Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פקרד, בוגטי ופיאט אצל יצה.


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תא"ל יצה (יצחק יעקב) היה ראש מפא"ת ואחרי כן המדען הראשי של משרד התמ"ת, ובזקנתו הסתבך עם מלמ"ב - ואחרי מעצר ממושך יצא זכאי במשפט. עכשיו פרסם ספר זכרונות מרתק בשם "אדון כלום בריבוע".

יצה הוא צבר יליד תל-אביב ובין הדברים מצאתי כמה התייחסויות שהפתיעו אותי למכוניות.

הראשונה נוגעת לפאקארד. יצה מספר כי תקופה מסויימת, בשנות הארבעים היה שומר ראשו של משה שרת, אז "שר החוץ" של הסוכנות, הממשלה שבדרך. הוא טוען כי המכונית בה נסעו (נהג, מאבטח ושרת) הייתה פקרד מפוארת! מסתבר אם כן שהיו לקוחות לסכונות של מוריס בניין... ואם כן יתכן שכמה פקרד כאלה שרדו אי שם בארץ. מישהו מכיר? מישהו יודע?

השניה היא בעניין בוגטי. יצה מספר כי הטנקים הקלים AMX13 שצרפת מכרה לישראל בשנות החמישים היו מצויידים במנועי מירוץ מתוצרת בוגטי, עשויים מאלומיניום, ואלו היו הסיוט של כל מכונאי. אם כך, נישארו בוודאי שרידים\חלפים למנועי בוגטי בארץ, וגם מכונאים שהתנסו בהם. לידיעת בעלי בוגטי בישראל (יש כאלה).

האחרונה נוגעת לפיאט. יצה מספר כי באחת החופשות במלחמת השחרור הגיע לתל-אביב בג'יפ, וכשחזר מהבילוי התברר לו כי הג'יפ נגנב. חבר שהיה איתו "החרים" פיאט 1948 שחנה ברחוב והם השתמשו בו זמן מה כג'יפ...

האם יבאו מכוניות לארץ ב 1948? לתומי חשבתי שהיו דגמי 1947 ו 1949 - וביניהם חור. מידע נוסף?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

Sorry about the English - only have Hebrew computer at home. Packards were imported to Israel on a regular basis until the factory was purchased by Studebaker I think, there were a few here.

 

The AMX13 engine was a flat 8 (boxer) petrol (benzin) engine as below, made by SOFAM, with 250 hp and 8.2L in size. I don't think there was any Bugatti connection or that any Bugatti engine was ever used in a tank (they were used in trains, but that's different). The SOFAM was complicated like many French designs and I'm sure IDF mechanics hated it... T

 

23mx0t4.jpg

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

בהמשך למה שאמרתי בהודעה הקודמת, הנה קרונוע של בוגטי שהיו לו 4 מנועים אבל בתצורה אחרת מהSOFAM - שמונה ציל' טוריים, בנפח 12,750 סמ"ק כ"א והספק כולל של 800 כ"ס. היה מספר לא מבוטל של הקרונועים האלו בצרפת.

08030502_blog.uncovering.org.bugatti.jpg

800px-Autorail_Bugatti_Mulhouse_FRA_001-01.jpg

 

והמנוע בברושור: שונה לחלוטין ממנוע הAMX. תא הנהג מעל לגג, כשמתחתיו ארבעת המנועים.

 

1930-bugatti-automotrice-autorail-railway-car-leaflet-brochure.jpg

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

עד כמה שאני זוכר, מסקירה ב"קלאסיק קארס", בוגאטי מכר כ 25 מנועי רויאל בנפח 13 ליטר לסין, שם שמשו להנעת קטרים. מה שמוזר לי הוא שיצה, ששמש כמפקד במב לשפוץ טנקים ועמד בראש פרויקט הסבת טנקי השרמן לא זכר פרט כל כך חשוב כסוג המנוע של טנק.

כדי לעשות איתו צדק, הוא מדבר ארוכות בספרו על מגבלות הזכרון לטווח ארוך מצד אחד, ומזלזל מאד בטנק הצרפתי מאידך.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

אני די בטוח שלא היתה שום מעורבות תכנונית מצד בוגטי, אם כי ײתכן שהמפעל שימש כקבלן משנה.

 

על הײצוא לסין של מנועי הרויאל לא שמעתי אבל זה לא מפתיע היות ואטורה בוגטי ניסה להחזיר את ההשקעה הגדולה בפרויקט הרויאל.

 

אגב, מה יצה מספר על הסבת מנועי השרמן - האם מצוין חלקם של הליבני ממפעלי תובלה ושל סוכני קמינס, האחים לוינסון?

 

בברכה,

 

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
אני די בטוח שלא היתה שום מעורבות תכנונית מצד בוגטי, אם כי ײתכן שהמפעל שימש כקבלן משנה.

 

על הײצוא לסין של מנועי הרויאל לא שמעתי אבל זה לא מפתיע היות ואטורה בוגטי ניסה להחזיר את ההשקעה הגדולה בפרויקט הרויאל.

 

אגב, מה יצה מספר על הסבת מנועי השרמן - האם מצוין חלקם של הליבני ממפעלי תובלה ושל סוכני קמינס, האחים לוינסון?

 

בברכה,

 

T

 

לא. הוא מתמקד בהסבת התותח ל 105 מ"מ ובשינוי התובה בנסיון לפתח את M51. אף מילה על המנוע או על תרומת מי שעזר בהחלפתו.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

×
×
  • תוכן חדש...