Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רעש מוזר מהקרבורטור בזמן פעולה, הרעש מתחיל בערך 5 דקות אחרי שאני מניע את הרכב. ומלווה את פעולת הסרק.

מנוע 2000 :

PINTO 205

קרבורטור פיירבורג:

2E

לפי מה שהבנתי זה לא אותם דיזות שמגיעות בקרבורטור של הסיירה 1.8עם המנוע CVH

שאלתי כמה אנשים והם אמרו שזה צ'וק או משו, אבל אני לא מכיר צ'וק שמרעישבצורה כזו או אחרת.

תודה

אלי.

Only RWD

פורסם

אלי שלום רב !

מכיוון שרעש לא נשמע דרך מסך המחשב, אני מניח שאתה מתכוון לרעש של סלד גבוה, שנובע מצוק אוטומטי תפוס, בעייה מוכרת בקרבורטור פירבורג ברכב זה.

צור קשר ללא שום התחייבות מצידך, ואוכל לבדוק ללא שום התחייבות מצידך את הבעייה.

םנה בפרטי או בטלפון הרשום בפרופיל שלי.

בברכת חג שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום רב!

הרעש הוא בדומה לשריקה, אני יכל לצלם סירטון שימחיש את הרעש הייטב.

כיוונתי את ההצטה וכיוונתי את האוויר של הקרברוטור והטורים עומדים על פחות מ1000 סלד והמנעו עובד עגול מאוד,

כאשר אני לוחץ על דושת הגז והטורים עולים על יותר מ1000 אין את השריקה

השריקה היא אך ורק בעבודת סרק

שנמשיך לדבר בפרטי ?

Only RWD

פורסם

עידכון קטן:

אחרי דיבור עם צביקה בטלפון, הוחלט לבדוק את שלושת הברגים שמחזיקים את הקרבורטור לסעפת יניקה כי היה חשש לחדירת אוויר ויצירת הצליל של השריקה.

3 ברגים כוכב תופסים את הקרבורטור, אחד היה מחוזק היטב, השניים השניים היו פחות, חיזקתי את השניים השניים והצליל לא הישתנה ולא הפסיק.

הוספתי סירטון להמחיש את הצליל, ולשמוע מתי הוא מפסיק ומתי הוא מתחיל.

http://www.youtube.com/watch?v=3BuS9F9rijw

Only RWD

פורסם

בלי שום קשר לבעיה,

צפיתי בסירטון ומאוד אהבתי את השעון טורים

יש לי משהו דומה באסקורט, אך אצלי זה היה קיט (כלומר הלחמתי את כל הרכיבים)

ומיקמתי אותו בלוח השעונים, כך שזה נראה ממש מקורי

פורסם
עידכון קטן:

אחרי דיבור עם צביקה בטלפון, הוחלט לבדוק את שלושת הברגים שמחזיקים את הקרבורטור לסעפת יניקה כי היה חשש לחדירת אוויר ויצירת הצליל של השריקה.

3 ברגים כוכב תופסים את הקרבורטור, אחד היה מחוזק היטב, השניים השניים היו פחות, חיזקתי את השניים השניים והצליל לא הישתנה ולא הפסיק.

הוספתי סירטון להמחיש את הצליל, ולשמוע מתי הוא מפסיק ומתי הוא מתחיל.

http://www.youtube.com/watch?v=3BuS9F9rijw

אלי שלום רב !

לצערי כניראה הסאונד במחשה מעוות את הרעש, והמנוע נשמע מרעיש מאוד(נדנדי שסתומים?), והשריקה נשמעת כמו אזעקת שווא !

ולכן אבחנה מרחוק לא יעילה, ואתה מתבקש להגיע אלי ללא התחייבות כל שהיא מצידך וללא עלות כספית לאבחון מקרוב מהסיבות לשריקה.

