Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב אנשים.

אז סוף סוף מישהו התעורר שם למעלה, והבין כמה נזק נגרם מרוכבי האופניים שהאלה, שנוסעים בכבישים הבינעירוניים, ומסכנים את עצמם ואת נהגי הרכבים.

אני בטוח שלכל אחד פה היה מקרה, שרוכב אופניים סיכן אותו, לי אכן קרה מספיק פעמים ורק בנס זה נמנע.

ולא רק רוכבי אופניים, גם אנשים שהחליטו ששולי הכביש זה מסלול הליכה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4076285,00.html

מי ייתן ועוד הצעות כאלה יגיעו.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיע הזמן, הכבישים הבינעירוניים מיועדים לכלי רכב (ממונעים) בלבד.

אני לא רואה שום סיבה שבן אדם שפוי ירצה להכנס עם אופניים או בהליכה לכביש מהיר.

יופי של הצעת חוק שבתקווה תביא סוף לכל הפגיעות האלה ברוכבי האופניים.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם

הייתי מעדיף הצעת חוק שכל כביש שסוללים, או מרחיבים יכלול גם מסלול לאופניים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הצעה דמגוגית שלא תעבור.

אי אפשר למנוע באופן גורף רכיבה בכל כביש שמוגדר ע"פ חוק "בינעירוני", בטח לא כל זמן שלא קיימת תשתית חלופית.

יש אלו שעבורם אופניים זה כלי תחבורה ולא ניתן לקפח אותם באופן גורף כל כך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל למה רק בינעירוני?

מה עם כבישים עירוניים? דווקא שם הנהיגה יותר מסוכנת - צפוף יותר, כל רגע אוטובוס פתאום עוצר בתחנה ושלל עצירות פתע למניהן.

בכביש עירוני יותר מסוכן מבחינה זו כי יש פחות מוכנות לדברים שיקרו בהמשך, בניגוד לכביש בינעירוני ששם בדר"כ יותר פתוח, יש זמן להכין את עצמך מראש למאורעות שרואים הרחק קדימה וכו'

אז למה בעצם רק בכביש בינעירוני?

איזו סיבה יש לרכוב עם אופניים על כל כביש שהוא?

אני מבין שיש בעיתיות עבור הרוכב אופניים לרכב על המדרכה (שלעיתים לא קיימת בכלל) אבל לרכב על הכביש זה לא פתרון כ"כ מוצלח, הוא מעמיד את עצמו בסכנה ואת הסובבים אותו. בסופו של דבר כשמשהו קורה, בין אם זה באשמתו או לא, האשמה נופלת על הנהג.

פורסם
הצעה דמגוגית שלא תעבור.

אי אפשר למנוע באופן גורף רכיבה בכל כביש שמוגדר ע"פ חוק "בינעירוני", בטח לא כל זמן שלא קיימת תשתית חלופית.

יש אלו שעבורם אופניים זה כלי תחבורה ולא ניתן לקפח אותם באופן גורף כל כך.

מדוע אם כך ישנה הגבלה של נפח מנוע של קטונועים (או שהיום זה כבר כוחות סוס) באשר לנסיעה בכביש בינעירוני?

זה אינה הצעת חוק דמגוגית, אפשר גם לנסוע בדרכים עירוניות חלופיות.

עדיף להגיע חמש דקות מאוחר יותר לכל מקום מאשר לא להגיע כלל.

אני ממהר לקראת המוות במהירות של שישים דקות לשעה

פורסם
מדוע אם כך ישנה הגבלה של נפח מנוע של קטונועים (או שהיום זה כבר כוחות סוס) באשר לנסיעה בכביש בינעירוני?

אין הגבלה כזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה אינה הצעת חוק דמגוגית, אפשר גם לנסוע בדרכים עירוניות חלופיות.

עדיף להגיע חמש דקות מאוחר יותר לכל מקום מאשר לא להגיע כלל.

http://motocar.ifeel.co.il//article/9329.aspx

בוטל

הצעה מצויינת!

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

הצעה מטופשת וחסרת סיכוי. במקום להשקיע בתשתיות סבירות שיאפשרו לרוכבי אופניים ולנהגים לחלוק את הכביש בבטחה, מציעים הצעות מטומטמות שאין גם שום סיכוי (או סיבה) לאכוף.

גם בעיר זה מסוכן, אז במקום להשקיע בשבילים, בוא נבטל את הזכות לרכב על אופניים בכלל.

אתם יודעים מה? גם חציה של הכביש היא לא ממש בטוחה והרבה הולכי רגל נדרסים, אז כדאי גם לבטל את הזכות הזו.

