Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Carpc vs double din vs din 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לרדת מהעניין גבר האמת שזה רק מאתגר אותי יותר וחוץ מזה מבחינת התחזוקה זה לא בעיה אני בטוח שלכל מי שהחליט להתקין דבר כזה פעם ראשונה לא היה מושג לקראת מה הוא הולך ובמשך הזמןהשתפשף בשביל זה יש את הפורום הזה גם לא :)

מכל מלמדיי השכלתי אז ככה שאני ממש בעניין

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הבדל בין לדעת להתעסק עם מחשב לבין לדעת להתעסק עם מחשב כשהוא בתוך רכב

אם אתה לא יודע להרכיב את המחשב או איך להעלות אותו או להגדיר אותו עדיף שקודם כל תלמד לעשות את זה על מחשב ביתי לפני שאתה ישר נותן למחשב שחבר שלך מתחזק - להכנס לתוך הרכב שלך.

אני את שלי אמרתי :-P:-P:-P

עכשיו אני יכול לחזור לשבת בחושך לבד עם אהיל שחור על הראש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, מחשב זה עבודה כפולה, התקנה פיזית + התקנה והגדרת כל הדריברים וכו. הריי ב HU רגילים אין את זה, לפחות לא ברמה כזאת. אני אומר שאם לבן אדם אין לו מושג מהגדרות חומרה כמו שזה נדרש, עדיף לקנות HU רגיל.

פורסם

טוב אז לא הבנתם אותי נכון מבחינת תחזוקה של מחשב בייתי אין עליי(חח אם למישהו יש בעיה אני כאן)

פשוט עם כל הקטע של הרכב אני חדש בתחום ונורא נרורא רוצה ללמוד

פשוט אותו חבר שדיברתי עליו הוא מהנדס תוכנה אז ככה שלא ראיתי מצב קיים שהוא לא הצליח להתמודד איתו

פורסם

טוב אם אתה בקטע, יש לך סבלנות, ידע, רצון ולא איכפת לך להשקיע זמן אז אני ממש בעד.

להגיד את האמת בעשור האחרון שבו שיחקתי עם מחשבים ברכב מאוד נהנתי עד שלאחרונה נהייתי זקן ועסוק מדי וכל מה שרציתי זה להכנס ולשמוע מוזיקה ואז זה כבר נהיה קצת TOO MUCH.

יש לך לא מעט ללמוד והייתי ממליץ לקרוא קצת בפורום, אולי להבין איך אנשים אחרים עשו את הפרויקטים שלהם כי אין חכם כבעל נסיון. יש לך כמה טרדים מעניינים שפרסמו עתיד (גורל), mimikipod, focalist, lanosforce ועוד לא מעט אנשים אחרים...

בגדול יש כמה דברים שאתה צריך להסגר עליהם. חלק מראש, חלק בהתהוות הפרויקט:

1. הכי חשוב להסגר לאיזה איכות שמע אתה מכוון - אם אתה אודיופיל ורוצה להוציא את אות האודיו הכי נקי מהמחשב שלך, כאן יש 2 אפשרויות:

א. אופציית התסכול כמו שאני קורא לה - כרטיס הקול הוא זה שמבצע את עיבוד האות (דברים כמו EQ, CROSSOVER, TIME CORRECTION, PHASE ועוד). והוא ממיר את האות מדיגיטלי (איך שהאודיו נשמר במחשב או בדיסקים) לאנלוגי (היצוג של האודיו שמגברים סטנדרטיים מקבלים). אם חדש לך מושגים כמו EQ, TC וכו' אז תגיד. האוצפייה הזו היא הרבה יותר מסובכת כי היא דורשת משתמש מקצוען בין אם הולכים על כרטיס קול כמו EMU/SB בשילוב דרייברים של KX ששם לא צריך מעבד חזק כי הכל מתבצע על כרטיס הקול או אם הולכים על תכנות (שמפעילות עומס על המעבד) בשילוב עם כרטיס קול מקצועי כזה או אחר. כל נושא הכיוונים לטעמי לא נוח כי אין התממשקות טבעית למסך המחשב. אין מצב לשחק אם זה בזמן נסיעה וגם בעצירה לא הכי נוח לטעמי. מצד שני אם אתה הולך על זה עד הסוף אפשר להגיע לתוצאות מדהימות (ראה ערך mimikipod ו ASUS XONAR).

ב. מחשב עם כ. קול בו יציאת SPDIF דיגיטלית שמתחברת למעבד צליל שמיועד לרכב כמו Audison BIT1, Alpine PXA-H701 ועוד. במקרה כזה המחשב מוציא אות נקי, לא מעובד וללא הפרעות למעבד צליל שבו נעשים כל ההגדרות והכיוונים כמו אלו שציינתי למעלה והוא ממיר את האות מדיגיטלי לאנלוגי לכיוון המגברים.

