Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון, עד 10K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני קונה רכב בתקציב עד 10אלף ש"ח. זהו רכב ראשון שאני רוכש בחיי, יש לי ניסיון נהיגה עשיר (שנים על משאית ועבודה על רכבים פרטיים גם), אך אין לי ידע בתחום המכני.

אני לא רוצה לקנות רכב שהוא ישן מדי, עדיף החל מ-98 ומעלה.

לא מחפש רכב ספורט לקרוע אותו שירביץ, לכן לא אכפת לי שיהיה נפח מנוע קטן.

חשוב שיהיה חסכוני, אם זה בצריכת הדלק ואם זה בחלקים ותיקונים וכו'. .

הרכבים שאני מתלבט ביניהם הם: רנו קליאו, פיג'ו 306, סיטרואן סקסו . .

מחכה לתגובתכם

פורסם
שלום, אני קונה רכב בתקציב עד 10אלף ש"ח. זהו רכב ראשון שאני רוכש בחיי, יש לי ניסיון נהיגה עשיר (שנים על משאית ועבודה על רכבים פרטיים גם), אך אין לי ידע בתחום המכני.

אני לא רוצה לקנות רכב שהוא ישן מדי, עדיף החל מ-98 ומעלה.

לא מחפש רכב ספורט לקרוע אותו שירביץ, לכן לא אכפת לי שיהיה נפח מנוע קטן.

חשוב שיהיה חסכוני, אם זה בצריכת הדלק ואם זה בחלקים ותיקונים וכו'. .

הרכבים שאני מתלבט ביניהם הם: רנו קליאו, פיג'ו 306, סיטרואן סקסו . .

חפש מאזדה 323 שנת 97 יש לי רכב מצויין במגבלות מחיר הנ"ל אל תתפתה לצרפתיות

פורסם

ה 323 גם כנראה לא נכנסת בתקציב, וגם רחוקה שנות אור מלהיות חסכונית.

פותח הדיון- חפש סקסו, 306, או פונטו

ורצוי ללכת על ידני, התיבות האוטומטיות ברכבים האלו לא ממש אמינות.

פורסם

10K וחסכוני?

הייתי הולך על אפלאוז, הרכב הכי טוב שתוכל לקבל בתקציב שלך, הצרפתיות לדעתי יקרעו אותך במחירי החלפים

ובבעיות החשמל שיצוצו להן, האפלאוז פשוטה לתחזוקה ותפעול, וגם לא מתוסבכת מידי מבחינה מכאנית חשמלית,

1992-1997_Daihatsu_Applause_%28A101%29_sedan_01.jpg

אני מסכים עם קודמי בנוגע לגיר הידני, הוא תמיד עדיף על אוטומאט

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

בקשר לפונטו, האם זו בסך הכל סטיגמה שהפיאטים נוטים להתקלקל יותר מכל רכב אחר ?

הייתי רוצה לשמוע יותר משוב על הדייהטסו.

פיקה007 - שמתי לב שלא הזכרת את רנו קליאו , יש סיבה ?

פורסם

אוקיי, אז לאחר עיון באתר יד2 יש עוד כמה רכבים שאני רוצה לשאול עליהם כאן.

אז כך, מה אתם אומרים על:

סוזוקי בלנו 96-97, 1.6 אוטומט (רובם אוטומט)

סיאט איביזה 97-99, 1.4\1.6 ידני

סיטרואן סקסו 96-00, 1.4 ידני\אוטומט

וזהו בעיקרון יש את פיג'ו 306 , לא מצאתי הרבה באיזור הדרום.

ובבקשה להתייחס - פיאט פונטו, האם באמת שווה לקנות רכב כזה או שזה הימור מסוכן?

יש הרבה מאד פיאט פונטו זולים למחירה, זה מפתה !

תודה לכל העונים !

פורסם

קצת יותר על אפלאוז??? מה יש לי לומר?

1990 (או91?!) האפלאוז מגיעה לארץ עם מרכב 5 דלתות ומנוע 1.6L המשודך לתיבת הילוכים ידנית (5מהירויות)

או אוטומטית. (3מהירויות) האפלאוז מוצעת בשתי רמות גימור; L - בסיסית, נטולת איבזור חשמלי, ו- X "מפוארת"

הכוללת חלונות חשמל, מראות חשמליות, ונעילה מרכזית חשמלית, הדגם X של האפלאוז מגיע עם הגה כוח

וגם דיפון סאלון איכותי יותר, פגושים ומראות בצבע הרכב, צמיגים רחבים. ועוד גאג'טים,

הגרסה הבאה מגיעה יותר מאוחר ונקראת LS. כל הדגמים מגיעים עם מזגן מקורי,

ב94 או 95 המנועי הקרבורטור מוחלפים למנועי הזרקה, עם 105 HP. ורמות הגימור נקראו מאז LI, SLI, XI .

