Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שהולך אצלי עם המחשב רכב זה לא סטיה - זה BDSM

:-D

נראה לי שאני הולך לעשות ניקוי מצערת בקרוב כי האוונסיס שלי שותה קצת יותר ממה שאומרים :shock: יכול להיות שהמחשב דרך עדיין חי בעולם וורוד יותר מאז השנה שהורידו את הרכב לכביש :lol:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחד הלקוחות שלי גם נוהג על אוונסיס, בערך בגיל של שלך עם גיר רציף ו-2 ליטר, מספר שהוא עושה איתה 1/16 בעיר, 1/19 בחוץ.. נשמע קצת הזוי אבל אני לא מסרב להאמין לו.

סתם בשביל הספורט עברתי עכשיו על רוב קטלוג הקטנות של יד2 (חדשות) ובאמת שאין הרבה רכבים שיתנו מעל 100כס מתחת ל100אש"ח, ואם להוציא את רכבי צ'מפיון מהרשימה זה מסתכם ב:

סיטרואן סי3 1.6 120כס (אוטומאטי 99)

רנו קליאו 1.6 110כס (אוטומאטי 99,9)

אופל קורסה 1.4 100כס (ידני 85, אוטומאטי 99,9)

טויוטה יאריס 1.3 100כס (ידני 96)

יונדאי איי20 1.4 100כס (ידני 85,9)

עכשיו אם לסקור את הרשימה המדוייקת הזאת בKML (שאליו אני מתייחס בספקנות מסויימת) נקבל את הנתונים הללו:

סיטרואן: 12 קמ לליטר

רנו: 12 קמ לליטר

אופל: 12.2 קמ לליטר (לאוטומאטי, לא מצאתי לידני)

טויוטה: 16.3 קמ לליטר

יונדאי: 14 קמ לליטר

בהיבט הבטיחותי לכולן יש 5 כוכבי בטיחות. שזה יותר ממה שאמור להיות לפיקנטו (היעד של קיה היה 4 כוכבים)

אישית, בהינתן חמשת הבחירות הללו, הייתי הולך על היאריס. מבחינה מתמטית היא הכי הגיונית (הכי חסכונית, תשמור על ערכה הכי טוב, ולא יותר איטית משתי הצרפתיות שבאות עם קצת יותר סוסים אבל גיר אוטומאטי בלבד)

(כל המידע הטכני נלקח מאתר KML, והמחירים מקטלוג יד2, אל תעלו אותי על המוקד אם יש טעויות, הם אשמים)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אתה בטוח שאתה רוצה לקנות רכב שעלותו על הכביש 99000 ש"ח וזה ללא צבע מטאלי ולקבל 4 כריות אוויר בלבד?

אני חושב שכדאי להתמקד ברכבים שנותנים קודם כל 6 כריות אוויר וזה בערך כל השאר, הרי בטיחות זה משהו שלא מתפשרים עליו.

פורסם

צבע מטאלי זה לא עקרוני ו4 כריות אוויר לעומת 6 לא עושה לי (אישית) את זה.

לעומת כל נהגי הסופרמיני שמסיעים על בסיס קבוע 3 אנשים מבוגרים, אני נוסע לבד, לפיכך לא מעניין אותי יותר מדי אם יש כרית אוויר "וילון" לנוסעים מאחור.

כמובן בעלי משפחות ו\או מרובי-נוסעים יעדיפו את הi20 לדוגמא, אשר תגן יותר טוב על נוסעיה.

הדבר היחיד שאיכשהו עקץ אותי הוא שבטויוטה החליטו להתנות 2 כריות אוויר בסוג הגיר שתבחר.

כלומר, רק ברובוטי (שעולה 101,5) יש 4, בידני יש רק 2.

(דבר דומה עשו בסקודה עם פאביה "ספורט" לעומת "אמביאנט", מעצבן לא פחות)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
מסכים איתך , בגלל זה גם אמרתי שיש לו סטייה.

בבדיקת הקבלות במשולב (בערך 50-50) יוצא לי 1:15.2, לכן אני מניח שבבין עירוני מלא יצא באיזור ה 16+

ובעירוני, הנתון לפי קבלות ולא מחשב דרך

מספיק טוב בשבילי!!!

פורסם

שלום!

אתה אומר שאתה נוסע לבד ואתה לא רוצה רכב של צ'מפיון. כמו כן, לא מפריע לך ידני.

אם ככה התשובה היא ברורה:

I20 ידני 3 דלתות.

עולה 85,900 ש"ח חדשה.

הרכב מהיר מאוד בשילוב עם מנוע חזק, חסכוני יחסית וגיר ידני.

כמו כן, העיצוב של ה-3 דלתות נאה.

יש לו 100 כ"ס + 5 כוכבים במבחני ריסוק וכל האבזור הבטיחותי. קניתי עבור אחותי את דגם ה-3 דלתות אוטומטי והיא נהנית ממנו מאוד. הרכב גם מאוד מרווח.

