Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת חלודה מחלקים גדולים .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אני מחפש דרך להסרת חלודה - לא באמצעות ליטוש - אם זה אפשרי .

ראיתי באחד השירשורים המלצה על חומר בשם PT-500 .

לפי מה שקראתי אחת הדרכים היא על ידי השריית החלק בחומר .

החלקים שיש להם חלודה - הם מתכת כלשהי שאין לי מושג מהי , אני צריך לנקות חלודה מ - 10 חלקים שכל חלק הוא בגודל של 1.5 *1.5 - הגדלים במטרים .

חשבתי לקנות את החומר הנ"ל ולטבול בו את החלקים הנ"ל - החלודה על החלקים לא יצרה חורים - היא יחסית די שטחיית .

המלצות בנושא יתקבלו בברכה .

האם למישהו יש ניסיון עם החומר הנ"ל - ראיתי שיחסית הוא לא רעיל כמו חומרים אחרים שקיימים בשוק .

האם למישהו יש מושג לגבי מחיר של החומר הנ"ל .

תודה מראש וחג פסח כשר ושמח .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

1. אל תתחיל שום תהליך עד שלא תדע בוודאות באיזו מתכת מדובר.

2. תעלה כאן תמונה/ות של החלק - זה יעזור להבין מהו המיבנה והתצורה שלו (חלק? בעל זויות? וכו').

3. באם מדובר במתכת שהיא על בסיס ברזל, תחשוב על טיפול מונע חלודה לחלק הנקי - לפני תהליך הניקוי.

פורסם

החומר הטוב ביותר הוא 00 חומר לניקוי אסלות, משרים את החלק כאשר מידי פעם בודקים מה מצבו עד שרואים שכל החלודה ירדה, מיד שוטפים וצובעים בצבע יסוד.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
החומר הטוב ביותר הוא 00 חומר לניקוי אסלות, משרים את החלק כאשר מידי פעם בודקים מה מצבו עד שרואים שכל החלודה ירדה, מיד שוטפים וצובעים בצבע יסוד.

מניסיון, עובד כמו קסם.

השרייה של 24 שעות ויוצאת מתכת חשופה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

עידכון בנושא , לגבי סוכ המתכת אין לי מושג מה שמה .

זה כנראה פח לא מגוולוון .

מה שעשיתי לבסוף , שכרתי שתי משחזות זווית של בוש "9 - והרכבתי עליהן מברשת פלדה מתאימה - אך התוצאה איטית מדי .

חזרתי שוב לחנות , ושכרתי במקום המשחזות זווית "9 - משחזות זווית 4.5" של בוש , קניתי כמוכן הרבה - "פלפים" - זה לא ניירות ליטוש ולא דיסקים - שעם הדיסקים פשוט חותכים חלקים .

אלא הם נועדו לליטוש - הם הורידו לי חלודה בצורה הרבה יותר מהירה ממברשת פלדה שהרכבתי על המשחזת זווית .

עבדתי אני ועוד חבר על 12 ברזלים שגודל כל ברזל הוא לערך : 80*160 ס"מ(12) - חתיכות כאלה ליטשנו את החלודה משני הצדדים , בנוסף על 3 מתכות בגדלים - 80*200(3) - סה"כ העבודה לקחה 4.5 שעות .

שנינו עבדנו וליטשנו - הסרנו ממש כל נקודה של חלודה אשר הייתה על המתכת , או כל צבע מתקלף והיה הרבה צבע מתקלף .

לאחר מכן נקינו את המתכת בעזרת סמרטוטי טריקו עם טיינר - להוריד את כל האבק והשומנים .

לאחר מכן צבעתי בצבע יסוד של נירלט HB55 - יסוד אפוקסי דו רכיבי - את שני הצדדים של המתכת .

לאחר מכן צבעתי בצבע גמר דו רכיבי של נירלט בשם אוניספיד - בצבע לבן משי .

ההתחברות של הצבע למתכת הייתה טובה .

לפני כשנה צבעו את אותה מתכת על החלודה - מה שגרם לכך שהצבע פשוט לא נתפס כראוי - הוא פשוט התקלף בחתיכות שלמות .

סה"כ זוהי עבודה מאוד קשה פיזית למרות שעובדים עם כלי עבודה ייעודיים ולא חוסכים בכסף .

כמובן שבמשך כל העבודה עבדנו עם מסיכות חצי פנים - שמגינות מפני אבק וכמיקלים ומשקפי מגן .

הצביעה עמצה לא קשה אך ע"מ שהתוצאה תהיה טובה נדרשת הכנה קשה .

בינתיים שיהיה חג פסח שמח לכולם .

פורסם

למה העבודה שלנו הייתה מיותרת ? .

מהי האלטרנטיבה להורדת חלודה מחלקים גדולים יחסית ? , שאכן עובדת .

פורסם

זהו בדיוק הענין. לי נוצר הרושם ששאלת כאן שאלה ובהחלט לא חיכית שיענו לך בעלי הניסיון, אלא הלכת על כיוון משלך. אם כך, לשם מה שאלת? אני לא פוסל זאת כמובן, קטונתי, אבל באמת לא ברור לי לשם מה שאלת אם כך? ואכן, לפי התיאור שלך - ביצעתם אולי עבודה מעולה, אולי עבודה מצוינת, אבל בהחלט מיותרת.

לא אפרט כי כמובן זה כבר לא רלוונטי כעת לאחר שסיימתם, אבל אני הייתי הולך על כיוון אחר, קצר יותר, אלגנטי יותר, נקי יותר ובהחלט בטוח ופשוט יותר, פיזית, עבור האנשים המבצעים.

• תוכן חדש...