הגיר האוטומטי מקבל הילוך נוסף (4 מהירויות)

ב98 (או 7) – האפלאוז מקבלת מתיחת פנים שכוללת בעיקר שינויי חזית וחלק אחורי. בין הייתר מופסק ייבוא

הגרסאות הזולות, מגיעה רק גרסת הGLI שכוללת בנוסף לתוספות החשמלית גם אימובילייזר מקורי, 2 כריות אוויר

ואופציה למערכת ABS

בשנת 2000 מופסק ייצור האפלאוז הויבוא לארצינו,

מקווה שנתתי סקירה מספיקה,

בהצלחה

פורסם
ה 323 גם כנראה לא נכנסת בתקציב, וגם רחוקה שנות אור מלהיות חסכונית.

הערה קטנה:

המחירון שלה ע"פ מחירון יד2 הוא בחריגה קטנה של 800 מהתקציב,

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=22172&Year=1997

זה נכנס יופי נכנס, מה שגם ה323 יותר אמינה ממה שאתה הצעת לו (שרדו כמעט 8 שנים בשירות משטרתי!)

פורסם

Kenworth תודה רבה על המידע המקיף, זה ממש עוזר.

אינני שולל דייהטסו אפלאוז, אבל אם אמצא רכב כמו פיג'ו 306 במצב מצויין אני חושב שאעדיף 306.

שוב כמו שאמרתי, אשמח לשמוע תגובות על כלל הרכבים שציינתי,

ושוב תודה רבה על המידע על האפלאוז!

פורסם

אמינה או לא אמינה זה פונקציה של טיפול נטו ברכבים בשנים האלו.

יש לא מעט פיז'ו 306 שעשו מעל 350 אלף ק"מ בשירות צבאי. (בנזין!)

optimizeRu-

לא הכנסתי את הקליאו כי הדור הראשון לא בדיוק מצטיין באמינות, ולא ממש מציע מה שהמתחרות מציעות בערך באותו מחיר.

למה שהפונטו תהיה הימור מסוכן? כמו בכל רכב, זה נוגע למצב התחזוקה. מה שגם יש זמינות חלפים תמידית בארץ, והחלפים זולים מאוד. מדובר ברכב קל וזול לתחזוקה.

מה שכן, בנוגע לרכבים האלו אל תפזול אפילו לכיוון התיבות האוטומטיות, זה גם הורס את החיסכון בדלק, וגם האמינות שלהן גרועה מאוד.

אני ממליץ לך ללכת לראות בעיניים דוגמה של הרכבים שאתה מעוניין בהם, או אם יש לך מכר שתוכל לעשות איתו סיבוב, זה תמיד הכי טוב.

פורסם
[quote=optimizeRu;

חפש מאזדה 323 שנת 97 יש לי רכב מצויין במגבלות מחיר הנ"ל אל תתפתה לצרפתיות

אתה יכול להתפתות לצרפתיות, אבל לדעתי רצוי מאוד שתהיינה עם גיר ידני, שיקטין לך אפשרות "ליפול" עם הרכב.

אפשרות נוספת לצרפתייה - סיטרואן ZX.

323, מנסיון, וכפי שאמרו - רכב פנטסטי ודיי פשוט לאחזקה.

לא חושב שכדאי להנעל על משהו ספציפי, אלא על רכב שבמצב הכי טוב שתמצא (מטופל וכו'...).

alfa 156 2.5.

פורסם

אני אישית מחזיק פז'ו 306 1.6 ל' 2001 ידנית. אני נהנה מכל רגע. קניתי אותה לפני שנה, עשיתי יישור קו רציני - גיר, קלאץ' וטיפול כולל ברקסים ומאז הרכב אמין מאוד. כיפי לנהיגה, נח מאוד, התנהגות כביש מעולה, מאובזר (דגם XT) ומהיר.

בתקציב שלך תוכל לקנות אולי 1.4 ל' מודל 2001, או, אם תמצא, 1.6 ל' משנת 2000. לך על ידנית, חשוב שיהיה לך סכום נוסף ליישור קו - בכל זאת רכב ישן, וסבלנות בחיפושים עד שתמצא את הבונבוניירה...

פורסם

רוב הפיג'ו של שנת 2000 המחירון שלהם מתחיל ב11אלף ואני לא יכול לחרוג מהתקציב, 10אלף זה המקסימום.

