Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בהמון אנשים שטוענים שזה לא ככה והוא סך הכל איזה 40-80 רמס,

מתקינים ועובדים מסויימים,

וכל מיני אנשים, כמוכם, מהאינטרנט שטוענים את זה.

האם יש לדבר הזה בסיס?

כי בדוגרי?זה גם נשמע לי מוגזם 120 רמס לסט טוב אבל ממש פשוט.

פורסם

האם יש לזה בסיס?

התשובה לשאלה שלך היא כן... ולא...

כן - הם מסוגלים לעמוד ב120 וואט יציב לאורך זמן (RMS בשבילך) אבל השאלה היא

באיזה תדר? באיזה תחום תדרים?

השאלה היא האם זה ישמע טוב בתנאים האלה?

התשובה - לא.

-------------- למה? ------------

1. הקשר בין הנתונים הטכניים שמוראל משווקת לסט הזה לבין המציאות הוא פחות או יותר הקשר בין חליפת צלילה למים רדודים ומים עמוקים.

2. הנתון של ה120 RMS לא אומר מה הרמקול צריך בכדי לעבוד, זה נתון שאומר מה המקסימום שהרמקול הזה יכול לספוג לפני שהוא מתפגר... מה שהרמקול הזה צריך בפועל כדי לפעול נכון זה הרבה הרבה פחות מזה ומנסיון ארוך טווח עם הסט הזה - גם ערוץ הגברה של 50 וואט יספיק בהחלט.

-------------- איפה הבעיה אם כך בסט הזה? -----------------

הבעיה העיקרית בסט הזה היא הקרוס הפסיבי שלו שלחלוטין מסרס את הסט הזה

1. יוצר בור אדיר בין המידבאס לטוויטר

יש לך מידבאס לא רע בכלל בסט הזה רק שהוא לא יכול לטפס מעבר ל3K ועדיין לנגן היטב.

יש לך טוויטר חביב ונעים לאוזן רק שהוא לא ממש יכול לרדת טוב מתחת ל4K מבלי לזעוק לרצוח אותך תוך כדי.

חלוקת ההספק בין הטוויטר למידבאס על הקרוס הפסיבי - היא עגומה לחלוטין.

---------------- איך פותרים את זה? ----------------------

הפתרון הראשון הוא להפטר מהקרוס הפסיבי ולעבור להגברה אקטיבית - פתרון מעולה, אבל יקר.

אתה תוכל להפריד כאן בין הטוויטר ולמידבאס למגברים שונים ובכך לאזן את הסט איך שרק בא לך, מה גם שבעזרת קרוס אקטיבי אתה תוכל גם לשנות את נקודות החיתוך ואולי גם את הסלופים.

הפתרון השני יהיה לעשות מה שעשיתי לאחרונה לסט אימג'ן ברכב הפרטי שלי - לבנות בעצמך קרוס פסיבי או לקחת את הקרוס הפסיבי של הסט ולהוסיף לו LPAD ואולי גם לשנות לו רכיבים.

הפתרון השני הוא פתרון מאוד זול - מאוד מאוד זול - ואם אתה יודע מה נדרש, הוא גם מאוד מאוד יעיל.

בוא נאמר שכרגע נשאיר את בור התדרים שהוא סה"כ בור בסלופ של 6 דציבל - לא כל כך נורא...

תחליף את הקבל בקרוס הזה לקבל קצת יותר מוצלח מקבלים של BENNIC לאחד של קלאריטי קאפ או סולן או אם בא לך להשתגע קצת מנדורף, אתה כבר תקבל תוצאה שונה ללא היכר לטובת הטוויטר הזה.