בברכה

צביקה

פורסם
בלי שום קשר לבעיה,

צפיתי בסירטון ומאוד אהבתי את השעון טורים

יש לי משהו דומה באסקורט, אך אצלי זה היה קיט (כלומר הלחמתי את כל הרכיבים)

ומיקמתי אותו בלוח השעונים, כך שזה נראה ממש מקורי

תודה,

את המד ס"לד אני בניתי מאפס,

בעתיד כל הלוח שעונים יהיה בתצוגה כזו, זמנית הכנתי את המד סלד רק כי בדגם הזה של הסיירה לא מגיע מד ס"לד,

צביקה, כמו שהסברתי לך בטלפון, האוטו לא יכל לנוע בכביש בצורה חוקית כרגע מסיבה פשוטה שאין לרכב טסט והוא בשיפוץ כרגע,

בקשר לאייכות סאוונד, עם מערכת טובה אתה תשמע את הסאוונד האמיתי,

אצלי במחשב אני שומע את הסאוונד שאני שומע ברכב בידיוק! וזה באמת הצליל, זו לא בידיוק שריקה זה יותר כמו ציפצוף שנובע מרכיב חשמלי,

אתם מכירים אולי מכון קרבורטורים באזור בת-ים\חולון ? אם יהיה משהו קרוב אולי אסע אליו

Only RWD

פורסם

שלום רב !

נטרל למספר שניות את חגורת האלטרנטור, ותן למנוע לעבוד בסרק מספר שניות, החשד הוא במיסב לאלטרנטור.

בברכה

צביקה

פורסם

ולאחר הסרת הרצועה מהאלטרנטור תוכל לבדוק אותו עצמו אם הוא רועש ע"י הרצת האלטרנטור (כשהמנוע כבוי) כך:

1. קח חוט חשמל באורך של כ 1 מטר.

2. לפף את החוט על גלגלת (פולי) האלטרנטור.

3. אחוז את קצה החוט בידך ותן בו משיכה חזקה ומהירה כדי לסובב מהר את האלטרנטור (כמו בהנעת גנרטור פק פק).

4. האלטרנטור יסתובב במהירות גבוהה ותוכל לשמוע בקלות אם הוא שקט או רועש.

הערה - בבדיקה זאת ניתן לשמוע רק רעשים מכניים ולא "רעשים חשמליים" שנובעים מתקלות חשמליות באלטרנטור

כחוסר פעולת פזה וכו'.

בברכה - רפי לין

פורסם

אני יודע בוודאות שהרעש נובע מהקרבורטור או לפחות מהאזור שלו,

אני לא יכל להגיד לכם במדוייק את מיקומו אבל המקום שאני שומע אותו הכי חזק זה שאני דוחף את הראש מתחת לבית פילטר צמוד לקרבורטור\סעפת יניקה.

Only RWD

פורסם

אוקי גילתי מאיפה הרעש,

נתתי למנוע עבוד ובזמן שהיה את הצליל נשיחקתי בצינורות,

אחד הצינורות שהיתחבר לקרבורטור כנראה משפיע על הרעש,

בזמן שאני מועך אותו[עוצר את הזרימה שבפנים] הרעש מפסיק.

הצינור מסומן בתמונה:

IMG_0867.jpg

[אותה תמונה רק בלי הסימון]

IMG_0867-1.jpg

הצינור מחובר בצד אחד לרכיב שעל הקרבורטור ובצד השני למחבר שמפצל מהסעפת אליו ואל הבוסטר הברקס

לרכיב יש עוד צינור שהולך לקרב למטה

לפי מה שאני מבין זה צ'וק, אז יש פה שתי צ'וקים? גם אחד שמוזן מי קירור וגם אחד שמוזן וואקום? תקנו אותי אם אני טועה.

הצ'וק עובד, הוא מרים את הטורים שהמנוע קר ולא נותן למנוע להתכבות, אבל גם שהמנוע חם ועובד עגול מאוד יש את

הרעש.

אני מזכיר שוב, כשאני לוחץ על הצינור [עוצר את הזרימה שבתוכו] הרעש שותק.

אלי

Only RWD

פורסם
אוקי גילתי מאיפה הרעש,

נתתי למנוע עבוד ובזמן שהיה את הצליל נשיחקתי בצינורות,

אחד הצינורות שהיתחבר לקרבורטור כנראה משפיע על הרעש,

בזמן שאני מועך אותו[עוצר את הזרימה שבפנים] הרעש מפסיק.

