Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מדובר ביונדאי אקסנט 2008 1.6

סה"כ לא סבלתי מבעיות מכניות ברכב.

נסעתי מהעבודה עם מזגן וחניתי ליד הבית ברוורס. באמצע הרוורס נכבה האוטו. הדלקתי אותו וסיימתי לחנות. ניסיתי להניע את האוטו, הוא הניע אבל רעד.

אחרי כ20 דקות הלכתי להניע שוב, הפעם הרכב הניע לשנייה, רעד קלות ונכבה. ככה קרה כ5 פעמים.

בפעם השישית הוא הצליח להישאר דלוק בקושי והמשיך לרעוד קלות. נסעתי בשכונה כ15 דקות, ב10 דקות הראשונות הרכב המשיך לרעוד אבל נסע בסדר. אחרי זה הפסיקו הרעידות.

בכל הזמן הזה לא ראיתי השפעה כלשהי על מחוג הטורים. כלומר, הוא נשאר יציב גם כשהאוטו עמד.

מה לפי דעתכם הבעיה?

תודה.

פורסם

האוטו רעד והטורים היו במצב תקין? בדוק זאת שוב כי זה לא נישמע הכי הגיוני. בכל מיקרה זה יכול לקרות מלא מעט סיבות ולכן עליך להיתחבר לסורק תקלות שמייד יימצא את הבעיה.

:)
פורסם
האוטו רעד והטורים היו במצב תקין? בדוק זאת שוב כי זה לא נישמע הכי הגיוני. בכל מיקרה זה יכול לקרות מלא מעט סיבות ולכן עליך להיתחבר לסורק תקלות שמייד יימצא את הבעיה.

יתכן ואתה צודק, הסתכלתי על הטורים רק מאוחר יותר אחרי שהרכב נסע קצת.

נראה שכעת הרכב מתניע ללא בעיות וגם לא רועד. אני אנסע איתו עוד בהמשך.

מה עלי לעשות? לנסוע מחר למוסך?

האם יתכן שמדובר בדלק מהול?

תדלקתי מלא לפני יומיים, נסעתי כ20 ק"מ מאז

פורסם

תבדוק את התרמוסטט.

פעם ב... גם לי זה קורה.

אני יכול להגיד לך שאצלי הבעיה היא בתרמוסטט, הוא פשוט התבלה עם השנים אז זה לא מה שהיה פעם.

אפשרות שנייה

מצבר חלש. אמרת שהרכב שנת 2008, מה שאולי יכול להסביר שאם לא החליפו לרכב מצבר מאז הבאתו לארץ אז כנראה שהמצבר חלש. רוב המצברים מחזיקים בין שנתיים לשנתיים וחצי.

אם לא החליפו פשוט לך למוסך ותבדוק טעינת מצבר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

זה לא המצבר, החלפתי אותו לפני חצי שנה, האוטו נכבה בנסיעה והוא גם הצליח להידלק ופשוט נכבה אחרי שנייה.

אני מתדלק באופן קבוע בתחנה שנותנת הנחה גדולה מאוד פעם בשבוע.

מאז נסעתי עם הרכב מרחק של כ25 ק"מ נוספים ללא סימן לבעיה. אני לא בטוח אם לנסוע למוסך.

האם דלק מהול יכול לגרום לתופעה שכזו?

פורסם

ייתכן...

איך אתה באמת יכול לדעת אם הדלק מהול?

כנס לאתר פולטנק ותבדוק את התחנה שאתה מתדלק.

באופן כללי גם בעיה במערכת ההזרקה יכולה לגרום לרכב להיכבות אבל אני לא מאמין שזה יכול לקרות לרכב חדש משנתון זה.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

כן מאז שזה קרה נסעתי כ25 ק"מ ולא הרגשתי בעיות.

גם היום בבוקר הלכתי לראות אם הרכב מניע והוא הניע בלי שום בעיה.

באתר התחנה דווקא מומלצת ללא דלק מהול.

זה גם לא הרגיש שהרכב נכבה פתאום אלא נחנק

פורסם

אינני חושב שיש לך מה לעשות כרגע(הלוואי והיונו יכולים לגלות ולעלות על כל תקלה של "קראה ועבר")

:cry:

בסוף הכל יוצא לאור

אני ממליץ לך להישער במעקב לאחר הרכב שלך(טורים,סחיבה,רעשים חריגים מהמנוע):arrow:

ואם תעלה על עוד משהו תעדכן :idea:

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

היום הבעיה חזרה שוב.

התחלתי לחנות את הרכב בעלייה, המזגן עבד. נתתי לחיצות קצרות על הגז והרגשתי מהלחיצה הראשונה שכשאני מסיים לתת גז הטורים יורדים יותר מדי כאילו האוטו משתנק. נתתי כמה לחיצות גז כדי שהאוטו יתקדם בעליה ואחרי הלחיצה השלישית המנוע נכבה!

ניסיתי להדליק את האוטו מספר פעמים וכל פעם הוא השתנק אחרי שנייה ונכבה. אחרי כמה פעמים, הוא התניע לשנייה ונתתי קצת גז והוא לא נכבה.

על מנת להיות בטוח חזרתי על התהליך, נתתי לחיצות גז קצרות בעליה ואחרי כמה פעמים הוא נכבה שוב וגם נדלק כאשר נתתי גז כשהתנעתי שוב.

העניין הוא שבנסיעה רגילה אני לא מרגיש שיש בעיה כלשהי וגם צריכת הדלק לא נראה שעלתה.

מה עלי לעשות?

האם ייתכן שמדובר בדלק לא טוב או משהו כזה?

תודה רבה!

פורסם

נראה כמו בעיה במערכת הזרקה או לחילופין בעיה במערכת האוויר של הרכב - יניקה ככל הנראה.

רעידות עם טורים סדירים לי נשמע כמו מצב שאין לך בו מספיק דלק או אין לך בו מספיק אוויר.

אתה שם תוסף לדלק? הייתי מנסה לשים תוסף ואולי אפילו מיכל אחד לתדלק 98 (אפילו חצי מיכל) ולראות אם הרעידות נרגעו - אם כן -> יש לך בעיה איפשהו במערכת הדלק, לכלוך או סתימה במשאבה, מזרקים.

דלק 98 נשרף בצורה יותר נקייה ולכן אם הרעידות ירגעו לך זה מצביע על בעיה שיכולה להגרם באחת משתי המערכות.

תוסף דלק - ינקה לך פיח לאורך כל מסלול הדלק ויתכן וישפר את הבעיה -> לא מאמין שיפתור אותה.

החלפת פילטר אוויר לאחרונה? - הייתי מנסה לפתוח את בית הפילטר, לנקות אותו (תשים לב איך הוא הוכנס - יש פילטרים שאפשר לשים רק בצורה אחת, המנוע מאוד רגיש לאבק) או אולי אפילו לקנות פילטר אוויר ולהחליף בעצמך.

אם אחרי הדברים האלה המצב לא משתפר - תיגש ישר לבדיקת דיאגנוסטיקה של המנוע ובדיקת זיהום אוויר.

אני באופן אישי כבר הייתי מדלג והולך ישר לעשות את הבדיקה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עשיתי טיפול 90,000 לפני שלושה חודשים. הוחלפו פילטרים ומסנן אוויר.

זה ממש מתסכל כי סך הכול הרכב די חדש!

מישהו יכול להמליץ לי על מוסך אמין וזול שיוכל לבדוק את העניין ולא לגבות ממני על ניחושים?

תודה

• תוכן חדש...