Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור מונובלוק לסאב - הכיצד?

iluxxxa
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב לכולם,

היום ניסיתי להתקין מונובלוק של היפוניקס מדגם BXI608 אשר מוצהר 300RMS ב-2 אוהם, ו600 RMS באוהם אחד.

לא הצלחתי להבין את צורת החיבור הסאב למונו עצמו, כיון שיש לו שני יציאות (פעמיים + ופעמיים -) איך בדיוק אני מחבר את הסאב כאשר את הגישור של אוהם אחד עשיתי כבר על הסאב עצמו?

ניתן לראות כאן את התמונה שלו.

לא הצלחתי למצוא תשובה בmanual של המגבר.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב, אשמח לקצת עזרה מאנשים בעלי ניסיון :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ערב טוב לכולם,

היום ניסיתי להתקין מונובלוק של היפוניקס מדגם BXI608 אשר מוצהר 300RMS ב-2 אוהם, ו600 RMS באוהם אחד.

לא הצלחתי להבין את צורת החיבור הסאב למונו עצמו, כיון שיש לו שני יציאות (פעמיים + ופעמיים -) איך בדיוק אני מחבר את הסאב כאשר את הגישור של אוהם אחד עשיתי כבר על הסאב עצמו?

ניתן לראות כאן את התמונה שלו.

לא הצלחתי למצוא תשובה בmanual של המגבר.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב, אשמח לקצת עזרה מאנשים בעלי ניסיון :-)

לכמעט כל מונובלוק יש 4 פוסטים ביציאה. יש שני פלוסים ושני מינוסים בשביל נוחיות חיבור. מבפנים המינוסים מחוברים יחד והפלוסים מחוברים יחד.

איזה סאב יש לך? כמה סלילים ואיזה התנגדות הם?

דיוויד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי, תחבר אותם במקביל, פלוסים יחד ומינוסים יחד. זה ייתן לך התנגדות סופית של אוהם. המגבר יציב באוהם כפי שאמרת אז לא אמור להיות לך בעיה בכלל.

לגבי העניין שהוא לא מזיז אותו בכלל, וודא שהגיין מכוון כראוי ושאתה לא חותך את הסאב גבוה מידי בסאב סוניק (SUB SONIC).

תכוון אותו לאיזור ה30 הרץ ליתר ביטחון, זה נתנון שמשתנה לפי התיבה, הנפח, התדר של הטיונינג וכו...

דיוויד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב iluxxxa

אני לא חושב שהמגבר שברשותך ידע לנצל את הסאב שיש לך למקסימום

לדעתי המגבר לא יידע להתמודד איתו וזה די חבל כי הסאב הוא אחד הטובים

שים לב שיש מצב שהסאונד ישתפר ויתחזק וזה באמצעות חיבור הסאב בתצורה של אחד אוהם

לגבי הכניסה למגבר אז זה מצויין לך במדריך של המגבר איך בדיוק נכנסים למגבר עם סאב אחד של שני סלילים לטובת 1 אוהם

לגבי אפשרות של עבודה רציפה של המגבר שלך בעומס של 1 אוהם לאורך זמן אני אישית בספק

אבל אני הרי לא נביא ואני ממליץ לנסות ואני מקווה שאני טועה (נזק לא יקרה במקסימום המגבר יכנס לקליפינג)

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים איתך שכנראה הסאב לא "יפתח" לגמרי עם המגבר הזה, אומנם מפה ועד לזה שבקושי מרגישים אותו יש הבדל.

שים לב שיש מצב שהסאונד ישתפר ויתחזק וזה באמצעות חיבור הסאב בתצורה של אחד אוהם

הסאב כבר עכשיו מחובר בתצורת של אוהם אחד, וזה מקריאה במדריך של הסאב (יש פינים כאלה שאפשר לשחק איתם). מה שיוצא מהסאב זה פלוס ומינוס בלבד שהם כבר כביכול אוהם אחד.

היום אחרי קצת כיוונים המצב השתפר, אבל עדיין עוצמה שהשגתי עם הצמד הזה אפשר היה לקבל בחצי מחיר ממה ששילמתי. אני כולי תקווה שלא חיברתי את הסאב טוב ושהוא עוד יפתיע אותי... :roll:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

iluxxxa תראה יש מצב שהסאב ישמע יותר נינוח ויותר רך (????) אני מתנצל אבל קשה לי למצוא לזה מילים מדוייקות

אתה יודע מה הייתי מגדיר זאת כך : הסאב ישמע יותר מדוייק תוך זמן העבודה הקרוב

אבל אני לא חושב שמבחינת עוצמות ההבדל יהיה משמעותי ועד כדי כך מורגש

בגדול אני לא חושב שיש על מה להצטער

אני במקומך הייתי נותן לעסק לעבוד 50-100 שעות לאחר מכן נותן טוב בכיוונים

הציוד שלך הוא לא רע ותמיד ישנה האופציה לשיפור של המגבר (שבוודאות לא מנצל את הסאב)

כמו כן ישנו נתון חשוב שהתעלמנו ממנו ויש לו משמעות עצומה בסאונד וזה התיבה שאתה משתמש בה (פורטד או לא , נפח , סוג עץ ) לזה יש משמעות עצומה בסאונד שהסאב מייצר

במידה ותרצה תן לי נתוני תיבה ואשמח לעזור לך בשיפור במידה ויש מקום

בהצלחה

דרור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התיבה היא תיבה זמנית לצורך הניסויים בלבד, עד שאחסוך כסף לבנות תיבה אצל נגר לפי הוראות היצרן (אצלי בעיר אף אחד אפילו לא מוכן לשמוע על MDF).