עכשיו תוסיף לטוויטרים מעגל LPAD - תנסה בהתחלה להנחית ב6 דציבל - מאוד פשוט - נגד ראשון בטור על הפלוס של הטוויטר - נגד 2 אוהם ל15 וואט יספיק לך ואז נגד במקביל בין הפלוס למינוס של הטוויטר בערך של 4 אוהם ב15 וואט גם כן

אתה תקבל סט שונה בתחלית המהות שלו מזה שהכרת מקודם... ואם אתה תחליף את הקבל לאחד שיוריד את הטוויטר לאזור ה4K (אתה גם יכול לשקול להחליף את הסליל למידבאס לכזה שיחסום אותו באזור ה3K) אתה בכלל תקבל מהסט הזה תוצאה שלא חלמת עליה.

אבל הורדת נקודת החיתוך לטוויטר - אולי תיאלץ להנחית אותו אפילו קצת יותר...

עוד קצת עבודת אקולייזר ולדעתי אתה לא תכיר את המערכת שלך אבל לא תרצה לצאת מהרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא יודע כמה אתם יודעים על הטמפו, אבל פשוט- הוא לא.

הוא נמכר בחול במחיר של סטים שבארץ נמכרים ב- 1500-2000 שקל. למה? כי מורל זו חברה ישראלית.

הוא מגיע עם קרוס שמורכב לא רק מקבל, אלא מכמה רכיבים, שלא כמו סטים ברמת כניסה אחרים.

וכמו שאדי אמר- יכולת ספיגה מירבית לאורך זמן לא מעידה על איכות מקסימלית.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אדי! אללה יוסתור!

מה הוא שאל, מה ענית לו :lol:

כמו שכבר רשמתי לא פעם ולא פעמיים - נתוני ההספק הם נתונים מגוחכים שהוצאו מכלל פרופורצייה. גם רמקולים של 10RMS ישרדו מצויין עם מגבר של 1000RMS, הכל נמצא בידי המשתמש.

במילים אחרות, המספר המגניב הזה שרשום באותיות קידוש לבנה מאחורי כל רמקול הם שטות אחת גמורה ואין ביניהם למציאות שום קשר.

לעניין הטמפו, בתנאים אידיאליים (במעבדה ועם התקנה כמו שצריך) "בור התדרים" של הטמפו הוא בכלל לא נורא. מדובר בסליל בערך של 0.4 מיליהנרי וקבל בערך של 4.7 מיקרופאראד אם אני לא טועה. מאחר ומדובר בקרוס מסדר ראשון (כלומר הנחתה של 6DB לכל אלמנט) אז הגרף לא עקום כלכך. לטוויטר יש הנחתה של 6DB רק באיזור ה 4,000HZ ולוופר באיזור ה 3,600, מספיק קרוב.

ניתן לשפצר בקלות את הקרוס של הטמפו ולהפוך אותו לקרוס 12DB. זה ישפר משמעותית את מה שהטמפו יידע להוציא.

במבחן האוזן אני עוד לא נתקלתי בסט קומפוננט 6.5" עד 500 ש"ח שנותן תוצאה טובה יותר או מורכב מחומרים איכותיים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

טעות קטנה - בקרוס של הטמפו הקבל הוא משהו כמו 3.3 עד כמה שזכור לי ונקודת החיתוך היא בתכלס באזור ה8K... לטוויטר...

וזה עדיין לא נורא כי הסליל שיש שם בכלל חותך את המידבאס הרבה מעבר לתדר הרול אוף שלו אז איכשהו החברה מתחברים להם באמצע הדרך ועדיין מקבלים תוצאה שנשמעת שפויה.

----

תשים לב שאני משתמש בLPAD בנגדים שמיועדים לעמוד סה"כ ב15 וואט... :wink:

לטענת המוהנדס (אבא) שעדיין לא הסביר בדיוק למה - בתחום תדרים של בין 20 הרץ ל20 קילו הרץ 15 וואט לטוויטר זה אובר קיל והסיכוי שהנגדים ישרפו הוא אפסי - נחיה ונראה אבל אני מאמין שהוא ככל הנראה צודק גם צודק :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...