Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטבלה שהבאת לגמרי לא מובנת (היכן דברי ההסבר?). כאשר אני בודק אותה וכן את הטבלאות פורסמו בעיתונים אי לא מצליח למקם את עצמי, כיון שלפי קריטריונים שונים אני נמצא בעשירונים שונים. כנראה שאני לא סטנדרטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 560
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרור שטרום, שהיה ממונה (מאוד מוצלח) על ההגבלים כותב:

דרור שטרום: אם רוצים שינוי - המדינה חייבת להפסיק להגן על המונופולים

אם אנחנו רוצים משק תחרותי צריך לפעול למען תחרותיות אמיתי, לא כמו שחלה במשק עד עתה. טופחה כאן אגדה אשר מספרת שעברנו לשוק חופשי שיצר בישראלי פערים, עוני וחוסר שוויון. לדעתי האמת הפוכה. אותן הוצאות במשפחה ועלו בשיעור הגבוה ביותר הן באותם מגזרים שסובלים מפיגור תחרותי. יש כיום עיוות משמעותי בסל הצריכה של המשפחה - 80% מסל הצריכה מכוסה על ידי מונופולים, אם מדובר

במינהל מקרקעי ישראל,

מונופולים בתחבורה המשפיעים על היבוא ,

מונופולים בנמלים, בים וביבשה,

מונופולים בבנקאות לצד

שרשרת מונופולים של יצרני מזון

ורשתות דומיננטיות אשר שולטות על שוק זה.

כל זה גורם לעיוות בסל הצריכה של המשפחה, אשר התייקר מאוד בתחומים אלה בעקבות המצב...

"מחירי חומרי הבנייה גבוהים מאוד במדינת ישראל, משום שבמגזר מוצרי המלט יש מונופולים. ניסיתי לעודד את הגדלת היבוא לארץ במגזר זה, אבל בכל פעם שחברה מחו"ל מנסה לפעול בישראל, שר התעשייה והמסחר מוציא היטלי היצף מסיבות מגוחכות המגנות על מונופולים מקומיים בטענות משוללות יסוד".

"קיימים עשרות מקרים של מונופולים מוחלטים אשר מגובים על ידי משרדי ממשלה ועוצרים את יבוא המוצרים הזרים. את התופעה הזאת צריך לחסל. אנחנו לא יכולים להתהדר שעברנו למשק חופשי במצב בו הממשלה מגבה את המונופולים הפועלים בישראל באמצעות 10 משרדים של המדינה עוצרים את התחרות".

"חלק מהפיתרון יהיה לסנכרן את כל משרדי הממשלה שלא לעצור יבוא, במיוחד אם התחרות באותו מגזר נשלטת על ידי מונופולים.

כמו כן, אני מציע לייצר תחרות בשיווק קרקעות המדינה - כל מה שהמנהל לא ישווק יעבור לחברות הללו. אם החברות יבצעו את השיווק טוב יותר - המינהל לא יקבל גם את האדמות שניתנו לו עד היום. כך אפשר לטלטל את השיטה הקיימת, בה הכל זורם באיטיות. לצד כל זאת, אסור לתת לוועדי העובדים להגן על מונופולים מפני תחרות..."

יהודה

פורסם

שמא יבינו את זה תומכי ה"מחאה" לא נכון, הדברים שציטטת כמובן נכונים אבל הם ב100% נגד הבדיחה הזו של "חוזרים למדינת רווחה", הנה הציטוט שפותח את הדברים-

"מחאות לא תמיד היו מוצלחות, ראו את המהפכה הצרפתית. אני מתחיל להיות מוטרד מהקול הקורא להעביר את המדינה לסוציאליזם, מצב בו היינו כבר בעבר - ולצערי הכלכלה שלנו אז היתה כלכלה מפגרת שהתוצר שלה היה עלוב, החופש היזמי בה היה מינורי ואני חושש מהליכה לכיוון הזה. המונחים העמומים של צדק חברתי עלולים להוביל אותנו למקומות לא נכונים".

הכלכלה שלנו היא כלכלה מנצחת, ויש לטפל בבעיות דרך הגבלים עסקים ורגולציה על התחומים הכבדים כמו שנעשה בסלולר ולא דרך "שינוי הכלכלה" "שינוי השלטון" או מעבר ל"מדינת רווחה" (אסון).

