Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום רב !

לדעתי הבלתי מחייבת לא נגרם עדיין שום נזק למנוע.

ציינתי כבר בתגובה קודמת, שבמחסור ניכר של מי קירור, שעון החום לא יעלה(אך מנוע הרכב למרבה הפלא יתחמם).

למי שעדיין לא קלט ולא הבין שעון החום ניזון מקריאה של חום המים, במידה ואין מים ויוניט חום לא טבול במים ומסביבו קיים אוויר חם בלבד שכלוא בתעלות המים בבלוק, הוא יתן לשעון קריאה כוזבת של מנוע קר.

לא חובה להחליף תרמוסטט, אך עם יתגלה שקצה בית תרמוסטט אכול, על מנת להקדים תרופה למכה, מומלץ להחליף תרמוסטט ובית תרמוסטט.

במידה ובית התרמוסטט יראה כחדש בגלל שימוש תמידי בעבר של מי קירור איכותיים אין צורך ממשי ומידי בהחלפת תרמוסטט וביתל תרמוסטט וניתן להסתפק בהחלפת צנרת בלבד.

בברכה

צביקה

שעון הרכב לא הראה שהוא קר. הוא התחמם עד החצי כמו תמיד בנסיעה ההיא, רק בסוף ראיתי שהמים נזלו. אני מקווה שאין נזק כי היום נסעתי והכל היה רגיל. אז כרגע אני יכול לנסוע ככה? כאשר הצינור הנוזל עדיין שם פשוט שהקטע האכול שלו גזור קצת?

מה לגבי החלפת רדיאטור? האם אפשר להתספק בניקוי רדיאטור בלבד? רדיאטור תחליפי או מקורי?

אם נגרם נזק למנוע או ראש מנוע איך אני אגלה את זה בעתיד?

ידוע כמה עולה רדיאטור חדש? או שעדיף פשוט להחליף את הצנרת ולעשות ניקוי רדיאטור?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא היה צורך אצלי להחליף בית תרמוסטט, גם התרמוסטט עצמו היה נראה יחסית בסדר.

לכן החלפתי רק את התרמוסטט, חבל סתם להחליף דברים.

בכל אופן כמו ששאלת אותי בפרטי ועניתי לך, אם אתה חושש תגיע למוסך והם יבדקו לך בצורה יותר מקצועית

שלא נגרם נזק.

פורסם

שלום רב !

קרא בעיון שוב את כל תגובתי.

תשובתי לרוב ממצות ועונות לרוב על שאלות המשך מיותרות.

ציינתי בפרוש להסתפק בשלב זה בהחלפת צינור לחימום וצינור עליון לרדיאטור בלבד, לא ציינתי נקוי רדיאטור ובוודאי לא החלפת רדיאטור.

בפורום לא תקבל שום מחיר רק במוסך.

הפורום הוא לא מחירון יצחק לוי ולא יד 2.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

קרא בעיון שוב את כל תגובתי.

תשובתי לרוב ממצות ועונות לרוב על שאלות המשך מיותרות.

ציינתי בפרוש להסתפק בשלב זה בהחלפת צינור לחימום וצינור עליון לרדיאטור בלבד, לא ציינתי נקוי רדיאטור ובוודאי לא החלפת רדיאטור.

בפורום לא תקבל שום מחיר רק במוסך.

הפורום הוא לא מחירון יצחק לוי ולא יד 2.

בברכה

צביקה

אוקי, אשאל שאלות ענייניות צביקה:

1. אפשרי לנסוע כרגע ברכב? הוחלף צינור עליון לרדיאטור, לא מצאנו צינור חדש לחימום, מצאנו בקוטר 12 וצריך 14.

קיצרנו עם סכין את החלק הרקוב שלו בלבד, ה רכב נסע היום. הרדיאטור נשאר כמעט מלא. ירד חמישית כוס פלסטיק.

2. כדי לדעת אם צריך להחליף רדיאטור או לא - לגשת לבדיקת לחץ במקום אחר? מי שהיינו אצלו אמר שרואים לפי הסימנים שיש לו נזילה קטנה גם או שהוא שחוק משהו כזה ועדיף להחליף.

3. הבדיקה הכי טובה היא לחבר את הצינור החדש של החימום בקוטר 14 - ואז לעקוב כל יום על המפלס מים ברדיאטור - אם תוך כמה ימים אני יראה שיורד - יש בעיה ברדיאטור ואז להחליף אותו?

