Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FedEx - זהירות !

vwmaster
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת שיפוץ הרכב שלי הזמנתי חלקים מכל העולם

לא השתמשתי בשרותי חברת משלוחים חוץ מפעם אחת.

בכל הפעמים והיו הרבה כאלה, החלקים נשלחו בדואר רגיל, הגיעו לסניף הראשי של הדואר בתל אביב

אם משרד התחבורה מחליט להקשות, אז מתחיל הטירטור, טפסים ואישורים

אם לא, אתה מקבל מכתב הביתה, מגיע לסניף, משלם מכס ןעןד אי אלו המצאות של הדואר ומשחרר את החבילה.

היו כמה מיקרים שהחבילה היגיע אלי ישר הביתה ללא שום עיכובים.

הכל לפי העניין ומצב הרוח של הרשויות.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה את לא מבינה??? הבעיה היא שFedEx גובים עמלה מוגזת ובלתי הגיונית. אני אחכה עוד מספר ימים ואשחרר בעצמי את החבילה ללא דמי חסות.

אוקי- אשמח לשמוע כמה עלה לך התענוג בסופו של דבר לאחר דמי רישומון, תשלום על חנייה בממ"ן, בזבוז שעות עבודה (והאם בשורה התחתונה בכלל חסכת שקל אם לא בזבזת יותר) וכמה היה לך כיף לדלג אל המכס ולעשות זאת בעצמך.

כמו כן, הרי שילמתי לחנות את דמי המשלוח, מדוע עלי לשלם שוב לFedEx דמי טיפול? שהם יגבו אותם מראש ואז יהיה לי את מלוא הידע לבחור חברת שילוח ללא הפתעות בארץ.

כבר קיבלת תשובה על כך- היות ואני לא רוצה לחזור על עצמי שוב ושוב- אתה מוזמן לעיין בתגובותיי הקודמות.

נ.ב.

הייתי בטוח שלוביסטים יש רק בכנסת.

חשבתי שטענות ענייניות כאלה יש רק במליאה :roll: .

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

הסיוט הזה ששמו FedEx פשוט לא נגמר...

היום קיבלתי מייל מהחנות בה רכשתי את החלקים, הם הודיעו לי כי הם דיברו עם חברת פדאקס ואלו אמרו להם כי הם לא גובים שום עמלת טיפול מלקוחות בארץ, רק את המכס והמע"מ על-פי חוק.

אתם קולטים את השקרים והצביעות של פדאיכס!!!!!!!!!!!!!!

לא רק זה... הם גם הודיעו לחנות שאם הם מחזירים את החבילה אליהם, הם יגבו מהם דמי משלוח !!!!!

זה פשוט ביזיון, הם מתנהגים כמו בריונים שמחזיקים את החבילה כבת ערובה וכל מה שמעניין אותם זה המרשרשים.

כמו שזה נראה עכשיו, הלכו לי 300 ש"ח ששילמתי על החלקים והמשלוח. פשוט בזיון. בזיון!

פורסם

זה קורה בכל החברות שעבדתי איתם

פדקס יופיאס ובגס שהנציגות שלהם היא אוריין

הם עובדים בשיטת המצליח , מי שנפל נדפק

בכל אופן לפני שידעתי שזה עובד ככה אחרי ששילמתי והבנתי שעבדו עלי

שלחתי מייל לחברה העולמית יחד עם צילומים של החשבוניות ותרגום של הסעיפים הלוונתים לאנגלית

וקרה פלא שלאחר מס ימים אוריין התקשרה אלי להתנצלות שהפקיד חייב אותי בטעות על עמלות שלא הייתי צריך לשלם

ואפילו נתן לי הנחה קבועה של 10 אחוז , (כמובן שלא עבדתי איתם יותר )

מאז אני דואג להתווכח והם מייד מסירים את כל העמלות הנלוות שלהם .

חוץ מזה שלאחרונה אני מביא דרך אנשים שזה העיסוק שלהם ושהם ישברו את הראש

אולי זה יותר יקר ( לא תמיד ) אבל שווה את כל הכאב ראש הזה ואת יום החופש שצריך לקחת בשביל לשחרר את זה .