גנבתי תמונה מאחד השרשורי מכירה כאן בפורום - כל הקרדיט לצלם! :lol:

dscf7114largeod6.jpg

כפי שניתן לראות זו התיבה הכי סטנדרתית והכי נפוצה, שאני מניח הרוב מכירים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב

כפי שניתן לראות התיבה הזו היא אחת מהסיבות העקרוניות יותר לכך שאתה לא שומע טוב בסאב הזה

הסאב הזה מנגן טוב בתיבה פורטד עד 2 קיוביק פיט (שזו תיבה גדולה) במקרה שלך כשהמגבר אינו מספיק חזק הייתי עושה מאמצים להשיג תיבת פורטד גדולה יותר עד למידה המקסימלית (2 קיוביק פיט)

בהצלחה

דרור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דרור תודה רבה על העזרה שלך, היה לך את הסאב הזה?

אחרי הנסיעה של כשעה הבנתי עד כמה אני מאוכזב מהשילוב של סאב+מגבר האלה. לצורך השוואה, אציין שיצא לי לשמוע לא מעט שילובים של סאבים פשוטים יותר הניזונים מגישור רגיל של מגבר 4 ערוצים טוב אשר מנגנים חזק יותר! אני ממש לא ציפיתי שזה מה שיקרה כשרכשתי את הרכיבים.

אף פעם לא יצא לי להשתמש בתיבות פתוחות כיון שאני מעדיף צליל פאנצ'י מדוייק (שומע בעיקר מוזיקה אלקטרונית עם קצב מהיר), עד כמה יהיה משמעותי בסאב הנ"ל לעבור לתיבה פתוחה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר טוב

במקרה שלך זה יהיה משמעותי מאוד להחליף את התיבה

מאותן סיבות שרשמתי לך בתחילת הפוסט שעיקרן הוא : סאב מ..עולה ומגבר (אמנם לא השוחט הקלאסי לסאב הזה) ברמה טובה

ישנו איזה מיתוס "שבתיבות פתוחות קשה להגיע לפאנצ"יות" אני אישית לא מקבל את זה ככלל מכיוון שישנם עוד אלמנטים שאי אפשר לא לייחס להם חשיבות בסך הכל הכללי

שהם המגבר והסאב

נכון שתיבת פורטד זורקת יותר ונפתחת יותר אבל עדיין כשהאלמנטים טובים יש מרווח ענק למשחק בכיוונים

ואפשר להגיע לפאנצ"יות ולמכה מדוייקת כמעט ללא מריחה שנשמעת באוזן

לגבי הסאב אז כן יש לי כמה סאבים כאלה ויש לי ניסיון לא רע ולא קטן איתם

אשמח להמשיך לעזור

דרור

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי שקצת חפרתי בחוברת שקבלתי עם הסאב - מצאתי נתונים מעניינים שמעלים אצלי הרבה סימני שאלה.

היצרן ממליץ על תיבה סגורה בנפח של 0.7-1.0 קיוביק פיט, שזה בעצם 19-28 ליטר. למה הנפח המומלץ קטן כל כך?? איזה מגבר צריך לחבר אליו בשביל שהוא יוכל להגיע לXMAX המקסימלי שלו בתיבה קטנה כזאת?

כנראה שאין מנוס ואצטרך לבנות לו תיבה פורטד, אולי אפילו באיזור ה - 50 ליטר... (היצרן ממליץ על 1.7 קיוביק פיט)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

מקפיץ לטובת אלה שיחפשו בעתיד מידע עבור סאב או מגבר הנ"ל -

מסתבר שהמגבר היה תקול מהרגע הראשון שחיברתי אותו, ולא הוציא את כל העוצמה שהוא אמור להוציא.

למגבר הייתה בעיית מגעים מבפנים - ברגע ששיחקתי עם אחד כפתורי הכיוונים (לא משנה איזה) או לחילופין הייתי "לוחץ" עם האצבה על אח הכפתורים אז הוא היה מנגן בשיא העוצמה שלו. ברגע שהייתי משחרר, הסאב נהיה חלש יותר.

עכשיו אני מרוצה לגמרי מהשילוב של השניים, הסאב פשוט פנטסטי, ברגע שהוא מקבל הגברה בריאה הוא מנגן בצורה מדהימה! גם חזק, וגם מדוייק. בדיוק מה שחיפשתי :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...