אגב, הקרן החדשה שכבר הודתה שהיא עומדת מאחורי מימון המחאה יחד עם קדימה, חושפת טפח במסמכי ויקיליקס-

New Israel Fund (NIF) Associate Director in Israel Hedva Radovanitz, who manages grants to 350 NGOs totaling about 18 million dollars per year, told PolOff on February 23 that the campaign against the NGOs was due to the "disappearance of the political left wing" in Israel and the lack of domestic constituency for the NGOs. She noted that when she headed ACRI's Tel Aviv office, ACRI had 5,000 members, while today it has less than 800, and it was only able to muster about 5,000 people to its December human rights march by relying on the active staff of the 120 NGOs that participated. Radovanitz commented that the NIF was working behind the scenes through many NGOs to prevent the NGO legislation from passing in its current form. She commented that she believed that in 100 years Israel would be majority Arab and that the disappearance of a Jewish state would not be the tragedy that Israelis fear since it would become more democratic. She also said the NIF was currently re-evaluating its strategy and was hoping to create a movement rather than just a lot of NGOs

מקור-

http://www.cablegatesearch.net/search.php?q=nif&sort=1

פורסם
She commented that she believed that in 100 years Israel would be majority Arab and that the disappearance of a Jewish state would not be the tragedy that Israelis fear since it would become more democratic.

אני לא פסיכיאטר, אבל צריך להיות די מנותק מהמציאות כדי לטעון טענה כזו ברצינות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אגב, כשאני קורא את השם באנגלית אני מבין שתרגום השם הוא "הקרן לישראל חדשה", לא "הקרן החדשה לישראל".

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ל"מדינת רווחה" (אסון).

ישראל מתיימרת להיות כבר היום מדינת רווחה. פשוט צריך ליישם את היומרה הזאת.

מדינת רווחה זה לא אומר כלכלה מתוכננת וסוציאליזם מלא, אלא שירותים בסיסיים שהמדינה תדאג שכל אזרח יקבל (חינוך, רפואה, תחבורה וכו').

אז אתה מתנגד לזה וטוען שבתי הספר צריכים להיות פרטיים, שירותי הרפואה פרטיים, תחבורה פרטית בלבד וכו'?

לגבי הקרן החדשה - ברור שהם ירכבו על הגל הזה. אם אני הייתי בתפקידם גם אני הייתי רוכב על הגל הזה. כבר נתנו בדיוק רב להיכן הלך הכסף שהם וקדימה תרמו (למאהלים שונים ברחבי הארץ, באופן מפתיע לא לת"א) וזה עדיין לא אומר שהם מכתיבים את המהלכים. גם הסכומים שנתרמו נמוכים באופן יחסי. גם רמי לוי תרם למאהל המחאה - האם גם הוא מנסה לנווט את הציבור לקנות אצלו בסופר? אפילו סוכנות תיווך נדל"ן תרמה כסף למחאה (בלי פרסום שמה) האם גם הם יושבים ומנסים לגרום לאנשים

אלא אם כמובן יש לך הוכחה אחרת מזה שהם תרמו כסף?

האמת הלכתי לחפש חומר על הקרן החדשה. משהו שיוכיח שהם עוכרי ישראל (מימון פעולות טרור למשל, ריגול למען אויבים, וכו') אבל למען האמת רוב הפעילות שמצאתי עוסקת בתוך מדינת ישראל (למשל "נאמני תורה ועבודה", אדם טבע ודין, הקשת המזרחית, ישראל חופשית, נוער כהלכה, וגם עדאלה, בצלם וכו') עם מעט מאוד פעילות של חינוך והפחתת האלימות אצל הפלסטינאים. לא כל מי שמעביר ביקורת על ממשלת ישראל הוא עוכר העם ורוצה בהשמדתו.

פעם אחרונה שבדקתי ישראל היא מדינה דמוקרטית. במדינה דמוקרטית יש מקום לביקורת (כל עוד היא ענינית ולא עוסקת בהטלת רפש בשביל הכיף).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כל דבר שהוא פרטי (בהנחה שלא יגרמו כשלי שוק. קרי, יש לפקח היטב) הוא טוב יותר מציבורי מכמה סיבות- מוטיבציה להרוויח משולבת בתחרות (הקיימת במצב תקין) (לדוגמא, כולנו נתקלנו ומכירים את רמת התפקוד של חפ"שים "ראש קטן" חסרי מוטיבציה שמחכים ליום השחרור לעומת הפוטנציאל האמיתי שלהם כאשר הם עוברים לשוק הפרטי) והעובדה שהמדינה לא יודעת\לא יכולה\יש לה דברים טובים יותר לעשות מלנהל בית ספר.

