Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, החלטתי שהגיע הזמן לקנות רכב, התקציב שלי הוא בסביבות 15-18K אבל אם יש משהו ששווה להשקיע בשבילו את ה2K הנוספים אני אולכ להתמודד עם המצב

אני נוסע 90 אחוז מהזמן בתוך העיר שהנסיעות הכי ארוכות שלי יהיו פ"ת-ת"א והרכב לא אמור להיות "סוס עבודה"(אפילו לא לעבודה כי אני עובד משהו כמו 500 מטר מהבית)

עדיף לרכב אוטומט כמו שאמרת ירוב הסיעות בתוך העיר.

הדבר הכי חשוב שאני מחפש ברכב הוא האמינות, אני לא מהאנשים שיש להם אבא מסוכניק או שמבינים מי נגד מי בעצמי, אני מודה בלב שלם שאני כוסית לגמרי בכל מה שקשור להבנה מה יש מתחת למכסה מנוע, אז אנ יהולך להיות מטרה מאד קלה למוסכניקים שיספםרו לי שהבגלל שקרבלובטור לא מתחבר עם השבולטור אני צריך לשלם לו עשיריה על תיקון:)

כמובן הדבר השני הוא חיסכון בדלק.

חוץ מזה אני מעדיף ל אלקחת אוטו קטן מידי סטייל אופל קורסה וכאלה כי אני בחור כמעט 2 מטר גובה אז זה יכול להיות די מצחיק.

ראיתי כבר כמה מכוניות בתקציבים האלה, יונדאי אקסנט, דהיו לאנוס, סוזוקי בלנו.

תודה רבה על העזרה:)

פורסם

הגובה יהיה טיפה בעיה...

לרוב האנשים, בתקציב אפשר למצוא סופר מיני אירופאית כלשהי (פונטו ספייס, רנו קליאו B) שאם טופלו כהלכה מציגות אמינות טובה, ומבחינת חיסכון בדלק הן שוס.

האקסנט לא ממש חסכונית ולא בדיוק בטיחותית, סה"כ בסדר אבל בינונית בהכל ועניין הבטיחות מפריע.

הלאנוס... נוסעת, זה בערך הכל. כיאה לקוריאנית ישנה ולא איכותית, היא ערימת פלסטיקים מקרקשים, וזה מעצבן בטירוף (אני בעלים לשעבר של לאנוס) הייתי שוקל אותה כרכב עד 10,000 ש"ח אולי, לא בתקציבים גבוהים יותר. צריכת הדלק של הלאנוס גם כן די גבוהה (ובגרסת האוטומט- מטחנת דלק)

שתיהן אמינות למדי, אבל רשימת החסרונות עולה על היתרונות.

הבלנו זו אופציה לא רעה. היא לא מטחנת דלק (למרות שאני לא יכול לקרוא לה חסכונית ממש), איכות ההרכבה בסדר, נוחות נסיעה סבירה, ואמינה.

על הדרך, תנסה לבדוק אם אתה נכנס בנוחות לפונטו או קליאו B, קטנה אירופאית תיתן לך הרבה יותר כמעט בכל הקטגוריות מיפנומטית ישנה, וגם השנתון שתוכל לקנות גבוה יותר.

פורסם

זה מצחיק כי אני שומע כל כך הרבה תגובות מעורבות, מצד אחד אומרים לי ללכת על סופר מיני קטנה ואירופאית ומצד שני יש את האלה שאומרי םשהאירופיות זה חתיכת קקי שיתקלקל לי פעמיים ביום על הכביש וללכת על היפנומטית כמו שקראת להן....

סעמק...

פורסם

יש דבר שנקרא סטיגמות.

בישראל, אין מה לעשות, המון מהאנשים מחפשים רק איך לחסוך עוד גרוש ורבע.

אז במקום שמן נורמלי שמים שמן בגרוש, ובמקום מי קירור נורמליים שמים מי ברז, מים מזוקקים, או "מים ירוקים" ב 30 שקל לגלון ב ACE, וכו'.

היפניות עומדות טוב יותר בהתעללות שכזו, ולכן יצא להן שם של אמינות מדהימה וכו', האירופאיות רגישות יותר לעניינים האלו, ואם תתקע למשל מי ברז בפז'ו 206 או פונטו ספייס, תצטרך שיפוץ ראש מנוע כל שנתיים או אפילו פחות.

מצד שני, אם תתחזק אירופאית כלשהי כהלכה, אין סיבה שהן יעשו לך בעיות מיותרות.

-שים לב שמה שאמרתי פה לא נוגע לבעיות ספציפיות ידועות ברכבים, בין אם אירופאיים או אחרים. לדוגמה, גיר ה AL4 בפיז'ו 206 המוקדמות יותר ידוע כמאוד לא אמין, ואם מישהו אומר לך להתרחק מפיז'ו 206 1400 אוטומט, זה מוצדק.

תבדוק מה יש מאחורי כל הצהרה, ותתעלם לחלוטין מהצהרות שמכלילות. אם האירופאיות באמת היו כאלו זבל, הפונטו לא הייתה הופכת לרכב כ"כ נפוץ אצל סטודנטים שהדבר האחרון שהם צריכים זה בילוי במוסך, ולא היו עליה כ"כ הרבה המלצות בפורום (עליה, על ה 206, על הקליאו B ואחרות שמככבות פה בתקציבים של 15-40 אלף)

• תוכן חדש...