הצינור מסומן בתמונה:

IMG_0867.jpg

[אותה תמונה רק בלי הסימון]

IMG_0867-1.jpg

הצינור מחובר בצד אחד לרכיב שעל הקרבורטור ובצד השני למחבר שמפצל מהסעפת אליו ואל הבוסטר הברקס

לרכיב יש עוד צינור שהולך לקרב למטה

לפי מה שאני מבין זה צ'וק, אז יש פה שתי צ'וקים? גם אחד שמוזן מי קירור וגם אחד שמוזן וואקום? תקנו אותי אם אני טועה.

הצ'וק עובד, הוא מרים את הטורים שהמנוע קר ולא נותן למנוע להתכבות, אבל גם שהמנוע חם ועובד עגול מאוד יש את

הרעש.

אני מזכיר שוב, כשאני לוחץ על הצינור [עוצר את הזרימה שבתוכו] הרעש שותק.

======================================================

קבל תשובה לשאלתך

שלום אלי

אין שני צ'וקים (לא שתי צ'וקים אלא שני,צ'וק מלשון זכר) ,כעת לעניין עצמו ,היוניט ואקום שסימנת זה פול דאון של פעולת מנוף הצ'וק אשר מחזיר את המצערת למצב סרק אחרי שמים חמים או צ'וק חשמלי סיים את פעולתו .

אני מצרף לך סכימת פיירבורג , שב ולמד אותה ,זה קרבורטור מעולה , בדיוק לפני שבוע תיקנתי כזה לבד ,קניתי בראשון חלקים משומשים לפיירבורג כזה וסידרתי את הסיירה של חבר שלי .

יש מחלת ילדות קלה לפיירבורג במצופים ,ניתן לחיות עם זה ולהמשיך להנות מסיירה בארץ .

http://forum.club8090.co.uk:80/viewtopic.php?p=7563513&sid=931fed8e7fad6f5baf3460b5c5af5c29

תתבונן בתמונה שצרפתי בחלק מספר 19 .

ניתן בקלות יתרה לשפץ ולתקן קרבורטורים של פיירבורג באופן עצמאי .

אטמים וחלקים יש בשפע .

2e3vw.gif

פורסם

שלום רב אלי, וגיל גלילי!

ההערה מופנית בעיקר לגיל גלילי, אך היא מופנית גם אלייך!

ראשית כמו שתמיד אני חוזר ואומר, שתמונה שווה אלף מילים, וצפיה חיה שווה ממליון מילים !

ולגבי גיל גלילי, קבל תיקון המכלול המסומן בסכמה כמספר 19, אינו צוק שני, אלא מכלול וואקום צוק, שתפקידו לפתוח מעט את המצערת במנוע קר, על מנת למנוע העשרת יתר, והצפת הקרבורטור ופליטת עשן שחור בעת ההתנעה.

ברוב המקרים מכלול הוואקום צוק לא תקין בגלל דיאפרגמה פנימית יבשה וקרועה.

מכיוון שמכלול זה לא ניתן לשיפוץ, והיום גם לא ניתן לקניה כחדש בארץ, וגם בעבר מחירו היה יקר ולא מציאותי, ברוב הסירקות עם קרבורטור פירבורג או בגולף, אאודי וסקודה,מכלול ווטקום צוק לא תקין, ולכן מבוטל , מה שקורה במקרה שלך שאו שמכלול הצוק לא תקין והשריקה שאתה שומע מקורה ביניקת אוויר דרך דיאפרגמת גומי פנימית קרועה, או הצנרת וואקום הכפולה המובילה אליו מורכבת הפוך, החלפת סדר ההרכבה תמנע את השריקה בסרק, או מעקף של הוואקום צוק ובטולו.

לגבי ההמלצה לטיפול עצמי בקרבורטור זה, לא ההייתי ממליץ עצות אחיתופל בפורום זה, כדי למנוע עוגמת נפש , מנזק אפשרי של טיפול חובבני, וזאת מבלי לזלזל בשניכם שפניתם אל בפרטי ובטלפון.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב אלי, וגיל גלילי!

ההערה מופנית בעיקר לגיל גלילי, אך היא מופנית גם אלייך!

ראשית כמו שתמיד אני חוזר ואומר, שתמונה שווה אלף מילים, וצפיה חיה שווה ממליון מילים !