אירוניה\אבסורד- ה"מוחים" מתלוננים כי השלטון\פקידי הממשל מושחתים. אבל מצד שני רוצים להעביר לידהם עוד ועוד. מסקנה- הם רוצים להחליף את השלטון ה"מושחת" ויהיו הרבה יותר מושחתים. זה מה שמפיל כל שיטה קומוניסטית או לחילופין מביא את המדינה להיות כלואה בידי דיקטטור. קרל מרקס לא התכוון להקים מדינה כמו קובה או צפון קוריאה אבל כשהוא קרא "פועלי העולם להתאחד" הוא לא לקח בחשבון את היצר הבסיסי של האדם שהוא לשאוף קדימה ולהגיע אל האושר מה שנעשה בעולם המודרני על ידי כסף (נראה לי שמאסלו זיהה זאת). תן את הכסף ל"ציבור" המנהיג כבר ימצא דרך להיות השליט העשיר ואנחנו מכירים את ההמשך. להזכירך גם קדאפי היה פעם המהפכן האהוב. לחילופין, הפרט את השירות כאשר יש לחדש את החוזה\לגשת מחדש למכרז כל כמה שנים + מתן הטבות\יתרון לחברה המפעילה בהתקיים X Y Z, ותראה איך השירות משתפר.

עד כאן קומוניזם, אחת מהשטויות הגדולות שהגה המוח היהודי, אשר פתח דלת לדיקטטור המודרני.

סוציאליזם בצורתו כמו שאתה מציג אותו (למרות שאני מתנגד לו) הוא משהו שאפשר לחיות איתו. הבעיה היא שה"מוחים" לא מבינים שהם מתדלקים גורמים קיצוניים מסוכנים שזו לא כוונתם+ אם כבר עכשיו אנחנו מדינת רווחה מדוע זועקים 400,000 (שזה מקסימום חצי מהמספר הזה, ראו הוכחות בצינור לילה) "מדינת רווחה עכשיו"? זה מה שמסוכן, לא מבינים את ההשלכות ולא יודעים את הגבול.

פורסם
הטבלה שהבאת לגמרי לא מובנת (היכן דברי ההסבר?). כאשר אני בודק אותה וכן את הטבלאות פורסמו בעיתונים אי לא מצליח למקם את עצמי, כיון שלפי קריטריונים שונים אני נמצא בעשירונים שונים. כנראה שאני לא סטנדרטי.

הלא זה בדיוק מה שכתבתי:

שניכם צודקים:-D למרות הסתירה.

מענין מי יכול להבין את הטבלה.

זו עוד דוגמא לחוסר היעילות של המנגנון הממשלתי. משלמים משכורות לגדוד של סטטיסטיקאים , ובסוף יוצאת טבלה שאי אפשר להבין. נא לצרף למטרות המחאה- תופרט הסטטיסטיקה.:-D

שירות ממשלתי גרוע אופיני. מה ההצדקה לקיומו? אם הממשלה קונה שירותי מיחשוב לדוגמא, מדוע אינה קונה שירותי סטטיסטיקה?

יהודה

פורסם

סוציאליזם בצורתו כמו שאתה מציג אותו (למרות שאני מתנגד לו) הוא משהו שאפשר לחיות איתו. הבעיה היא שה"מוחים" לא מבינים שהם מתדלקים גורמים קיצוניים מסוכנים שזו לא כוונתם+ אם כבר עכשיו אנחנו מדינת רווחה מדוע זועקים 400,000 (שזה מקסימום חצי מהמספר הזה, ראו הוכחות בצינור לילה) "מדינת רווחה עכשיו"? זה מה שמסוכן, לא מבינים את ההשלכות ולא יודעים את הגבול.

אני לא מתנגד שאת השירותים בפועל יתנו גופים פרטיים כל עוד נשמרת התחרות ביניהם והפיקוח והם נגישים לכל האזרחים בלי קשר למיקום הגיאוגרפי שלהם ובלי קשר לרמת ההכנסה שלהם.