עכשיו אם לא ממש קריטי לך שהסאונד שיצא מהמחשב יהיה נאמן למקור (זה לא אומר ש"לא תשמע טוב", לרוב האנשים זה די ויותר) אז תכלס אתה חוסך גם את עניין התסבוך עם עיבוד בכרטיס קול וגם את עלות ותחכום מעבד האודיו ואתה יכול פשוט לחבר את המחשב ישירות למגברים עם כבלים PL to RCA. יש סיכוי טוב שזה ירצה אותך מעל ומעבר.

יכול להיות גם שאתה מחפש מערכת סוראונד ברכב ולווא דווקא סטיראו (נגיד כדי לשמוע הופעות שהוקלטו ב DTS ב5.1) ואז בחירת הרכיבים שלך וההגדרות צריכות להיות בהתאם.

2. איזה תכנה תנצח על המערכת (FrontEnd)? יש לא מעט תכנות והמובילות היום הן כנראה RideRunner ו CentraFuse. פה זה עניין של טעם אישי ומשחקים עם סקינים. יש גם לא מעט תסבוך בלהטמיעה את תכנת ה GPS שמתאימה לנו הישראלים לתכנת ה FrontEnd שבחרת וגם הסקין משנה את המצב (לפחות ב RR).

3. כיול והתאמות לדברים כמו GPS, Touchscreen, Radio (רדיו טוב במחשב הוא לא זול וצריך שהFE יתמוך בו)

4. מציאת מסך שמתאים לך בין אם זה 1 DIN שנפתח בכפתור או 2 DIN שתמיד מולך. יש גם כאלה ששמים יחידת ר"ד ומסך לידה ואז בעצם הר"ד הוא זה שמנהל את האודיו (אני אישית לא אוהב את הכיוון הזה, זה קצת מסבך ומייתר דברים)

5. קודקים, בחירת מערכת הפעלה, אופטימיזציות של הפעלה וכיבוי מהיר (נטרול / הסרה של שירותים ותכנות שלא צריכים, משחקים עם pagefile וכל מני שטויות אחרות), בחירה בין standby ל hibernation. הגדרה של הג'מפרים של הספק כח איך אתה רוצה שהוא יתנהג בהפעלה וכיבוי של הרכב. התקנת מפסק ראשי מקדימה למחשב/מגברים וכו'...

6. המון קונפיגורציות... ל FE, לתכנת ה GPS, לנג המדיה (Winamp/Foobar) למה לא בעצם? להכל...

7. העברה של לא מעט חוטים ברכב, חיבור HUB עם כניסת חשמל מקדימה עם כבל מאריך USB אקטיבי + ממיר מתח 12V --> 5V

יש עוד המון אבל דיי נמאס לי לכתוב.

פורסם

MoranLan,

:mm_yeah:

ניר כחלון,

בהמשך לה"פ ששלחת לי, אני רוצה להדגיש שCarPC זה אמנם אחלה גאדג'ט מגניב ומדליק שיכול להסב לך הרבה נחת אך מעבר לכך שאתה עובר שבעת מדורי גיהנם עד הנחת הזה, פשוט ובאופן חד משמעי זה לא מתאים עבור כל אחד.

לא מספיק להבין קצת במחשבים, יותר בקטע של להיות פריק מחשבים / חולה על התעסקויות וקינפוגים / עודף סבלנות / זמן / עצבים או הכל יחד.

אם לא, למרות שאני עלול לדפוק את עצמי במכירת המחשב שלי, רד מהענין.

הסיבה שאני יורד ממחשב ברכב היא בדיוק הסיבה הזו.

למשל עכשיו אני צריך לפרמט את המחשב. זה אומר לפרק את הפלטה הכפולה, להוציא את המחשב, לחבר לספק ביתי שנעלם לי ואני צריך לארגן אחר, לאחר הפירמוט אני צריך לקנפג את נושא האודיו - חתיכת קומבינה שקיפוד ברוב טובו עשה לי בזמנו ואין לי שמץ של מושג מה הוא עשה שם, יש גם פקפוקים מדי פעם, לופים כשהGPS ברקע וכו.

אכלנו לא מעט כאפות בהתקנת המחשב. ההאב מקדימה לא עבד למרות חיבור מתח ומשחקים עם כבלים, יש ריצודים במסך כתוצאה כנראה מחוסר הארקה של המארז או משהו, הבוט לא מספיק קצר למרות ביטולי סרוויסים וכו', אמנם לא סוף העולם אבל זה לא פעם מציק.

המחשב בתור פרוססור, ואני מדבר כרגע רק ברמת השימוש השוטף לטיונינג באמצע הדרך, זה סיפור מהתחת.

