Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום לקחתי לבדיקה לפני קנייה יאריס 2000 אוטומטית, יד 2, 115000 קמ. מחיר: 38000

האוטו נראה טוב ונוסע טוב, אבל בבדיקה התגלו כמה בעיות שאני לא יודעת להעריך עד כמה חמורות הן

להלן התוצאות:

מנוע ומערכות דלק: רעש מערכת שסתומים, תושבות מנוע פגומות, הספק מנוע ירוד, נזילות שמן+ בין מנוע לגיר,

סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישות במתלה, לתקן זוויות היגוי

קפיצים: בולמי זעזועים אחוריים חלשים

שילדה ומרכב- ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תאונה בחזית, כיפוף ותיקונים בתומך שלדה לקורת רוחב, הוחלפו כנפיים קדמיות,

העברת הכח: בלאי דיסקיות הילוכים, נקישה בשילוב ובהחלפת הילוכים, רעש מתיבת הילוכים

זה הכל

על התאונה היא סיפרה לי- מישהי נכנסה בה מהצד והבחור במכון הבדיקה הסביר שזו לא קורה ראשית אלא מה שמחבר בין קורת האורך לרוחב.

מה דעתכם? מה חמור ודורש תיקון ומה לא קריטי? והאם בכלל כדאי?

תודה מראש לעונים ולעוזרים!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפרת,

את רצינית????????????????

את מוכנה לשלם כמעט 40K ש"ח על רכב בן 11, על סף בת מצווה (ועוד יאריס, לא איזה בימר מיוחדת)????????????????????

ב-40K ניתן לרכוש רכבים משנתון 2005 ומעלה! (ניתן למשל לרכוש גטס 2007!!!) עם תוספת לא מאוד משמעותית ניתן לרכוש רכב חדש מהסוכנות!!!!!!!!!

בקיצור, המלצה שלי - תמשיכי הלאה, ומהר.

(נ.ב. מעולם לא כתבתי תגובה עם כ"כ הרבה סימני שאלה וסימני קריאה. תסיקי לבד את המסקנה)

פורסם

דייב, אני חושב שאתה מגזים. הבדל של 7 שנים הוא הבדל מאוד רציני. גם לדעתי לא כדאי לשלם סכום כזה עבור רכב בן 11.

פורסם
אני בהחלט רוצה לשמוע דבר אחד שבו יונדאי גטס 2007 טובה יותר מיאריס 2000.

די עם הדמגוגיה. מדובר בפער אדיר של 7 שנים. 7 שנים בעולם של רכב זה המון!

אגב 1: הגטס הוא לא כזה רכב נוראי. אומנם הוא רכב בסיסי (כמו גם היאריס), אך הוא משרת נאמנה את מטרתו. גטס 2007 הוא רכב אמין והוא גם לא שתיין דלק. מי שמחפש יאריס ישנה (מאוד! על סף סוף חייה), לא מחפש אאודי S3. הגטס תיתן לו את כל מה שהיאריס נותנת ואף למעלה מכך בשל פערי הגיל.

אגב 2: גם אם נניח שגטס 2007 לא טובה יותר מיאריס 2000 (נו, באמת), עדיין - רכב 2007 צפוי לגלות יותר אמינות. רכב 2007 ניתן למצוא ללא תאונה כמו היאריס.

אגב 3: זה לא חייב להיות גטס. יש המון המון המון רכבים ב-40K שעדיפים משמעותית על יאריס בת 12. אני יכול להכין רשימה של עשרות רכבים בלי להתאמץ.

אגב 4: אני לא מאמין שהיאריס תחזיק מחירון (הזוי הזוי) כזה לאורך זמן. עוד כמה שנים מעטות היא לא תעלה יותר מ-10K. כמה יהיה ניתן לקבל על רכב לא ייחודי שכבר חגג בר מצווה בעולם שבו מוכרים רכבים חדשים ב-54K?

אגב 5: דייב - אני לא מאמין שאתה היית מעדיף יאריס 2000 על פני גטס 2007 (לו אלו היו שני הרכבים היחידים שעל הפרק).

פורסם

מצחיק שאתה אומר את זה, כי באמת די כבר עם הדמגוגיה!

כול פעם שאני רואה מישהו בפורום שרוצה לקנות טויוטה ישר רוצים להניא אותו מזה כאילו הרכב הזה הוא סרטן. יש סיבה למה הרכב הזה יקר, ופחנואים שונים כמו יונדאי גטס/אקסנט ושאר Zונות השכרה כמו פיאטים שונים, זולים.