בהצלחה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
אייל, מאחר וכפי שציינתי, אינני מקבלת אחוזים מרווחי החברה אני עומדת מאחורי דבריי שנובעים מנסיוני מול לקוחות החברה, אלו המרוצים יותר ואלו המרוצים פחות.

נכון, ישנם לקוחות שמעדיפים להתרוצץ ולהתעסק עם הבירוקרטיה של המכס כדי לא לשלם (רובם בתיאוריה ובדיעבד, בפועל חוץ מלדבר על זה, הם לא ממש נגשים לאתגר) ויש לקוחות שלאחר שכבר החלו לשחרר את המשלוח בעצמם, פנו אליי כאשר הייתי נציגת שירות ואמרו- אין לי כח למכס הזה, קחו את זה ממני ותביאו לי את זה כשתסיימו.

בהליך שחרור פרטני, אתה לא חייב לשלם אגורה שחוקה לפדקס על השחרור, אתה יכול להצהיר בפני נציג היבוא שאתה מעוניין לשחררו בעצמ, אתה יכול לקחת את הניירת ממח' היבוא, לגשת למכס ולשחרר את המשלוח בעצמך ואז לאסוף את המשלוח מממ"ן לאחר אישור המכס, או להחזיר את הניירת לחברת השילוח על מנת שזו תספק לך את הובלת המשלוח לכתובת מגוריך.

פדקס, וכן חברות שילוח אחרות, לא נותנות "מחיר פיקס". השולח מקבל הצעת מחיר שהיא עבור "הובלה והיטלי דלק" בלבד- לעתים, אם מבקש, גם ביטוח כבודה.

לא זאת בלבד שלא נאמר ללקוח שהמחיר כולל מיסוי ושחרור- יש הפרדה ברורה ע"ג שטר המטען כדי שלא יהיו טעויות. בנוסף, דמי עמילות הידועים בעולם כולו כ BROKER FEE הם דבר מקובל ותמיד מופיעים כחלק מחשבונית המיסים ולא מחשבונית ההובלה- לא המציאו פה את הגלגל. בדמי הטיפול אינך משלם בגין הובלת המשלוח, אלא על שירותי עמיל מכס- שהם דבר נפרד ושונה לחלוטין ובמידה ואתה משחרר בהליך פרטני אתה רשאי גם להעביר את השחרור לידי עמיל אחר. אף עמיל לא ישחרר לך בחינם, אלא אם אתה העמיל של עצמך.

.

הסיוט הזה ששמו FedEx פשוט לא נגמר...

היום קיבלתי מייל מהחנות בה רכשתי את החלקים, הם הודיעו לי כי הם דיברו עם חברת פדאקס ואלו אמרו להם כי הם לא גובים שום עמלת טיפול מלקוחות בארץ, רק את המכס והמע"מ על-פי חוק.

אתם קולטים את השקרים והצביעות של פדאיכס!!!!!!!!!!!!!!

לא רק זה... הם גם הודיעו לחנות שאם הם מחזירים את החבילה אליהם, הם יגבו מהם דמי משלוח !!!!!

זה פשוט ביזיון, הם מתנהגים כמו בריונים שמחזיקים את החבילה כבת ערובה וכל מה שמעניין אותם זה המרשרשים.

כמו שזה נראה עכשיו, הלכו לי 300 ש"ח ששילמתי על החלקים והמשלוח. פשוט בזיון. בזיון!

גבר, אם תשים לב שטוטית שהיא עובדת בפדקס כבר רשמה לך שאם אתה הולך לפאדקס, לוקח מהם את הניירת ומשחרר את החבילה בעצמך לא תשלם גרוש אחד נוסף. מה זה נקרא משחרר את החבילה בעצמך? פשוט מאוד. קודם כל, אישור משרד תחבורה לייבוא עצמאי של החלקים הללו יש לך? ברגע שאתה משיג את האישור ממשרד התחבורה אתה נותן אותם למכס. במידה ואתה נדרש לשלם מכס אתה משלם וזהו זה. החבילה צריכה להשתחרר. זה כל הסיפור. השאלה היא, האם ההליכה הזו לפאדקס בשביל לאסוף את הניירת, שווה לך 209 ש"ח? אם כן שאל את שטוטית או את נציג השירות של פאדקס מהיכן לאסוף את הניירת. ומהו התהליך של שיחרור עצמאי.