ולגבי גיל גלילי, קבל תיקון המכלול המסומן בסכמה כמספר 19, אינו צוק שני, אלא מכלול וואקום צוק, שתפקידו לפתוח מעט את המצערת במנוע קר, על מנת למנוע העשרת יתר, והצפת הקרבורטור ופליטת עשן שחור בעת ההתנעה.

ברוב המקרים מכלול הוואקום צוק לא תקין בגלל דיאפרגמה פנימית יבשה וקרועה.

מכיוון שמכלול זה לא ניתן לשיפוץ, והיום גם לא ניתן לקניה כחדש בארץ, וגם בעבר מחירו היה יקר ולא מציאותי, ברוב הסירקות עם קרבורטור פירבורג או בגולף, אאודי וסקודה,מכלול ווטקום צוק לא תקין, ולכן מבוטל , מה שקורה במקרה שלך שאו שמכלול הצוק לא תקין והשריקה שאתה שומע מקורה ביניקת אוויר דרך דיאפרגמת גומי פנימית קרועה, או הצנרת וואקום הכפולה המובילה אליו מורכבת הפוך, החלפת סדר ההרכבה תמנע את השריקה בסרק, או מעקף של הוואקום צוק ובטולו.

לגבי ההמלצה לטיפול עצמי בקרבורטור זה, לא ההייתי ממליץ עצות אחיתופל בפורום זה, כדי למנוע עוגמת נפש , מנזק אפשרי של טיפול חובבני, וזאת מבלי לזלזל בשניכם שפניתם אל בפרטי ובטלפון.

בברכה

צביקה

מכובדי ,ידידי ,ובעל המקצוע הבאמת מוערך על ידי .

קראתי שוב את דברי ,לא מצאתי בהם כתובים שאני טוען שזה צ'וק שני .

מלבד זאת ,יוניט ואקום זה עובד פרללי לעוד שני אביזרים בדרך כלל ,האחד ברז משלוח חשמלי ,ויוניט השהיה שגם בנוי מדיאפרגמת ואקום .

ולכן מאוד יתכן שהצינורות אצל אלי 3 הפוכים ,אם כי מאוד סביר שיש לו סדק ,או בדיאפרגמה ,או ביציקת היוניט .

אני לא אחיתופל ,אני ממליץ לכל בעל גישה ומעט מאוד ידע לא להרתע ,הרשת מלאה בחומר על הפיירבורג , שילוב של נסיון תיקון ולמידת הסכימות יכול לגרום גם לסיפוק והנאה וגם לחיסכון עצום במזומנים יקרים .

תמיד טוב שיש בעלי מקצוע כמו צביקה שתומכים ועוזרים ,זו מטרתו של פורום יעיל ורציני .

לאלי 3

אם אתה מרגיש יודע ומספיק בטוח ביכולת שלך ויש לך מעט רקע טכני הדברים האלו אינם מסובכים בתנאי שיש לך מקור זמין לחלפים ויש מספיק כאלו מהסיבה שיש מקבילות בין דגמי פיירבורג 2E3 לבין דגמי רכב שונים .

לצביקה מכובדנו, כל עזרה מצידך בכתובים ובהסברים יכולה רק להרים את רמת הפורום ולגרום לעוד מקצוענים מבין חובבי הרכב להצטרף אליו ולהעשירו .

פורסם
צביקה שלום רב!

הרעש הוא בדומה לשריקה, אני יכל לצלם סירטון שימחיש את הרעש הייטב.

כיוונתי את ההצטה וכיוונתי את האוויר של הקרברוטור והטורים עומדים על פחות מ1000 סלד והמנעו עובד עגול מאוד,

כאשר אני לוחץ על דושת הגז והטורים עולים על יותר מ1000 אין את השריקה

השריקה היא אך ורק בעבודת סרק

שנמשיך לדבר בפרטי ?

רצוי לדבר כאן מעל דפי הפורום ולדסקס את הנושא בגלוי ,ולכן אני מצרף לך בגלוי קישור בגרמנית ואנגלית שמאוד יכול לעזור לך וגם לאחרים (ולכן כדאי בגלוי ולא בפרטי ) .

קרא היטב ,למד את המנגנון ,אולי בבוא העת תדע לעזור לעצמך או לאחרים .

http://66.196.80.202/babelfish/translate_url_content?.intl=de&lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.ruddies-berlin.de%2f2E2Wirkungsweise.htm

• תוכן חדש...