בקיצור כפי שמורן היטיב לתאר, יש מרחק גדול בין התיאוריה שעל פניה היא מושלמת לבין הפרקטיקה.

לאחר שנה וחצי, החלטתי שאני חוזר להד יוניט ופרוססור. וזאת למרות השינויים והבניות הייעודיות שנעשו אצל יוסי לטובת הטמעת מסך ה8 בקונסולה. כי מה שאני רוצה כשאני נכנס לרכב זה פאקינג להדליק את המכשיר ולשמוע מוסיקה וכשאני רוצה לשנות פאזה / נק' חיתוך / סלופ פשוט לסובב שניה איזה כפתור וזהו.

הייתי חרמן על הH800 אבל קיבלתי רגליים קרות בגלל הסיפורים בDIYMA. נסיונות רבים להשיג H900 עלו בתוהו, ולכן אני חוזר לH701 הישן והטוב שאני כה מתגעגע אליו.

הד יוניט יהיה ה520 של אלפיין בתוספת הBT וGPS.

אז מחיר ה520 מושלם חדש + הH701 המשומש + התקנה נוספת, יעלו לי עוד חבילה לא קטנה אבל מאחר ואיבדתי כבר את הסבלנות, הזמן והעצבים, אין לי יותר מדי ברירות.

הארכתי בתגובתי משום שחשוב לי שתדע היטב לקראת מה אתה נכנס ותשקול שוב ושוב את הענין.

בהצלחה.

פורסם

אוקייי הבנתי תודה רבה חברים על העזרה והעצות אבל מה לעשות ראש טריפולטאי חחח אני נעול על הכיוון אש וברגע כזה מבחינתי לא מסתכל אחורה החלטתי וני מתכוון ללכת על זה בכל הכח כמובן שאשמח לעזרה וכיוונים של תעשה אל תעשה מכולכם

בכל מקרה זה הכיוון שלי כרגע כמו שאמרתי כרגע אין לי מושג באודיו אבל מוכן ללמוד והרבה

תודה לכל העוזרים בשירשור הזה מקווה להעלות תמונות מהפרויקט שלי ברגע שיתחיל 

פורסם

שורלק השילוב של האלפיין שציינת זה בדיוק מה שאני חשבתי לעשות עכשיו (520+H701) וכמובן שגם אני קיבלתי רגליים קרות על ה H800 אחרי הטרד של DIYMA אבל רציתי להזהיר אותך שב 520 אין SPDIF אם תכננת (כמוני) לחבר בינהם ככה.

אני תכלס פתחתי על זה תרד מרוב שזה מעצבן. סוף סוף עברית כמו שצריך אבל חייב לדפוק משהו חשוב בדרך...

פורסם
מה זאת אומרת? ה AiNet זה רק בשביל השליטה על המעבד לא? כאילו זה לא מעביר אות אודיו דיגיטלי נכון? אז איך אתה מוציא את האודיו מהמכשיר לכיוון הפרוססור?

AINET מעביר אודיו אנלוגי והוא גם כבל עם סיכוך מצוין. לא צריך שום RCA

יותר מזה: בקומבו שלי ה 505 מחובר עם הסיב אופטי המפגר של אלפיין (צד אחד חיבור "מיוחד" של פנסוניק, צד שני TOSLINK סטנדרטי) . השמע יוצא ביציאה אופטית -רק- ב CD/DVD

USB , רדיו וכו' עוברים על ה AINET .

עשיתי ניסוי פשוט, דיסק צרוב עם MP3ים ו DOK עם אותם MP3ים . לא שמעתי הבדלים...אבל כאמור זה MP3 .

פורסם

התוספת שלי לטרד הזה:

אני נכנסתי לפרוייקט הזה עם ידע בסיסי מינוס במחשבים.

כמובן שבערך חודשיים לפני הפרוייקט קראתי כל חומר אפשרי(דבר שעזר לי להרים את הפרוייקט הזה).

ובעזרת אופיר,חגי ואדי הצלחתי להרים את הפרוייקט.

הכיוון הראשוני היה לבצע את עיבוד האודיו דרך המחשב ו''אכלתי כמה כאפות'' עד שהצלחתי להעביר את האות אודיו דרך התוכנות.

בסוף נמאס לי לנסות לכוון כל הזמן ורציתי כבר להכנס לאוטו ולשמוע מוזיקה,אז פרמטתי את המחשב התקנתי את כל מה שצריך קניתי MS8 והיום החיים שלי הרבה יותר טובים.

נכנס לאוטו,מניע,כמה שניות ויש מוזיקה.

בקיצור מה שאני בא להגיד,אם קצת רצון הכל אפשרי,במיוחד שיש פה חברי פורום שיעשו הכל בשביל לעזור לך.

MoranLan,תמצות יפה של נושא ה-CARPC.

בשיפוצים...

• תוכן חדש...