אמרתי שמדינה ישראל מתיימרת להיות מדינה רווחה בעוד בפועל שירותי הרווחה (שכוללים בתוכם תח"צ, רפואה וחינוך) רק מצומצמים כל הזמן במקרה הרע, או לא גדלים בהתאם לאוכלוסיה במקרה הטוב.

אף אחד לא מתכנן לעלות לשלטון בכח (קדאפי, קסטרו, צ'ה גווארה) או לבטל את הדמוקרטיה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
כל דבר שהוא פרטי (בהנחה שלא יגרמו כשלי שוק. קרי, יש לפקח היטב) הוא טוב יותר מציבורי מכמה סיבות- מוטיבציה להרוויח משולבת בתחרות (הקיימת במצב תקין) (לדוגמא, כולנו נתקלנו ומכירים את רמת התפקוד של חפ"שים "ראש קטן" חסרי מוטיבציה שמחכים ליום השחרור לעומת הפוטנציאל האמיתי שלהם כאשר הם עוברים לשוק הפרטי) והעובדה שהמדינה לא יודעת\לא יכולה\יש לה דברים טובים יותר לעשות מלנהל בית ספר.

אירוניה\אבסורד- ה"מוחים" מתלוננים כי השלטון\פקידי הממשל מושחתים. אבל מצד שני רוצים להעביר לידהם עוד ועוד. מסקנה- הם רוצים להחליף את השלטון ה"מושחת" ויהיו הרבה יותר מושחתים. זה מה שמפיל כל שיטה קומוניסטית או לחילופין מביא את המדינה להיות כלואה בידי דיקטטור. קרל מרקס לא התכוון להקים מדינה כמו קובה או צפון קוריאה אבל כשהוא קרא "פועלי העולם להתאחד" הוא לא לקח בחשבון את היצר הבסיסי של האדם שהוא לשאוף קדימה ולהגיע אל האושר מה שנעשה בעולם המודרני על ידי כסף (נראה לי שמאסלו זיהה זאת). תן את הכסף ל"ציבור" המנהיג כבר ימצא דרך להיות השליט העשיר ואנחנו מכירים את ההמשך. להזכירך גם קדאפי היה פעם המהפכן האהוב. לחילופין, הפרט את השירות כאשר יש לחדש את החוזה\לגשת מחדש למכרז כל כמה שנים + מתן הטבות\יתרון לחברה המפעילה בהתקיים X Y Z, ותראה איך השירות משתפר.

עד כאן קומוניזם, אחת מהשטויות הגדולות שהגה המוח היהודי, אשר פתח דלת לדיקטטור המודרני.

Z4 - יש לך טעות בסיסית. מבחינתך המדינה היא עסק. אבל המדינה אינה עסק. כאשר אתה מפריט שירותים הם מנסים להרויח כמה שיותר - או על ידי העלאת מחיר, או על ידי צמצום השירות, או על ידי שניהם הבעיה היא שהרבה מאוד שירותים שמדינת הרווחה אמורה לתת אינם משתלמים בטווח של שנת התקציב או איפלו החומש הקרוב. וחלקם כלל אינם ניתנים למדידה כלכלית. לדוגמא - פירותיו של חינוך יסודי טוב נקצרים רק כאשר הבוגרים מגיעים לגיל 40. המדינה קוצרת אותם, אבל לא בית הספר. עכשיו - איך תשלם לבית הספר עבור הרווחים שיגיעו בעוד 30 שנה? דוגמא אחרת - שירותי בריאות, שאולי נותנים הכנסה בטווח הבינוני כאשר מטפלים בצעירים, אבל כיצד תמדוד כלכלית את תוצאות הטיפול באדם בן 75? הרי למדינה זה רק הפסד כספי. אז מה - תעשה כמו באנגליה שבה אנשים לא זכו לקבל טיפולים מסויימים מעל גיל 65 (הדוגמא המפורסדמת ביותר היתה דיאליזה, אבל המנהג לנתק אנשים מדיאליזה בגיל 65 ולהניח להם למות הופסק במהלך השנם).

לכן - יש שירותים שאי אפשר להפריט. או, אם מתעקשים להפריט, להפריט ולהקים מנגנון פיקוח יקר מאוד כדי לשמר את איכות השירות - ושכר ההפרטה יצא בהפסדה.