אם אין לך את טופס בקשת אישור משרד התחבורה אז אני מצרף לך אותו כאן.

זה קורה בכל החברות שעבדתי איתם

פדקס יופיאס ובגס שהנציגות שלהם היא אוריין

הם עובדים בשיטת המצליח , מי שנפל נדפק

בכל אופן לפני שידעתי שזה עובד ככה אחרי ששילמתי והבנתי שעבדו עלי

שלחתי מייל לחברה העולמית יחד עם צילומים של החשבוניות ותרגום של הסעיפים הלוונתים לאנגלית

וקרה פלא שלאחר מס ימים אוריין התקשרה אלי להתנצלות שהפקיד חייב אותי בטעות על עמלות שלא הייתי צריך לשלם

ואפילו נתן לי הנחה קבועה של 10 אחוז , (כמובן שלא עבדתי איתם יותר )

מאז אני דואג להתווכח והם מייד מסירים את כל העמלות הנלוות שלהם .

אולי זה יותר יקר ( לא תמיד ) אבל שווה את כל הכאב ראש הזה ואת יום החופש שצריך לקחת בשביל לשחרר את זה .

בהצלחה

רק שתדע, שאוריין הם מאוד פרימטיביים בנוגע לייחסי אנוש. במיוחד כשזה מדובר ביחסי אנוש לעובדים שלהם. יש לי חבר שעובד אצלם והם מתנהגים בצורה מתחת לכל ביקורת לעובדים שלהם ובמיוחד לוותיקים שבניהם.

BakashaRisuiYevu.pdf

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
גבר, אם תשים לב שטוטית שהיא עובדת בפדקס כבר רשמה לך שאם אתה הולך לפאדקס, לוקח מהם את הניירת ומשחרר את החבילה בעצמך לא תשלם גרוש אחד נוסף. מה זה נקרא משחרר את החבילה בעצמך? פשוט מאוד. קודם כל, אישור משרד תחבורה לייבוא עצמאי של החלקים הללו יש לך? ברגע שאתה משיג את האישור ממשרד התחבורה אתה נותן אותם למכס. במידה ואתה נדרש לשלם מכס אתה משלם וזהו זה. החבילה צריכה להשתחרר. זה כל הסיפור. השאלה היא, האם ההליכה הזו לפאדקס בשביל לאסוף את הניירת, שווה לך 209 ש"ח? אם כן שאל את שטוטית או את נציג השירות של פאדקס מהיכן לאסוף את הניירת. ומהו התהליך של שיחרור עצמאי.

רק שתדע, שאוריין הם מאוד פרימטיביים בנוגע לייחסי אנוש. במיוחד כשזה מדובר ביחסי אנוש לעובדים שלהם. יש לי חבר שעובד אצלם והם מתנהגים בצורה מתחת לכל ביקורת לעובדים שלהם ובמיוחד לוותיקים שבניהם.

אני לא מכיר

אבל אני מאמין שזה יכול לעבוד בעוד חברות

בארץ עושים מה שרוצים עד שנותנים לך בראש

אם פדקס העולמית תחליט להתערב ובאמת יש משהו לא כדין מהר מאוד הם יחזרו בהם

הגישה שם שונה מאוד משלנו

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

וכמה אתה חושב יעלה לי להגיע למרכז חלוקה שלהם בנתב"ג ? הרבה יותר מ-209 ש"ח !!!

אני שילמתי מחיר מלא על המשלוח כדי לקבל את החבילה בביתי, אין שום סיבה שבעולם שאשלם שוב כופר עבור שיחרור החבילה.

רק בגלל שאנשים כמוכם ממשיכים להצדיק את החברות שילוח הם ממשיכים לדפוק את הלקוחות במשך שנים. תעשה חיפוש בגוגל על פדקס ותראה תלונות עליהם כבר מלפני 5 שנים!

פורסם
תשמע, אתה ממשיך להתעקש ולא ברור לי למה.

