Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברים פורום יקרים,

עקב ריב בין חברים אני רוצה לשאול שאלה.

האם איטום הרכב מועיל רק לשמיעה טובה איכותית וחדה יותר בתוך הרכב?

בואו ונציג את השאלה בתור דוגמא:

למשל וברשותנו (חברי הפורום) אוטו די ישן ואנו כמעט נחשבים כאדיופילים. ברור שמערכת השמע ברכב תיהיה יותר חשובה לנו מאשר הרכב עצמו.

נגיד והשקענו אחלה של השקעה על הגברה רכיבים וחיווט, אך אפלה ובפלא, אנו שומעים צרימות ומכות קטנות וכל כך מגעילות הנובעות מרעשי הברזל (הפח) של האוטו. אנו נפנה לאחת החנויות הקרובות לביתנו ונקנה קיט דיינמיט לאיטום דלת תא המטען. הוצאנו את דלת תא המטען, בידדנו אותה, החזרנו אותה ואיזה יופי הרעשים נעלמו. הווריד המרוקאי שהיה על המצח ירד ואנחנו הפכנו נינוחים יותר, אך כמובן שחכנו שאנחנו ילדים, וילדים אוהבים רעש, הרבה מאוד רעש, בעצם כל המערכת בנויה בכדי שישמעו אותנו ברחוב הפנינמי ביותר של השכונה עוד שאנחנו רק יצאנו מהכביש המהיר. פתאום בא החבר המבין יותר ואומר: "חחח יהומו מה זה? לא שומעים אותך בכלל!".

פה מגיע השאלה שלי. האם החבר המבין אכן צודק ואיטום תא המטען אכן גורע מהרעש ומהעוצמה ששומעים בחוץ? או שהוא חתיכת שקרן מגעיל שפשוט שמע שבידדנו את הרכב ובגלל זה חשב שהשמיעה מבחוץ תיהיה חלשה יותר.

אני מאוד אשמח לקבל תשובה על זה.

פורסם

קודם כל,כל הכבוד על היוזמה לבצע עבודת בידוד.

לא ממש מעניין אודיופיל כמה חזק שומעים אותו מחוץ לרכב,כל עוד שומעים טוב בפנים.

תראה את ג'וניור,יש לו ברכב מלא(רצפה,דלתו,גג,בגז')ועדיין שומעים אותו קילומטר לפני(עמדתי לידו בצומת ויתפרק לי האוטו).

בשיפוצים...

פורסם
ואנו כמעט נחשבים כאדיופילים.

כמובן שכחנו שאנחנו ילדים, וילדים אוהבים רעש, הרבה מאוד רעש, בעצם כל המערכת בנויה בכדי שישמעו אותנו ברחוב הפנינמי ביותר של השכונה עוד שאנחנו רק יצאנו מהכביש המהיר.

יש לך סתירה בין שני המשפטים הללו.

לפי ההגדרה שלך לילדים, אין סיכוי שהם יוכלו בכלל להתקרב למושג אודיופיליה.

לגבי ההמשך, אם בידוד אקוסטי של תא המטען מוריד את עוצמת הבאס הנשמעת מחוץ לאוטו או לא אני לא יודע.

אף פעם לא היה לי רכב עם בידוד אקוסטי בתא המטען, ואף פעם לא היה לי סאב שהצריך בידוד שכזה.

מתחדשת*

פורסם

ROMEK, הסיפור הוא סתם כדי להמחיש את המצב שאני רוצה להבין בצורה קיצונית. לא התכוונתי לזה באמת שיש מישהו אדיופיל או מישהו שהוא פריק SPL. הסיפור היה סתם כדי לקחת את השאלה כמה שיותר רחוק בכדי שתבינו אותה.

לגבי ההמשך, אם בידוד אקוסטי של תא המטען מוריד את עוצמת הבאס הנשמעת מחוץ לאוטו או לא אני לא יודע.

את התשובה לשאלה הזו אני מחפש. אם עצמת הבאס נשמעת מחוץ לאוטו עם בידוד.

פורסם

ככל שתבודד את האוטו בצורה יותר מאסיבית גג תא מטען דלתות וכו' מבחוץ פחות ישמעו אותך {במיוחד שאתה עם חלונות סגורים} אבל בתוך הרכב אם תמדוד עם מכשיר העוצמה שתקבל תיהיה יותר גדולה

ואם אתה רוצה יותר רעש מבחוץ תעבור עם סכין על המיכסה של התא מטען מבפנים תפריד את הדבק ואז תקבל יותר רעש של בזז בזז בזז :-P {ואת זה אני מקווה שלא תעשה כי כבר ראיתי מישהו שעשה את זה בשביל לקבל יותר רעש}

גיל אתה עף עליי יותר מידיי אה אל תדאג עוד כמה שעות אתה תקבל את הטיפול שלך וגם בוריס ואוהד :evil:

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

גיל נראה אני יודע למה אתה מתכוונן לוופר הקטנטנים שיש לו מאחור שנותנים כאילו בס,

כן שמעתי אותם ממש חמודים.:lol:

בקשר לאיטום אני לא רוצה לחזור על הדברים של ישראל, אז אתן דוגמה אישית, שמתי איטום של 3 שכבות בדלתות והוופר פתאום בעט כמו שצריך ושומעים הרבה הרבה יותר טוב, אבל עדין יש רעשים ואין מה לעשות איתם , זה מכולל הרכב, עכשיו שומעים אותי פחות ממה ששמעו בלי האיטום, וטוב שכך!

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

ישראל יאשכנזי מצויי קודם תסיים את ההתקנה המעפנה שלך אחר כך נדבר בנתיים ''הטוויטרים'' שלך מאחורה בכלל לא עובדים!

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...