורות שהכל יהיה תקין וחדש.

כמה עולה רדיאטור מקורי? יפני? מאיזה רדיאטור להיזהר? רדיאטור שמתאים לבאלנו שנת 2000? המלצות למקום מסויים ברמלה- לוד - ראשון? כמה אמור לעלות רדיאטור איכותי? מאיזה רדיאטור להזהר? אשמח לכל טיפ. כמה יעלה כזה טיפול כל מערכת הקירור? החלפת צינורות, רדיאטור, טרמוסטט? אם אני אדחה את זה ליום שישי, להשאיר את הרכב בצד בלי לנסוע?

פורסם

שלום רב !

לדעתי הבלתי מחייבת לא נגרם עדיין שום נזק למנוע.

ציינתי כבר בתגובה קודמת, שבמחסור ניכר של מי קירור, שעון החום לא יעלה(אך מנוע הרכב למרבה הפלא יתחמם).

למי שעדיין לא קלט ולא הבין שעון החום ניזון מקריאה של חום המים, במידה ואין מים ויוניט חום לא טבול במים ומסביבו קיים אוויר חם בלבד שכלוא בתעלות המים בבלוק, הוא יתן לשעון קריאה כוזבת של מנוע קר.

לא חובה להחליף תרמוסטט, אך עם יתגלה שקצה בית תרמוסטט אכול, על מנת להקדים תרופה למכה, מומלץ להחליף תרמוסטט ובית תרמוסטט.

במידה ובית התרמוסטט יראה כחדש בגלל שימוש תמידי בעבר של מי קירור איכותיים אין צורך ממשי ומידי בהחלפת תרמוסטט וביתל תרמוסטט וניתן להסתפק בהחלפת צנרת בלבד.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...