לפני כמה שנים, דואר ישראל לא הייתה חברה, אלא רשות של המדינה.

והסיבה שאף אחד לא שילם עמלות, הייתה נעוצה בכך שאנשי המכס, ישבו בתוך משרדי הדואר וההיפך, ולמעשה פעלו כגוף אחד עם 2 רשויות משותפות.

מאז שדואר ישראל הפך להיות חברה ולא רשות הדבר השתנה.

הסיבה לשינוי, לא נעוצה בכך שהמדינה רוצה לעשות עוד כסף, אלא בגלל לחץ שחברות השילוח פעלו לכך שתהיה תחרות, כי הם צריכים להשקיע משאבים בנושא הטיפול בבכל הנושא של מיסוי ומכס, ודואר ישראל הייתה פטורה מזה.

וזה בעצם פסול בשוק שאמור להיות חופשי ותחרותי, ולכן זה השתנה.

לגבי החבילות שלך, אני שוב מזכיר לך, גם היום, אם תזמין טובין ולא משנה איזה, שיגיע בדואר צרורות או כמכתב , לא תחוייב בעמלה

רק משום שהליך השחרור שלו מהמכס הינו כזה, שדואר ישראל עדיין איננה גובה עליו עמלה, אבל גם לזה, היום קרב לכך שזה יבוטל.

ברגע שישונה הליך השחרור ממכס של צרורות.

טובין שיגיעו בדואר חבילות בינלאומי רגיל ולא EMS יחוייב בכל מקרה.

דואר שיגיע בדואר בינלאומי מהיר(EMS) גם הוא יחוייב ויש טבלת עלויות.

תחרות או לא, זה לא מעניין אותי, בתור אזרח קטן ברצוני לשלוח חבילה ושבצד השני יקבלו אותה בעבור התשלום שאני בצעתי.

ככה זה עובד בכל מקום בעולם שאני מכיר אז אין שום סיבה שפה בארץ הנחמדה שלנו זה יהיה שונה.

עם כל הכבוד החברות שהתלוננו מראש לא מהוות תחרות כי הן לא מאפשרות שילוח איטי כמו שנאמר.

אז איזה על איזו תחרות מדובר פה?! לפי דעתי מדובר בעקרון שהחברות המתחרות רוצות שכולם ישלמו בדיוק כמובן.

בנינו זה לא הגיוני שאני שולח חבילה מחו"ל לארץ משלם עליה ממיטב כספי ולאחר מכן הנמען משלם על החבילה גם, דבר כזה לא הגיוני ובכלל לא מעניין אותי אם דואר ישראל בבעלות פרטית או ממשלתית, גם כן תחרות.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
וכמה אתה חושב יעלה לי להגיע למרכז חלוקה שלהם בנתב"ג ? הרבה יותר מ-209 ש"ח !!!

אני שילמתי מחיר מלא על המשלוח כדי לקבל את החבילה בביתי, אין שום סיבה שבעולם שאשלם שוב כופר עבור שיחרור החבילה.

רק בגלל שאנשים כמוכם ממשיכים להצדיק את החברות שילוח הם ממשיכים לדפוק את הלקוחות במשך שנים. תעשה חיפוש בגוגל על פדקס ותראה תלונות עליהם כבר מלפני 5 שנים!

גבר, אני לא רוצה חלילה לזרות לך מלח על הפצעים אבל זה מה יש. זאת לא הייתה הפתעה וידעת את זה מראש. אולי לפעמים זה עובר חלק ולא מחייבים אותך אבל אתה צריך לצאת בהנחה שתמיד יחייבו אותך ואם קרה שלא אז הרווחת.

אתה יודע מה, מיילא, נגיד היית שולח פריט מסכן שלא מגיע לסכום שמגיע למינימום לחיוב מכס אז אתה יודע מה? לא רק שאתה צודק אלא אתה צודק מארץ הצודקים. אבל בעצמך אמרת שמדובר בפריט שעלה 40 פאונד שהם מעל נכון להיום מעל 200 שח דהיינו חייבים במכס ומה גם מדובר בחלק לרכב שמצריך אישור של משרד התחבורה. אז איך אתה מצפה מפאדקס שיעשו לך את כל עניין שיחרור הפריט מהמכס מה גם שזה חלק שמצריך אישור משרד תחבורה וכל זה בחינם?