אל תיקח את המקרה הספציפי הזה כי המחיר פה באמת ממש יקר, ו40 אלף זה המחירון ליאריס שנת 2002 ולא 2000.

אבל אני חוזר ושואל למה המחיר פה הוא פונקציה בכלל?

יאריס שנת 2002 עם קילומטראג נמוך תימכר אחרי 3 שנים במחיר גבוה/זהה מאשר כול הרכבים הנ"ל עם עבר ליסינג השכרה/180 אלף קילומטראג'.

אז איפה פה בדיוק הרווח? חוץ מזה שסבלת וקיללת כול יום שבו אתה נוסע בפגע הזה שקוראים לו יונדאי גטס/ קיללת כול יום שבו אתה דואג בפיאט שלך שאין חס וחלילה התחממויות, ושאר דברים שונים ומוזרים, גם לא הרווחת שום דבר מבחינת כספית.

פורסם

בלי התלהמות: אם זה המחיר, לא הייתי קונה. אפשר למצוא מכוניות טובות משמעותית במחיר דומה, אבל משנתון חדש הרבה יותר. חפשי אפילו דייהטסו סיריון מ-2005 ומעלה. הנתונים של הרכב טובים אבל הבדיקה בינונית והמחיר באמת הזוי. ואת זה אני אומר בתור מישהו שבמשפחה שלו יש יאריס 2002 עם נתונים אפילו יותר טובים (יד 1, פחות מ-80000 ק"מ).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האמת שמחיר באמת קצת יקר,

והמחיר של טויוטה תמיד יהיה גבוהה יותר מהמתחרות שלה,

אם באמת את רוצה את הרכב קני אותו ותהני סה"כ הבדיקה לא רעה,

לשאר החברים,

אתם מדברים על מחיר אבל הדבר הכי בסיסי ברכב היום זה ABS שלדעתי ולדעת רבים זו מערכת שמצילה חיים, לגטס אין ABS זה דבר שפוסל מבחינתי את הרכב הזה, ומצחיק שלרכב חדיש אין ABS

פורסם

עוד פעם, זה לא חייב להיות גטס. זה יכול להיות סיריון, לנסר, 206, 307, C3, פוקוס, גולף, A3, אימפרזה, פביה, פולו, איביזה, מגאן, קליאו, פונטו, אקסנט, אלמרה, מיקרה, ליאנה, ועוד ועוד. כולם משנתון גבוה יותר ובמחיר נמוך יותר. אין שום דבר מיוחד ביאריס חוץ מאמינות, וסטטיסטית רכב בן 11-12 לא יהיה אמין יותר מרכב בן 4-6.

לגבי הגטס - זה לא רכב כזה נורא. לרוב האנשים שמחפשים רכב קטן וזול לאחזקה זה פתרון מוצלח. זה לא רכב לחובבי הגה (כמו רוב הרכבים שמסתובבים בכבישי ארצנו), אך בסופו של יום - רוב האנשים מחפשים כלי תחבורה.

אפרת - בכל מקרה, שיהיה בהצלחה עם מה שתחליטי לקנות.

פורסם

כול פעם שאני רואה מישהו בפורום שרוצה לקנות טויוטה ישר רוצים להניא אותו מזה כאילו הרכב הזה הוא סרטן.

כי חבל על הכסף !

נגיד והיא קנתה את האוטו הזה ב38 אש"ח , אז בכמה היא תמכור אותו עוד שנה שנתיים ?

גם אם האוטו לא יעשה בעיות הוא עדיין מתיישן , והמחיר עכשיו כל כך גרוע שואין סיכוי שמישהו ישלם עליו מחיר קרוב בעוד שנתיים

אגב 4: אני לא מאמין שהיאריס תחזיק מחירון (הזוי הזוי) כזה לאורך זמן.

עוד כמה שנים מעטות היא לא תעלה יותר מ-10K.

כמה יהיה ניתן לקבל על רכב לא ייחודי שכבר חגג בר מצווה בעולם שבו מוכרים רכבים חדשים ב-54K?

+ 1 !

פורסם
כי חבל על הכסף !

נגיד והיא קנתה את האוטו הזה ב38 אש"ח , אז בכמה היא תמכור אותו עוד שנה שנתיים ?

גם אם האוטו לא יעשה בעיות הוא עדיין מתיישן , והמחיר עכשיו כל כך גרוע שואין סיכוי שמישהו ישלם עליו מחיר קרוב בעוד שנתיים

שוב אל תיקח את הרכב הזה בתור דוגמא כי זה הרבה מעבר למחירון. 38 אלף זה המחירון ליאריס 2002, ולא 2000.