בעקרון יש לי 15אלף, אבל זה גם ביטוח וגם יש מצב אני אצטרך לעשות איזה תיקון או משהו, גם בדיקה שעולה 400-500ש"ח..

וגם שמתי לב שרובם מנוע 1.4 ידני.

המחירים שלהם של שנת 99 זולים יותר ויותר מתאימים לתקציב. האם ההבדל הוא משמעותי בין 1.4 שנת 99-00 ?

באתר יד2, חיפשתי בדרום ועד איזור השפלה והמרכז, לא נמצאו כל-כך הרבה (יש הרבההה גיר אוטומט אבל), אבל רשמתי מספרים והכל ועוד מעט אני אתחיל לחייג לכל המספרים שאספתי (מכל מיני רכבים לא רק פיג'ו ) ואתחיל לסנן :)

תודה על העצות חברים !

פורסם

לגבי האפלאוז - היא שתיינית דלק לא קטנה בכלל. האחזקה שלה יחסית פשוטה כל עוד מדובר על רכב שמור. שים לב למערכת החשמל ובמיוחד לחיבורי תיבת הפיוזים בתא המנוע.

הפלסטיק נוטה להפוך פריך בדגמים המאוחרים יותר, ולכן בדוק שכל הכפתורים של חלונות החשמל תקינים.

עם השנים האוטו מקרקש לא מעט.

לגבי הפונטו (דור ראשון) החלקים שלה זולים והמנועים אמינים. שים לב לחיבורי הפנסים (הקדמיים והאחוריים), ולכך שמשתמשים שם בפראפלו ולא במים רגילם / אמריקן איגל. דבר נוסף שצריך לבדוק הוא אם יש חימום. בהרבה מכוניות ביטלו את רדיאטור החימום. יש לה נטיה להזיע דרך אטם מכסה שסתומים - אבל שזה לא ירתיע אותך. מדובר בתיקון של מתחת ל-20 ש"ח.

עוד בעיה יחסית נפוצה בפונטו דור ראשון זה שהתושבת מאחור נקרעת ואז תשמע רעש מתכתי בכניסה לבורות / עליה על באמפרים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בקיצור, עשיתי לעצמי כמה רשימות והספקתי לעשות היום כמה טלפונים . . יותר לכיוון באר-שבע כי לשם אני נוסע קודם.

מצאתי פיג'ו 306 - XR סופר סלון אוטומט' 1.8. שנת 99

הוא יד ראשונה! עבר 130-140 אלף, אומר שמטופל במוסך מורשה כל השנים.

השאלה שלי איך הוא יהיה בצריכת הדלק? 1.8 וגם אוטומט נשמע יקר (חחח), אבל האוטו נשמע כמו מציאה, הוא אומר שהוא רוצה עליה 10,500ש"ח.

יש עוד פיג'ו 306 XR, נפח 1.4 שנת 2000, ידני. הבחור ערבי לפי מה שהבנתי, אומר שהאוטו עבר 220אלף (הרבה מדי,לא?), יש טסט לשנה, הבחור יד שלישית.

מחיר ראשוני 10אלף ש"ח. אמרתי לעצמי נראה איך האוטו וכו', אבל הקילומטרז' שהאוטו עבר ...וואוו

עוד פיג'ו באיזור באר שבע, שגם מאד קרץ לי לעין.

פיג'ו 306 דיאמונד ידני 5 דל' 1.6 . שנת 98. הבן-אדם יד שניה, מחזיק בה מאז 99.

עברה 120,000 ק"מ . רוצה עלייה 10אלף ש"ח.

זהו, כל שאר המכוניות שאני רשמתי לעצמי ואני אבדוק הם:

כמה רכבים מסוג סיאט איביזה וקורדובה 97-00, כולם ידניים. ורובם נכנסים טוב בתקציב. יש הערות לגבי רכבים אלו ?

דייהטסו אפלאוז שנת 98, 1.6 אוטומט, עברה 120,000 ק"מ , יד שנייה.

רשמתי לעצמי גם כמה רכבים מסוג פיאט פונטו

ד"א מה אתם אומרים על סוזוקי בלנו 96-98, 1.6אוטומט?

שכחתי גם לשאול, דפדפתי באתר וראיתי

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=1873549&SubCatID=8

שמעתי שהרכבים האלו גם מאד חסכוניים, אבל ממש ממש קטנים בפנים. . .

זהו, בסופ"ש אני נוסע דרומה לסיבוב לבדוק רכבים :)

• תוכן חדש...