Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בטיפול האחרון שעשיתי בחברה שמו לי 15W40.

השאלה שלי היא האים כדאי לי להחליף ל5W30 או להשאר עם מה ששמו לי?

רוב הנסיעות שלי (90%) הן בינעירוניות, כשהזמן מתחלק חצי חצי בין נסיעה ב-120 קמ"ש לזחילה בפקקים (אני עדין לא מבין למה אני צריך לשלם לכביש 6 על נסיעה כשאני תקוע מאחורי 200 רכבים שתקועים מאחורי משאית שהנהג שלה החליט לעקוף משאית אחרת בעליה ועכשו שניהם נוסעים 30 קמ"ש:bad-word:).

הבעיה העיקרית שלי עם הרכב זה האצה ממש, אבל ממש איטית. חוץ מזה שזה מעצבן לראות סבתות עוקפות אותי ברמזורים, זה ממש בעיתי כשאני מנסה להשתלב בתנועה.

אני רוצה את השמן האופטימאלי שגם יתן לי ניצול מקסימאלי של המנוע בהאצה וגם צריכת דלק אופטימאלית במהירות גבוהה (בהאצה וגם ב-120 קמ"ש אני בד"כ על 3.2K סל"ד)

תודה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

למנוע ה לנסר הנ"ל - בתנאי ישראל מתאים שמן מנוע חצי סינטטי 10W-40 של כל החברות הגדולות ( ה 15W-40 מינראלי ויותר צמיגי )

בקשר להרגשה כי הרכב כבד , כדאי לגשת למוסך ולהתחבר למחשב המנוע , ולבדוק הצתה ומצב פעולת המנוע .

לבדוק את מצב נוזל הממסרה (שמן גיר ) אוולי צריך לבצע החלפה , צבע שרוף קצת שחור , או חוסר .

להחליף רק לנוזל ממסרה סינטטי בתקן SP3 , או מקורי , למנוע החלקת הילוכים ואיבוד משיכה .

כנס לקישורים ולמד על טיפולים לרכב הנ"ל .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=257229&highlight=%D7%9C%D7%A0%D7%A1%D7%A8

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=285643&highlight=%D7%9C%D7%A0%D7%A1%D7%A8

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צמיגות כזו או אחרת של שמן מנוע לא תתן לך מה שאתה רוצה. אתה עם שמן בצמיגות מתאימה למנוע והשאלה שנשאלת היא לגבי רמת האיכות של השמן, אתה יודע מה שמו במנוע?

פורסם

אני לא יודע איזה שמן בדיוק שמו לי- אבל מי ששם זה מוסך מורשה של מצובישי בעפולה. אני מניח שזה היה משהו סביר- כי לקחו לי על זה יותר מ-200 ש"ח (רק על השמן. במחיר הזה זה צריך להיות סופר מצויין).

ליין מן- תודה. רק הבהרה- הפוסטים שקישרת אליהם לא מתייחסים לדגמים ישנים יותר של הלנסר (דור אחד אחורה משלי או משהו כזה)?

וגם לא הבנתי למה דווקא מומלץ שמן חצי סנטטי ולא סינטטי מלא.

גם בדקתי את הרכב- הכול תקין. לגבי השמן גיר- הוחלף בטיפול 90K לפני שנה וחצי בערך, במוסך מורשה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
ליין מן- תודה. רק הבהרה- הפוסטים שקישרת אליהם לא מתייחסים לדגמים ישנים יותר של הלנסר (דור אחד אחורה משלי או משהו כזה)?

וגם לא הבנתי למה דווקא מומלץ שמן חצי סנטטי ולא סינטטי מלא.

גם בדקתי את הרכב- הכול תקין. לגבי השמן גיר- הוחלף בטיפול 90K לפני שנה וחצי בערך, במוסך מורשה.

השמן 15W-40 במוסכי החברה , הוא בד"כ מינראלי , ולא סינטטי .

בישראל - עקב עלות השמן , והדרישה לביצוע טיפול תקופתי במסגרת שנה מקסימום - כדאי חצי סינטטי .

הסינטטי המלא מיועד להחלפות ארוכות יותר - תאורטית ..

אם בא לך סינטטי מלא - אפשר , אבל סתם יקר ולא נותן ערך מוסף מיוחד בהחלפה שנתית .

דרישות הטיפול נשארו דומות לרכבים הללו , ולכן המפרט תואם .

וכתבתי

אפשר ורצוי לפנות למחלקה הטכנית של " כל מוטור " היבואנים, לבקש, ספר רכב, או טופס שגרת טיפולים, טל' 03-9154444

כך תהיה יותר בטוח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...