אני יודע ששילמת מבעוד מועד על המשלוח לארץ אבל כנראה מבחינתם זה רק על ההובלה מחו"ל לארץ.

גם אם אני מקבל פריט שעולה מעל 50 דולר ועוד חלק לרכב בדואר איטי של חודש הוא יעצר במכס ואני אדרש לנסוע במיוחד לבית המכס בכדי לשחרר אותו. זה לא עולה זמן? זה לא עולה דלק? זה לא עולה חנייה? אין מה לעשות, החכמולוגים שמנסים לתחמן את המערכת הם אלה שדופקים את האזרח הפשוט. למה בכלל עשו את כל העניין של אישור משרד התחבורה לייבוא חלקים? יש לך מושג כמה קומבינות אנשים מנסים לעשות עם חלקי רכב? ככה זה, התפוחים הרקובים הורסים את כל הארגז.

להבא, תתעקש שהמוכר ישלח את זה בדואר רגיל שלוקח עד 15-30 יום ואז לא תשלם אגרה שחוקה אחת על זה שמישהו בודק אם החבילה חייבת במכס או לא( עמילות מכס).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
גבר, אני לא רוצה חלילה לזרות לך מלח על הפצעים אבל זה מה יש. זאת לא הייתה הפתעה וידעת את זה מראש. אולי לפעמים זה עובר חלק ולא מחייבים אותך אבל אתה צריך לצאת בהנחה שתמיד יחייבו אותך ואם קרה שלא אז הרווחת.

אתה יודע מה, מיילא, נגיד היית שולח פריט מסכן שלא מגיע לסכום שמגיע למינימום לחיוב מכס אז אתה יודע מה? לא רק שאתה צודק אלא אתה צודק מארץ הצודקים. אבל בעצמך אמרת שמדובר בפריט שעלה 40 פאונד שהם מעל נכון להיום מעל 200 שח דהיינו חייבים במכס ומה גם מדובר בחלק לרכב שמצריך אישור של משרד התחבורה. אז איך אתה מצפה מפאדקס שיעשו לך את כל עניין שיחרור הפריט מהמכס מה גם שזה חלק שמצריך אישור משרד תחבורה וכל זה בחינם?

אני יודע ששילמת מבעוד מועד על המשלוח לארץ אבל כנראה מבחינתם זה רק על ההובלה מחו"ל לארץ.

גם אם אני מקבל פריט שעולה מעל 50 דולר ועוד חלק לרכב בדואר איטי של חודש הוא יעצר במכס ואני אדרש לנסוע במיוחד לבית המכס בכדי לשחרר אותו. זה לא עולה זמן? זה לא עולה דלק? זה לא עולה חנייה? אין מה לעשות, החכמולוגים שמנסים לתחמן את המערכת הם אלה שדופקים את האזרח הפשוט. למה בכלל עשו את כל העניין של אישור משרד התחבורה לייבוא חלקים? יש לך מושג כמה קומבינות אנשים מנסים לעשות עם חלקי רכב? ככה זה, התפוחים הרקובים הורסים את כל הארגז.

להבא, תתעקש שהמוכר ישלח את זה בדואר רגיל שלוקח עד 15-30 יום ואז לא תשלם אגרה שחוקה אחת על זה שמישהו בודק אם החבילה חייבת במכס או לא( עמילות מכס).

אתה טועה ומטעה...

פריט שנשלח בדואר חבילות רגיל והגיע למכס, במקרה זה אתה מקבל הודעה מהמכס בדבר חבילה מעוקבת ובאפשרותך 2 ברירות: 1) להגיע עצמאית לבית המכס עם כל המסמכים הדרושים ולשחרר את החבילה 2) לפקסס את המסמכים הדרושים ולקבל את החבילה בסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך.

בשני המקרים אתה תשלם את המיסים (אם קיימים) ובשום פנים ואופן לא תשלם לאף אחד "עמלת טיפול" הזויה כפי שגובים חברות השילוח.