בעצם, גם מכוניות עושות תאונות ויש המון הרוגים כל שנה, אני מציע שגם מכוניות לא יהיו על הכבישים. נסתדר רק עם אוטובוסים ורכבות. בעצם, גם זה די מסוכן, אולי נוותר גם על זה?

בקיצור, הפיתרון הוא תשתיות וחינוך (חינוך גם של הנהגים וגם של הרוכבים) ולא הצעות חוק מטופשות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו באמת, ראו שכבר אין על מה לתת עוד קנסות לנהגים והחליטו לעבור לרוכבי האופניים:lol:

מי שעובד מחוץ לעיר, אין לו רכב ולא רוצה להיות תלוי בתח"צ, לא יגיע לעבודה?

במקום ישר לחוקק חוקים נגד, אפשר להציע הקמת שבילי אופניים בצידי הכביש.

אה, אבל זה לא יכניס כסף למדינה.

אם כבר, רוצים לשמור על חייהם של רוכבי האופניים? תאסרו עליהם לרכב ללא מחזירי אור ופנסים בלילה.

אחד שיתפס בלי זה, שיקבל קנסות מפה ועד הודעה חדשה מבחינתי. אם לא אכפת לו מהחיים שלו, שלא יפיל את זה עלי.

בתוך העיר חייבים לדעתי לבנות שבילים לאופניים. אין פיתרון אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שעובד מחוץ לעיר יכול לרכב בשטחים ליד הכביש

ממש לא על הכביש.

הצעת חוק מעולה - אני ממש מקווה שהיא תעבור ורוכבי האופניים הנודניקים שמסכנים את עצמם ואת הסביבה יעופו מהכבישים כבר.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

הצעת חוק מצויינת.

לדעתי היא לא תעבר וחבל, הרבה רוכבי אופנייםמקפחים את חייהם על הכביש.

כל סטייה קטנה וחוסר ריכוז של נהג רכב, שיורד מעט לשולייים ולא חוזר בזמן קוטפת רוכב אופניים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לא נכנס לויכוח הזה .

רק שיצילו אנשים ממוות .

ואופניים גרועות עשרות מונים מאופנועים .

אם התקנה תציל צעירים מאבדון ,הצלחנו .

אגב בזמן האחרון רוכבי אופניים מגזימים בפריצתם לנעברי חצייה במהירות ,במעבר באור אדום על מעבר חצייה ,בנסיעה נגד הכיוון המותר בעיר ,במעבר צמתים באור אדום .תופעה זו תופסת תאוצה ,כל האמור הוא למרות שאני חסיד של אופניים ,אבל לא למצב הזה של דפוס התנהגות פיללנו .

פורסם

כן, זה יציל חיים. כן, לרכב על כביש בינעירוני זה חוסר אחריות משווע (ואני מתייחס כרגע רק לרוכבים ספורטיביים ולא לפועלים זרים וכו' שאין להם באמת ברירה).

מצד שני, גם אופנועים מסוכנים; מה הופך אותם ללגיטימיים יותר? ואיפה הגבול הדק שמעבר לו המדינה מתערבת בצורה גסה ובוטה בחופש הפרט? האם מותר לאסור כל תחביב מסוכן בפוטנציה?

רכיבת כביש היא ספורט פופולרי ונפוץ בכל העולם. כבישים רבים מתמלאים בימי ראשון ברוכבים. מדוע דווקא ישראל לא תתיר את זה?

שימו לב גם מי הם האנשים שנהרגים. לרוב מדובר במבוגרים, משכילים, בעלי מקצועות חופשיים שבחרו ביודעין להסתכן, ולא ילדים או נערים או אפילו צעירים בני 20-ו שעוד לא פיתחו שיקול דעת. האם המדינה צריכה להגן על אנשים כאלה מפני עצמם?

למען הסר ספק, אני בחיים, בחיים לא הייתי מתקרב עם אופניים לכביש ואני חושב שמי שעושה את זה הוא אידיוט ואם הוא בעל משפחה, הוא הרבה יותר מזה. אבל אני תומך בזכות שלו להיות אידיוט (בפרפרזה על "אני לא מסכים עם מה שאתה אומר אבל אגן עם חיי על הזכות שלך לומר את זה").

ההצעה הזו היא לא דבר לגיטימי והמשך של מדרון חלקלק ומגעיל בו חופש הפרט נרמס לצורך צווי שעה כאלה ואחרים.

הפתרון מבחינתי הוא תקנות האוסרות רכיבה ספציפיות בכבישים מועדים לפורענות, ביחד עם עידוד הרכיבה בכבישים אחרים לרבות סלילת שוליים, שילוט ושיטור. הכי קל להגיד "אסור" וזהו, להפעיל מדיניות מושכלת שנועדה להיטיב עם כולם זה קשה הרבה יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...