לטעמי זאת התשובה עבורך כמי שהתייאש ממכונית זולה וחלשה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
אחד הלקוחות שלי גם נוהג על אוונסיס, בערך בגיל של שלך עם גיר רציף ו-2 ליטר, מספר שהוא עושה איתה 1/16 בעיר, 1/19 בחוץ.. נשמע קצת הזוי אבל אני לא מסרב להאמין לו.

לא קצת הזוי - אם הוא היה מספר לך שהוא ראה פיל וורוד נכנס להיכל נוקיה באמצע משחק כדורסל מכניס שלשה ובורח - הייתי מאמין לו יותר...

זה מדע בדיוני אלא אם כן יש לו דגם דיזל או שהוא הסב את המנוע מבערה על דלק לגנרטור HHO (תא דלק על בסיס פירוק של מים למימן) וזה קצת לא חוקי ומאוד מסוכן... והרבה אנשים עושים את זה בארה"ב ומגיעים לתצרוכת דלק של עד 40 ליטר לקילומטר במקרי קיצון... קצת חיפוש על HHO GENERATO בEBAY ואתה כבר תבין על מה אני מדבר - זה אמיתי, עוד משנות ה60 כשNASA חיפשו פתרונות דלק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בשביל מה לחכות לקרוז 5 דלתות עם הוא יכול לקבל ללא המתנה S500 שגם היא קרוב לוודאי תספק אותו מבחינת כח המנוע :roll:

ועכשיו ברצינות, הבחור מדבר על רכבים באיזור ה70K ואתה מציע רכב שלא ידוע מתי יגיע ויעלה בערך פי 2?

לפותח הת'רד, קח נסיעת מבחן על הפונטו.

היא אמנם לא חזקה אבל המומנט גבוה יותר וגם מתקבל נמוך יותר.

צריכת הדלק לא תיהיה חסכונית כמו בהצהרות של קיה אבל ריאלי להגיע איתה ל1-15 בנסיעה בין עירונית.

אני לא הייתי שולל את צ'מפיון, אם הפרוטה בכיסך הפאביה 1.2T מאוד חזקה וחסכונית בבין עירוני (בעירוני עם רגל כבדה על הגז זה סיפור אחר)

נסה להיתמקח על שנת אחריות שלישית כתנאי לרכשית הרכב ואולי תצליח.

האם ידוע לך מה צריכת הדלק של הפביה בכביש עירוני?:roll:

או שפיספסת את מה שרשמתי (מודגש לך באדום) או שבחרת להיתעלם.

אני הדגשתי שאת צריכת הדלק הטובה ממנוע ה1.2T משיגים רק בנהיגה בין עירונית.

כמו כן ציינתי במפורש שבנהיגה עירונית לא רגועה צריכת הדלק לא מרשימה וזה ברור מאליו.

יותר אוויר מהטורבו=יותר דלק=יותר כח.

פורסם

i20 נראת מאוד מפתה. פחות מאובזרת מגרנדה, אבל משמעותית יותר חזקה וסביר להניח שהרבה יותר אמינה. לא צריכה להגיע מחליפה בקרוב? i25?

פורסם

I20 היא מחליפת הגטס

I25 היא מחליפת האקסנט שכבר הגיעה

עוד מעט צריכה להגיע הI35 או שכבר הגיעה שהיא מליפת האלנטרה

והI40 שהיא מחליפת הסונטה

הI20 היא כנראה האופציה הלרוונטית כאן.

Pioneer TS-X150

פורסם

I35 כבר הגיעה.

נהגתי עליה אתמול. רכב נחמד מאוד. נותן חבילה יפה ולפי דעתי יהיה להיט מכירות.

I20 היא כבר הדגם החדש כאשר I25 היא מחליפה של האקסנט, כמו שאמר יפה קודמי.

אני באמת חושב שבמחיר של 86K אין ל I20 תחרות, למי שמעוניין ברכב מהיר בטיחותי ומאובזר.

יום מצוין.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

צריכת דלק של 1:16 זה לא רע בכלל כשאתה עם מזגן בחיפה.

אבל מה, בסוף, לא משנה איך תסובב את זה - רק פיאט נותנת לך רכב שלם - גם אמין, גם זריז, גם חסכוני.

כשתגיע הפנדה החדשה - היא תתן נוקאאוט לכל המתחרים.

פורסם

אני עם סיאט איביזה שנתיים עם 72,000 ק"מ.

מרוצה מאוד מהרכב, תתפלא אפילו מהשירות!!!

לפני חודש הייתה לי תקלה בגיר(איזה חיישן) לרכב כבר לא הייתה אחריות.

מחיר של החלק 8,000 ש"ח.

אחרי כמה שיחות עם צמפיון במוסך המרכזי הם לקחו את עלות החלק ורוב עלות שעות העבודה.

ושנתיים אחריות נוספות לגיר.

אז גם לפרגן צריך לדעת...

תחייה את החיים כי מחר תמות

• תוכן חדש...