ככה צריך להיות הנוהל גם בחברות השילוח אבל הם מנצלות את העובדה שהחבילה מוחזקת אצלם כבת-ערובה.

פורסם
אתה טועה ומטעה...

פריט שנשלח בדואר חבילות רגיל והגיע למכס, במקרה זה אתה מקבל הודעה מהמכס בדבר חבילה מעוקבת ובאפשרותך 2 ברירות: 1) להגיע עצמאית לבית המכס עם כל המסמכים הדרושים ולשחרר את החבילה 2) לפקסס את המסמכים הדרושים ולקבל את החבילה בסניף הדואר הקרוב למקום מגוריך.

בשני המקרים אתה תשלם את המיסים (אם קיימים) ובשום פנים ואופן לא תשלם לאף אחד "עמלת טיפול" הזויה כפי שגובים חברות השילוח.

ככה צריך להיות הנוהל גם בחברות השילוח אבל הם מנצלות את העובדה שהחבילה מוחזקת אצלם כבת-ערובה.

דווקא אתה טועה ומטעה (לפחות את עצמך).

תחפש שרשור של ליאור ברוך כשניסה להכניס לארץ סמל לרכב(או פריט קוסמטי כלשהו, שכחתי מה).

כל חלק לרכב שנוגע בו עניין ביטחותי מצריך אישור ממשרד התחבורה, היות והיו קומבינות של אנשים האישור חייב להיות מקורי.

כלומר או שתסע לתל אביב למשרד התחבורה או שתשלח להם את האישורים הרלוונטים ותחכה שבועיים שיגיעו אלייך.

מה שאתה אומר מת ממזמן, תשים לב שבטופס שחרור הטובין רשום במפורש שיש להביא אישור יבוא מהמשרד הרלוונטי דהיינו תחבורה\חקלאות\תקשורת וכו'.

אז נכון שפעם לא הקפידו על זה, היום בהחלט מקפידים, ואם קיבלת את החבילה לבית או שחררו לך בלי האישור הרווחת,

אך אין זה אומר שכך הדברים מתנהלים בשותף.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

.

בהצלחה

דודי,היכן אני מוצא את החברה שתיבא לי ללא כאב ראש?

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

תחפש שרשור של ליאור ברוך כשניסה להכניס לארץ סמל לרכב(או פריט קוסמטי כלשהו, שכחתי מה).

כל חלק לרכב שנוגע בו עניין ביטחותי מצריך אישור ממשרד התחבורה, היות והיו קומבינות של אנשים האישור חייב להיות מקורי.

כלומר או שתסע לתל אביב למשרד התחבורה או שתשלח להם את האישורים הרלוונטים ותחכה שבועיים שיגיעו אלייך.

מה שאתה אומר מת ממזמן, תשים לב שבטופס שחרור הטובין רשום במפורש שיש להביא אישור יבוא מהמשרד הרלוונטי דהיינו תחבורה\חקלאות\תקשורת וכו'.

אז נכון שפעם לא הקפידו על זה, היום בהחלט מקפידים, ואם קיבלת את החבילה לבית או שחררו לך בלי האישור הרווחת,

תגיד לי, קראת בכלל את תגובתי ? כתבתי במפורש שצריך להציג את האישורים הרלוונטיים!

היום יצא לי לשחרר חבילה מהמכס, החבילה נשלחה לפני כשבועיים מארה"ב והכילה 2 מנגנונים לפתיחת חלון לחיפושית.

הגעתי לבית המכס בחיפה ללא אישור משרד התחבורה, המוכס טען שכל עוד זה לא חלק בטיחות או מנוע אין צורך באישור ושחרר אותי עם החבילה.

ככה צריך לעבוד !!!!

דרך-אגב, הם מנסים להכניס נוהל קבוע בו יהיה נוכח נציג משרד התחבורה במקום פעם בשבוע וביום זה יזומנו כל מי שהזמין חלקים לרכב, ככה לא יהיה צורך באישור משרד התחבורה אולם הם סקפטים לגבי הנושא.