4. אם מחליפים רדיאטור, מהי ההמלצה מקורי? תחליפי? מחליפים על הדרך עוד דברים? אני רוצה להיפטר מהבעיה הזו של הקירור שזה יהיה תקין בלי שירד כל הזמן המים אפילו לא טיפה אחת :oops: פשוט אמרת שגם עם החום מנוע לא עולה יש מצב שהרכב מתחמם ולא בא לי שיהרס לי האוטו, כי חוץ מהרדיאטור הזה לא היתה אף תקלה והרכב מעולה והמנוע חזק.

* אם מישהו מכיר מכון רדיאטורים או מקום אמין בראשון לציון מערב - אני אשמח לשמוע - יש שם בסחרוב באיזור שם משהו?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

תגובה עינינית:

1- איני רואה סיבה מדוע לא לנסוע כעת עם הרכב.

החלפת צינור עליון לחדש, כהישן לא נזל כלל(לא הבהרת מה היה מצב קצה מכסה התרמוסטט, האם הוא לא היה רקוב?), וחתכת את קצה צינור החימום, משום שלא מצאת , צינור בקוטר 14 מ"מ, הנזילה פסקה , או אפילו נעלמה לגמרי, הייתי מסביר זאת בחיתוך

קצה צינור ה14 מ"מ של החימום ובהחלפת מכסה הרדיאטור

2- בשביל מהלהחליף רדיאטור, ביצעת בדיקת לחץ ולא נתגלתה נזילה ברדיאטור, והמנוע לא מתחמם, אין צורך בשלב זה לנקות או להחליף?!

3-ראה תגובה מספר 2.

4- ראה תגובה מספר 3.

בברכה

צביקה

פורסם

שני הפקקים נראים מקוריים, ואכותיים, אך חבל שלא צלמת גם את צד הקפיץ והגומיה.

אני מהמר שקפיץ המכסה הישן חלש יותר משמעותית מהחדש, והגומיה שחוקה.

בברכה

צביקה

פורסם
תגובה עינינית:

1- איני רואה סיבה מדוע לא לנסוע כעת עם הרכב.

החלפת צינור עליון לחדש, כהישן לא נזל כלל(לא הבהרת מה היה מצב קצה מכסה התרמוסטט, האם הוא לא היה רקוב?), וחתכת את קצה צינור החימום, משום שלא מצאת , צינור בקוטר 14 מ"מ, הנזילה פסקה , או אפילו נעלמה לגמרי, הייתי מסביר זאת בחיתוך

קצה צינור ה14 מ"מ של החימום ובהחלפת מכסה הרדיאטור

2- בשביל מהלהחליף רדיאטור, ביצעת בדיקת לחץ ולא נתגלתה נזילה ברדיאטור, והמנוע לא מתחמם, אין צורך בשלב זה לנקות או להחליף?!

3-ראה תגובה מספר 2.

4- ראה תגובה מספר 3.

בברכה

צביקה

טוב נסעתי ככה, האמת לא הרגשתי משהו שונה בנסיעה הכל כרגיל ולא התחמם. אני אבדוק בערב מקווה שלא נזל ואין בעיה.

הבחור של הרדיאטורים אמר שאולי הרדיאטור סתום ואז המים לא מתקררים ונשארים חמים ברדיאטור?

בכל מקרה החלטתי להחליף רדיאטור כי 11 שנים זה כבר עשה את שלו? גם רואים למטה ברדיאטור שיש שם רטיבות.

התקשרתי לכמה מקומות. נאמר לי שאין רדיאטור מקורי לרכב כזה ישן וגם אין שום סיבה להתקין מקורי?

מה קורה בשוק של החליפיים? יש טיוונאים? סינים? יפניים? מישהו שמע על מקום בשם avi parts בפתח תקוה? אימבר12?

הוא אומר שהוא יבואן והוא שם רדיאטור סיני איכותי בעלות של 400 שקל עם עבודה 690.

מישהו אחר - בני רדיאטורים בראשון אומר 550 שקל כולל הכל - וזה רדיאטור טיוואני? מה יש היום בשוק של החלפים? אשמח לשמוע אם יש מישהו שהחליף רדיאטור בבלנו והוא מרוצה מהתחליפי ואין בעיות.

פורסם

סיני/יפני, כולם כמעט אותו הדבר, אם קנית ממקום טוב אז הוא מחזיק סחורה טובה ויתן לך

לפחות חצי שנה של אחריות.

ואין אפשרות לדעת אם הרדיאטור סתום ועד כמה הוא סתום מבלי לפרק אותו ולבדוק.