לגבי השחיתות של פקידי הממשל - ככל הנראה השחיתות הגדולה ביותר היא מנגנון ההפרטה שבו הפקידים דואגים לצ'פר את הטטייקונים בנכסי המדינה ואז עוברים לעבוד אצלם. הנה השחיתות נובעת מההפרטה.

בקיצור Z4 יקר - לפי הניק והסמלון שלך די ברור לי מאיזה אלפיון אתה, ולמה אתה כל כך חושש משינוי השיטה. אבל כאמור - אתה שייך לפרומילים העשירים שלהם לא אכפת לשלום עוד תמורת השירותים. מדינת ישראל צריכה לדאוג גם ליבגני מכרמיאל ולפריחה מדימונה שלא יכולים להרשות לעצמם בית ספר פרטי וניתוח פרטי, וגם לילדים ולנכדים שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא מתנגד שאת השירותים בפועל יתנו גופים פרטיים כל עוד נשמרת התחרות ביניהם והפיקוח והם נגישים לכל האזרחים בלי קשר למיקום הגיאוגרפי שלהם ובלי קשר לרמת ההכנסה שלהם.

נכון מאוד.

- יש לך טעות בסיסית. מבחינתך המדינה היא עסק. אבל המדינה אינה עסק. כאשר אתה מפריט שירותים הם מנסים להרויח כמה שיותר - או על ידי העלאת מחיר, או על ידי צמצום השירות, או על ידי שניהם הבעיה היא שהרבה מאוד שירותים שמדינת הרווחה אמורה לתת אינם משתלמים בטווח של שנת התקציב או איפלו החומש הקרוב. וחלקם כלל אינם ניתנים למדידה כלכלית. לדוגמא - פירותיו של חינוך יסודי טוב נקצרים רק כאשר הבוגרים מגיעים לגיל 40. המדינה קוצרת אותם, אבל לא בית הספר. עכשיו - איך תשלם לבית הספר עבור הרווחים שיגיעו בעוד 30 שנה?

כדאי שנאמץ את מערכת החינוך השבדית , שחלקה מופרט .

עוד דוגמא לבלגן של מערכת החינוך הלא טובה אצלנו. בפ"ת ההורים מוחים ב 2 בתי ספר. באחד מהם, רוב התלמידים אתיופי וההורים דורשים את סגירתו ופיזור התלמידים בבתי ספר אחרים. בשני רוב התלמידים רוסים, וההורים דורשים בדיוק ההפך:להעביר אליו עוד ילדים מחלקים אחרים של העיר.

בשיטה השבדית ההורים בוחרים באיזה בית ספר הילד ילמד. לא הגיוני?

דוגמא אחרת - שירותי בריאות, שאולי נותנים הכנסה בטווח הבינוני כאשר מטפלים בצעירים, אבל כיצד תמדוד כלכלית את תוצאות הטיפול באדם בן 75? הרי למדינה זה רק הפסד כספי. אז מה - תעשה כמו באנגליה שבה אנשים לא זכו לקבל טיפולים מסויימים מעל גיל 65 (הדוגמא המפורסדמת ביותר היתה דיאליזה, אבל המנהג לנתק אנשים מדיאליזה בגיל 65 ולהניח להם למות הופסק במהלך השנם).

אתה מחליף בין קביעת חובות קופת החולים למבוטח (שבאחריות הממשלה) ובין הביטוח הרפואי עצמו (שעדיף שיהיה פרטי או בידי עמותה)

לכן - יש שירותים שאי אפשר להפריט. או, אם מתעקשים להפריט, להפריט ולהקים מנגנון פיקוח יקר מאוד כדי לשמר את איכות השירות - ושכר ההפרטה יצא בהפסדה.

עלות מנגנון הפיקוח קטנה מול היעילות של הפרטה שמפוקחת כראוי.

יש להפריט כמעט את כל השירותים ולהשאיר בידי הממשלה גוף מצומצם שיקבע מדיניות ויפקח על הביצוע. גם הצבא\ המשטרה\ ובתי המשפט צריכים להפריט הכל חוץ מהלוחמים\השוטרים\ השופטים.

לגבי השחיתות של פקידי הממשל - ככל הנראה השחיתות הגדולה ביותר היא מנגנון ההפרטה שבו הפקידים דואגים לצ'פר את הטטייקונים בנכסי המדינה ואז עוברים לעבוד אצלם. הנה השחיתות נובעת מההפרטה.