אני די בטוח שהיא תימכר באותו מחיר/ אם לא יותר מכול רכב חדש יותר שהציעו פה. אם חבר שלי מוכר את הקורולה 98 שלו עם 200 קילומטראג בקלילות ב-23-24 אלף שקל, זה רק מראה לך את השוק של הרכב הזה.

אתה היית משלם 23-24 אלף על יונדאי גטס או פיאט פונטו 2003 עם 200 אלף קילומטראג? תחסוך את התשובה.

פורסם
שוב אל תיקח את הרכב הזה בתור דוגמא כי זה הרבה מעבר למחירון. 38 אלף זה המחירון ליאריס 2002, ולא 2000.

1. השרשור הזה עוסק ברכב ספציפי (יאריס 2000 המוצעת ב-38K ש"ח). זה לא דיון תיאורטי על טויוטה- כן או לא.

2. גם ליאריס 2002 זה נשמע הרבה יותר מדי. בשוק של היום (אלטו חדשה ב-54K, רכבים משפחתיים נהדרים משנת 2006-2007 באזור 50K ש"ח), המחיר הריאלי של היאריס הזו צריך להיות לכל היותר 20K ש"ח (במקרה הטוב).

אני די בטוח שהיא תימכר באותו מחיר/ אם לא יותר מכול רכב חדש יותר שהציעו פה. אם חבר שלי מוכר את הקורולה 98 שלו עם 200 קילומטראג בקלילות ב-23-24 אלף שקל, זה רק מראה לך את השוק של הרכב הזה.

אתה היית משלם 23-24 אלף על יונדאי גטס או פיאט פונטו 2003 עם 200 אלף קילומטראג? תחסוך את התשובה.

קורולה 98 ב-24K ש"ח נשמע לי דיל טוב יותר מאשר יאריס 2000 בכמעט 60% יותר במחיר, למרות שזה דיל לא מוצלח (לקונה. לרוכש זה דיל מהסרטים) בפני עצמו. אגב, זה שחבר שלך מוכר רכב בן 14 במחיר מופרך, מה זה אומר? שזה שווה את המחיר? אתה בכלל היית שוקל רכישת רכב כזה?

פורסם

לפותחת השרשור - אולי תרשמי מהם דרישותיך מהרכב, אופי נסיעותיך, והתקציב שעומד לרשותך ( האם יש אפשרות למתוח מעבר ל 40K ? ).

וכך נוכל לעזור לך למצוא רכבים אחרים משנתון גבוה יותר במחיר המתאים לך.

פורסם
1. השרשור הזה עוסק ברכב ספציפי (יאריס 2000 המוצעת ב-38K ש"ח). זה לא דיון תיאורטי על טויוטה- כן או לא.

2. גם ליאריס 2002 זה נשמע הרבה יותר מדי. בשוק של היום (אלטו חדשה ב-54K, רכבים משפחתיים נהדרים משנת 2006-2007 באזור 50K ש"ח), המחיר הריאלי של היאריס הזו צריך להיות לכל היותר 20K ש"ח (במקרה הטוב).

קורולה 98 ב-24K ש"ח נשמע לי דיל טוב יותר מאשר יאריס 2000 בכמעט 60% יותר במחיר, למרות שזה דיל לא מוצלח (לקונה. לרוכש זה דיל מהסרטים) בפני עצמו. אגב, זה שחבר שלך מוכר רכב בן 14 במחיר מופרך, מה זה אומר? שזה שווה את המחיר? אתה בכלל היית שוקל רכישת רכב כזה?

במקרה אני מחפש עכשיו טויוטה יאריס TS במחיר 55-60 אלף. רחמנא ליצלן! לקנות רכב שנת 2005 במחיר מופרך כזה? הרי אפשר להוציא פיקנטו חדשה מהסוכנות באותו מחיר!

אבל למה להתעסק בתיאוריה, תשאל את בעלי היאריס בפורום האם שווה להשקיע סכום כזה ברכב או לא.

ודרך אגב, הרכב בן ה-14 הזה נקנה מאישה מבוגרת לפני 3 שנים, מאז הוא עבר 40,000, שכללו חיים לא קלים בכלל, הרכב לא ראה אף פעם מוסך חוץ מטיפולים סדירים, אין שום פלסטיק מקרטש, והמנוע והגיר מתפקדים מעולה ללא שום גמגומים או בעיטות. להזכיר לך הרכב עבר 200 אלף קילומטרים.

וכן, אם זאת הייתה הבחירה שלי, והייתי רוצה רכב עם ראש שקט, ללא צל של ספק שהייתי בוחר בטויוטה הזאת.

• תוכן חדש...