אני חושב שמועדון החמש צריך לתת רוח גבית חזקה לנושא, אחרת כל נושא רכבי האספנות בארץ יגיע לסופו. פשוט סיוט להחזיק רכב אספנות בימינו!

פורסם
אתה טועה ומטעה...

היום יצא לי לשחרר חבילה מהמכס, החבילה נשלחה לפני כשבועיים מארה"ב והכילה 2 מנגנונים לפתיחת חלון לחיפושית.

הגעתי לבית המכס בחיפה ללא אישור משרד התחבורה, המוכס טען שכל עוד זה לא חלק בטיחות או מנוע אין צורך באישור ושחרר אותי עם החבילה.

ככה צריך לעבוד !!!!

דרך-אגב, הם מנסים להכניס נוהל קבוע בו יהיה נוכח נציג משרד התחבורה במקום פעם בשבוע וביום זה יזומנו כל מי שהזמין חלקים לרכב, ככה לא יהיה צורך באישור משרד התחבורה אולם הם סקפטים לגבי הנושא.

אני חושב שמועדון החמש צריך לתת רוח גבית חזקה לנושא, אחרת כל נושא רכבי האספנות בארץ יגיע לסופו. פשוט סיוט להחזיק רכב אספנות בימינו!

VWMASTER, אני לא מבין בדיוק מה הבעיה כאן בדיוק. שים לב שכל פעם אתה מתווכח על משהו חדש. איך בדיוק מה שקרה לך סותר את מה שהוא רשם לך? הוא הסביר לך במפורש שישנם חלקים שצריכים את אישור משרד התחבורה. זה שנתנו לך ללכת לחופשי ללא צורך באישור זה מאוד יפה וסבבה. אבל תנסה להזמין ידית החלפת אורות, או פנסים לרכב או אפילות מראות. אלה הם חלקים שלא נחשבים לביטחותיים והם לא עניין של חיים ומוות כמו מערכת הגה, בלמים וכיוצא בזה. אז תראה שכן ירצו ממה אישור. איזה אישור? אישור שיש לחלקים תקן. ואת זה שיש לחלק תקן או לא קובע משרד הרישוי. כנראה שהמוכס הפעיל שיקול דעת והבין שזה ממש שטוטי ודיבילי להתעקש על אישור משרד תחבורה עבור ידיות לדלת אבל תנסה להזמין פנס לרכב ואז נראה מה יקרה.

עכשיו דבר שני, הזמנת את הידיות בדואר רגיל נכון? לא אקפרס 3 או 4 ימים נכון? ולא שילמת גרוש אחד שחוק עבור עמילות מכס נכון?

אז לסיכום, ובזה אני סוגר את העיניין מבחינתי. כמו שאמרתי מההתחלה. תזמין פריט בדואר רגיל (לא אקפרס) ולא דרך חברת שילוח ( הם מציעים רק דואר אקפרס של 3 או 4 ימים בכל מקרה) ולא תשלם גרוש אחד בעבור עמילות מכס. למי שלא הבין עמילות מכס זה לא תשלום מכס, עמילות מכס זהו תשלום עבור אדם שבודק את תכולת החבילה והם היא חייבת במכס או לא.

מה שקרה לך כאן VWMASTER בדיוק כמו שאמרו לך. תזמין בדואר רגיל, תמתין 14-30 יום ותקבל את החבילה ללא שום צורך בתשלום נוסף.

פורסם

ככה צריך לעבוד !!!!

ראשית כל תשתה קצת מיים לפני שאתה מגיב, אתה מתנסח לא בצורה מכובדת, קרא את המשפט הראשון שלך ותחשוב לבד איך היא נראת על ידי בן אדם אחר.

שנית כל, קראתי מה שכתבת, טעית, אין כזה דבר לשלוח בפקס את האישורים הרלוונטים, הדואר דורש אישור מקורי, דהיינו לא בפקס אלא את הטופס המקורי החתום בידיי משרד התחבורה, יחי ההבדל הקטן.

בשביל להשיג את האישור המיוחל תצטרך לשלוח להמתין או להגיע פיזית למשרד התחבורה.

ואתה קראת את מה שכתבתי?

יום טוב ורגוע.

• תוכן חדש...