פורסם
סיני/יפני, כולם כמעט אותו הדבר, אם קנית ממקום טוב אז הוא מחזיק סחורה טובה ויתן לך

לפחות חצי שנה של אחריות.

ואין אפשרות לדעת אם הרדיאטור סתום ועד כמה הוא סתום מבלי לפרק אותו ולבדוק.

כן הוא אמר שיש אחריות חצי שנה. אולי שהוא יפרק אני אשמור את הרדיאטור המקורי שלי?

בכל מקרה זה קצת תמוה שיש אחד שאומר 550 שקל ואחד 690?? יש אולי המלצה לחברת תחליפים מסויימת?

או שאולי כדאי להשאר עם המצב ככה רק להחליף צינור ולראות אם המצב יחמיר?

פורסם

אם פסלת כל אפשרות לנזילה וכן גם בדקת את הרדיאטור עצמו אז הבעייה בפקק

היה לי סוזוקי בלנו והיה לו מכסה של 1.1 psi שם אותו ותראה מה קורה אם הוא ממשיך לאבד מים זה כבר בעייה ברדיאטור

Suzuki Baleno 1998

Suzuki Liana 2005

Mes Que UN Club

פורסם
אם פסלת כל אפשרות לנזילה וכן גם בדקת את הרדיאטור עצמו אז הבעייה בפקק

היה לי סוזוקי בלנו והיה לו מכסה של 1.1 psi שם אותו ותראה מה קורה אם הוא ממשיך לאבד מים זה כבר בעייה ברדיאטור

לא יודע אם פסלתי לא נראה לי שהוא בדק בלחץ אויר שאבא שלי היה אצלו. רק אמר שלפי הרטיבות שיש למטה והסימנים רואים שהרדיאטור חלוד. אני אבדוק שוב אחרי החלפת הצינור להיות בטוח. אתה בטוח שהמכסה צריך להיות 1.1? ולא 0.9? כולם אמרו שהמכסה צריך להיות 0.9.

פורסם

שלום רב !

למה לעשות מזבוב פיל?

החלף את צינור המים של החימום.

נגב את תחתית הרדיאטור.

המשך לעקוב אחרי מפלס המים.

אם תחתית הרדיאטור תשאר יבשה, מפלס המים ישאר יציב, והרכב לא יתחמם, אל תבצע דבר.

אם מפלס המים ימשך לרדת, ותחתית הרדיאטור תשאר רטובה, פנה לאבי פרטס שהוא חבר הפורום, וספונסר הפורום, וציין שהגעת מהפורום, ותקבל שרות ויאיפי ,ושרות טוב ובמחיר הוגן.

בברכה

צביקה

פורסם
לא יודע אם פסלתי לא נראה לי שהוא בדק בלחץ אויר שאבא שלי היה אצלו. רק אמר שלפי הרטיבות שיש למטה והסימנים רואים שהרדיאטור חלוד. אני אבדוק שוב אחרי החלפת הצינור להיות בטוח. אתה בטוח שהמכסה צריך להיות 1.1? ולא 0.9? כולם אמרו שהמכסה צריך להיות 0.9.

אני יכול להגיד לך שכל מוסך שהייתי בו אם זה מורשה של סוזוקי או מוסך רגיך פשוט אמרו לי

במפורש שלבלנו יש צורך בפקק 1.1, לא פעם ולא פעמיים כולם בלי יוצאי דופן!

פה בפורום טוענים אחרת, אבל אני ישמח אם מישהו יוכל לעלות איזה שהוא שורה מספר הרכב שטוען אחרת.

מה גם שלהשיג 0.9 מקורי זה כמו להשיג גבינה צהובה באפריקה.

פורסם
אני יכול להגיד לך שכל מוסך שהייתי בו אם זה מורשה של סוזוקי או מוסך רגיך פשוט אמרו לי

במפורש שלבלנו יש צורך בפקק 1.1, לא פעם ולא פעמיים כולם בלי יוצאי דופן!

פה בפורום טוענים אחרת, אבל אני ישמח אם מישהו יוכל לעלות איזה שהוא שורה מספר הרכב שטוען אחרת.

מה גם שלהשיג 0.9 מקורי זה כמו להשיג גבינה צהובה באפריקה.

חברים יש תשובה סופית האם הפקק לרכב הזה הוא 1.1 או 0.9 ומה קורה אם אני משתמש ב0.9 במקום 1.1?

http://www.autoparts-zappa.com/?m=product&make=SU&part=239

לפי הלינק הזה לבלנו הפקק הוא 1.1 ושאר הסוזוקי שם 0.9?

• תוכן חדש...