שחיתות תהיה תמיד אבל יש לפעול כך שהשחיתות תהיה מינימלית. עד עתה ההפרטה פעלה לא רע (אם כי נעשו שגיאות ויש לשפר), אבל אנו ממשיכים לקבל שירות רע ויקר ממה שעדיין לא הופרט. קומץ של פקידים במנגנון הממשלתי תוקעים ומכשילים את רוב היזמות הממשלתיות, אם מסיבות של אגו או משחיתות, ואי אפשר להיפטר מהם.

מדינת ישראל צריכה לדאוג גם ליבגני מכרמיאל ולפריחה מדימונה שלא יכולים להרשות לעצמם בית ספר פרטי וניתוח פרטי, וגם לילדים ולנכדים שלהם.

אם נאמץ את שיטת החינוך השבדית, כל אחד יוכל לשלוח את ילדיו לבי"ס פרטי, ללא עלות כלל. לגבי ניתוחים פרטים, איני יודע מספיק, אבל כנראה ניתן למצוא שיטה טובה יותר מהמצב היום.

יהודה

פורסם
Z4 - יש לך טעות בסיסית. מבחינתך המדינה היא עסק. אבל המדינה אינה עסק. כאשר אתה מפריט שירותים הם מנסים להרויח כמה שיותר - או על ידי העלאת מחיר, או על ידי צמצום השירות, או על ידי שניהם הבעיה היא שהרבה מאוד שירותים שמדינת הרווחה אמורה לתת אינם משתלמים בטווח של שנת התקציב או איפלו החומש הקרוב. וחלקם כלל אינם ניתנים למדידה כלכלית. לדוגמא - פירותיו של חינוך יסודי טוב נקצרים רק כאשר הבוגרים מגיעים לגיל 40. המדינה קוצרת אותם, אבל לא בית הספר. עכשיו - איך תשלם לבית הספר עבור הרווחים שיגיעו בעוד 30 שנה? דוגמא אחרת - שירותי בריאות, שאולי נותנים הכנסה בטווח הבינוני כאשר מטפלים בצעירים, אבל כיצד תמדוד כלכלית את תוצאות הטיפול באדם בן 75? הרי למדינה זה רק הפסד כספי. אז מה - תעשה כמו באנגליה שבה אנשים לא זכו לקבל טיפולים מסויימים מעל גיל 65 (הדוגמא המפורסדמת ביותר היתה דיאליזה, אבל המנהג לנתק אנשים מדיאליזה בגיל 65 ולהניח להם למות הופסק במהלך השנם).

בקיצור Z4 יקר - לפי הניק והסמלון שלך די ברור לי מאיזה אלפיון אתה, ולמה אתה כל כך חושש משינוי השיטה. אבל כאמור - אתה שייך לפרומילים העשירים שלהם לא אכפת לשלום עוד תמורת השירותים. מדינת ישראל צריכה לדאוג גם ליבגני מכרמיאל ולפריחה מדימונה שלא יכולים להרשות לעצמם בית ספר פרטי וניתוח פרטי, וגם לילדים ולנכדים שלהם.

רק בקצרה כי אין לי זמן כרגע, הטעות שלך נובעת מחוסר השכלה בנושא וגם חוסר הבנה בפתרון שהצעתי. אתה מתאר מצב של מונופול המפחית את היעילות הדינאמית שלו (כי הוא יכול). אבל ההפך הוא הנכון, אם תקרא שוב תראה שאמרתי שיש לאמץ מנגנון שדווקא יעלה את היעילות הדינאמית (כיוון שהחברות ירצו להבחר שוב) של מכרז חוזר פעם בכמה שנים+ אימוץ תחרות בשוק.

ורק בשביל להנעים את אזנך ב"סוד" קטן, או יותר נכון לפתוח את עינך הצרות, Z4 מצ'וקמקת ביבוא אישי מארה"ב (ו99.9 אחוז מהZ4 שאתה פוגש בארץ (כנראה 100 אחוז מאלה שלאחר מתיחת הפנים כמו שלי) הן ביבוא אישי מארה"ב בדולר שהיה אז 3.3) ולא עלו הרבה יותר מהמזדה 6 של השכן שלך. תנתב את האנרגיה שלך למקומות אחרים מאשר כיסם של אחרים כי זה לא רלוונטי לעניין.

• תוכן חדש...