Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שעלתה לי בראש היום לגבי כיסוי הביטוח במקרה של תאונה של רכב בעל רכיבים מיוחדים ויקרים יותר.

במקרה של total lost התשובה ידועה ובמידה שלא עשו הערכת שמאי פרטנית אז מה שמקבל המבוטח הוא מחיר המחירון.

התחום האפור מתחיל במקרה של תאונה ותיקון הרכב. השאלה היא אם ניזוקו ברכב בולמים למשל, האם הביטוח יכסה את העלות של בולם בדיוק כמו שנפגע (קוני למשל) שעלותו יקרה יותר מבולם מקורי בד"כ ובטח שיקר יותר מחליפי סטנדרטי (מונרו למשל).

אותה בעיה עלולה להתעורר בחלקי רבים ברכב כמו פגושים עם בנית פיבר, חישוקים יקרים וכו'.

אז מי יודע מה קורה במקרה כזה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא שמעתי את זה ממקור מוסמך - מבחינת חברת הביטוח אסור שיהיה לך שום שינוי ברכב (למשל בולמים), הם יכולים להתנער מתשלום פיצויים.

Finger's gonna kill me.

פורסם

אם יש ברכבך רכיבים מיוחדים עליך לבטח אותם בנפרד.

אם לא נכתב אחרת בפוליסה כל החלקים שיוחלפו, יופלו לחלקים סטנדרטיים.

לכן כדאי לדאוג שהתוספות המיוחדות יכתבו בפוליסה (וסביר שתהיה תוספת פרמייה בעבור זה...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לכן כדאי לדאוג שהתוספות המיוחדות יכתבו בפוליסה (וסביר שתהיה תוספת פרמייה בעבור זה...)

סטנדרטי זו הגדרה רחבה מדי, מקורי או תחליפי?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מקורי

אלה אם כן מצויין אחרת בפוליסה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

על ספויילרים ודברים דומים צריך לשלם תוספת כדי לבטח אותם לאחר הערכת שמאי, אם הוא לא מבוטחים זה אומר שאתה מקבל חלק סטנדרטי לפי המפרט של הרכב מהיצרן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מקורי

אני דווקא בטוח שזה תחליפי... אלא אם כן יש צורך ממשי בחלק מקורי... (מתי יש כזה מקרה? לפי חברות הביטוח - אף פעם!)

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

מקורי

אני דווקא בטוח שזה תחליפי... אלא אם כן יש צורך ממשי בחלק מקורי... (מתי יש כזה מקרה? לפי חברות הביטוח - אף פעם!)

אתה קונה רכב תחליפים או מקורי? בהתאם לכך יהיה התיקון

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מקורי

אתה קונה רכב תחליפים או מקורי? בהתאם לכך יהיה התיקון

אם כן מדוע הוחלפו אצלנו מספר חלקים (אחי עשה תאונה לפני כמה שנים) בחלפים לא מקוריים?! מכסה מנוע, אורות קדמיים ועוד כהנה וכהנה? עבדו עלינו!?

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

חברת הביטוח מחויבת להתקין חלקים מקוריים וחדשים לרכב שגילו עד שנתיים כולל.

אחרת יש אפשרות לחלקים מפירוק, תחליפי , וכו'.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אם אתה לא אשם בתאונה, ויש לך קבלות על השקעה מסויימת ברכב, לדעתי תוכל לתבוע את הצד השני על הנזק שנגרם לך, לדוגמא הבולמים היקרים יותר. שהם אגב חוקיים לגמרי אז אין עם זה שום בעיה. כנ"ל גאנטים וכו'. במידה ואתה אשם בתאונה, ואתה תובע את חברת הביטוח לתיקון אין לך דרך (כל עוד זה לא הופיע בפוליסה עוד קודם) לדרוש מהם את החלק הספציפי.

מה גם שברוב המקרים גם ככה העסקה הזה בעייתי, לודגמא אם קיבלת מכה ממדרכה בצד אחד, הלכו - צמיג, ג'אנט, בולם, ציריה, ואתה תובע את הביטוח. הביטוח יתקן רק את הצד הזה, אם אתה רוצה (בגלל שזה חשוב ונחוץ) להחליף בולם + צמיג בצד שני - על חשבונך. בקיצור עדיף שלא נצטרך... :roll: כי הם יעשו הכל בשביל להוציא כמה שפחות כסף עליך :?

פורסם

קוני לא יותר יקר ממקורי שפילו של רכבים של 15000 שקל

תתקשר למוסך ותיראה שבולם אחד עולה 1500 שקל

קוני אתה מביא עם קפיצים ב 3000 +- לכל הרכב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
קוני לא יותר יקר ממקורי שפילו של רכבים של 15000 שקל

תתקשר למוסך ותיראה שבולם אחד עולה 1500 שקל

קוני אתה מביא עם קפיצים ב 3000 +- לכל הרכב

לא צריך לגשת ולראות, יש לי 4 קוני צהובים על האוטו (גבר גבר!).

באוטו שלי במקרה המקוריים עולים אותו הדבר, יכול להיות שבמכוניות אחרות זהיקר יותר מהמקורי.

פורסם

אבא שלי עובד בחברת חשמל עכשיו הם החליפו לפני זמן קצר חברת ביטוח ולפי מה שאמא

שלי אמרה לי כשהם היו בחברת מנורה וזה נכון גם לעכשיו לחברה החדשה שאנחנו מבוטחים

אצלה זה אך ורק חלקים מקוריים במוסך מורשה, ואני לא אומר סתם אלה מנסיון.

עכשיו זה נראה לי בגלל שהם מבטחים את כל עובדי חברת חשמל אז הם עושים הנחות

במחירים ונותנים תנאים יותר טובים...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...